Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 156 pagina's: 1 2 3 4 ... 149 150 151 152 153 154 155 156

Eén tip van mijn kant met betrekking tot vliegen nog, vermijd intercontinentale vluchten waar mogelijk. Er zijn dus echt mensen die feitelijk weten dat ze COVID hebben (uiteraard geen positieve test maar ze weten dat ze positief testen indien ze er een afnemen) maar een quarantaine willen vermijden in Afrika of Zuid-Amerika en dus toch nog halsoverkop terugvliegen. Nu twee mensen in mijn omgeving die dit hebben toegepast, waarbij er een nog even snel de vlucht veranderde om op Parijs te vliegen (ipv Amsterdam waar een test/quarantaine vereist was). Ik begreep sowieso al niet waarom je naar Brazilie of Mexico moet gezien de omstandigheden maar men is "travel addict".

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Ik ben hier ook absoluut geen voorstander van, maar wat wel hoopvol is, als je het hele nieuwe advies leest, is dat dit in combinatie met mondmaskers in de horeca, binnen evenementen en sportevenementen zou moeten worden ingevoerd. Dat zou dus betekenen dat de horeca en de sport dan wel weer bezocht zouden kunnen worden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 10 januari 2022 om 11:03:

open/sluit de onderstaande quote:
Ik ben hier ook absoluut geen voorstander van, maar wat wel hoopvol is, als je het hele nieuwe advies leest, is dat dit in combinatie met mondmaskers in de horeca, binnen evenementen en sportevenementen zou moeten worden ingevoerd. Dat zou dus betekenen dat de horeca en de sport dan wel weer bezocht zouden kunnen worden.Daar ga ik totaal niet van uit. Dit wordt nu toegevoegd zodat we er bij versoepelingen op een later moment alsnog aan vastzitten.

 

+1/-3

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 10 januari 2022 om 11:30:

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 10 januari 2022 om 11:03:

open/sluit de onderstaande quote:
Ik ben hier ook absoluut geen voorstander van, maar wat wel hoopvol is, als je het hele nieuwe advies leest, is dat dit in combinatie met mondmaskers in de horeca, binnen evenementen en sportevenementen zou moeten worden ingevoerd. Dat zou dus betekenen dat de horeca en de sport dan wel weer bezocht zouden kunnen worden.Daar ga ik totaal niet van uit. Dit wordt nu toegevoegd zodat we er bij versoepelingen op een later moment alsnog aan vastzitten.Ben met je eens dat ik het ook eerst moet zien, voordat ik het geloof, maar het biedt in ieder geval iets van hoop (aldus de eeuwige optimist in mij.) En ik moet eerlijk toegeven dat ik het vertrouwen in de beleidsmakers ook al enige tijd kwijt ben, dus er blind op vertrouwen dat ze nou onderhand eens naar de landen om ons heen gaan kijken en zich niet alleen maar richten op de (medische) adviezen van het OMT lijkt me ook niet verstandig. Zou wel tijd zijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

EHVDGXT schreef op 10 januari 2022 om 11:03:

open/sluit de onderstaande quote:
Ik ben hier ook absoluut geen voorstander van, maar wat wel hoopvol is, als je het hele nieuwe advies leest, is dat dit in combinatie met mondmaskers in de horeca, binnen evenementen en sportevenementen zou moeten worden ingevoerd. Dat zou dus betekenen dat de horeca en de sport dan wel weer bezocht zouden kunnen worden.


Ik zie het al voor me over 2 weken. 35000 mondkapjes kijken naar PSV - Ajax (handhaving lijkt me een issue aangezien veel mensen in de supermarkt zo'n ding al niet meer op doen). Maar goed, ik zit liever met een mondkapje in het stadion dan zonder voor de buis.

 

+3/-0

Nou Spanje geeft het goede voorbeeld :)

Spanje wil coronavirus gaan monitoren zoals de griep

Spanje is in een vergevorderd stadium met het ontwikkelen van een nieuw monitoringssysteem voor het coronavirus, waarin de ziekte voortaan niet meer als pandemie, maar als endemische ziekte zal worden gezien. Daarmee zal Spanje voortaan het virus aanpakken zoals de gewone griep.

In de praktijk betekent het nieuwe plan onder meer dat niet elke besmetting hoeft te worden geregistreerd en dat mensen met symptomen niet noodzakelijkerwijs hoeven te worden getest. Ze worden wel behandeld als ze toch ernstig ziek worden. Huisartsen of bijvoorbeeld gezondheidscentra in scholen en ziekenhuizen wordt gevraagd om via een enquête-systeem de ontwikkeling van het coronavirus door te geven.

Premier Sánchez bevestigde het plan in een interview met een Spaanse radiozender. Een exacte overgangsdatum op het nieuwe systeem is er niet, maar volgens de krant El País wil Spanje het na de huidige zesde golf gaan invoeren.

De stap kan volgens Sánchez genomen worden omdat het aantal sterfgevallen als percentage van het aantal besmettingen volgens hem sterk is gedaald sinds het begin van de pandemie. De premier roept ook op tot debat in Europa om het virus anders te gaan volgen.


Endemisch, endemisch...welke visionair zei dat ook al weer. Ik wou je toch even opbeuren Nikiforov. We hopen natuurlijk allemaal dat het die kant op gaat. Ik denk dat Romario het dit keer niet erg vindt als de landen onderling met elkaar praten.

Kunnen we binnenkort weer naar het stadion :pul

 

+1/-0

Dank Watervlug! Wordt gewaardeerd.

Toch blijf ik ook bij dat Spaanse verhaal licht sceptisch. Enerzijds is het positief dat men het virus endemisch verklaart anderzijds lees je tussen de regels door nog steeds een voornemen tot een controlesysteem wat we voorheen niet kenden en nooit nodig hebben gehad. Mixed feelings dus vanwege een groeiende twijfel of overheden eenmaal verworven controle en macht makkelijk terugdraaien.

Verder even de reacties van gisteren terug gelezen.

@Klompje:
Testen blijft mijns inziens overbodig. De enige voorwaarde is dat men bij klachten thuis blijft. Het officiële narratief is toch dat asymptomatische 'besmettingen' (ik zet het idd bewust tussen aanhalingstekens) het virus niet verspreiden.
Het GGD-verhaal is ook dat je na een positieve test weer naar buiten mag als je 24 uur klachtenvrij bent (na vijf dagen).

Daarbij blijft het mij verbazen dat er hier na een positieve test geen advies wordt gegeven voor zelfmedicatie. Dan heb ik over hele simpele dingen als zink, vitamine C en D, quercetine etc. Dat terwijl we weten dat een groot deel van de ziekenhuisopnames naast onderliggende kwalen ook een tekort aan dit soort elementaire supplementen heeft. Als je dan hebt over laaghangend fruit.
In plaats van gratis zelftesten te verstrekken had VWS een grotere slag kunnen slaan door gratis dit soort supplementen te verstrekken.

Ondertussen gaan we op de volgende persconferentie af en is mijn vertrouwen in de aanpak tot onder het nulpunt gedaald. De verschillen tussen NL en België in aanpak verschillen momenteel als dag en nacht. De curve daarentegen is exact hetzelfde.
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2020-03-01..latest&facet=none&pickerSort=asc&pickerMetric=location&Metric=Confirmed+cases&am
p;Interval=7-day+rolling+average&Relative+to+Population=true&Color+by+test+positivity=false&country=N
LD~BEL
link


Het maakt kortom geen donder uit. Lockdowns stoppen geen virus maar verschuiven hoogstens de besmetting naar de thuissituatie. De bijkomende schade daarentegen...

Hetzelfde geldt voor de ziekenhuisopnames hier. Men gaat ongetwijfeld weer claimen dat de dalende cijfers het gevolg zijn van de lockdown. De realiteit is dat de daling al in was gezet vanaf eind november en de modellen van het OMT er weer mijlenver naast zaten. https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/landelijk/ziekenhuis-opnameslink

 

+4/-4

Deze lockdown maakt geen drol uit, dat ben ik wel met je eens. Wat betreft testen, let's agree to disagree.

 

+1/-0

Het is niet erg om het oneens te zijn.

Ik ga nog wel met je mee dat nu niet het moment is om te stoppen met testen gezien de huidige situatie. Het gevaar is echter wel dat door die structureel niet kloppende RIVM-modellen de voorspellende waarde van die testen nihil is en ze uiteindelijk alleen maar resulteren in dramatische beleidskeuzes.

Met een virus wat endemisch is, zal je m.i. er wel op enig moment mee moeten stoppen of die testen heel anders inzetten. Bijvoorbeeld alleen voor risicogroepen (daar zijn ze weer) en dit direct koppelen aan een behandeling/zelfmedicatie.

Hoe kijk jij daar dan naar?

 

+1/-2

Ik ben het daar grotendeels mee eens. Je kunt niet twee jaar lang in crisismode opereren en steeds achter de feiten aanrennen. Zeker nu het virus aan kracht lijkt te verliezen moet je, zodra deze golf voorbij is, een lange termijn plan hebben zonder QR codes. Bij klachten blijf je thuis en als je bij de dokter komt met klachten neemt die een test af, als die persoon risicocontacten heeft in de hoog risico groep kun je die ook testen bij een positieve test.
Stapsgewijs zul je alles weer open moeten gooien en voor ieder die dat wil ligt er iedere 4 maanden een nieuwe prik klaar bij de huisarts of ergens anders in de buurt, in ieder geval niet gecentraliseerd op gespecialiseerde plaatsen. Bij mij in Belgie kan ik op mijn werk ieder jaar een griepprik krijgen op het werk, dat werkt op zich prima hoewel ik het lang niet ieder jaar doe.

En inderdaad: Ook inzetten op gezonder leven. Er zou een soort online zelftest moeten komen waarin je kunt checken of je tot de risicogroep behoort. Behoor je dat, word je sterk aangeraden om te vaccineren en, indien mogelijk, je levensstijl te veranderen. Meer bewegen, gezonder eten en zorgen voor je vitamines.
Maar de vermarkting van de gezondheidszorg in Nederland heeft voor een abject systeem gezorgd waarbij zorgverzekeraars vooraf zorg inkopen en ziekernhuizen eigenlijk vooral gebaat zijn bij veel patienten, het liefst voor onnodige ingrepen. Dat het Sint Anna ziekenhuis adverteert in het PSV stadion is van de zotte. En dan wil ik Kuipers nog wel het voordeel van de twijfel geven dat die competent is en goede ideeen heeft, maar de VVD vooral maar eigenlijk ook alle coalitiepartners vinden dat systeem fantastisch dus zolang zij aan de macht blijven verwacht ik daar niet te veel van. En de oplossing ligt ook niet op rechts: de PVV stemt eigenlijk in dat soort dingen altijd mee met de VVD en Baudet en zijn spliterfracties pratenmisschien wel voor het volk maar kiezen altijd voor het grote geld.

Dit bericht is gewijzigd op 11 januari 2022, 09:38:04.

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Inderdaad; in binnenruimtes, winkels enz..prima, maar als ik buiten in het dorp met de hond loop ga ik echt geen mondkapje op zetten!

 

+2/-2

Als wij het eens worden, zijn de wonderen de wereld nog niet uit Klompje :)

Ons medisch systeem bevat een structurele fout omdat de beloning uitsluitend zit op het behandelen van zieke mensen en uitsluitend daar het verdienmodel van artsen, ziekenhuizen en Big Pharma zit. Wij zijn massaal verslaafd gemaakt aan spuiten, pillen en medische ingrepen en voelen slechts beperkt een eigen verantwoordelijkheid voor onze gezondheid.

Tel daarbij op het resultaat van het afbraakbeleid en de privatisering en je hebt een debacle wat nu de hele samenleving platlegt.
Ziekenhuizen die operaties niet uitbesteden aan een ander ziekenhuis maar patiënten liever laten wachten vanwege het financiële belang etc.
Ik zie dat overigens niet als een links/rechts vraagstuk. De moties van afgelopen jaar laten juist zien dat partijen op de flanken elkaar daar wel weten te vinden en dat de neoliberale centrumpartijen (de coalitie) het probleem vormen.

Tot slot even terug naar de actualiteit.
https://twitter.com/ArmandGirbes?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthorlink

Lekkere voorspelling weer van het RIVM..

 

+1/-3

Jullie zijn er al uit zie ik :B

@Nikiforov

Ik deel je zorg. Iets terugdraaien is moeilijker dan invoeren.
Met nieuwe virussen op komst. Is het eigenlijk meer de vraag wanneer er een digitale pas komt. Grote bedrijven zijn geduldig, blijven lobbyen en het is een miljardenindustrie. Niemand wil meer een lockdown. Zo'n pas wordt dan als alternatief gepresenteerd.

@Klompje

Mooi genuanceerd verhaal. Een kleine aanvulling. Er zijn nog best veel digibeten. Net zoals jij voorstelt dat je dichtbij kan vaccineren en niet centraal, zouden digibeten ergens naar binnen moeten kunnen lopen om te laten bepalen of ze tot een risicogroep behoren. De overheid is steeds afstandelijker geworden. Veel mensen vinden het fijn als ze ergens fysiek naar toe kunnen. Anders ben ik bang dat juist de mensen die moet bereiken niet bereikt.

Er zijn ook positieve ontwikkelingen. Door corona is samenwerking tussen ziekenhuizen vanzelfsprekender geworden (het spreiden van patiënten). Daarvoor waren het net zelfstandige bedrijven. De wil is er om dit na corona te blijven doen. Wettelijk moet er nog wel het e.a. worden aangepast.

Ook hoor je vaker geluiden dat marktwerking voor acute zorg niet werkt.
De kwaliteit van zorg neemt toe als operaties vaker door een arts en zijn team worden uitgevoerd. In de toekomst zal niet ieder ziekenhuis alle zorg aanbieden. Dit is niet alleen positief. Mensen zullen vaker moeten reizen voor zorg.

Maar goed. Er zijn dus wel ontwikkelingen. Door corona komen zaken wel in een stroomversnelling. Het blijft afwachten, hoe het gaat uitpakken. Toch probeer ik ook positief te blijven. Je zou zeggen als er een momentum is om iets te veranderen dan is het nu?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Watervlug schreef op 11 januari 2022 om 13:11:

Jullie zijn er al uit zie ik :B

@Nikiforov

Ik deel je zorg. Iets terugdraaien is moeilijker dan invoeren.
Met nieuwe virussen op komst. Is het eigenlijk meer de vraag wanneer er een digitale pas komt. Grote bedrijven zijn geduldig, blijven lobbyen en het is een miljardenindustrie. Niemand wil meer een lockdown. Zo'n pas wordt dan als alternatief gepresenteerd.

@Klompje

Mooi genuanceerd verhaal. Een kleine aanvulling. Er zijn nog best veel digibeten. Net zoals jij voorstelt dat je dichtbij kan vaccineren en niet centraal, zouden digibeten ergens naar binnen moeten kunnen lopen om te laten bepalen of ze tot een risicogroep behoren. De overheid is steeds afstandelijker geworden. Veel mensen vinden het fijn als ze ergens fysiek naar toe kunnen. Anders ben ik bang dat juist de mensen die moet bereiken niet bereikt.

Er zijn ook positieve ontwikkelingen. Door corona is samenwerking tussen ziekenhuizen vanzelfsprekender geworden (het spreiden van patiënten). Daarvoor waren het net zelfstandige bedrijven. De wil is er om dit na corona te blijven doen. Wettelijk moet er nog wel het e.a. worden aangepast.

Ook hoor je vaker geluiden dat marktwerking voor acute zorg niet werkt.
De kwaliteit van zorg neemt toe als operaties vaker door een arts en zijn team worden uitgevoerd. In de toekomst zal niet ieder ziekenhuis alle zorg aanbieden. Dit is niet alleen positief. Mensen zullen vaker moeten reizen voor zorg.

Maar goed. Er zijn dus wel ontwikkelingen. Door corona komen zaken wel in een stroomversnelling. Het blijft afwachten, hoe het gaat uitpakken. Toch probeer ik ook positief te blijven. Je zou zeggen als er een momentum is om iets te veranderen dan is het nu?
Uiteraard. De overheid moet weer op mensenmaat en niet alles "efficienter maken" door alles alleen maar online toe te staan. Deze overheid is sinds paars I -inderdaad @Nikiforov 3 , ook de PvdA is jarenlang in het neoliverale bedje ziek geweest, voor de rest zitten alle centrumpartijen al in de regering volgens mij- zo bezig geweest met vermarkten dat ze volledig vervreemd zijn van de realiteit. Deze overheid vertrouwt haar burgers niet: Er is zoveel aandacht voor fraude dat hulp zoeken helemaal niet laagdrempelig wordt, je moet keer op keer bewijzen dat je ergens recht op hebt. Dat werkt contraproductief. Kwaadwillenden vinden de mazen toch wel en de goedwillenden worden afgeschrikt. En dat terwijl uitkeringsfraude bijvoorbeeld nauwelijks schade oplevert indien je het vergelijkt met massale belastingontduiking en andere witte boordencriminaliteit.


Zelfde met cash geld. Het is absurd dat we zo moeilijk doen over een QR code maar wel overal en alles betalen met ons bankpasje en dat zelfs bedrijven dat verplichten.
Of bestellen via QR codes in restaurants. En er dan nog boven een op een "servicekost" vragen. WTF man! Die service heb je juist net wegbezuinigd, geef me f*cking korting! Of lekker overal inloggen met je google en facebook account. OK, nu dwaal ik af... corona suckt!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Watervlug schreef op 11 januari 2022 om 13:11:

Er zijn ook positieve ontwikkelingen. Door corona is samenwerking tussen ziekenhuizen vanzelfsprekender geworden (het spreiden van patiënten). Daarvoor waren het net zelfstandige bedrijven. De wil is er om dit na corona te blijven doen. Wettelijk moet er nog wel het e.a. worden aangepast.
Ze werken VEEL meer samen dan je denkt; enorm veel ziekenhuizen in Nederland werken samen middels allianties met inkooporganisaties en draaien leveranciers een poot uit. Kostenbesparing, uiteraard opgelegd door de overheid. Dat is ook meteen HET problem. Veel te veel overleg en administratieve romslomp en daardoor te weinig effectieve uren aan de bedden. Maar verander die managementcultuur maar eens...

 

+1/-0

Het ziet er gunstig uit voor de persconferentie van vrijdag.

Ook afgelopen 24 uur weer een daling in de ziekenhuisbezetting (-38 in ziekenhuizen, -10 op de IC).
De besmettingen lopen maar op, maar de ziekenhuisbezetting daalt al sinds begin december.

Nu maar hopen dat het OMT dat ook wil inzien.

 

+1/-0

@Klompje

Eens dat het weer tijd wordt voor de menselijke maat, meer werken op basis van vertrouwen. Gelukkig zie je dat het besef er wel is. Ook de Hoge Raad heeft ingezien dat ze er niet waren voor de burgers. Dat ze te makkelijk in het verhaal van de Belastingdienst zijn meegegaan.

Ik begrijp wat je bedoelt. Aan de ene kant geven mensen mensen heel makkelijk allemaal data over zichzelf weg en ergens anders maken ze zich weer druk over hun privacy.
2G is voor mij wel van een andere orde. Dat gaat om het mogen deelnemen aan de samenleving. Opeens is dat niet meer vanzelfsprekend.

open/sluit de onderstaande quote:

SouBavaria schreef op 11 januari 2022 om 15:22:
Ze werken VEEL meer samen dan je denkt; enorm veel ziekenhuizen in Nederland werken samen middels allianties met inkooporganisaties en draaien leveranciers een poot uit. Kostenbesparing, uiteraard opgelegd door de overheid. Dat is ook meteen HET problem. Veel te veel overleg en administratieve romslomp en daardoor te weinig effectieve uren aan de bedden. Maar verander die managementcultuur maar eens...


Ok daar had ik even niet aan gedacht. Dat trapt lekker af zo. De zorgverzekeraars knijpen op de kosten bij de ziekenhuizen, vervolgens knijpen de ziekenhuizen weer op de kosten bij de leveranciers.

Dit gaat over kostenbesparing. Bij het aanbieden van zorg zijn het weer elkaars concurrenten. Tenminste zo heb ik het begrepen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 11 januari 2022 om 09:00:

En inderdaad: Ook inzetten op gezonder leven. Er zou een soort online zelftest moeten komen waarin je kunt checken of je tot de risicogroep behoort. Behoor je dat, word je sterk aangeraden om te vaccineren en, indien mogelijk, je levensstijl te veranderen. Meer bewegen, gezonder eten en zorgen voor je vitamines.Klompje, is het probleem niet dat de mensen in bepaalde risicogroepen niet in staat zijn om daar zonder hulp uit te komen? Of misschien niet eens uit willen komen?

Enerzijds heb je de ouderen en de mensen met onderliggende ziektes die het immuunsysteem negatief beïnvloeden. Deze mensen kunnen er niks aan doen dat ze tot een risicogroep behoren. Ik denk dat dit ook de mensen zijn die over het algemeen prima in staat zijn om zelf te bepalen hoe en hoever ze hun risico willen beperken.

Als je kijkt naar de groep mensen met een ongezonde levensstijl, die veel te veel vette troep, suiker, alcohol, drugs en/of sigaretten consumeren en daarnaast vaak ook nog eens te weinig bewegen... denk je dat die mensen zich niet bewust zijn van het feit dat ze niet gezond bezig zijn? Denk je dat die - na het zien van de uitkomst van een zelftest - opeens wél radicaal veranderen? Waarschijnlijk bereik je een groot deel van die mensen niet eens. En dan heb je natuurlijk nog de problemen dat gezonder eten vaak een groter financieel plaatje met zich meebrengt. Frikandellen zijn nou eenmaal goedkoper dan salades. En voor velen ook lekkerder. Dus je moet ook nog een behoorlijke zelfdiscipline hebben om je uit zo'n ongezonde levensstijl te ontworstelen.

Zo'n Hubert Bruls weet echt wel dat ie flink wat kilootjes te zwaar is. Maar die zie ik echt niet in staat om zijn bourgondische maaltijd met bijpassende wijnen in te ruilen voor een kopje soep met een glas water.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

FlorisTHFC schreef op 10 januari 2022 om 08:32:

Eén tip van mijn kant met betrekking tot vliegen nog, vermijd intercontinentale vluchten waar mogelijk. Er zijn dus echt mensen die feitelijk weten dat ze COVID hebben (uiteraard geen positieve test maar ze weten dat ze positief testen indien ze er een afnemen) maar een quarantaine willen vermijden in Afrika of Zuid-Amerika en dus toch nog halsoverkop terugvliegen. Nu twee mensen in mijn omgeving die dit hebben toegepast, waarbij er een nog even snel de vlucht veranderde om op Parijs te vliegen (ipv Amsterdam waar een test/quarantaine vereist was). Ik begreep sowieso al niet waarom je naar Brazilie of Mexico moet gezien de omstandigheden maar men is "travel addict".Ok zal ik doen. ik blijf lekker hier op Cura dan. :D

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 156 pagina's: 1 2 3 4 ... 149 150 151 152 153 154 155 156

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona