Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 30 pagina's: 1 2 3 4 ... 26 27 28 29 30

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 28 juli 2020 om 10:57:

De drempel om te testen is juist veel te hoog omdat je nu eerst een eind met de auto of OV moet om bij een teststraat te komen.
Dit kan juist veel beter geregeld worden!Denk je dat dit tot andere cijfers gaat leiden?
Er wordt steeds meer getest, het % positieve testen blijft gelijk en de ziekenhuizen en IC's zijn nagenoeg leeg.

Zoals Sir Tinus terecht stelt worden al meer dan twee maanden doemscenario's geschetst die keer op keer niet uit blijken te komen. Ondanks alle versoepelingen is het grotendeels onder controle en is al maandenlang sprake van een stabiele situatie.

 

+2/-1

Overigens mag je niet met OV om je te laten testen en als het vol is in Eindhoven moet je naar Eersel, maar wel op eigen gelegenheid. Nou ben ik zo mobiel als het maar kan, maar vanmiddag het levendige voorbeeld mee mogen maken dat een jongen niet getest kon worden omdat er in Eindhoven geen plaats was. Dus ik denk dat het aantal besmettingen nog hoger ligt en dus het percentage IC opnames of doden nog veel lager ligt dan nu lijkt.

In Belgie is de paniek overigens groot omdat ze gedurende 2 dagen een lijn omhoog zagen en zij denken dat het komt door het feit dat vriendengroepen weer samen komen en die niet zo kritisch naar elkaar zijn. Weer een teken dat die mondkapjesplicht echt een wassen neus is. Laten we aub nou als enige in heel de wereld aantonen dat de mondkapjes (op straat) geen enkele nut heeft.

 

+4/-1

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 29 juli 2020 om 21:01:


In Belgie is de paniek overigens groot omdat ze gedurende 2 dagen een lijn omhoog zagen en zij denken dat het komt door het feit dat vriendengroepen weer samen komen en die niet zo kritisch naar elkaar zijn. Weer een teken dat die mondkapjesplicht echt een wassen neus is. Laten we aub nou als enige in heel de wereld aantonen dat de mondkapjes (op straat) geen enkele nut heeft.Dat de Belgen sommige dingen anders regelen dan wij bewijst volgens mij alleen maar dat de "wetenschap" nog steeds niet veel weet over de mogelijkheden het virus te bestrijden.

Of mondkapjes nut hebben weet ik niet. Wel ben ik - na er 1 keer een uurtje bij de kapper een te hebben moeten dragen - blij dat ze niet overal verplicht zijn.
Dat kan veranderen nu steeds meer mensen de paar regels die wel helpen steeds vaker aan hun laars lappen.

 

+2/-1

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5174533/gommers-voorzitter-ic-toename-besmettingen-kennis-coronaviruslink

Helder verhaal!
Sluit perfect aan bij het punt wat ik al een tijdje probeer te maken.
Goed ook dat dit geluid nu op deze manier naar buiten komt!

 

+1/-0

Hoezo is er paniek op dit moment? Ja, het aantal besmettingen stijgt er er zijn vast enkele quotes te vinden van enkele mensen die zich daar zorgen over maken, maar volgens mij gaat de rest van Nederland gewoon over tot de orde van de dag. Het lijkt mij daarom ook onnodig om tegen de zogenaamde paniek te gaan ageren. Volgens mij ben je dan zelf meer 'paniek' aan het veroorzaken dan nodig is.

Dat mensen zich zorgen maken is logisch. En de factor exponentiële groei wordt vaak compleet vergeten, daarom is dat reproductiegetal (het aantal mensen dat besmet wordt door één besmettelijke persoon) zo belangrijk. Want als die toeneemt kun je snel van enkele tientallen of honderden besmettingen naar duizenden gaan.

Gelukkig is er veel verbeterd sinds de aanvang van de 1e golf. Er zijn regels ingevoerd, er zijn betere afspraken over wat te doen bij klachten, de behandeling van patiënten is verbetert etc. Daarnaast is het makkelijker te overzien als het aantal besmettingen laag is en kun je sneller ingrijpen als overheid. Dat is natuurlijk een ander verhaal als het aantal besmettingen weer flink zou toenemen en de ziekenhuisbedden weer vol(ler) zouden zitten.

Met oogkleppen alleen naar de situatie in Nederland kijken lijkt me ook niet terecht. Wereldwijd genomen is er nog steeds een enorme toename aan besmettingen en doden en in West-Europa lijken de aantallen ook weer langzaam toe te nemen. En als ik in mijn directe omgeving kijk gaan veel mensen toch nog gewoon op vakantie in het buitenland. Welke gevolgen dat zal hebben en hoe het zich verder allemaal gaat ontwikkelen, weten we pas weer over een aantal weken. Maar van paniek is volgens mij geen sprake.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 4 augustus 2020, 09:36:09.

 

+2/-0

Er is inderdaad geen sprake van paniek. Dat de media sensationele koppen willen maken is niets nieuws, dat gebeurt bij elk onderwerp, anders wordt er helemaal geen krant meer verkocht. Maar volgens mij raken de burgers daar niet van in de war. Van overheidsgestuurde media is al helemaal geen sprake van in dit land (laat dat maar aan landen als Rusland en China over).

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

mar88vdv schreef op 03 augustus 2020 om 12:02:


Met oogkleppen alleen naar de situatie in Nederland kijken lijkt me ook niet terecht. Wereldwijd genomen is er nog steeds een enorme toename aan besmettingen en doden en in West-Europa lijken de aantallen ook weer langzaam toe te nemen. En is ik in mijn directe omgeving kijk gaan veel mensen toch nog gewoon op vakantie in het buitenland. Welke gevolgen dat zal hebben en hoe het zich verder allemaal gaat ontwikkelen, weten we pas weer over een aantal weken. Maar van paniek is volgens mij geen sprake.Aangezien het virus zich niets aantrekt van grenzen lijkt het me inderdaad verstandig ook te kijken wat er in de landen om ons heen gebeurt.

En paniek of geen paniek, dat geeft genoeg reden tot bezorgdheid.
Alleen al omdat al die vliegtuigpassagiers uit besmette landen vanuit Schiphol, alsmede uit het buitenland teruggekeerde vakantiegangers hier frank en vrij vrolijk in ons land kunnen gaan rond wandelen.
En zich eventueel ook bij een van de vele "broodnodige" feestjes kunnen gaan uitleven.

Paniek is inderdaad niet nodig, maar gezond verstand en een beetje discipline bij het navolgen van de regels lijkt me niet onverstandig. Of willen we weer een lock-down?

 

+2/-2

Vandaag is de paniek in NL toch weer weer aangewakkerd en daar heb ik wel begrip voor. Het ziet er inderdaad qua besmettingen niet best uit. Waar iedereen verwacht dat het komt door de massa's besmette toeristen lijkt het eerder te komen door de social bubble waar mensen in zitten. Slechts 10% van Rotterdamse besmettingen heeft het waarschijnlijk door over de grenzen te gaan. Natuurlijk kan het wel zijn dat 1 besmetting in NL een brandhaard veroorzaakt maar de kern van het probleem nu is dat er binnen sociale bubbles te weinig aan de maatregelen wordt gehouden.

Gelukkig is het probleem nog niet zo groot, dus we zouden eenvoudig een pas op de plaats moeten kunnen maken.

 

+1/-0

Vandaag 600 nieuwe besmettingen, 1 ziekenhuisopname (niet eens IC) en geen doden. Zo erg is het dan toch niet dat we het virus een beetje rond laten gaan?

 

+2/-1

Het vreemde is dat er behoorlijk wat besmettingen zijn, maar heul weinig opnames. Is er nu een beter behandelplan voor de patiënten?

 

+1/-1

Kan het zijn dat de 'kwetsbare groep' nog steeds alleen in het uiterste geval de straat op gaat? Dat er meer getest wordt, meer besmettingen worden geconstateerd maar dat dat vooral onder 'gezondere groepen' is?

 

+2/-0

Het zal een combinatie zijn van dat en het weer en de betere behandeling/medicatie.

Nu gaan we van 300 ingeplande testen naar 2000 (bijna 650 a 700% stijging) dus je kunt al raden wat de koppen worden van de nieuwsberichten na het weekend....

In de nu.nl podcast kwam het al duidelijk naar voren, maar de grip vanuit het kabinet op de samenleving is eigenlijk aan het vervagen en dat heeft te maken het feit dat mensen nu beter zijn in het zelf verzamelen van informatie en hun mening daarop toespitsen. Er is geen enkele reden voor paniek en daarom loopt het aantal besmettingen op. Hoe zit het met de bezetting van IC's enkel in Rotterdam en Amsterdam nu daar al die problemen zo godsgruwelijk groot lijken te zijn?

 

+1/-1

Er wordt op Corona getest. Een virus wat elk jaar de nodige verkoudheden en griepverschijnselen veroorzaakt. Corona is niet per definitie de destructieve vorm covid19. Ajax selectie telde 13 besmettingen welke niet of nauwelijks klachten met zich meebrachten. De getallen en grafieken waren in maart en april opgedeeld in besmettingen, ziekenhuisopnamen, IC en doden. Waarom krijgen we nu alleen besmettingen te zien. Doorzichtig genoeg, maar waarom? Geen idee!

 

+1/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 30 pagina's: 1 2 3 4 ... 26 27 28 29 30

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona