Transparent
Inloggen
Sluiten

WedstrijdenPSV wordt ook niet getest in De Kuip en wint wederom


Tijdstip
3 december 2023
Stadion
De Kuip
Gelegenheid
Eredivisie
Televisiezender
ESPN


PSV wordt ook niet getest in De Kuip en wint wederom; image source: Pro Shots

Foto: Pro Shots

PSV wordt ook niet getest in De Kuip en wint wederom

PSV is in de Eredivisie nog altijd zonder puntverlies. De topper tegen Feyenoord ging zondag met 1-2 gewonnen. Ismael Saibari en Olivier Boscagli zorgden voor de doelpunten.

Beide ploegen gingen vanaf het begin meteen fel van start. Noodgedwongen moest PSV na enkele minuten echter al wisselen. Na hard inkomen van Hartman werd Jordan Teze aan zijn hoofd geraakt en hij kon niet meer verder.

Na ruim een kwartier kreeg PSV de eerste kans van de wedstrijd. Guus Til kon de bal goed voorgeven, maar zowel Luuk de Jong als Yorbe Vertessen raakte de bal verkeerd.

Al het gevaar was van PSV gekomen, maar na ruim een half uur werd ook Feyenoord plotseling gevaarlijk. Gimenez schoot van grote afstand, waarna Geertruida de rebound over het doel schoot.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een grote kans nadat een duidelijke overtreding op Schouten onbestraft bleef. Walter Benitez redde echter goed op de poging van Geertruida.

Diep in blessuretijd leek Gimenez de bal voor het inschieten te krijgen, maar omdat Olivier Boscagi de bal nog net kon aantikken werd een tegentreffer voorkomen.

Vroeg in de tweede helft was het PSV met een grote kans nadat De Jong een voorzet van Joey Veerman verlengde. De inzet van Ismael Saibari kon door Bijlow echter worden gekeerd.

Halverwege de tweede helft was het alsnog raak voor PSV. Na een uitstekende voorzet van Johan Bakayoko tikte Saibari de 0-1 in het doel.

Twee minuten later volgde een bijna identieke voorzet van Bakayoko, maar Bijlow kon nog net redding brengen na een omhaal van De Jong. Uit de daaropvolgende corner was het alsnog raak toen Olivier Boscagli binnenkopte.

PSV moest vervolgens opnieuw noodgedwongen wisselen nadat Veerman na een pittige overtreding uit de wedstrijd werd getrapt. Tegelijkertijd ging Feyenoord vol op de aanval spelen en bracht het twee aanvallers binnen de lijnen, zodat het in de laatste 20 minuten met vijf aanvallers speelde.

Het was echter de ploeg van Peter Bosz die in het begin de kansen kreeg. Tien minuten voor tijd ontsnapte PSV vervolgens aan de aansluitingstreffer toen Hancko op de lat kopte. Een minuut later was het echter alsnog raak toen Benitez in de fout ging bij een schot van Gimenez.

Feyenoord kreeg weer geloof in een resultaat en dat leidde al snel tot een schot van Gimenez in het zijnet.

De druk werd volop opgevoerd, waardoor PSV er met moeite nog uit kon komen. Ondanks dat er weinig was gewisseld en het spel nauwelijks had stil gelegen werdeb er zes minuten aan blessuretijd gegeven.

Na vier minuten in de blessuretijd kreeg Feyenoord een hoekschop waarna Wieffer uit kansrijke positie net over het doel schoot. Kansen volgden er niet meer, waardoor PSV nog altijd de perfecte score heeft.


[video] Highlights | Feyenoord - PSV


Ismael Saibari: 'Ik denk dat het voor onze supporters een heel mooie wedstrijd was om naar te kijken'

In gesprek met ESPN was Ismael Saibari het eens met de opmerking dat het voor hem een droomweek was. "In twee grote wedstrijden twee keer gescoord en de ploeg geholpen. Dat is alleen maar mooi", aldus Saibari.

De wedstrijd tegen Feyenoord was wel zwaar. "Feyenoord is ook een heel goede ploeg die de intensiteit erin legt zoals wij dat willen en ook goed voetballen", zo gaf hij aan. "Ik denk dat het voor onze supporters een heel mooie wedstrijd was om naar te kijken."

Gevraagd werd of de spelers beseffen aan wat voor bijzondere reeks te bezig zijn. "Maar we proberen elkaar ook scherp te houden", zei hij daarover. "We zitten nog niet eens op de helft van het seizoen. Er kan nog van alles gebeuren. Die tien punten kunnen zo ingehaald worden. We zijn heel goed bezig, maar dat moeten we ook blijven doen."


[video] Inside | Away win against Feyenoord


Peter Bosz: 'We zijn bezig aan een ongelofelijke reeks van 14 wedstrijden'

Peter Bosz was in gesprek met ESPN heel tevreden na de wedstrijd tegen Feyenoord. "We zijn bezig aan een ongelofelijke reeks van 14 wedstrijden", aldus Bosz. "Het was vandaag een gelijkopgaande wedstrijd met twee ploegen die eigenlijk dezelfde strijdwijze hebben. Hoog druk zetten met de 9 en de 10 en de 6 proberen vrij te krijgen. Dat zag je aan beide kanten."

PSV moest het geduld bewaren om tot de doelpunten te komen. "In de rust zei ik al dat het op details beslist zou gaan worden. Wij waren de gelukkige die als eerste scoorden en meteen daar de tweede overheen maakten", zo gaf hij aan. "Ik weet niet of deze wedstrijd wel een winnaar verdiende, maar als dat wel zo is waren wij daar de gelukkigste in."

Bosz was tevreden dat zijn plan zo werd uitgevoerd. "We wilden van achteruit gaan voetballen. Als je alleen maar komt om te verdedigen en alleen maar ballen wegtrapt zoals aan het eind van de wedstrijd krijg je een heel moeilijke wedstrijd", zei hij daarover. "Vanaf het begin hebben we geprobeerd om onder de druk uit te spelen en dat is wel aardig gelukt."


[video] Spelersbus met vuurwerk onthaald


Luuk de Jong: 'Deze week is duidelijk geslaagd'

In gesprek met ESPN gaf Luuk de Jong aan dat afgelopen week bij PSV duidelijk was geslaagd. "We wisten dat er een moeilijke week aan zou komen. Dan win je heel goed bij Twente-uit, bij Sevilla had je een fantastische comeback en vandaag tegen Feyenoord wist je gewoon dat het nog een stapje moeilijker zou worden", aldus De Jong. "Zij doen het ook gewoon fantastisch en hebben gewoon een goede ploeg. Als je dan op deze manier wint, is het een fantastische week."

Gevraagd werd aan de aanvoerder hoe het kan dat PSV zelfs na zo'n zware week nog altijd kan blijven gaan. "We zijn dit nu wel gewend. We hebben nu ook drie dagen rust gehad, soms is dat maar twee", zo gaf hij aan. "We zijn ook heel erg goed bezig met herstellen na de wedstrijden en zorgen dat we weer klaar en fit zijn voor de wedstrijden die gaan komen. We willen heel mooie dingen gaan neerzetten met dit team. Dan moet je gewoon topfit zijn en een heel brede selectie hebben."

De Jong was het eens met de opmerking dat de grote kracht van PSV is dat er achttien of negentien spelers moeiteloos mee kunnen draaien. "Dat lijkt me wel ja", zei hij daarover. "Er raken een paar jongens geblesseerd en dan komen er andere jongens in. Zij doen ook precies wat er gevraagd wordt. Ze voeren onze tactiek perfect uit en hebben ook de kwaliteiten om nog iets extra's te brengen. Dat is heerlijk als je zo'n selectie hebt."


[video] K.O. Feyenoord: PSV gaat deze voorsprong nóóit meer weggeven


PSV loopt in Eredivisie verder uit

PSV heeft opnieuw uitstekende zaken weten te doen in de Eredivisie. Door de winst in Rotterdam werd logischerwijs drie punten uitgelopen op Feyenoord, maar de voorsprong op AZ kon daardoor ook worden vergroot. De Alkmaarders kwamen in het uitduel tegen FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel en daar kwam AZ gezien de kansen van Utrecht in de tweede helft nog goed mee weg.

De voorsprong op Feyenoord is vergroot naar 10 punten. AZ staat op een derde plaats met een achterstand van 12 punten. Zij spelen woensdagavond echter nog de wedstrijd tegen NEC uit die eind oktober werd gestaakt. Dat duel werd toen in de 90ste minuut stilgelegd bij een 1-2 achterstand.

Nummer vier FC Twente wist wel te winnen. Zij kenden weinig problemen met nummer vijf Go Ahead Eagles. Ook de Tukkers hebben een achterstand van 12 punten.


[video] Alles wat Peter Bosz aanraakt, verandert in goud: PSV ruikt de landstitel


Karakteristieken

Uitslag: 1-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

Goal
0-1 Ismael Saibari ('65)
Goal
0-2 Olivier Boscagli ('67)
Goal
1-2 Gimenez ('81)
Scheidsrechter
Makkelie
Toeschouwers
0 toeschouwers

Kaarten:

Kaart
PSV: Olivier Boscagli ('63)
Kaart
PSV: Isaac Babadi ('90)
Kaart
Feyenoord: Gimenez ('90)
Kaart
PSV: Walter Benítez ('90)

Opstelling PSV

Yorbe VertessenLuuk de JongJohan Bakayoko


Ismael SaibariGuus TilJoey Veerman


Sergiño DestOlivier BoscagliJerdy SchoutenJordan Teze


Walter Benítez

Wissels:

'11 Patrick van Aanholt voor Jordan Teze
'63 Malik Tillman voor Yorbe Vertessen
'72 André Ramalho voor Joey Veerman
'90 Isaac Babadi voor Guus Til


Opstelling Feyenoord

IvanusecGimenezStengs


ZerroukiTimberWieffer


HartmanHanckoTraunerGeertruida


Bijlow

Wissels:

'46 Lopez voor Hartman
'54 Minteh voor Ivanusec
'71 Ueda voor Zerrouki
'71 Paixao voor Trauner
'77 Milambo voor Stengs


Pool

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

De top vijftien:

  Score Voorspelling
 7 1-2 (0-0)
 7 1-2 (0-0)
 7 1-2 (0-0)
 6 1-2 (1-1)
 6 1-2 (1-1)
 6 1-2 (1-1)
 6 1-2 (1-1)
 6 1-2 (1-1)
 6 1-2 (1-1)
10  6 1-2 (1-1)
11  6 1-2 (1-1)
12  5 1-2 (1-0)
13  5 1-2 (0-1)
14  5 1-2 (1-0)
15  5 1-2 (0-1)

Bekijk ook het algemeen klassement in de Pool.


Man van de Wedstrijd

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.66. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man van de Wedstrijd klassement.

1. Olivier Boscagli (106 -> 5,0)
2. Ismael Saibari (71 -> 4,0)
3. Jerdy Schouten (55 -> 3,0)
4. Malik Tillman (13 -> 2,0)
5. Johan Bakayoko (12 -> 1,0)
6. Joey Veerman (3 -> 0,0)
7. Sergiño Dest (2 -> 0,0)
8. Luuk de Jong (1 -> 0,0)
8. Walter Benítez (1 -> 0,0)
10. Niemand (0 -> 0,0)
10. Jason van Duiven (0 -> 0,0)
10. Fodé Fofana (0 -> 0,0)
10. Kjell Peersman (0 -> 0,0)
10. Emmanuel van de Blaak (0 -> 0,0)
10. Livano Comenencia (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Tygo Land (0 -> 0,0)
10. Patrick van Aanholt (0 -> 0,0)
10. Julian Kwaaitaal (0 -> 0,0)
10. Isaac Babadi (0 -> 0,0)
10. Boy Waterman (0 -> 0,0)
10. Anwar El Ghazi (0 -> 0,0)
10. Guus Til (0 -> 0,0)
10. Mauro Júnior (0 -> 0,0)
10. Joël Drommel (0 -> 0,0)
10. Ricardo Pepi (0 -> 0,0)
10. Noa Lang (0 -> 0,0)
10. Ibrahim Sangaré (0 -> 0,0)
10. André Ramalho (0 -> 0,0)
10. Armando Obispo (0 -> 0,0)
10. Jordan Teze (0 -> 0,0)
10. Shurandy Sambo (0 -> 0,0)
10. Marco van Ginkel (0 -> 0,0)
10. Noni Madueke (0 -> 0,0)
10. Érick Gutiérrez (0 -> 0,0)
10. Jarrad Branthwaite (0 -> 0,0)
10. Maxime Delanghe (0 -> 0,0)
10. Derrick Luckassen (0 -> 0,0)
10. Phillipp Mwene (0 -> 0,0)
10. Yorbe Vertessen (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)
10. Dennis Vos (0 -> 0,0)
10. Jenson Seelt (0 -> 0,0)
10. Thorgan Hazard (0 -> 0,0)
10. Ki-Jana Hoever (0 -> 0,0)
10. Xavi Simons (0 -> 0,0)
10. Cody Gakpo (0 -> 0,0)
10. Carlos Vinícius (0 -> 0,0)
10. Philipp Max (0 -> 0,0)
10. Sávio (0 -> 0,0)
10. Richard Ledezma (0 -> 0,0)
10. Jeremy Antonisse (0 -> 0,0)
10. Fábio Silva (0 -> 0,0)
10. Fedde Leysen (0 -> 0,0)
10. Armel Bella-Kotchap (0 -> 0,0)
10. Hirving Lozano (0 -> 0,0)
10. Fredrik Oppegård (0 -> 0,0)


VoorbeschouwingenWat vind jij van de wedstrijd?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


6 maanden geleden
Na de grandioze remontada van woensdag zullen de verwachtingen hoog zijn maar laten we met beide voetjes op de grond blijven want de Rotterdammers zullen gebrand zijn ons de eerste verliespartij toe te brengen.
Neemt niet weg dat het vertrouwen groot zal zijn bij de selectie en drie punten gewoon mogelijk kunnen zijn.
Op naar de volgende mokerslag!
+7/-0

 
6 maanden geleden
Ik ben normaliter best positief. Nu niet. Misschien ook omdat feyenoord uit standaard een moeilijk verhaal is. En ik denk dat zij een enorme drang hebben als kampioen en het sentiment rond PSV willen omdraaien.

Bijzonder fijn die 7 punten en wat zou het prachtig zijn als we die houden of zelfs uit kunnen breiden...
+2/-0

6 maanden geleden
Feyenoord kan wel een hoop willen.. maar PSV kan Feyenoord op 10 punten zetten. Dat zal toch een grote motivatie zijn.
Zal ongetwijfeld geen makkelijk potje worden, al ik vind Feyenoord toch niet super sterk de laatste tijd.
+4/-0

6 maanden geleden
Dit is in mijn ogen altijd de moeilijkste wedstrijd van het seizoen. Hoe goed wij ook zijn, of in welke crisis de Rotterdammers ook hebben, op de een of andere manier slagen ze er bijna altijd in een goed resultaat tegen ons te halen. Ik heb nu tussen de 40 en 50 keer een competitiewedstrijd uit bij Feyenoord meegemaakt, en kan me echt heel weinig overwinningen meer voor de geest halen. Wel veel enorme teleurstellingen, regelmatig speelden we ze weg, maar werd het toch nog gelijk of verloren we zelfs. En meestal is het idee vooraf toch dat we wel even gaan winnen. Of er staan opeens spelers op bij Feyenoord die nooit echt nnoemenswaardig gepresteerd hebben en daarna meestal ook geen pepernoot meer raken.

Ook vreselijk jammer dat we Lozano en zeer waarschijnlijk ook Noa missen, die hadden we goed kunnen gebruiken. Hoe goed Vertessen ook speelde dinsdag, hij heeft wel ruimte nodig om zijn snelheid te benutten. En of hij die gaat krijgen daar.

Publiek ook vaak bepalend, die doorgesnoven bende op de tribune heeft toch echt invloed op de spelers en de scheids vaak.

En als ik zie hoe we begonnen tegen ajax en ook tegen sevilla zal het heel moeilijk worden. Kortom ik zal blij zijn met een gelijkspel, dan houden we de voorsprong intact. En zelfs bij verlies staan we er nog steeds prima voor, maar hopen dat dat verlies niet doorwerkt.
+1/-0

 
6 maanden geleden
"Publiek heeft invloed op de spelers en de scheids vaak". Daar geloof ik niets van. Die zogenaamde Kuipvrees is een fabeltje dat graag door Feyenoord in stand wordt gehouden, maar waarvoor geen enkele aanwijzing bestaat. Een aardigheidje voor opa's om aan hun kleinkinderen te vertellen.
+2/-0

6 maanden geleden
Op papier de zwaarste competitiewedstrijd van het seizoen, maar de laatste vier keer hebben we 2x gewonnen en scoorden ze 2x de gelijkmaker in blessuretijd. Op een of andere manier ligt het huidige Feyenoord het huidige PSV iets beter dan in de gehele historie.

Ik denk dat het een hele close wedstrijd gaat worden die op details beslist zal worden. Hopelijk staan wij aan de goede kant van de medaille zondag!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb even snel gekeken hoor, kan me vergissen, maar kijkend naar de laatste 10 ontmoetingen uit in Rotterdam en voor de competitie : 2 keer winst voor ons, twee keer gelijk en 6 keer verloren.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik had het over de laatste 4 onderlinge duels, had de JCS en de competitiewedstrijd in Eindhoven ook meegenomen. Maar goed, het blijven natuurlijk altijd spannende wedstrijden met extra lading. Twee geblesseerde toppers in de voorhoede helpt helaas niet mee.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Foutje: laatste vier keer hebben we 2x verloren en 2x gelijk.
+1/-0

6 maanden geleden
Kunnen we weddenschappen afsluiten over welke Feyenoorder in eigen doel scoort, en welke een rode kaart krijgt? Dubbele winst als het één en dezelfde speler is en je hem goed geraden hebt.
+1/-0

6 maanden geleden
Laten we eens fijn de lijn doorzetten waar wij mee bezig zijn
+2/-0

6 maanden geleden
Wordt gewoon 4-1 voor feyenoord. Geen lang, geen lozano en een ramalho die niet kan verdedigen.

Alleen een griepepidemie bij feyenoord kan psv nog helpen aan een overwinning.

Vervelend dat knvb zulke wedstrijden in winter maanden inplant, doe dat lekker in september/oktober.

Deze wedstrijd maar keertje overslaan en hopen dat psv in Eindhoven van feyenoord wint en we alsnog kampioen worden. Na zondag is het verschil nog maar 4 punten
+1/-11

 
6 maanden geleden
Net een emmer azijn leeg gezopen voor je ging posten?? Werkelijk niets positiefs over PSV...
+4/-0

 
6 maanden geleden
Vind je nog steeds dat de selectie van Ajax vele malen sterker is dan die van PSV? :B
+6/-0

 
6 maanden geleden
Zou bijna denken dat Feyenoord 7 punten voor staat op ons als ik jou zo lees. Jeetje.
+9/-0

 
6 maanden geleden
Valentijn ben jij het?
+5/-0

 
6 maanden geleden
Nee joh dit is die Feyenoord supporter die op het Feyenoord netwerk in het PSV topic durft te beweren dat dit Feyenoord beter is dan het Sevilla waar PSV Woensdag van heeft gewonnen, dat kan bijna niet anders 🤣🤣🤣🤣
+2/-0

 
6 maanden geleden
Psvfan1982, jij hebt altijd wat te zeuren, maar je zit er altijd naast. Nu weer!

Jij hemelt Feyenoord altijd zo op, maar ze staan een straatlengte achter. 2x tegen ze gespeeld, 2x in hun stadion en we hebben 2x gewonnen.
+2/-0

6 maanden geleden
"In Rotterdam zal de ploeg van Arne Slot het op moeten nemen tegen Feyenoord"

Hoop ook dat ze zelf hun grootste tegenstander zullen zijn.
+6/-0

 
6 maanden geleden
Ze scoorden wel twee keer tegen Slot deze week, dus logisch.
+3/-0

6 maanden geleden
Als we eerlijk zijn zonder de rode kaart had psv verloren in sevilla want wat waren ze slecht.

Zonder rode kaart tegen heracles en fc Twente had dat ook heel anders kunnen lopen.

Ik zie gewoon een zwakke verdediging en een extra controleur zou ook niet misstaan.

Er zijn verbeterpunten om echt kampioen te kunnen worden.

Maar misschien is er iets mogelijk in de winterstop transfer periode.
+1/-5

 
6 maanden geleden
Ik geloof niet dat iemand jou nog serieus neemt hier, lekker terug gaan naar je Feyenoord forum 🤣🤣🤣
+3/-0

6 maanden geleden
Jullie zullen zondag wel zien dat ik gelijk heb.

Zonder lang en lozano en met ramalho wordt het niets zondag.

Maar een seizoen bestaat uit meerdere wedstrijden en plek 2 geeft ook recht op cl dus je hoeft tegenwoordig niet meer kampioen te worden om naar cl te gaan.
+1/-6

 
6 maanden geleden
Dit roep je nu al een half jaar en vooralsnog zit je er keer op keer op keer volkomen naast. PSV kon onmogelijk met deze selectie de groepsfase van de CL halen, PSV kon onmogelijk met deze selectie de JCS halen, PSV kon onmogelijk overwinteren in Europa met deze selectie, PSV had zwaar gefaald op de transfermarkt want iedereen kon zien dat Feyenoord en Ajax duidelijk een betere selectie hebben, blablabla.
+7/-0

 
6 maanden geleden
Joh lekker weg gaan naar het Feyenoord forum 🤣
+1/-0

 
 
6 maanden geleden
Zwaai zwaai met je Feyenoord!!
+1/-0

6 maanden geleden
Ik denk dat we keer tegen verlies gaan aanlopen.
Zowel twente en sevilla had ik nog wel willen zien als de wedstrijd tegen 11 man ook werd gewonnen.
Als ze deze wedstrijd ook winnen.. Ja dan is Psv beter dan ik denk.
Keertje verliezen uit tegen feyenoord is geen schande eigenlijk.
+1/-0

6 maanden geleden
Dat zijn wel vrij beroerde cijfers. En je mist nu zowel Lang als Lozano. Ik blijf er bij: ik teken voor een gelijkspel.
+2/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Het gaat zeker moeilijk worden zondag, als altijd in de kuip.
Ik teken ook voor een punt.

Al die negativiteit is alleen mijns inziens niet nodig.
Ja, we hebben nog zwakke plekken. Stewart gaf al aan wat transferwindows nodig te hebben om de selectie die ze voor ogen hebben neer te zetten.

De prestaties van dit team zijn gewoon meer dan prima!
JCS gewonnen, foutloos in de competitie tot nu toe en naar de laatste 16 in de champions league €€. Laat staan als we ons nog versterken, wellicht in de winterstop al!

Het zat regelmatig zeker niet tegen maar weinig trainers en spelers buiten deze situaties zo goed uit met veel lef als Bosz en deze spelers!

We gaan het zien zondag maar ik ben positief over ons PSV!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik niet, gewoon net als in Sevilla voor de 3! Zo bijzonder is Feyenoord niet. Giminez en in mindere mate Geertruida zijn superspelers voor de Eredivisie, maar verder is het een minder dan ons. Zelfs zonder Lozano en Lang hebben we normaal een veel sterker team.

We hebben het traditioneel lastig daar, maar met Bosz zijn we een heel ander team. Ik denk niet dat er veel spelers aan de geschiedenis denken. We kunnen mooi laten zien waarom we op ze voor staan.
+2/-0

6 maanden geleden
In de wedstrijd tegen Sevilla was het tot aan de rode kaart allerminst overtuigend, tegen Twente was de rode kaart ook een belangrijke factor in onze overwinning. Uit bij Feyenoord en dan winnen, ik moet het nog zien. Een echte krachtmeting zou leuk zijn om te zien hoe goed of broos we nu echt zijn. De wedstrijd tegen Lens geeft dan wel weer vertrouwen. Spannend.
+1/-1

 
6 maanden geleden
Die rode kaarten hebben ze niet voor niets gekregen vriend, die hadden ze nodig om ons aftestoppen op cruciale momenten dus die zijn door ons afgedwongen door onze pressie.
+5/-0

 
6 maanden geleden
Mee eens, Het is niet voor niks dat Lozano vaak geschopt werd, hij is supernel en zeer dreigend.
+2/-0

6 maanden geleden
Wel jammer, dat een Rotterdammer (Makkelie) Feijenoord-PSV mag fluiten, onbewust een voorkeur voor Feijenoord.
+1/-1

6 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben benieuwd of Bosz door de afwezigheid van Hirving Lozano en Noa Lang iets bijzonders met zijn opstelling en tactiek gaat doen.
Aangezien een gelijk spel al een goed resultaat zou zijn, en Feyenoord gedwongen is te komen zou ik veel fysiek opstellen op het middenveld, ook om Ramalho te ondersteunen.
En dan Vertessen in zijn kracht gaan gebruiken, door hem in de ruimte te lanceren.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Als de ondersteuning die je verwacht klopt en ze niet expres stiekem Baka en Vertessen doodschoppen (in de wetenschap dat er geen volwaardige vervanging beschikbaar is) is er geen vuiltje aan de lucht.
+3/-0

6 maanden geleden
De opendeuren vliegen je hier om de oren, ja natuurlijk zullen we op gegeven moment verliezen
MAAR NIET NU ZONDAG!!!
+3/-0

 
6 maanden geleden
Die open deuren zijn niet verstandig in de vrieskou :)
+1/-0

6 maanden geleden
Hopelijk zijn ze meteen wakker om 12.15 in de kou ,verliezen daar meestal wordt tijd voor punten...
+2/-0

6 maanden geleden
Waarom geen Saibari voor Til ? Zo'n power en drive die gast
+3/-0

 
 
6 maanden geleden
Hopelijk start Saibari vandaag. Is geen toeval meer dat elke keer wanneer hij speelt PSV begint te swingen.
+1/-0

6 maanden geleden
"Noa Lang: 'Wij winnen met 0-3'". Lang moet een spreekverbod krijgen.
+3/-4

6 maanden geleden
Een beetje randstedelijke bluf in Eindhoven kan geen kwaad.En Lang zegt gewoon wat hij denkt.Is ook weleens mooi vergeleken bij al die obligate antwoorden die veel voetballers geven.Psv maakte tot nu toe elke wedstrijd minimaal 1 doelpunt behalve tegen Arsenal.Dus vandaag gaan ze ook scoren maar hoeveel doelpunten krijgen ze eventueel tegen.
+5/-0

6 maanden geleden
Ik kan me nog de sneeuwbalwedstrijd herinneren. Volgens mij de zondag nadat we uit bij Parma een heuse thriller hadden beleeft.
Bouma kreeg een ijsbal vol op zijn neus.
. En PSV won met 1-2.
+1/-0

6 maanden geleden
Op basis van de opstelling vrees ik dat ons middenveld compleet wordt overlopen. Til, Veerman en Saibari zijn nou niet bepaald spelers die ook verdedigend kunnen omschakelen. Prima voor wedstrijdje tegen PEC Zwolle maar uit bij Feijenoord…..?
+1/-0

 
6 maanden geleden
Daar komen we dan snel genoeg achter. Gelukkig wisselt Bosz sneller dan vorig jaar v Nistelrooij.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Til gaat sneaky tussen weglopen en komt vaak vrij in de 16. Veerman zorgt ervoor dat hij de ballen krijgt. En Saibari gaat box to box lopen en met zijn rushes Feyenoord uiteen trekken.

Je hoeft niet te verdedigen als je aanvalt.
+2/-0

6 maanden geleden
Wat een spanningen allemaal.
Ik hoop dat we een keer winnen daar.
Zal zeer moeilijk worden.
+1/-0

6 maanden geleden
We gaan Feyenoord pakken. Ik zeg 1-3. Luuk, Bakayoko en Saibari gaan scoren !
+1/-0

6 maanden geleden
Van Til en Saibari kan je niet zeggen dat ze verdedigend verzaken hoor.
+3/-0

6 maanden geleden
Damn, Bosz gaat er vol voor. Laten we hopen dat 'ie gelijk krijgt.
+2/-0

6 maanden geleden
Bosz past het team aanvallend aan. Een verademing deze trainer met lef. Tot nog toe valt het kwartje steeds goed maar je kunt natuurlijk ook wel vies op je bek gaan. Eens zal dat gebeuren en het zou me niets verbazen als dan vanmiddag gaat zijn. Het is in ieder geval onvoorspelbaar. Als Stengs top is kan hij het verschil gaan maken met zijn vermogen om spelers weg te steken in de ruimte die PSV zeker zal gaan toestaan. Aan onze kant verwacht ik veel van Saibari, die echt veel meer speeltijd moet gaan krijgen. Feit is natuurlijk wel dat de druk vandaag bij Feyenoord ligt terwijl voor ons een gelijkspel al prima is. Maar Bosz gaat zoals altijd voor niets minder dan 3 punten. Wat een trainer!
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden (gewijzigd)
Inderdaad … Slot lijkt flink verrast.
Ik vind het wel goed dat onze trainer uitgaat van onze kracht, en daarmee min of meer de tegenstander tracht aan te laten passen. Het kan niet goed uitvallen, maar ik vind het wel ok dat Bosz dit probeert (in een topper). En daarbij, hij wisselt snel genoeg als het niet goed uitpakt.

Success en hopelijk veel plezier allemaal!!
+1/-0

6 maanden geleden
Nee, ik ben geen nepsupporter en ja we spelen een bijna perfect seizoen tot nu toe met prima voetbal. Maar ik heb toch gewoon geen goed gevoel bij de wedstrijd vandaag. Ik zou echt blij zijn met een gelijkspel. Hoop zo dat ik er naast zit en we straks gewoon weer een feestje vieren.
+1/-0

6 maanden geleden
De hele wedstrijd op de tv zo'n paal op de middellijn. Manmanman, wat amateuristisch....
+6/-0

 
6 maanden geleden
Je zou zeggen dat ze die netten ook van boven naar beneden kunnen uitrollen, dan heb je geen (of minder/dunnere) palen nodig dan nu het geval is.
+2/-0

6 maanden geleden
Ik erger me nu al kapot aan die zwarte strepen. Kan dat nou echt niet uit het zicht van de camera's?
+4/-0

6 maanden geleden
Is toch gewoon een overtreding van Hartman!!!
Vol in de rug, en hoofd, totaal niet voor de bal
+6/-0

6 maanden geleden
Hij springt Teze van achter vol in de rug, misschien ongelukkig, maar dat is toch een kaart ?
+8/-0

6 maanden geleden
Smerige aanslag van die bootwerker en dan geen kaart?
+5/-0

6 maanden geleden
Zou Slot ook over deze niet gegeven gele kaart beginnen?
+4/-0

 
6 maanden geleden
Dat dus en dan de overtreding op de Jong... Makkelie gaat dit uit de klauwen laten lopen.
+1/-0

6 maanden geleden
Schijnbaar mag je iemand uit de wedstrijd beuken zonder gele kaart.
Heel bijzonder
+6/-0

6 maanden geleden
Was gewoon een gele kaart maar feyenoord moet winnen van knvb, hoe kan je anders scheidsrechter uit zuid-holland (Dordrecht) aanstellen voor een wedstrijd in Rotterdam.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Schandalig dat de scheids geen kaart trekt.
Teze is weerloos en wordt vol geraakt van achteren.

Bij PSV zitten er een paar totaal niet in de wedstrijd; Saibari en Vertessen doen bijna alles fout.
+4/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
En dan praat de commentator constant over een botsing … bah bah
+2/-0

6 maanden geleden
Waarom krijgt Hartmann geen rood als Heracles wel een rode kaart krijgt voor een potentieel gevaarlijke overtreding? PSV krijgt een witte wissel ivm het gevaar van doorspelen met blessure. Waarom niet preventief handelen en dit soort dwaze acties bestraffen?
+4/-0

6 maanden geleden
Die Gimenez heeft ook vervelende trekjes. Wordt niet eens geraakt en ligt al te janken op de grond.
+4/-0

6 maanden geleden
Commentator ook lekker onpartijdig....not
+6/-0

 
6 maanden geleden
IND
Vooral met buitenspel.
Meneertjes had het al snel gezien
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Ja, en als Gimenez buitenspel loopt dan houdt hij z’n bek …
+2/-0

6 maanden geleden
Proberen PSV onder uit te schoppen
+2/-0

Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Makkelie laat zich lekker beïnvloeden door het publiek…
+4/-0

 
6 maanden geleden
Echt.. wat een slechte scheids.
Fluit overigens wel geheel volgens verwachting.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Dat doet hij altijd in de Kuip al moet ik wel zeggen, die geweldige sfeer die er in de Kuip zou zijn is het grootste gedeelte van de eerste helft ook niet echt geweldig.
+1/-0

6 maanden geleden
Toch bizar (of eigenlijk ook weer niet in de kuip) dat een scheidsrechter vier duidelijke overtredingen waar geel voor gegeven moet worden onbestraft laat en voor iedere scheet van PSV meteen wordt gefloten
+6/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Stengs op Schouten, daar floot hij nog niet eens voor …
+2/-0

6 maanden geleden
We spelen niet onaardig, maar goed zou ik het ook niet noemen. De kansen van Feyenoord ontstaan vooral doordat we onszelf in de problemen brengen: als ze achterin geen afspeelmogelijkheid zien gaan ze lopen met de bal, die we vervolgens kwijtraken op een gevaarlijke plek. Oftwel, we brengen vooral onszelf in de problemen.
+4/-0

6 maanden geleden
Niet slecht maar zeker ook goed want eigenlijk geen kans gecreëerd, in tegenstelling tot Feyenoord dat steeds gevaarlijker werd. Vertessen heb je niks aan zolang Feyenoord niet va banque gaat spelen. Hou je nog 20 minuten de nul en Vertessen gaat de ruimte krijgen die hij nodig heeft. Geen basismateriaal in ieder geval.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Geen kans? Wat dacht je van die bal recht voor de goal waar Luuk overheen maait? Vlgs mij een 100% kans.
+2/-0

6 maanden geleden
En toch ondanks het thuisfluiten van die scheids die op de fiets is gekomen gaan wij winnen.
+5/-0

6 maanden geleden
Wat loopt iedereen hier nou te zeiken op de scheids.. hij fluit niet geweldig maar ook niet slecht. Je kunt beter boos zijn dat de jong en Vertessen een bal totaal verkeerd raken die je gewoon moet maken als speler van PSV
+5/-4

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Hij fluit niet goed, en in het voordeel van Feijenoord … volgens mij mag er dan geklaagd worden?
+7/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Alles mag, maar ik mag ook zeggen wat ik er van vind
+2/-0

6 maanden geleden
Zelfs met Makkelie gaan ze niet van ons winnen. Als de wissels straks komen gaan we ze kapot maken.

Vertessen is echt een uitstekende invaller.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Zie hem liever als uitvaller vandaag
+2/-0

 
6 maanden geleden
Zeg ik ook altijd, Vertessen is een geweldige invaller maar basisspeler vind ik hem echt te kort komen.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Hij kan hard rennen, maar dat heeft hij ook nodig omdat hij door twijfel altijd laat start. Zo zonde dat hij niet altijd zo als dinsdag kan spelen.
+1/-0

6 maanden geleden
Ik krijg het bijna mijn bek niet uit, maar ik heb het idee dat we Ramalho missen..
+1/-1

Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
En weer raakt Luuk geen enkele bal fatsoenlijk! Probeer toch eens een keer eerder met Pepi
+3/-0

 
6 maanden geleden
Zelfde is er over Vertessen te zeggen. Echt dramatisch.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Klopt maar op die plek hebben we weinig mogelijkheden … in de spits wel
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ben het compleet met je eens.
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Hij levert ook gewoon iedere bal in …
+2/-0

6 maanden geleden
Ik trek die Makkalie niet meer. Heb inmiddels een half gevuld teiltje naast me staan.
+6/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Makkalie mag straks mee de Feyenoord kleedkamer in..

JAAAAA!!! Goal!!!
+1/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
En hij trekt de lijn gewoon door … ongelofelijk
+3/-0

 
6 maanden geleden
Die bl**dh*nd zal penalty’s moeten gaan geven om zijn middag nog een beetje te laten slagen.
+3/-0

6 maanden geleden
Lekker. Wat is 'ie sip, die Oldenburger.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Tip voor de volgende keer : zoek op internet de radio van Studio040 op. Hou je beeld een seconde of 10 vast (bij KPN een fluitje van een cent, bij Ziggo lastig of niet mogelijk geloof ik) en je hebt een fantastische middag !!
+1/-0

 
6 maanden geleden
Bij Ziggo kan dat ook gewoon :)
+1/-0

 
6 maanden geleden
Nou, veel succes donderdag !! En alle volgende wedstrijden.
+1/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
JAAAAA, Boscali :D 10 punten!!!! Pomp de winterbanden maar op :D
+4/-0

6 maanden geleden
Lekker. Ik zit helaas met gebrekkig internet maar juich net zo goed mee.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Ik hoorde je zelfs hier ;)
+2/-0

6 maanden geleden
Zo wat lekker dit !!!!!
+1/-0

6 maanden geleden
fey gefrustreerd beginnen ze maar te schoppen.
+1/-0

6 maanden geleden
Boscagli man of the match voor mij,lekker man.
+1/-0

Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Gewoon nog min. 2 bijmaken … we krijgen nu volop ruimte
+2/-0

6 maanden geleden
Bakayoko ook weer niet best vandaag..
+1/-0

 
6 maanden geleden
Idd, hij en Vertessen waren niet heel zichtbaar vandaag. We misten Lozano en Lang wel deze wedstrijd, die brengen toch wat meer agressie en individueel gevaar. Hopelijk is 1 van de 2 weer snel terug.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Vooral bij die 0-1. Volgens mij schoot hij zelf op doel.....(not!)
+2/-0

 
6 maanden geleden
Dat ook ja..
+1/-0

 
6 maanden geleden
Blunder begint bij Bakayoko.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Zal best, maar deze was gewoon houdbaar.
+2/-0

6 maanden geleden
Dom dom dom. 6 man vóór de bal…..
+1/-0

6 maanden geleden
Wat spelen we toch slordig! Echt bloed irritant dit.
+3/-0

6 maanden geleden
Heerlijk die collectieve rouw.
+5/-0

6 maanden geleden
Hij springt Teze van achter vol in de rug, misschien ongelukkig, maar dat is toch een kaart ?
+8/-0

6 maanden geleden
JAAAAA!!! Gefeliciteerd allemaal 💪🏿🍻
+2/-0

6 maanden geleden
Gefeliciteerd allemaal. De winterbandjes kunnen worden opgepompt.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Ik zieeeee de platte kar al verschijnen.
+4/-0

6 maanden geleden
Heerlijk mannen eindelijk weer eens drie punten in de kuip!
+2/-0

6 maanden geleden
Proficiat iedereen ! Wat een top week
+3/-0

6 maanden geleden
Hartman zei na het interland van Nederland dat het verschil na vandaag 1 punt zou zijn. De beste man was een nulletje vergeten;)

Hoezo is PSV trouwens niet getest vandaag? Gewoon 11 vs 11 en knokken voor de winst. Rare titel van deze wedstrijd op de site.
+11/-0

 
site-admin 6 maanden geleden
Dat is een verwijzing naar de berichten van afgelopen weken in de media dat PSV iedere keer nog niet was getest toen er werd gewonnen.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Hi Stefan, het bericht dat de media bedacht, kwam voort dat PSV in deze lastige week 2x speelde tegen een team dat eindigde met 10 spelers. PSV zou daardoor nog niet echt 'getest' zijn.

Vandaag speelden we uit tegen regerend landskampioen zonder 2 van onze beste spelers en waar een vaste verdediger na 5 minuten gewisseld moest worden.

Dat we juist nu winnen, zou wat mij betreft aantonen dat PSV wel degelijk flink getest is vandaag en deze test heeft doorstaan.
+3/-0

 
6 maanden geleden
Dat zeiden wij ook over deze titel, hoezo niet getest??
+2/-0

6 maanden geleden
Heerlijk mannen , wat n week!!
+2/-0

6 maanden geleden
Mensen...... proficiat 🥲
+2/-0

6 maanden geleden
Ik kan wel janken zo blij ben ik.
Analyse niet nodig
+2/-0

 
6 maanden geleden
Dit is de mooiste analyse 😊🍻
+2/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
Zo lekker dit! TROTS!!

Vertessen te licht, duidelijk.
+1/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Onzin, dat heeft afgelopen woensdag wel bewezen! Het is alleen een momenten voetballer en het gaat erom dat hij op de juiste manier gebruikt wordt
+3/-0

 
6 maanden geleden
Momenten voetballer, eens.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Vertessen moet je 20 minuten voor tijd brengen als hun rechtsback wat vermoeider is. Als hij in de basis staat is het meestal niet erg goed.
+2/-0

6 maanden geleden
DE WEEK VAN DE WAARHEID!

WAT EEN WEEK!!

WAT EEN WEDSTRIJDEN!!!
+9/-0

 
6 maanden geleden
Dan valt de waarheid niet tegen
+3/-0

6 maanden geleden
Boscagli man van de wedstrijd. Maar HET moment van de wedstrijd; het opvreten van Geertruida door Tillman! Een typische Feyenoord actie maar dan van een PSV’er in het hol van de leeuw! Tillman (en vervolgens Bakayoko en Saibari) held!
+10/-0

6 maanden geleden
Wat een grafstemming bij de commentator toen PSV begon te scoren..
Ze speelde niet tegen 10 man vandaag maar tegen 12. Goh wat balen ze dat Eindhoven 10!!! Punten voor staat..
+8/-0

 
6 maanden geleden
Ja, ze proberen het niet eens te verbergen. Ze zullen nu wel ajax aanmoedigen in de altijd zeer lastige uitwedstrijd tegen NEC.
+3/-0

6 maanden geleden (gewijzigd)
PSV heeft deze week laten zien ver boven de rest van de Eredivisie uit te steken, feyenoord volgt op een afstandje, de rest loopt mijlen achter. Feyenoord werd er vandaag uitgenast door perfect hoog druk te zetten en de bal in hoog tempo rond te spelen. Als je na de 0-1 ook nog de grootste kansen krijgt ivg met Feyenoord, zegt dat je de controle behouden hebt en heel dik verdiend wint. Een team is maar zo goed als de tegenstander toelaat, daar kan feyenoord mee aan de slag, ze hebben huiswerk. ;)
Saibari was wederom geweldig, wat een ontwikkeling maakt hij dit jaar door, super!
+4/-0

6 maanden geleden
Nu moeten we wel deze klassieker uit de hoge hoed kunnen toveren.

10, 10, 10, 10!!
+4/-0

 
6 maanden geleden
🤣🤣🤣🤣 🍻
+1/-0

6 maanden geleden
Ook geweldig dat ze naar de kuip trokken om te voetballen en voor de drie punten te gaan.
+4/-0

6 maanden geleden
Mooi dit! Karakter getoond en onverstoorbaar doorgegaan. Ook al moeten Teze en Veerman er geblesseerd af, warrige Makkelie (zoals met die kaart voor Boscagli en Wieffer komt dze wedstrijd door zonder kaart) en vervelend gedoe van Gemenez - ze bleven rustig en overwinning over de streep getrokken. In dit soort wedstrijden zie je ook echt dat een ervaren topcoach verschil maakt. Alweer zin in donderdag
+6/-0

 
6 maanden geleden (gewijzigd)
Snap de ophef over Wiefer niet, modale voetballer. Heeft meer man geraakt dan bal, steeds te laat.
+4/-0

 
6 maanden geleden
Ik ben het met je eens, brengt niets extra's
+2/-0

6 maanden geleden
Super week. TROTS
We gaan elke wedstrijd in om te voetballen voor de winst. Verademing.
En een brede selectie dat blijkt elke weer.
Maar het is hier al gezegd. Er worden gewoon 2 spelers van ons uit de wedstrijd getrapt en dat blijft onbestraft maar ook onbesproken. Terwijl half Nederland het een hele week heeft gehad over het feit dat Bakayoko geen geel kreeg tegen Twente.
Ja, de Calimero's zitten tegenwoordig boven de grote riolen.
+6/-0

6 maanden geleden
Wat zat ik er naast, ik had er echt geen vertrouwen in, omdat we daar vaak beter zijn en dan toch (onterecht) punten verspelen. En dan ook nog zonder Lozano (en Noa). Ik durfde er echt geen vertrouwen meer in te hebben, heb een beetje een Kuiptrauma.

Maar wat zit ik er graag naast! Vorig jaar zag ik niks in Saibari en nu 0 vertrouwen in deze pot en kijk eens!

Ik ga er nu dus vanuit dat we kansloos zijn tegen AZ en Arsenal ;)
+5/-0

 
6 maanden geleden
Op het moment dat jij schreef dat je er geen vertrouwen in had,wist ik dat het goed zou komen.😀
+4/-0

 
6 maanden geleden
Ik had met Aad de Mos precies het tegenovergestelde, fijn dat deze wijze man nu gelijk had.

Guusje voorspelde een 1-2 dus dat gaf dan weer wel vertrouwen.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik heb geen vertrouwen in het kampiopenschap
+2/-0

 
6 maanden geleden
In het wat?? 😉😉 🤣🤣🤣🤣
+1/-0

 
6 maanden geleden
Zie je hoe van slag ik ben na deze schitterende wedstrijd
+2/-0

 
6 maanden geleden
🤣🤣🤣
+1/-0

6 maanden geleden
@PSVFan1982, waar ben je nu?? Of verdronken in je azijn?
+11/-0

 
6 maanden geleden
Ons PSV RULES !!!
+2/-0

6 maanden geleden
Ik had grote twijfels bij de aanstelling van Bosz als trainer bij PSV.Ik had het bij het verkeerde eind.Een trainer die altijd uitgaat van eigen kracht waarbij het een keer is afgestraft door Arsenal.Geen schande overigens.Met deze brede selectie moet PSV kampioen kunnen worden.Geen Lang en Lozano,uitvallen van Teze vroeg in de wedstrijd door een wel heel lompe actie van Hartman.Bosz heeft in het jaar dat ajax Europees de finale tegen United speelde ook zo'n seizoen gehad dat alles goed viel.Klein negatief puntje wat nu geen invloed heeft op de uitslag is Benitez en afstandsschoten.Heel zwak gekeept.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Aub zeg .. iedereen maakt wel eens foutjes, mag hij dat ook? Geen enkele speler kan een seizoen perfect spelen … en als je kijkt wat we tot nu toe tegen hebben gekregen dan moeten we niet gaan klagen of zo’n foutje onder een vergrootglas gaan leggen …
+2/-1

6 maanden geleden
Enige wedstrijd van het seizoen tot nu toe die niet met minimaal 2 doelpunten verschil is gewonnen. Wat een blamage!
+10/-0

 
6 maanden geleden
Hahaha zo slecht deze comment, +1 voor jou :-)
+3/-0

Kleine1 (geschorst)
6 maanden geleden
Ik geloof echt in een ongeslagen winterkampioen! Zou echt een ongelofelijke prestatie zijn.
Voor AZ hoeven we ook niet bang te zijn …
+3/-0

6 maanden geleden
Ik vind het overigens een vrij kromme regel dat als een speler nog 45 minuten doorspeelt (inclusief de blessuretijd) hij alsnog in aanmerking komt voor zo'n witte wissel waarin je een extra wissel krijgt vanwege een hoofdblessure.
+5/-0

 
6 maanden geleden
Nog veel erger is dat Hartman na die botsing door speelde. Hij had er direct af gemoeten als je die botsing had gezien.
+1/-0

6 maanden geleden
Het is al een paar maanden een fantastisch seizoen voor PSV. We missen nu een paar spelers maar je merkt het niet eens. Deze selectie heeft veel kwaliteit maar is ook een team waarin iedereen belangrijk is. Dan doe je het gewoon heel erg goed. Met deze reeks ben je verplicht om jezelf richting de landstitel te voetballen. Het kan op dit moment alleen maar slechter gaan. Als de selectie en de staf alert blijft moet het wel heel raar lopen dat PSV dit nog weg geeft. We zijn er nog lang niet, maar wel op de juiste weg. Toppers!
+2/-0

6 maanden geleden
over onder de pet houden gesproken, door media en scheids.
Er wordt minutenlang massaal K*nker de Jong gezongen en dat moet dus allemaal maar kunnen.
En elke keer moeten we weer horen wat voor geweldig legioen ze daar hebben bv als ze massaal knuffels op het veld gooien als actie tegen diezelfde ziekte. Wat een hypocriete bende !!
+6/-0

 
6 maanden geleden
Dat legioen was gisteren sowieso weer één grote grap. Allemaal bevroren ofzo denk ik. Heb ze op een minuutje of twee na amper gehoord.
+2/-0

 
6 maanden geleden
Vergeet de rookpotten niet
+1/-0

6 maanden geleden
2 jaar geleden. Hier discussies over dat we als PSV zijnde ver weg waren van een niveau wat het moest zijn.

Was Schmidt een goeie trainer, en was de Jong de juiste TD. Ik voorop riep dat de lat omhoog moest maar dat we lichtjaren van die standaard verwijderd waren.

Het kan verkeren. Wat een luxe ineens. Overwinteren in de CL met nog 1 ronde te gaan. Soeverein aan kop in de eredivisie, leuk voetbal om naar te kijken, een trainer die keuzes durft te maken en tactisch in staat is dingen aan te pakken wat zienderogen helpt. En dan ook nog winnen in de kuip, met 2 van je meest bepalende spelers die afwezig waren.

Wat ik wil zeggen, laten we hier vooral ook van genieten want wat komen we van ver. Ik ben altijd en overal trots op PSVer te zijn. Van mij hoeft ook niet heel NL in de polonaise achter ons aan. Laat ons lekker bescheiden blijven, en koesteren wie we zijn.

Ik geniet nog even na!
+8/-0

 
6 maanden geleden
Ik kom uit Apeldoorn de plaats van onze Bosz ik woon vlakbij sportpark Berg en Bos en ben al heel mijn leven supporter van de Philips Sport Vereeniging en ben er super trots op! Ik heb nog de tijden met Romario, Nilis, Ronaldo en Van Nistelrooij meegemaakt met een seizoenkaart op de L-SIDE, laat mij l3kker meelopen in de polonaise, wil je?! Haha
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik bedoel niet letterlijk heel NL. Maar het modeverschijnsel om achter de ploeg in vorm aan te lopen...
+1/-0

 
6 maanden geleden
Ik denk dat vooral de cultuuromslag van Schmidt zeer belangrijk is geweest. Hij heeft het voetbal van PSV aangepast, en Bosz trekt nu die lijn door. Nu valt alles op zijn plek.
De aankopen zijn ook erg slim gedaan door Nederlandse spelers te halen (Lang Schouten) of spelers die zeer bekend met ons voetbal zij zoals Dest en Lozano.
En weer goede spelers die uit de jeugdopleiding komen.

Ik vond het interview van Luuk zeer bemoedigend, dat in deze groep de spelers elkaar de waarheid zeggen als iemand zijn taken niet uitvoert. In 88 was er ook een groep die onderling sstevige dingen durfte te zeggen.
En dan zit het geluk deze wedstrijden ook wat mee.
+1/-0

 
6 maanden geleden
Juist ja! Laten wij vooral met de beide voetjes op de grond blijven staan. Als we dat voor elkaar krijgen en aanstaande donderdag ook tegenstanders als Heerenveen thuis benaderen als topduel, dan gaan we vanzelf wel zien wanneer de zilvervloot binnen komt varen!
+2/-0

 
6 maanden geleden
En vooral die van Gaal die met ons de polonaise loopt: wat een verschrikkelijke man is dat. BAH!!
+1/-0

6 maanden geleden
Flow. Het is iets ongrijpbaars. Feyenoord heeft dit fenomeen vorig jaar vrijwel een jaar lang "mee" gehad en wij lijken nu in zo'n periode te zitten. Ik had deze week weer het genoegen/geluk om weer een een week met onze mooie club op pad te kunnen en wat voor een week was het zeg! Ongekende weelde. Ik denk een van de betere weken die we ooit gehad hebben in onze clubhistorie.

We hebben dit seizoen nu 23 wedstrijden gespeeld en alleen van de koploper van de Premier League uit verloren. Dat mag he. Er is nu een visie, die door deze spelersgroep geabsorbeerd wordt als ware het de duurste whisky in de mooiste flessen. We worden steeds beter en rijper. Natuurlijk, alles zit mee. Althans, vrijwel alles. Want onze aanvallers zijn best redelijk vaak geblesseerd. Wat onder Bosz met name veel beter is geworden is de passing-game. Boscagli, Veermen en Schouten beheersen dit als geen ander. Daardoor komt de tegenstander gewoon amper aan de bal. Een mooi voorbeeld daarvan was de aanval gisteren tegen Feyenoord waar de grote kans van Luuk de Jong uit voort kwam. Er wordt hoog druk gezet en vrijwel iedereen is comfortabel aan de bal. Maar wat verder de basis van ons succes is, is de ijzersterke bank. Een bank waarbij je als supporter ook de indruk krijgt dat ALS het al even vast zit zij het verschil wel gaan maken. En dat gevoel zullen tegenstanders vast ook hebben.

Verder de rode kaarten van tegenstanders. Het is natuurlijk ook zo dat wij ze wel in die situatie brengen dat ze die overtredingen blijkbaar moeten maken. We hebben dit seizoen twee keer gewonnen van Feyenoord in de Kuip, ajax thuis geveegd. In Enschede gewonnen. De nummer twee én de Europa League winnaars uit de CL geknikkerd en zijn op weg naar een nieuw clubrecord van 18 zeges op rij in de eredivisie van quite af aan. Maar bovenal blijven wij normaal doen, want we zijn er nog lang niet. Maar ALS Bosz zijn selectie dit in kan prenten, dan gaat dit niet meer fout. Heerenveen is daarom zeer serieus te nemen aankomende donderdag. Scherpte BLIJFT geboden, want het is glad buiten!
+4/-0

 
6 maanden geleden
We hebben inderdaad alleen van de Engelse koploper verloren, dat zegt wel wat. We doen het echt ongekend goed, iets om enorm trots op te zijn. Er zijn nog wat wedstrijden tot de winterstop te gaan, als we daar goede resultaten in behalen kan het team dan even mooi op vakantie en rust pakken. Misschien nog 1 of 2 goede gerichte aankopen (backup 6, misschien onze Belgische vriend alsnog? En een CV, wellicht de Amerikaan) en dan kunnen we de tweede helft weer gaan vlammen!
+1/-0

6 maanden geleden
Afgelopen woensdag heb ik heel het hotel wakker gekregen na de 2-3 (en 2-2 ook overigens). Gister op het strand gekeken op m'n telefoon, iedereen om me heen zal wederom goed geschrokken zijn bij de 0-1 hahaha. Lekker mannen, wat een week, wat een resultaten!
+3/-0