Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Nederlandse competities » VAR

Deze normale topic is open en bestaat uit 43 pagina's: 1 2 3 4 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 39 40 41 42 43

Dat zou inderdaad pas echt interessant zijn en eigenlijk ook niet meer dan normaal, dat er gewoon openheid van zaken wordt gegeven, maar ik geloof er niets van dat de KNVB / scheidrechtscommissie zo volwassen is om dat eens te delen, daar zijn de heren veel te trots voor om niet alleen toe te geven dat er fouten gemaakt zijn, maar daarbij ook daadwerkelijk namen te noemen.

 

+1/-0

Zolang de VAR ingrijpt op basis van de herhalingen in de live uitzending van Foxsports blijft het een niet serieus te nemen instrument. Als Foxsports iets 3 x herhaalt kijkt de var er naar, vind de regisseur van Foxsports dat iets vooral niet te vaak herhaalt moet worden, dan hoor je de var er vaak ook niet over. De bewijzen zijn daar in overvloed van...

 

+1/-1

Complete onzin natuurlijk

 

+2/-0

Denk ook niet dat het zo werkt dat de VAR pas aan de slag gaat n.a.v. herhaling op FOX / ESPN, maar om elke schijn te voorkomen zou ik er groot voorstander van zijn om elk team drie keer per wedstrijd de gelegenheid te geven om een VAR check aan te vragen, waarbij de VAR gedwongen wordt om de situatie te bekijken en met een oordeel te komen.

 

+1/-0

dat worden dan wel lange wedstrijden..

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 18 januari 2021 om 15:26:Wat ik dan wel weer jammer vind, is dat ik nergens een lijst kan vinden welke 14 situaties door de KNVB zelf als fout zijn bestempeld. Dat was in het kader van transparantie wel een leuke toevoeging geweest.Liever dan een leuke toevoeging zou ik zeggen, een noodzakelijke toevoeging.

Net als , ik meen, Sjoerd Mossou en jij, verbaas ik me ook over de cijfers.

Een derde aan missers vind ik eerder teleurstellend dan "we zijn op de goede weg" zoals Dick van Egmond concludeert.

Het blijkt onmogelijk om uit te vinden welke zaken als fout zijn aangemerkt.
Ook door wie weten we niet.
Twee uiterst belangrijke zaken meen ik.

Ik vrees dat EHVDGXT gelijk heeft als hij stelt dat de KNVB niet volwassen genoeg is en te trots om open kaart te durven spelen over de begane missers.

Terwijl transparantie binnen een organisatie onmisbaar is als je wil dat mensen vertrouwen blijven houden in de integriteit van mensen aan de top.

De huidige "openheid" op tv waarbij een paar door subjectieve media geselecteerde VAR momenten even aangestipt worden zijn m.i. volledig ontoereikend.

Daarom , Bas, vind ik dat er sprake is van een "noodzakelijke" toevoeging.
Vind je ook niet?

 

+2/-0

Gisteravond bij W II weer echt een bizarre blunder van de VAR. Het was totaal geen rood, niet eens een overtreding. Hij speelt de bal en Van Duinen gooit zijn voet eronder en schreeuwt het uit. Schaam je kapot KNVB!

Later ook nog een makkelijke penalty.

Voor Willem II dat in degradatienood is is dit best belangrijk.

 

+1/-0

Tja, dit zijn inderdaad hele dure beslissingen. Willem 2, op voorsprong, tegen een mede degradatiekandidaat, en na de rode kaart een kansloze 1-3 nederlaag. Natuurlijk is niet gezegd dat ze met 11 man gewoon gewonnen hadden, maar die kans is nu door de arbitrage veel kleiner gemaakt.

Ik denk dat ik je standpunt deel, want inderdaad, Wriedt speelt gewoon de bal en daarna is het gewoon ongelukkig wat er gebeurt. Natuurlijk landt hij vol op zijn enkel, maar Van Duinen was te laat. Je kunt ook beargumenteren dat juist Van Duinen daar het risico neemt dat er iets gebeurt door er zo vol in te gaan.

Ik snap dat het voor een (jonge) scheidsrechter een heel lastige situatie is om te beoordelen. Ik zou dan ook graag willen zien dat een scheidsrechter in zo'n situatie met de VAR kan overleggen en eventueel zelf kan besluiten om nog even naar de beelden te gaan kijken. Eigenlijk net zoals Nijhuis bij ons deed in Arnhem. Dan was er wellicht een beter besluit genomen.

Ik ben benieuwd wat de tuchtcommissie hiermee doet. Zien zij het als overtreding of toch als ongeluk?

De penalty vond ik niet zo schokkend als de rode kaart. Er is contact, je kan hem geven, maar ik zou ook liever zien dat dit soort situaties steevast geen penalties opleveren.

 

+1/-0

Kan iemand mij uitleggen waarom de handsbal van Senesi GEEN hands is?
Feyenoord AZ

 

+1/-0

Kijkend naar Feyenoord-AZ kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het arbiterskorps het verzoek heeft gekregen om minder vaak voor hands-situaties in de 16 te fluiten.

Na de handbal van Gravenberch tegen ons kwam zojuist Senesi weg met een overduidelijke handbal terwijl de hand niet langs het lichaam was. Was wel van erg kort tegen de hand geschoten, dus geen sprake van "hand naar bal", maar ook deze handsbal was veel erger dan de 2 penalties die wij eerder dit seizoen tegenkregen voor hands.

Zou het een goede ontwikkeling vinden, maar hopelijk gaan ze dat wel consequent toepassen.

 

+1/-0

Leek mij ook schoolvoorbeeld van een handsbal idd... overduidelijk.

 

+1/-0

100% een pingel. Echt onbegrijpelijk dat hij niet op de stip gaat. Valt ook niet meer uit te leggen wat de regels nu wel of niet meer zijn. :huh

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 24 januari 2021 om 17:41:

100% een pingel. Echt onbegrijpelijk dat hij niet op de stip gaat. Valt ook niet meer uit te leggen wat de regels nu wel of niet meer zijn. :huhEn het is toch zo simpel.

Van het wekelijkse kletspraatje van Jan Joost en Reinold hoorde ik alleen de laatste paar zinnen.

Volgens de VAR specialist draait het om de vraag wat een natuurlijke beweging van de arm is.

Nu zijn meteen alle raadsels opgelost.

Twee jaar terug in de Kuip toen Gozubuyuk ons geen penalty gaf was het een natuurlijke beweging van de Feijenoorder.

Vorig jaar in de Kuip toen Viergever hem van achter tegen de arm kreeg en Nijhuis Feijenoord een penalty gaf, was het duidelijk een onnatuurlijke beweging van Nick.

Ook bij Heracles dit seizoen was Viergever onnatuurlijk bezig.

En wacht dacht je van Gakpo in Enschede. Het onnatuurlijke droop van hem af.

Daarentegen was Gravenberch zo natuurlijk aan het bewegen dat er uiteraard geen penalty tegen Ajax gegeven kon worden, zodat de topper niet in 2-3 voor ons eindigde.

En vanmiddag zag je bij Feijenoord toch ook heel natuurlijk gedrag; je mag toch zo'n bal die langs je heen gaat wel wegslaan om de spits van de tegenstander voor een botsing met de bal te behoeden .

Enzovoorts.

Dat je zoiets simpels niet snapt.Dat snap ik dan weer niet. ;)

 

+3/-1

Ik word zo langzamerhand heel moe van die handsregel in het strafschopgebied. De handsregel is aan het begin van het seizoen een aantal keer heel duidelijk uitgelegd door popiejopie Bas Nijhuis bij zijn vrienden van VI. De strekking zat in het onder of boven de oksel raken van de bal om daarmee voor eens en altijd duidelijkheid te creëren. Of de bal van dichtbij wordt aangeschoten of niet, of de armen van of naar de bal bewegen, of de speler er iets aan kan doen etc. is niet van belang. Maar iedere keer zie ik situaties waarbij deze regels niet gehandhaafd worden. Nou was het misschien ook naïef om de uitleg van Bas Nijhuis serieus te nemen, aangezien de beste man zijn eigen spelregels bepaalt, maar toch.

Voor mijn gevoel is het op dit moment totale willekeur of bij een handsbal in het strafschopgebied een penalty wordt gegeven of niet. Ik weet in ieder geval niet meer wat de regels zijn (die gehandhaafd worden).

 

+1/-0

Vandaar ook mijn suggestie dat er in de winterstop nieuwe instructies zijn gegeven aan de scheidsrechters i.v.m. hands. Ik heb in de 4 speelrondes die we nu hebben gezien nog geen onnozele penalty voor hands gegeven zien worden.

Maar als dat zo zou zijn, waarom wordt dat dan niet gewoon gecommuniceerd?

Als wat VHTLsaw stelt klopt, namelijk dat de KNVB het heeft over een de natuurlijke beweging / positie van de hand, dan vind ik dat zeer kwalijk. Kijk die penalty tegen Gakpo nog eens terug en vertel me waarom dat dan meer een penalty is dan het geval Senesi gisteren.

Dit is dus ook precies de reden dat ik benieuwd was naar die lijst met 14 fouten. Want in mijn ogen moet óf de handsbal van gisteren op de lijst met fouten óf de 2 penalties tegen ons (samen met nog 5-10 andere onnozole penalties voor totaal onbewust hands in andere wedstrijden). Maar ik heb op één of andere manier het gevoel dat van deze gevallen helemaal niets als fout van de VAR gezien zal worden...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 25 januari 2021 om 09:57:

Vandaar ook mijn suggestie dat er in de winterstop nieuwe instructies zijn gegeven aan de scheidsrechters i.v.m. hands. Ik heb in de 4 speelrondes die we nu hebben gezien nog geen onnozele penalty voor hands gegeven zien worden.

Maar als dat zo zou zijn, waarom wordt dat dan niet gewoon gecommuniceerd?

Als wat VHTLsaw stelt klopt, namelijk dat de KNVB het heeft over een de natuurlijke beweging / positie van de hand, dan vind ik dat zeer kwalijk. Kijk die penalty tegen Gakpo nog eens terug en vertel me waarom dat dan meer een penalty is dan het geval Senesi gisteren.

Dit is dus ook precies de reden dat ik benieuwd was naar die lijst met 14 fouten. Want in mijn ogen moet óf de handsbal van gisteren op de lijst met fouten óf de 2 penalties tegen ons (samen met nog 5-10 andere onnozole penalties voor totaal onbewust hands in andere wedstrijden). Maar ik heb op één of andere manier het gevoel dat van deze gevallen helemaal niets als fout van de VAR gezien zal worden...Met die communicatie gaat volgens mij wel meer fout.

Ik heb ook nooit gehoord dat de spelregel veranderd zou zijn die gaat over natrappen. Je hebt nu blijkbaar gewelddadig en niet gewelddadig natrappen. Waarbij Antony van Ajax de kunst van het niet gewelddadig natrappen schijnt te beheersen. Scheelt toch gauw pakweg 9 of 10 wedstrijden schorsing op jaarbasis.

De buitenspelregel is ook nog steeds VAR interpretabel. Want volgens mij stond Jorgensen gisteren wel degelijk buitenspel bij de 1e Feijenoord goal. Hier spreken van een "nieuwe situatie" lijkt me klinkklare onzin.

Tenslotte wist ik niet dat de regel rond het terugspelen van de bal op de keeper veranderd was.
Zaterdag na rust brak Dumfries door maar werd de bal door een RKC verdediger teruggespeeld op zijn doelman. Die de bal nog net uit het doel kon boksen.
Was dat volgens de spelregels geen penalty voor PSV en rood voor de RKC keeper?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 25 januari 2021 om 11:02:

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 25 januari 2021 om 09:57:

Zaterdag na rust brak Dumfries door maar werd de bal door een RKC verdediger teruggespeeld op zijn doelman. Die de bal nog net uit het doel kon boksen.
Was dat volgens de spelregels geen penalty voor PSV en rood voor de RKC keeper?Een penalty en rood niet, maar geel en een vrije trap idd wel.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 25 januari 2021 om 11:27:

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 25 januari 2021 om 11:02:

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 25 januari 2021 om 09:57:

Zaterdag na rust brak Dumfries door maar werd de bal door een RKC verdediger teruggespeeld op zijn doelman. Die de bal nog net uit het doel kon boksen.
Was dat volgens de spelregels geen penalty voor PSV en rood voor de RKC keeper?Een penalty en rood niet, maar geel en een vrije trap idd wel.Je hebt gelijk. Hier zou PSV een indirecte vrije trap hebben moeten krijgen, geen penalty.

Hoe vreemd dat niemand van de dienstdoende KNVB functionarissen of van de aanwezige commentatoren en journalisten noch iemand van de zogenaamd deskundige analisten en andere "experts" in de studio dit is opgevallen.

De doelman hoeft overigens blijkbaar geen kaart te krijgen volgens de IFAB spelregelwijzigingen voor dit seizoen.

Daar staan overigens weer enkele formuleringen zodanig vaag dat er m.i. te veel ruimte is voor de scheidsrechter en de VAR om eigen interpretatie en dus verschillende beoordelingen toe te passen.

Voorts stelt men dat vrijgave van de communicatie tussen wedstrijdofficials "niet gepast is" (?) maar dat meer communicatie naar buiten voor een beter begrip bij alle voetballiefhebbers moet worden nagestreefd.

Waar blijft in dat licht bezien de toelichting van de KNVB bij de 14 fouten (plus minus 30 procent ) die de VAR volgens het oordeel van een ons onbekend iemand in Zeist gemaakt heeft?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 25 januari 2021, 13:17:25.

 

+1/-0

Daar wordt bijna nooit voor gefloten, bij geen enkele club, zeker niet als zowel de verdediger als de keeper onder druk staan en de scheids het kan interpreteren als een onbewuste terugspeelbal. De regel slaat ook nergens op. Een betere regel zou zijn dat de keeper geen enkele terugspeelbal (dus inclusief kopballen) in de handen (klemvast) mag nemen. Wegstompen mag altijd. Veel duidelijker en houdt de vaart er ook in bij kopballen. Volgens mij wordt er in de spelregels nergens anders een verschil gemaakt tussen kopballen en ballen gespeeld met het been.

 

+1/-0

Heeft iemand het lijntje bij Haller al gezien? Voor mijn gevoel stond hij gewoon met zijn teen buitenspel bij de 2-1.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 43 pagina's: 1 2 3 4 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 39 40 41 42 43

PSV Forum » Nederlandse competities » VAR