Transparent
Inloggen
Sluiten

Yorbe Vertessen blijft met Union in de Bundesliga

19 mei 2024 12:46
Foto: Pro Shots

Yorbe Vertessen blijft met Union in de Bundesliga; image source: Pro Shots

Yorbe Vertessen trok afgelopen januari op de valreep de deuren van het Philips Stadion achter zich dicht. De Belg besloot zijn heil te gaan zoeken in Berlijn om voor het plaatselijke 1. FC Union Berlin te gaan spelen. Die ploeg, op dat moment nog volop verkerend in degradatienood, liet Sheraldo Becker vertrekken naar Spanje en zocht zodoende naar een betaalbare vervanger.

Het was gisteren, net als in Nederland vandaag, de laatste speelronde van de Bundesliga. Yorbe mocht, in tegenstelling tot de meeste wedstrijden van de tweede seizoenshelft, in de basis starten. Hij speelde uiteindelijk een uur en miste daardoor de apotheose. Union was alleen geholpen bij een overwinning, toen Vertessen naar de kant ging stond het nog 0-0. Zes minuten na zijn wissel kwam Union thuis tegen SC Freiburg op voorsprong.

Dankzij de resultaten op andere velden betekende die voorsprong de vijftiende plek en dus een nieuw seizoen in de Bundesliga voor de bescheiden club uit Oost-Berlijn. Dat scenario veranderde vijf minuten voor tijd toen de bezoekers op gelijke hoogte kwamen. Op dat moment zakte Union Berlin virtueel naar de zestiende plaats wat inhield dat er een playoff noodzakelijk zou zijn tegen Fortuna Düsseldorf. Door een winnende goal in de blessuretijd redde Union alsnog het vege lijf. De club uit Berlijn eindigt in punten gelijk met VfL Bochum, maar met een iets beter doelsaldo nam Union de vijftiende plek in.

En dus blijven Union Berlin & Yorbe Vertessen, die na dit seizoen ook als kampioen uit Eindhoven had kunnen vertrekken, behouden voor de Bundesliga. De ploeg die de afgelopen jaren meermaals verraste en dit seizoen zelfs debuteerde in de Champions League, zal opgelucht ademhalen dat een rampscenario de club bespaard is gebleven. Met twee trainerswissels in dit seizoen had het ook heel anders af kunnen lopen voor de ploeg van Yorbe Vertessen.




Tags

union vertessen bundesliga berlijn berlin ademhalen apotheose bespaard betaalbare betekende bochum degradatienood dusseldorf fortuna freiburg heil lijf nederland oost opgelucht plaatselijke playoff rampscenario sheraldo trainerswissels valreep vege verkerend virtueel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden
Levert dit ons nog een bonus op ? Weet niet wat er in het contract stond.
+1/-0

 
2 dagen geleden
Ja, de bonus is een Union Berlin trainingspak voor de hele selectie en staf.
+3/-0

24 uur geleden
Hij zal nu getuigen zijn van een knallend feest in de stad, onthaald wordwn door een bruisende mensenmassa voorafgaand met een huldiging op de platte kar...
Of....oh nee ,toch niet
+4/-0

 
19 uur geleden (gewijzigd)
Dat is die speler dankzij wie grotendeels PSV in Sevilla met 2-3 won.
+6/-2

 
9 uur geleden (gewijzigd)
Om vervolgens via de achterdeur te vertrekken, die bedoel je? Die gozer met zijn trainingspak? Wanne frotnek was dat zeg.

Ik gun hem het allerbeste maar mis het persoonlijk net zo weinig als jongens als Hendrix en Rosario. En bedankt voor Sevilla. Dat zal voor altijd zijn hoogtepunt in zijn carrière blijven schat ik zo in.
+3/-1

 
5 uur geleden
Ik gun hem het allerbeste maar mis het persoonlijk net zo weinig als jongens als Hendrix en Rosario. En bedankt voor Sevilla. Dat zal voor altijd zijn hoogtepunt in zijn carrière blijven schat ik zo in.
+1/-0

21 uur geleden
Small club. Had beter een kampioenschap mee kunnen pakken.
+3/-0

15 uur geleden
Hebben we eigenlijk een terugkoopoptie bedongen? Stel dat het ooit een hele grote wordt.......
+2/-0

15 uur geleden
Niks ten nadele van Union, maar ik had het niet erg gevonden als Yorbe, vanaf de bank, was gedegradeerd... en verder boeit die gozer mij totaal niet. Bedankt voor Sevilla en door maar weer.
+2/-0

10 uur geleden
Is het hoofdstuk dan nu écht gesloten?
+1/-0

8 uur geleden
Opmerkelijk dat er zo'n uitgebreid bericht verschijnt over de club van een speler die via de achterdeur is vertrokken.
Al helemaal omdat hij in deze wedstrijd geen grote rol van betekenis heeft gespeeld.
+4/-0

8 uur geleden
Dat is alvast om een bruggetje te slaan naar zijn opvolger.
+1/-0

3 uur geleden
Ik ben al een tijd niet meer ingelogd geweest op deze site en ben mijn inloggegevens daarom ook kwijt geraakt waardoor ik een nieuw account heb moeten maken. Maar wat is hier in hemelsnaam aan de hand? Geen enkel bericht over Lozano die op het punt staat te vertrekken en andere geruchten die zijn verschenen, een wedstrijdverslag van een wedstrijd van een Duitse club die veel langer is dan een verslag van de wedstrijd van notabene PSV. Het is dat er nog steeds PSV in de titel staat, want je zou anders denken dat je op de verkeerde site bent belandt. Jammer dit
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.848 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist antonh arensman arrogant babadi bakayoko bayern bella bergwijn boscagli bosz brobbey connor dest driouech eredivisie jong kern kotchap lozano martinez mauro oost poster sangare schouten shevchenko teze til tillman