Transparent
Inloggen
Sluiten

Ricardo Pepi: 'Niet tevreden met mijn speeltijd, wel met de doelpunten die ik heb gemaakt'

2 april 2024 07:12 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Ricardo Pepi: "Niet tevreden met mijn speeltijd, wel met de doelpunten die ik heb gemaakt"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International geeft Ricardo Pepi aan dat het moeilijk is om zo lang geduldig op zijn kans te moeten wachten. "Op trainingen voel ik me goed en als ik in het veld kom, scoor ik geregeld. Dan wil je als spits exploderen. Het is dus lastig", aldus Pepi. "Maar tegelijkertijd wist ik dat ik naar PSV zou gaan en dat er meerdere goede aanvallers zouden zijn. Ik wil me dus iedere keer laten zien, maar ook geduldig blijven."

De international van de Verenigde Staten kan echter ook genieten van Luuk de Jong. "Luuk is een ander type spits dan ik ben. Maar hij is een geweldige aanvaller, een clublegende en het is altijd goed een ploeggenoot succesvol te zien. Daar geniet ik van en ik voel dat ik nog veel van hem kan leren", zo geeft hij aan. "Geen enkele teamgenoot wens ik iets slechts toe en ik hoop dat Luuk zo door kan gaan. Ik zal me gewoon moeten focussen op mijn eigen spel en statements moeten maken iedere keer dat ik speel. Met mijn speeltijd ben ik niet tevreden, wél met de doelpunten die ik heb gemaakt."

Volgens zijn zaakwaarnemer Jaime Garcia moet de situatie van Pepi bij PSV wel gaan veranderen. "Als je zo weinig bij je club speelt, kun je ook je plek in de selectie van de nationale ploeg kwijtraken. Met de Copa América dit jaar en het WK over twee jaar in eigen land komen er twee mooie toernooien aan. Ricardo wil en moet daarbij zijn", zegt hij daarover. "Daarom kan het zo niet doorgaan. Hij zal een stap in zijn carrière moeten zetten. Dat is ook gewoon normaal. Iedere speler wil blijven groeien, zijn volledige potentieel bereiken. Het liefst doet Ricardo dat uiteraard bij PSV. Ricardo is ver van huis en hij wil een thuis in Europa hebben."

Meer op VI.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

pepi clublegende exploderen garcia geniet jaime jong kwijtraken potentieel scoor statements teamgenoot

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Verdekte taal van de zaakwarnemer terwijl Pepi zelf begripvol verwoord?
Dit alles was toch vooraf besproken mogen we aannemen toch?
+1/-0

 
3 weken geleden
Zal toch wel? Ik vind het wel logisch dat ie volgend seizoen wil gaan spelen. Sowieso al top van hem dat ie zich zo heeft geschilt in reserverol. Die heb je nodig en helpt dit seizoen heel goed. Vraag is of Luuk nog een seizoen eerste spits gaat zijn. Klinkt nu zo dat Pepi dan weg wil. Maar tegelijk zeggen ze: liefst is ie bij ons eerste spits. Ik kan me voorstellen dat Luuk nog een seizoen door kan, dus zal het voor Pepi lastig worden
+1/-0

3 weken geleden
Mag van mij ook vaker in de basis staan en Luuk als invaller.
+3/-1

 
3 weken geleden
Wel ja joh. Luuk de Jong heeft ontelbare keren aangegeven liever in een ritme te blijven en dan gaat Bosz hem maar vaker wissel zetten en hem uit zijn ritme halen?
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik mag aannemen dat Pepi de toekomstige spits gaat worden, Luuk kan het nu vaak niet bijbenen. En tuurlijk scoort ie veel maar dat zou een Pepi niet doen?

Leuk dat ritme verhaal maar dat geldt ook voor Pepi.
+4/-4

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik begrijp werkelijk waar niet waar je je op baseert dat de Jong het niet meer bij zou kunnen benen. Sla zijn statistieken er maar eens op na. Luuk draait 1 van zijn beste seizoenen ooit en dan dit?
+4/-0

3 weken geleden
Nog nooit een trainer gezien die niet zijn beste elf opstelt.
+3/-0

 
 
3 weken geleden
Ik kan me nog een wissel herinneren van Advocaat...
+1/-0

 
3 weken geleden
Staat me iets van bij,Erik Meijer?
+1/-0

 
3 weken geleden
Nee ik doelde op Bosveld voor Robben..
+1/-0

3 weken geleden
Dit kan wel eens een vervelend gevolg krijgen als PSV de komende wedstrijden niet goed presteert.
+1/-2

3 weken geleden
Zaakwaarnemer lult wel alsof Pepi al jaren op de bank zit en nooit invalt. Hij is er toch pas sinds afgelopen zomer terwijl Luuk er al even was? Mag daarnaast vrijwel iedere wedstrijd invallen. Dat is toch wel precies de situatie die ze vantevoren al in konden vullen. Eigenlijk valt hij vaker in en speelt hij meer dan ze vantevoren vanuit moesten gaan. Hij zit niet meer bij een degradatiekandidaat.

Al mag hij van mij ook meer minuten maken hoor.
+1/-0

3 weken geleden
Ik denk dat wanneer Pepi de minuten van Luuk gespeeld zou hebben, dat ie zelfs meer gescoord zou hebben dan Luuk. Ik weet dat mag je hier niet zeggen. Ik vind Pepi in die minuten dat ie speelt VEEL dreigender en doelgerichter dan Luuk.
+2/-2

3 weken geleden
De timing van dit interview is weer geweldig. Weer voldoende munitie als het vanavond niet helemaal lekker zou lopen. Ik begrijp het niet hoor, Luuk speelt misschien wel het beste seizoen van zijn carriere, moest maand of wat geleden nog in oranje. Nu speelt hij even wat minder, ligt ook aan de aanvoer die ook een heel stuk minder is. En Pepi maakte tegen NEC ook niet echt indruk.
Ik snap zijn punt, maar in mijn ogen moet je zo n interview absoluut niet geven als het even wat minder gaat.

Tuurlijk heeft Pepi best veel gescoord, maar ook veel als invaller in de slotfases tegen een reeds murw gespeelde tegenstander.

Maar het is duidelijk, Excelsior heeft nog nooit zoveel fans gehad als vanavond. Bijna heel Nederland hoopt op een stunt.

En als je de twijfels hier al ziet bij een hoop PSV-fans, hopelijk hebben onze jongens wat meer vertrouwen in hunzelf dan hun fans.
+1/-0

3 weken geleden
Laat sarcasme niet de overhand nemen heren 0-6 beng.
+2/-0

 
3 weken geleden
Met 4x Luuk dat is dat gezever over onze aanvoerder ook weer over.
+3/-0

3 weken geleden
Luuk inruilen voor Pepi, Luuk is meer een statische wel kopsterke spits...maar Pepi veel meer all-round !!!
+1/-2

 
3 weken geleden
Poeh ik heb best vertrouwen in Pepi maar op dit moment mag hij Luuk zijn schoenveters nog niet eens vast maken. Ja hij scoort een paar leuke doelpuntjes maar in de wedstrijden waarin hij wat meer minuten maakte kon hij mij qua veldspel in ieder geval niet overtuigen. En ik zie in hem(nog niet) de leider die de lijnen uitzet en bepaalt hoe en wanneer er druk wordt gezet. En meeverdedigen is ook niet echt een hobby van hem volgens mij.
Maar desalniettemin zie ik toch volop kansen voor hem, met een beetje geduld.
+2/-0

 
3 weken geleden
Kunnen wij dat laatste niet pas beoordelen als wij hem een paar wedstrijden achter elkaar basis hebben zien spelen? Menig analist heeft vooralsnog zijn bedenkingen. Ik moet het ook nog maar zien of hij voetbaltechnisch niet tekort komt
+2/-0

3 weken geleden
Niet zo'n moeite met dit interview. Luuk op dit moment wisselen is ridicuul. Op basis van zijn waarde dit seizoen, en in de fase van de competitie. Ondanks wat mindere wedstrijden.

Pepi spreekt gezonde ambitie uit, met respect naar Luuk toe, helemaal prima. Hij weet ook dat er veel geld voor hem betaald is, en dat hij steeds dichter bij dat niveau komt.

Wat hadden beiden dan moeten zeggen, het is wel prima zo? We hebben het wel over topsport.
+1/-0

3 weken geleden
Ben toch benieuwd hoe Pepi het zou doen als hij een paar wedstrijden achter elkaar mag starten in de basis. Ik vraag mij af of hij überhaupt basismateriaal is of kan worden. Tegen AZ zou ik te allen tijde nog met Luuk starten maar wellicht zijn na dit weekend de kaarten aardig geschud waardoor we hiermee kunnen experimenteren. Spoedig komt het moment dat Luuk de pinchhitters rol moet gaan vervullen gezien zijn leeftijd
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.849 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage