Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 25 26 27 28 29

Ja ik las het al ergens net nadat ik het gepost had. Nibali schijnbaar ook.

Vorig jaar ging IG al veel meer voor dagzeges dan puur als ploeg GC verdedigen (iets wat niet zo heel lang geleden hun hele doel was). Al pakte Gegenhardt wel GC. Kelderman's ploeg gaf effectief prioriteit aan Hindley's dagzege over Kelderman's GC winstkansen.

Er lijkt een nieuwe trend?

Thomas de Gendt krijgt zo wel heel veel concurrentie voor lange ontsnapping dagzeges!

 

+1/-0

Dat nieuwe koersen van Ineos doen ze vooral in de net iets kleinere koersen. Geloof maar dat ze dadelijk in Frankrijk gewoon weer in trein op kop zullen rijden, alsof er nooit iets is gewijzigd. (Als het klassement het tenminste toe laat, en aanvallen niet noodzakelijk is).
Ook nu in de Giro in Bernal de overduidelijke kopman. Ik geloof niet dat iemand als Sivakov of Martinez dadelijk zomaar de vrijheid krijgt om aan te vallen. Tenzij het tactisch noodzakelijk om concurrenten onder druk te zetten. Dat ze vorig jaar zo aanvallend reden (en toch wonnen) was eigenlijk een beetje ene samenloop van omstandigheden. De kopman voor het klassement viel weg na 3 dagen, en ik denk niet dat ze toen al direct dachten dat Hart dit even over zou kunnen nemen (hij verloor in etappe 3 ook al 2 minuten op de andere favorieten.

Maar neemt niet weg dat ik het 'nieuwe' Ineos over het algemeen wel veel en veel leuker vind koersen!

 

+1/-0

Nibali raakte zwaar geblesseerd na een val op training in het voorjaar en kon ternauwernood mee doen aan de Giro, anders had hij wel voor het klassement gereden.

 

+1/-0

Landa letterlijk wegggevallen. Zo zonde. Hij oogde heel sterk in de etappe eergisteren. En het is ook iemand die durft aan te vallen in bergetappes. Serieuze kandidaat voor het podium. Maar helaas mocht het voor hem (weer) niet zo zijn.

Schaduwkopman Sivakov van Ineos ook naar huis, dus voor hen is het te hopen dat de rug van Bernal het houdt. Al leek het in etappe 4 erop dat als dat niet zo is, dat Sivakov zijn rol ook niet zomaar had kunnen overnemen).

Vandaag weer lekker wat hoogtemeters. Ik ga uit van een kopgroep waar de winnaar uit gaat komen. Ideaal voor Mollema. Maar zo zijn er nog velen die denken dat zij hier op de afspraak zullen moeten zijn, dus het zal vechten zijn voor een plekje in de juiste vlucht.
Wat betreft de klassementsmannen, daar verwacht ik geen grote verschillen. De slotklim is niet zwaar genoeg. Hooguit de laatste 5 km, waar het gemiddeld stijgingspercentage 7,6% is. Daar zullen vast wat aanvallen worden geplaatst (ik denk dat Bernal geen gelegenheid zal laten liggen om tijd proberen te pakken), maar dat hier geen grote verschillen zullen onstaan.

 

+1/-0

Ontzettend sneu inderdaad voor Landa(en sivakov, dombroswki en de seingever). Verder heel opvallend dat Almeida gelijk al vier minuten aan zijn broek kreeg.

 

+1/-0

Bernal pakt zijn 1e ritzege in een grote ronde, haast niet te geloven maar echt waar.

Hoop dat hij de Giro wint, ben die Evenepoel nu al helemaal beu. Als hij echt zo goed is als iedereen denkt/hoopt hoeven we de komende 10 jaar niet meer te kijken.

 

+1/-0

Zou toch juist mooi zijn als een talent uit de opleiding van PSV een wereldtopper wordt...;)

 

+1/-0

Zo Bernal had er zin an vandaag. Dit lijkt op dit moment een gelopen race. Maar de Giro verloopt zelden zonder een flinke twist.

 

+1/-0

ja, dat was gisteren wel een enerverende etappe! Bernal en Ganna erg goed op de onverharde stroken. Toch zijn de verschillen in de top tien nog wel te overzien. Zeker omdat er in de bergen ook wel met minuten gesmeten zal worden. Zolang de rug van Bernal het houdt hoeven en zijn team natuurlijk alleen maar te verdedigen.

 

+1/-0

De Zoncolan (op programna zaterdag) is wel zo'n finish bergop, halfwege de ronde, die de beteren van de rest scheidt.

 

+1/-0

Heb idd zin in de etappe aankomst van vandaag. Ben geen fan van Evenepoel, maar ben erg benieuwd wat hij kan op deze klim. Zal wel lang wachten worden, de klassement mannen in laatste 5 kilometer zal pas interessant zijn.

 

+1/-0

Gezien dat Bouchard niet mee kan op de grotere bergen, en Bernal te druk is met het klassement om zich te focussen op onderweegs bergpunten sprokkelen, heeft Mollema een kans op de blauwe trui?

 

+1/-0

Die gaat op het eind 2 Belgische punten te kort komen.

 

+1/-0

Dan mag de Belgische kampioen vandaag flink aan de bak.

 

+1/-0

Klompje doelt op het feit dat de Belgjes een beetje treurig de bergpuntjes van Mollema wegsnoepten.
Maar Mollema heeft zelf totaal geen benen anders wordt hij ook niet elke keer in de ontsnapping weggefietst door veel mindere renners.

Liever zie ik Bouwman eens in een ontsnapping mee gaan, die doet het onopvallend wel prima en staat nu 16e in het klassement (boven Evenepoel :D )

Verder geen beste Giro, was leuk geweest als Landa nog mee deed (mits hij inderdaad beter was dan zijn knecht Caruso..)

Dit bericht is gewijzigd op 24 mei 2021, 20:24:34.

 

+1/-0

Ja, wel een beetje terechte arrogantie van Bernal om met losse handjes de laatste kilometer te rijden. Dat zie je toch niet vaak met klassementsrenners. Als hij lek rijdt in de tijdrit kan dat nog weleens duur blijken. Maar die kans is natuurlijk klein.

 

+1/-0

Tot zover Evenepoel. Amper tot geen voorbereiding maar door alle mediaheisa ga je er toch in geloven dat hij 'makkelijk' een podiumplaats zou kunnen halen. Jammer van Ciccone.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Arriba Atiba schreef op 27 mei 2021 om 13:36:

Tot zover Evenepoel. Amper tot geen voorbereiding maar door alle mediaheisa ga je er toch in geloven dat hij 'makkelijk' een podiumplaats zou kunnen halen. Jammer van Ciccone.Toch heeft hij het helemaal niet slecht gedaan: podiumplaats is na zo'n blessure ook echt niet realistisch. Heeft talent genoeg wat er echt nog wel uit gaat komen.

Ben wel benieuwd hoe groot de barst bij Bernal blijkt te zijn in de laatste 3 dagen of dat de 'inzinking' maar 1 dag was.

 

+1/-0

Zo da's knap van Bouwman om er bij te zitten. Top 10 gaat niet lukken tenzij er nog twee uitvallen. Maar er zit wel een ronde renner in.

Yates is de 'week 3' renner, en Almeida is opvallend sterk op deze berg. Zeer benieuwd naar morgen (veel boven de 1500m, wat een vak op zich is) en de tijdrit. Het wordt nog spannend.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 28 mei 2021, 17:07:31.

 

+1/-0

Kelderman deed mee in de sprint heuvelop vandaag in de Dauphine. Niet helemaal duidelijk waarvoor maar een slecht teken is het niet. Morgen de tijdrit.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 29 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 25 26 27 28 29

PSV Forum » Andere sporten » Wielrennen