Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 169 pagina's: 1 2 3 4 ... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 ... 165 166 167 168 169

Het is ook de taak van de overheid om de bevolking binnenboord te houden en op te voeden. Enkele zaken waarin ze zwaar tekort zijn geschoten en waarmee het gebrek aan opvolging van de bevolking te verklaren is:
-niet het goede voorbeeld geven
-niet straffen bij overtreding
-geen horizon voorspiegelen
-vrijwel altijd verkeerde voorspellingen maken
-valse beloften
-spelen met statistieken om het erger te laten lijken
-politieke spelletjes
-ander beleid voeren dan de buurlanden
-laat zijn met de eigen taken
-onuitvoerbare maatregelen (praktisch onmogelijk of niet goed gefaciliteerd)
-onbewezen of contraproductieve maatregelen
-inconsistent zijn met maatregelen
-te laat versoepelen
-onduidelijk zijn met compensaties
-demonstraties verbieden

Ondertussen werken we nu al bijna twee jaar thuis. Hoe lang is het nog realistisch om hiermee door te gaan? Wat als we straks een volgend virus krijgen?

Edit: voor de goede orde; ik hou me zelf netjes aan de maatregelen voor zover dat hier kan en haal netjes mijn prikjes, maar ik snap dat een groot deel van de bevolking niet meer aan boord is met dit beleid.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 7 januari 2022, 13:51:43.

 

+8/-4

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 07 januari 2022 om 11:52:

Iedereen die van de Lockdown af wil: gedraag je, hou je aan de regels en haal die booster!
Doe je het niet, dan ben je zelf de oorzaak van het probleem.Dat zeiden ze over de eerste vaccinatie ook :D

Er zijn 2 keuzes: of met het virus leren leven & de kwetsbare groep beschermen of oneindig blijven boosteren in combinatie met lockdowns.

 

+6/-7

open/sluit de onderstaande quote:

tezzyunited schreef op 07 januari 2022 om 13:12:

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 07 januari 2022 om 11:52:

Iedereen die van de Lockdown af wil: gedraag je, hou je aan de regels en haal die booster!
Doe je het niet, dan ben je zelf de oorzaak van het probleem.Dat zeiden ze over de eerste vaccinatie ook :D

Er zijn 2 keuzes: of met het virus leren leven & de kwetsbare groep beschermen of oneindig blijven boosteren in combinatie met lockdowns.


De kwetsbare groep beschermen is een utopie.

 

+2/-2

open/sluit de onderstaande quote:

antonh schreef op 07 januari 2022 om 11:52:

Iedereen die van de Lockdown af wil: gedraag je, hou je aan de regels en haal die booster!
Doe je het niet, dan ben je zelf de oorzaak van het probleem. Hoe het verder gaat, we zullen het zien, in principe ben ik wel voor versoepelingen per 14-1. Het zal ervan afhangen welk Omikron scenario gevolgd wordt, ik zou zeggen ga uit van het meest realistische ipv het meeste zwarte scenario.Die booster maakt geen drol uit. Ik hoef geen vaccin en al helemaal geen booster.
Onlangs positief getest. Een paar dagen verkouden en that's it.
En nee, dat is geen 'geluk' hebben zoals sommigen me dan wijs willen maken.
Dat is een normaal verloop en een ernstig verloop is 'pech' hebben dan wel het gevolg van een mindere algehele gezondheid. Als iemand met een BMI van 30+ in het ziekenhuis beland met corona is corona veelal niet de oorzaak maar een gevolg.

Laten we alsjeblieft stoppen te pretenderen dat dit een verschrikkelijk virus is.
Voor iedereen met een normale gezondheid is het nauwelijks een gevaar.

Stop met angst aanjagen, stop met die vaccinatiedwang en ga als overheid eens eerlijk communiceren over dit virus. En bovenal: ga weer normaal doen.

Als het overgrote deel van de positief geteste personen gevaccineerd is of zelfs al een booster heeft gehaald heeft die prik aantoonbaar geen invloed op de besmettingen.

 

+8/-10

Het ergste is dat je waarschijnlijk nog echt serieus denkt dat vaccinaties geen invloed hebben

 

+9/-4

open/sluit de onderstaande quote:
Praat eens met iemand op de spoed eisende hulp, in plaats van alles baseren op 1 geval.

 

+8/-3

Tegen zoveel domheid valt niet op te discussiëren :I

 

+7/-4

open/sluit de onderstaande quote:

Wel allemaal wijzen naar de Rutte en de Jonge, maar jezelf aan vrij simpele regels houden is teveel gevraagdHier zit de crux!
Hier hamer ik al tijden op. Wanneer het draagvlak onder de regels vandaan is, houden mensen zich er niet meer aan. Ik heb al een paar keer gewaarschuwd, dan keert de wal het schip!
En dat punt is duidelijk nu bereikt.

open/sluit de onderstaande quote:

Toch een van de beter opgeleiden in NL. Als hij er al zo over denkt, wat moeten de plaatselijke tokkies er dan over denken? Hoe goed houden die zich aan de regels?Dit dus!

Maar als je als overheid en OMT regels op gaat leggen die niet meer te volgen zijn, gaan mensen die regels dus naast zich neer leggen. Dat is wat nu massaal gebeurt.

Dan kun je proberen met dreigen en bangmakerij de mensen er nog onder te houden, maar dat middel is goeddeels uitgewerkt. Mensen worden angst immuun.

Een van mijn voortdurende verwijten aan dit OMT, te eenzijdig opgebouwd. Er hadden allang en breed sociologen en gedragswetenschappers aan dit team toegevoegd moeten worden.Mensen, ook diegenen die hier de middelvinger opsteken moeten zich goed realiseren, en ik weet zeker dat ik een van de mensen ben uit de hele grote middengroep van de samenleving die openlijk bespreekt wat heel veel mensen denken; dat:De overgrote meerderheid van de mensen het virus niet ontkent, maar er persoonlijk ook niet bang voor is
De overgrote meerderheid van de mensen op de hoogte is van het feit dat Nederland nu een uitzonderingspositie in neemt in het nemen van buitenproportionele maatregelen
De overgrote meerderheid van de mensen dus ook echt vind dat die maatregelen buitenproportioneel en eenzijdig zijn, en ze het er dus ook niet mee eens zijn!
De overgrote meerderheid van de mensen zich niet meer eenzijdig door het OMT laten informeren, maar ook zien en lezen dat Omicron niet de doom and gloom variant is waar voor gewaarschuwd werd, maar inderdaad een veel milder verloop heeft


Dat is een.

Dan over de lockdown. Ik heb bij herhaling geroepen dat mensen zich belazerd voelen. Wanneer wij uit solidariteit ons zouden laten vaccineren, zouden wij daarvoor de vrijheid terug krijgen. Ondernemers zijn op kosten gejaagd om hun bedrijf coronaproof te maken en ook hen is perspectief geboden.
En wat gebeurt er? Als enige land gaan wij in een harde lockdown!
met als grootste kanttekening daarbij: het was al die tijd al bekend dat de meeste besmettingen plaats vonden/vinden in de THUISSITUATIE!!
Dus wat gaan we doen? Alles waar te reguleren was, dicht gooien en mensen dus juist in de thuissituatie brengen.
Daarbij dan nog eens opgeteld dat je mensen geen perspectief geeft door nu zo hard in te grijpen terwijl mensen zich massaal hebben laten vaccineren en terwijl mensen zien wat er in de landen rondom ons gebeurt.En het allerdomste nu is, nu ons de middenmoot, als een stel kleuters te zeggen: eigen schuld dikke bult, wie niet horen wil moet maar voelen.
Ja zo krijg je de mensen wel mee!
Als dan ook nog eens op een persco de “specialisten” namens hun woordvoerder van Dissel een lulverhaal komt laten vertellen; diezelfde specialisten weigeren inzicht te geven in de basis van hun data….terwijl nu steeds blijkt dat ze er lelijk naast zitten…dan mag iedereen middelvingers opsteken. Maar misschien is het ook eens tijd ipv met alle vingers naar anderen te wijzen; eens naar zichzelf te wijzen!

Een veel te late boostercampagne. Een veel te harde lockdown en geen eerlijke voorlichting daarbij.

En om even het voorbeeld van needpants

open/sluit de onderstaande quote:

Ik wilde een pcr test doen, maar ik heb geen auto en de testlocaties in de buurt kwamen nooit voor in de online inschrijving bij de ggd, enkel locaties die zo ver weg zijn dat ik, besmet en al, ook met het openbaar vervoer zou moeten gaan, dus niet gedaan.Ik leef met jou mee. Maar in jouw voorbeeld blijkt al dat de groep rondom jou idd niks te vrezen heeft van covid. Blijkt al dat mensen zich niet meer laten inperken door regels waar geen draagvlak voor is.
Maar komt nu dus wederom naar voren dat door een falen van de overheid en instanties (GGD) er onvoldoende testmogelijkheden zijn; we daarom alle mensen maar in hun hok moeten houden.Ik heb, net als Tijn nu met zijn booster, de prikken genomen uit solidariteit. Maar ik ga niet mee met een overheid en instanties die hun eigen falen maar steeds weg willen laten prikken in anderen.

Om over 10 weken weer aan de bel te trekken want dan is het nieuwe vaccin klaar wat wel bestand is tegen de nieuwe variant…tot er weer een nieuwe variant is….etc

We zullen moeten leren leven met covid! En er moet een maatwerk aanpak komen voor de kwetsbaren. Maar de tijd is voorbij dat een hele samenleving zich als een kudde laat leiden.
Niet mijn schuld, slechts een nuchtere constatering van de werkelijkheid!

 

+5/-2

Dat hameren op de thuissituatie is echt heel dom Wettie. Iedereen die thuis besmet raakt heeft het van iemand die niet thuis gebleven is.
Verder zijn de cijfers absoluut en niet gecorrigeerd voor de gespecialiseerde tijd.

 

+4/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Dat hameren op de thuissituatie is echt heel dom Wettie. Iedereen die thuis besmet raakt heeft het van iemand die niet thuis gebleven is.


Klopt.
En dus is mijn stelling dat als inmiddels blijkt dat je een hele bevolking niet onbeperkt kunt beperken, je ze beter in gereguleerde situaties samen laat komen; met toegangscheck- zoals die er was.
Daar was incentive om te vaccineren en te laten testen voor toegang. Die is helemaal weggehaald door mensen alles te ontzeggen.
En nu komen ze dus gewoon lekker allemaal thuis samen, zonder te testen van te voren en met geen incentive om nu de booster weer te gaan halen.
Mensen die in klinische modellen denken rekenen blijkbaar niet met de factor mens. Maar die is nog veel relevanter dan de factor virus.

Op welke cijfers doel jij?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 7 januari 2022, 19:10:10.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 07 januari 2022 om 07:37:

Als "wij van wc eend" dan eindelijk eens de grondslagen voor hun modellen delen met andere onafhankelijke experts, dan kunnen we ze of weer een beetje gaan geloven, of ze eindelijk eens vervangen voor frisse en unbiased experts.
Maar dat doen ze niet. Waarom niet? We wonen toch niet in Rusland? Dit zijn toch gewoon wetenschappelijke data, geen staatsgeheimen?
Dit zaakje begint echt te stinken.

Pech voor hen is dat bijna heel Nederland inmiddels wel door heeft dat er in Duitsland en Belgie een heel andere situatie zich voordoet dan hier.
Ook niet uit te leggen.

Hetzij, met allerlei rekenmodelletjes en angstmodellen,...waarvan dus onduidelijk is waar ze op gestoeld zijn.

Intussen is allang duidelijk dat, ondanks de liegverhalen, de boostercampagne teleurstellend verloopt.
Eigen schuld!
Als je dingen belooft maar ze dan weer terug draait, als je labbekakkerig informeert (zoals Dissel deed) als je maar steeds angst en geen perspectief schetst, dan raak je de mensen kwijt!

En dat is inmiddels flink aan het gebeuren.
Ik ga echt niet boosteren zolang er lockdowns zijn. En geloof me maar, gezien de smsjes die ik krijg van de GGD, ik ben echt niet de enige!Net mijn boosterprik gehaald bij de GGD locatie in Breda. Die locatie bevindt zich in een enorme hal waar rond de 20 GGD-medewerkers gelijktijdig prikken aan het zetten zijn; letterlijk lopende band werk dus. En toch stond er buiten een rij van zeker 100 mensen te wachten om de boosterprik te krijgen.

Dus als jij (ongefundeerd) stelt dat de boostercampagne teleurstellend verloopt? Ga eens een dagje turven hoeveel mensen zich wel laten vaccineren en boosteren. Dat is gelukkig nog altijd de overgrote meerderheid van de mensen…..

 

+5/-3

Het staat ieder vrij, en een hele groep zal zeker de boosterprik gaan halen.
Ik heb niet gezegd dat ik me nooit zal laten boosteren, maar niet nu. Niet onder de huidige voorwaarden en omstandigheden. En ik zit niet in de risico of hogere leeftijdsgroepen (maar wel 50+ ) en heb al "aanmoedigings smsjes" mogen ontvangen van de GGD

https://www.gelderlander.nl/home/waarom-nederlanders-de-boosterprik-voorlopig-aan-zich-voorbij-laten-gaan~a8c98724/
En ben duidelijk niet de enige die zijn beurt eens even rustig afwacht.

 

+2/-0

@ShinyAzurill

Ik ben ervan overtuigd dat vaccins bijdragen aan het voorkomen van ernstige ziekte en overlijden.

Echter wel voor een zeer relatief beperkt deel van de bevolking. Namelijk de inmiddels vrij goed te definiëren groep die primair in het ziekenhuis en de IC terecht komt. Exact dezelfde groep mensen die er baat bij heeft om jaarlijks hun griepprik te halen.

Voor de rest van de bevolking: Het nut van vaccineren van mensen die niet tot bovenstaande groep behoort zie ik dan ook totaal niet. Inmiddels is overtuigend aangetoond dat natuurlijke immuniteit sterker en langduriger is. Laat deze groep kortom het virus krijgen en daarmee hun immuniteit opbouwen. En als zij zich wel willen laten vaccineren is dat uiteraard prima maar wel een vrije keuze zonder de gevolgen die nu aan die keuze worden verbonden. Vaccineren voorkomt geen besmetting en transmissie.

Tenzij iemand mij uit kan leggen hoe het kan dat geboosterde wintersporters uit 2G-land Oostenrijk met een besmetting terugkomen...

OF

Waarom we met 85% gevaccineerd en ca. 40% geboosterd in dezelfde shit als vorig jaar zitten...

OF

Wat we ermee opschieten om jonge kinderen te vaccineren die zelden tot nooit ernstig ziek worden...

OF

Wat 2G bij gaat dragen als we weten dat vaccins geen besmetting of transmissie voorkomen EN we dus de enige groep die nagenoeg zeker niet is besmet (de getesten) buitensluiten.

@Albert Trestena
Ik hoef niet met iemand op de IC te praten. Ik ontken corona of de gevolgen ervan niet. Wel de volstrekte tunnelvisie van politiek en OMT waardoor we in een vicieuze cirkel zitten waar we nooit meer uitkomen. De gevolgen van het beleid zijn inmiddels vele malen ernstiger dan het virus zoals jij in jouw eerdere post volgens ook al probeerde duidelijk te maken.

@Brenetjes
Probeer het eens.. Wat is jouw oplossing?

Kortom:
Laat iemand hier eens uitleggen hoe het nu ingezette beleid van beperkende maatregelen, lockdowns, oneindige vaccinatierondes en overal een QR-code nodig hebben bij gaat dragen aan het bestrijden van een respiratoir virus waarvan inmiddels wetenschappelijke consensus is dat het endemisch wordt en hoogstwaarschijnlijk blijft muteren.

 

+2/-2

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 07 januari 2022 om 18:13:

open/sluit de onderstaande quote:

Dat hameren op de thuissituatie is echt heel dom Wettie. Iedereen die thuis besmet raakt heeft het van iemand die niet thuis gebleven is.


Klopt.
En dus is mijn stelling dat als inmiddels blijkt dat je een hele bevolking niet onbeperkt kunt beperken, je ze beter in gereguleerde situaties samen laat komen; met toegangscheck- zoals die er was.
Daar was incentive om te vaccineren en te laten testen voor toegang. Die is helemaal weggehaald door mensen alles te ontzeggen.
En nu komen ze dus gewoon lekker allemaal thuis samen, zonder te testen van te voren en met geen incentive om nu de booster weer te gaan halen.
Mensen die in klinische modellen denken rekenen blijkbaar niet met de factor mens. Maar die is nog veel relevanter dan de factor virus.

Op welke cijfers doel jij?


Op die manier, valt iets voor te zeggen.

Het cijfer dat de meeste besmettingen thuis plaats vinden. Dat is logisch omdat je in normale omstandigheden al snel de helft van de rijd thuis bent. Als de gemiddelde Nederlander in een week 84 uur thuis is en 4 uur in de horeca en het aantal besmettingen zijn 70% voor thuis en 5% dan is thuis dus veiliger dan het cafe.

 

+3/-0

Net pas tijd eens goed het ED vandaag door te lezen. Op pagina 10 staat uitgebreid uitgelegd waarom de Denen "Omicron zien als begin van het einde van de crisis".

Maar wat vooral opvalt zijn pagina 4 en 5 waar diep wordt ingegaan op twijfel over het boosteren. Misschien ook interessant voor Marciano Vink om eens te lezen en daar ook een stuk extra fundering voor mijn stelling te vinden.
De twijfel telefoon staat rood gloeiend is een verhaal. Maar wat interessanter is, is het stukje " niet in de rij voor booster: twijfel over nut groeit".

Ik las daar een heel valide argument waar ik zelf nog totaal overheen gedacht heb, maar wat zeer relevant is in de hele discussie en voor de argumentatie van overheid en OMT om te boosteren voor de hele bevolking voor mij echt nog harder onderuit haalt.
Welk argument is dat dan?
Welnu, het argument dat veel mensen aangeven dat inmiddels duidelijk is dat je ondanks dat je gevaccineerd bent tóch het virus door kunt geven!!!
Iemand schrijft letterlijk "ik ben gezond maar heb het vaccin gehaald om zeker te weten dat ik dan veilig was voor anderen. Maar nu blijkt dat je het dan alsnog kunt overdragen, valt dat argument voor mij weg"

Zo enorm de spijker op de kop!!!!

iets om ook eens heel goed over na te denken voor al die mensen die een vaccin halen om hun geliefden te beschermen....realiseer je dat dit een schijnzekerheid is. Zo eerlijk moeten we zijn!
Eigenlijk he, en dit zeg ik op persoonlijke titel, is de beste manier om veiligheid voor je naasten op te bouwen, is het virus nu rond te laten gaan en daarmee dus een natuurlijke immuniteitsmuur op te bouwen. Mensen die het virus gehad hebben, dragen het immers niét meer over!

Daarom ook is die lockdown zo dom! Daarom ook kiezen landen om ons heen, maar ook DK en UK voor een benadering om Omicron dus inderdaad te accepteren als een fact of life en er mee te leren leven.

Kijk, als ik de harde toezegging zou krijgen van de overheid dat wanneer ik mij laat boosteren, maar ALLES onverwijld en onvoorwaardelijk open gaat en het normale leven weer zijn gang gaat, dan doe ik dat.

Dat is namelijk wel een pragmatische aanpak. Dan snap ik ook waarom ik de booster moet halen. Namelijk in een gezamenlijke inspanning het virus de vrije loop te laten, omdat we het toch niet tegen kunnen houden. Maar dan nu iedereen die er toch mee in aanraking komt (omdat we daar bewust ruimte toe laten) in de laatste slag, toch optimaal te beschermen. Maar dan doe je dat niet voor de ander...maar voor jezelf! En daarmee dus uiteindelijk toch voor ons allen!

 

+2/-4

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 07 januari 2022 om 21:23:


Kijk, als ik de harde toezegging zou krijgen van de overheid dat wanneer ik mij laat boosteren, maar ALLES onverwijld en onvoorwaardelijk open gaat en het normale leven weer zijn gang gaat, dan doe ik dat.
En dat gaat dus nooit gebeuren gezien de aankondiging van De Jonge dat er voor 2022 tenminste 3 prikrondes op de agenda staan.
Het beleid is ongeloofwaardig en failliet zolang ze weigeren te erkennen dat a) natuurlijke immuniteit langduriger en sterker is en b) vaccins geen transmissie en besmetting voorkomen.

Als ze dat erkennen valt nl. iedere onderbouwing voor 1G, 2G, 3G en ook het hele QR-systeem weg. Alles wijst er voor mij op dat juist die QR-code gehandhaafd moet worden.

Juist in dat opzicht is het verschil tussen Euro en non-Euro landen interessant..
Aan de ene kant Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië met 2G en het demoniseren van niet gevaccineerden
Aan de andere kant UK, Denemarken, Zweden, Kroatië

Toeval?

 

+6/-6

https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/de-jonge-tempert-grote-verwachtingen-versoepelingen/ar-AASxwBZ?ocid=msedgntp
Wat een leugens toch!

open/sluit de onderstaande quote:

In omliggende landen, waar de regels veel soepeler zijn, kampen ze met ziekenhuisopnames die vier keer zo groot zijn. Dat betekent dat er per dag 600 mensen in onze ziekenhuizen zouden bijkomen.


https://ourworldindata.org/grapher/current-covid-patients-hospital?country=BEL~NLD~DNK
open/sluit de onderstaande quote:

Dat kan onze zorg niet aan en dus denk ik dat we kunnen concluderen dat we er goed aan hebben gedaan om voor een lockdown te kiezen."


Wij van wc eend graven ons nog even dieper in in de loopgraaf.
Die bal gaat nog heel hard terug komen, mark my words.

 

+3/-6

https://www.destentor.nl/binnenland/sportsector-verbaasd-aanstaand-minister-ernst-kuipers-houdt-interne-fitnessclub-in-ziekenhuis-open~a3c8d8ca/
regels voor dij maar niet voor mij

overigens, ik heb nog geen inhoudelijke reactie mogen ontvangen op de leugen van de Jonge

open/sluit de onderstaande quote:

In omliggende landen, waar de regels veel soepeler zijn, kampen ze met ziekenhuisopnames die vier keer zo groot zijn


Wat zoals ik aantoon met de bijgeleverde grafiek, totaal leugenachtig is.

Gewoon feiten! Tellen die niet meer, maar meningen van OMT en beleidsmakers wel?

 

+2/-6

Je bent erg fel aan het worden en geeft niet superveel blijk open te staan voor andere meningen. Ik denk dat het gebrek aan reacties daarmee te maken kan hebben.

Jij bent boos op Hugo en co en wil je daarom niet laten boosteren. Daarbij zoek je bewijs dat je boosheid terecht is. Prima, je hebt recht om te klagen, maar dat je dat koppelt aan de booster is onlogisch.

Feiten zijn dat omikron wel zorgt voor meer ziekenhuisopnames (wat je eerder ontkende), dus dat het virus zwaarder is dan je op voorhand dacht. Een beetje tegemoetkomen in toon en uitspraken zou je dus sieren, zeker aangezien je andere forumleden verwijt niet inhoudelijk te reageren.

Feit is ook dat het aantal ziekenhuisopnames niet tot aan de hemel schieten, zelfs in landen met volle stadions. Dus mijns inziens hoeven we niet verkrampt een lockdown te hanteren met alle negatieve gevolgen van dien.

Feit is ook dat ziekenhuispersoneel op is, mentaal. Dus je kunt ook niet zomaar zeggen: laat alles maar toe.

 

+8/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Je bent erg fel aan het worden en geeft niet superveel blijk open te staan voor andere meningen.


Fel?
Ik geef mijn mening, onderbouw die. Als dan niet op de feiten maar op de man terug gekomen wordt, wat jij nu feitelijk ook doet...en mij wordt dan verweten dat ik niet open sta voor andere "meningen" dan kan ik daar helemaal niks mee nee.

Ik voel al heel de tijd het dedain van een aantal mensen die blijkbaar op de moral highground bivakkeren dat wanneer mensen niet mee gaan in de politiek correcte visie dat je blijkbaar klakkeloos moet luisteren naar een select groepje wat zich experts noemt.

De jurist Bart Maes omschrijft het goed
open/sluit de onderstaande quote:

het kernprobleem is de status van de adviezen van het OMT én de overweging dat ‘er geen consensus hoeft te bestaan onder deskundigen over de noodzaak van te nemen maatregelen om daartoe over te mogen gaan.’ Lees: het OMT is onaantastbaar, wat je er ook tegen inbrengt en hoe schadelijk en onzinnig de maatregelen die ze ‘adviseren’ ook zijn. Gelet op de steeds wisselende, relatief kortdurende maatregelen heeft een bodemprocedure eigenlijk geen zin omdat die te lang duurt en in kort geding is geen plaats voor een ‘battle of experts’. Daarbij ligt de toetsingslat zo hoog dat het Kabinet – en daarmee het OMT – in feite onaantastbaar zijn


Wanneer ik op een discussie forum, met feiten onderbouwd, geen mening over dit soort wezenlijke zaken mag geven omdat ik dan "te fel ben", tja, dan zijn we blijkbaar inderdaad in dit land met een hele grote groep mensen blinde volgers zonder kritische massa aan het worden.
Alleen ga ik mijzelf nooit tot blinde volger verklaren. Van geen enkel geloof, van geen enkele leider, van geen enkele expert.

open/sluit de onderstaande quote:

Jij bent boos op Hugo en co


Maar zeker! Zij grijpen namelijk in in mijn persoonlijke vrijheid en ik geef vanmorgen maar weer eens met feiten aan, dat zij dat doen op basis van leugens!

open/sluit de onderstaande quote:

en wil je daarom niet laten boosteren. Daarbij zoek je bewijs dat je boosheid terecht is. Prima, je hebt recht om te klagen, maar dat je dat koppelt aan de booster is onlogisch


Leuke psychologische stropop. Maar ik zal je even mijn overwegingen geven, daar je die niet vraagt maar tot een zelfanalyse bent overgegaan.

Reden om mij niet te laten boosteren

1) Inderdaad, er is woordbreuk gepleegd. Nadat wij de prikken zouden nemen, zouden er voor gevaccineerde vrijheden komen. Gebleken is dat die vrijheden er niet kwamen.
2) De vaccins bieden niet de beloofde bescherming.
3) De onderbouwing waarom de boosterprik wel zou werken is gammel, van Dissel stond in zijn hemd en zijn onderbroek
4) De onderbouwing van het nut van deze booster voor HEEL de groep 12 plus wordt nu zelfs ronduit onderuit gehaald door de informatie dat na deze booster er dit jaar nog 2 rondes gaan volgen!!!

Wat er dus aan de hand is, is het feit dat de overheid en het OMT gefaald hebben om tijdig de groep KWETSBAREN tijdig een extre TIJDELIJKE bescherming te geven, door ze, net als in andere landen, al tijdig die prik aan te bieden.

Nu moet, om die fout recht te zetten, de hele maatschappij weer op slot EN de hele groep 12+ een extra boosterronde draaien.

maar we gaan door.
5) Inmiddels is duidelijk geworden van de vaccins dat zij niet zorgen dat een gevaccineerde geen drager van het virus wordt. En dus kan de groep gevaccineerden nog steeds het virus overdragen.
Het argument dat ik dus het vaccin moet nemen voor een ander is niet legitiem. het argument dat ik het vaccin moet nemen om daar mee lockdowns te voorkomen en ik dus bij zou dragen aan een breder maatschappelijk doel, is ook niet waar gebleken.

Dus komen we op de simpele conclusie: ik zou het vaccin moeten nemen om mezelf te beschermen.

Ik behoor niet tot de risicogroep
Ik heb vastgesteld op basis van feiten dat Omicron bewezen veel minder agressief is.
De instanties geven zelf al aan dat deze booster eigenlijk niet fitt is voor deze mutatie, en dus er over een maand of 2 -3 wederom een boosterronde komt
ook is aangegeven dat na elke booster, je slechts een tijdelijke verlenging van je "vrijheden" krijgt in de vorm van een tijdelijke verlenging van je groene vinkje in je coronapas

Noem mij een argument waarom ik deze booster moet nemen en niet gewoon op de volgende zou wachten.

Zo mijn argumenten en wel netjes inhoudelijk op jou gereageerd. Als dat dan weer als fel wordt uitgelegd, be my guest.
Als inhoudelijk en onderbouwd reageren in deze discussie synoniem staat aan fel, zie ik dat al een eretitel!

 

+4/-3

Deze normale topic is open en bestaat uit 169 pagina's: 1 2 3 4 ... 145 146 147 148 149 150 151 152 153 ... 165 166 167 168 169

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona