Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Historie » John de Jong

Deze normale topic is open en bestaat uit 56 pagina's: 1 2 3 4 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 52 53 54 55 56

Ik ben vooral benieuwd in hoeverre de verschillende (falende) aankopen door de scouting naar voren zijn geschoven. Daarmee krijg je ook wat meer inzicht in welke mate De Jong verantwoordelijk is. Natuurlijk is hij dat op papier sowieso, maar durft hij nu al aankopen er doorheen te drukken of gaat hij nog vooral af op wat zijn scouts of eventuele zaakwaarnemers hem voorleggen. Bruma lijkt er in ieder geval eentje uit de koker van Brands. Dat wil zeggen; hij is al langer bekend bij PSV en ze zijn hem blijven volgen, wachtende op de kans die afgelopen zomer dus voorbij kwam.
Hij dient sowieso nog een kans te krijgen, zij het met wat restricties (hoewel dat op dit moment meer noodzaak dan beleid is).

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

NeedPants schreef op 19 januari 2020 om 23:45:

Nog een die niet kan lezen. Alle spelers die je opnoemt, zouden 100% basisspeler zijn bij VVV en het niveau van die club ernstig verhogen, ja zelfs Boscagli. Daar lag het dus niet aan. We hebben geen kampioenswaardige selectie: ja dat komt op het conto van JdJ. Niet winnen van VVV, waarvan NIET 1 speler bij ons in de basis zou staan, heeft daar geen ruk mee te maken. Maar nee, grijp maar elke kans aan om JdJ te bashen, zelfs als dat NIET ter zake doet in deze. Want dat is de crux. Constructieve kritiek vs zeiken om het zeiken. Kom maar op met die minnetjes. Het is hoog tijd dat het niveau van dit forum weer eens omhoog gaat ipv van het voeren van hetzes en het voortdurende bashen. Het lijkt hier wel dat arrogante 020 netwerk.
Ben je nu supporter van een topclub of tobclub? PSV is geen VVV, je moet daar 3 punten mee nemen en het verhaal dat al die spelers bij VVV in de basis zouden spelen is lachwekkend, je gaat PSV vergelijken met VVV.
Het is John de jong zijn verantwoordelijkheid dat hij 40 miljoen ( totale opbrengst van de jong,Angelino en Lozano bij elkaar) heeft weg gespoeld. Bij Ajax is dat geen probleem, wij zullen deze zomer waarschijnlijk MOETEN verkopen om iets te kunnen doen, de 6 miljoen voor die back van Milaan lukt al niet zonder constructies.
Hoe is het mogelijk dat je doan,mitrouglu,Afellay,baumgartl,boscagli,Lato en Bruma haalt en die allen niet KUNNEN voetballen.
In elk slap interview van hem zegt hij , ja ik doe dit niet alleen, dit is in samenspraak met Van Bommel gegaan. Misschien had hij zich nu solidair moeten opstellen als ze toch alles samen doen!!

De trainer op straat gooien heeft helemaal geen zin gehad, je beschadigde alleen een club icoon.

Nu hoorde ik straks dat vriendje van De Jong ,Bruggink hem moet gaan helpen als TD.
Overal zitten vriendjes bij PSV maar geen topsport klimaat.

Ajax is aan de horizon vertrokken, az ,Willem 2 en Feijenoord gaan boven ons eindigen, er zit totaal geen voetbal in.

Bij elke topclub zou de jong exit zijn gestuurd, de fans zouden dat niet pikken, misschien moeten we maar gaan accepteren dat wij geen topclub meer zijn

 

+4/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Gilles de la Croquette schreef op 20 januari 2020 om 11:27:

Ach, als je heel eerlijk bent kun je Bruma niet eens op het conto van de Jong schrijven. PSV wilde hem al heel wat jaren halen maar slaagde daar steeds niet in. Daarnaast liggen de prijzen in de voetballerij nu vele malen hoger dan pakweg 5 jaar geleden. Voor 5 miljoen haal je letterlijk niks meer. Aan de andere kant profiteert PSV daar zelf ook van doordat ze spelers duurder kunnen verkopen. 5 Jaar geleden was het uitgesloten geweest dat Lozano 40 miljoen op zou brengen. Net als de bedragen die straks betaald zullen gaan worden voor Malen, Ihattaren en Bergwijn. Heel veel zaken liggen veel genuanceerder dan mensen bereid zijn toe te geven. Het is jammer dan een "wij van wc-eend" verhaaltje van Bert van Marwijk zoveel bijval krijgt.Als De Jong Bruma haalt is hij uiteindelijk eindverantwoordelijk, lijstjes of niet.
Alleen al op basis van de statistieken van Bruma zou je ernstige twijfels moeten hebben. Je maakt mij niet wijs dat Bruma de laatste jaren heel veel anders heeft gedaan dan hier de afgelopen maanden. 15 miljoen is dan gewoon een blinde gok.

Er zijn nog steeds meer dan voldoende bewijzen dat er voor kleine bedragen prima spelers te halen zijn. Kijk naar AZ, kijk naar de spelers die Atalanta Bergamo de afgelopen jaren in NL heeft opgehaald.

Bij PSV kan je onderhand ernstige vraagtekens zetten bij scouting en aankoopbeleid. De dure miskopen stapelen zich op en de verhouding met succesvolle aankopen loopt aardig scheef. Enige positieve is dat de eigen jeugd zich wel goed ontwikkelt en zal zorgen voor een positieve transferbalans.

 

+2/-1

Van Bommel wilde Berghuis halen en niet Bruma en Lato, die twee zijn er door John de Jong doorgedrukt. Van Bommel heeft overigens ook voldoende fouten gemaakt, maar die fouten zouden bij een betere selectie grotendeels niet aan de orde zijn geweest. Uiteindelijk is John de Jong de hoofdverantwoordelijke voor de aankopen, die chronisch kwaliteit tekort komen en die totaal geen balans hebben toegevoegd aan de spelersgroep. Daar komt nog bovenop dat hij een vorstelijk budget had van 40 miljoen wat simpelweg totaal door de WC is gespoeld. Haal dan de TD van AZ of Willem II, die hebben voor relatief weinig geld relatief goede spelers binnen gehengeld en dus bewezen dat ze er meer zicht op hebben dan John de Jong. Slechter dan John kunnen ze het echt niet doen. Kom op zeg, van een TD van PSV moet toch echt meer verwacht worden dan 8 miskopen! Als je dat oké vindt leg je de lat wel heel erg laag.

 

+2/-2

Zijn het allemaal miskopen of functioneren ze niet omdat de randvoorwaarden (duidelijk systeem/tactiek, duidelijkheid over de eigen positie, zelfvertrouwen) ontbreken om te presteren ?

Ik denk dat de laatste 2 jaren bij de PSV de zwaktes versterkt worden en sterktes verzwakt en dat daarom het lijkt alsof werkelijk alle aankopen ook miskopen zijn. Op dit moment functioneert niemand bij PSV en hebben we het moeilijk tegen iedere tegenstander, zelfs tegen amateurploegen. Ligt dit aan de kwaliteit spelers ? Lijkt me sterk. Want misschien is de kwaliteit onvoldoende om kampioen te worden maar ook niet zo dramatisch dat je het tegen iedereen moeilijk moet hebben.

- Boscagli heeft nog nooit gefunctioneerd op linksback. Toch stond hij er zondag weer. Waarom ? Probeer dan Hendrix als je niemand anders hebt. Misschien dat dat wel lukt ?
- Rosario stond weer als verbindingsspeler opgesteld tussen verdediging en middenveld. Ook al ontelbare keren geprobeerd en nog nooit een succes geweest. Zet daar nou eens een echte voetballer neer ipv een simpele breker.
- Bergwijn in de spits. Ook alweer zo'n zet die nog nooit gewerkt heeft. Je beste buitenspeler op een plek nederzetten waar je niets aan hem hebt. Zet spelers dus op de plek waar ze het beste functioneren.
- Het gehussel met spelers. Dan staat Doan er weer een keer in en dan weer eruit. Dan weer Guti erin en eruit, dan Bruma erin en eruit, Dan Gakpo erin en er weer uit. Vind je het gek dat die spelers nul zelfvertrouwen hebben ?
- Altijd vasthouden aan 4-3-3. Waarom ? Je hebt tegen VVV geen spits beschikbaar, waarom speel je dan dat systeem ? In uitwedstrijden halen we 0 resultaten. Probeer eens iets anders in dei wedstrijden (4-4-2 of 5-3-2), misschien dat je daar wel resultaat mee haalt.
- Te weinig scorend vermogen in het team. Zondag zag je al van tevoren dat scoren lastig ging worden aangezien er werkelijk 0 scorend vermogen in stond. Die 11 zijn normaal goed voor 40 goals in een seizoen, oftewel degradatiekandidaatniveau. Waarom werd Doan niet gebracht maar wel een Hendrix die nooit scoort ? Waarom werd Dumfries niet veel eerder in de spits gezet als breekijzer ? Waarom zowel Gakpo als Bruma eruit halen terwijl je moet scoren ?
- Dramatisch wisselbeleid (zie hierboven).

Dat de selectie van PSV niet overloopt van topkwaliteit, zeker met de blessures van Lammers en Malen, is duidelijk. Toch is de situatie niet zo dramatisch als het nu lijkt. Maar dan moet de technische staf onderhand wel eens gaan inzien dat de huidige weg een kansloze weg is. Kijk naar Feyenoord. Onder Stam vergelijkbaar met het huidige PSV. Maar met Advocaat zien zelfs de meest matige spelers er veel beter uit en worden er gewoon hele normale resultaten gehaald. Gewoon omdat hij zorgt voor duidelijkheid in systeem en tactiek en spelers in hun kracht gebruikt.

Dus conclusie:
Heeft John de Jong gefaald ? Ja, maar ik denk niet meer dan een normale TD. Miskopen heb je namelijk altijd. Met deze selectie word je misschien geen kampioen maar moet je met ogen dicht betere resultaten halen dan nu het geval is. Maar zolang Faber niet verder komt als de weg van Van Bommel verder te zetten kunnen we daar lang op wachten....

 

+6/-0

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 09:29:

Zijn het allemaal miskopen of functioneren ze niet omdat de randvoorwaarden (duidelijk systeem/tactiek, duidelijkheid over de eigen positie, zelfvertrouwen) ontbreken om te presteren ?

Ik denk dat de laatste 2 jaren bij de PSV de zwaktes versterkt worden en sterktes verzwakt en dat daarom het lijkt alsof werkelijk alle aankopen ook miskopen zijn. Op dit moment functioneert niemand bij PSV en hebben we het moeilijk tegen iedere tegenstander, zelfs tegen amateurploegen. Ligt dit aan de kwaliteit spelers ? Lijkt me sterk. Want misschien is de kwaliteit onvoldoende om kampioen te worden maar ook niet zo dramatisch dat je het tegen iedereen moeilijk moet hebben.
……..
Dus conclusie:
Heeft John de Jong gefaald ? Ja, maar ik denk niet meer dan een normale TD. Miskopen heb je namelijk altijd. Met deze selectie word je misschien geen kampioen maar moet je met ogen dicht betere resultaten halen dan nu het geval is. Maar zolang Faber niet verder komt als de weg van Van Bommel verder te zetten kunnen we daar lang op wachten....Helemaal mee eens! We zijn het seizoen gestart met vrijwel hetzelfde middenveld en verdediging als vorig jaar; alleen de linksback is vertrokken (en oké, Schwaab wat later teruggekomen) en vervolgens gingen we direct van de minst gepasseerde verdediging vorig seizoen naar de gatenkaas die het dit seizoen is.
Dat heeft echt niet alleen met de kwaliteit van de linksback te maken maar toch ook echt met wat je uit deze selectie haalt.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 21 januari 2020 om 09:36:

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 09:29:

Zijn het allemaal miskopen of functioneren ze niet omdat de randvoorwaarden (duidelijk systeem/tactiek, duidelijkheid over de eigen positie, zelfvertrouwen) ontbreken om te presteren ?

Ik denk dat de laatste 2 jaren bij de PSV de zwaktes versterkt worden en sterktes verzwakt en dat daarom het lijkt alsof werkelijk alle aankopen ook miskopen zijn. Op dit moment functioneert niemand bij PSV en hebben we het moeilijk tegen iedere tegenstander, zelfs tegen amateurploegen. Ligt dit aan de kwaliteit spelers ? Lijkt me sterk. Want misschien is de kwaliteit onvoldoende om kampioen te worden maar ook niet zo dramatisch dat je het tegen iedereen moeilijk moet hebben.
……..
Dus conclusie:
Heeft John de Jong gefaald ? Ja, maar ik denk niet meer dan een normale TD. Miskopen heb je namelijk altijd. Met deze selectie word je misschien geen kampioen maar moet je met ogen dicht betere resultaten halen dan nu het geval is. Maar zolang Faber niet verder komt als de weg van Van Bommel verder te zetten kunnen we daar lang op wachten....Helemaal mee eens! We zijn het seizoen gestart met vrijwel hetzelfde middenveld en verdediging als vorig jaar; alleen de linksback is vertrokken (en oké, Schwaab wat later teruggekomen) en vervolgens gingen we direct van de minst gepasseerde verdediging vorig seizoen naar de gatenkaas die het dit seizoen is.
Dat heeft echt niet alleen met de kwaliteit van de linksback te maken maar toch ook echt met wat je uit deze selectie haalt.


Dat heeft misschien ook deels te maken met het vertrek van De Jong. Verdedigen begint immers voorin. Die jongen heeft zo ongelooflijk veel defensieve arbeid geleverd door af te jagen, te storen, passlijnen dicht te lopen, te irriteren, te assisteren op het middenveld en in de eigen 16. Dat soort goed uitgevoerde defensieve arbeid zie ik niet terug bij onze huidige aanvallers.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

James Sonny Crockett schreef op 20 januari 2020 om 20:05:

Ik ben vooral benieuwd in hoeverre de verschillende (falende) aankopen door de scouting naar voren zijn geschoven. Daarmee krijg je ook wat meer inzicht in welke mate De Jong verantwoordelijk is. Natuurlijk is hij dat op papier sowieso, maar durft hij nu al aankopen er doorheen te drukken of gaat hij nog vooral af op wat zijn scouts of eventuele zaakwaarnemers hem voorleggen. Bruma lijkt er in ieder geval eentje uit de koker van Brands. Dat wil zeggen; hij is al langer bekend bij PSV en ze zijn hem blijven volgen, wachtende op de kans die afgelopen zomer dus voorbij kwam.
Hij dient sowieso nog een kans te krijgen, zij het met wat restricties (hoewel dat op dit moment meer noodzaak dan beleid is).Hij heeft natuurlijk al twee zomers de kans gehad. Nog zo'n desastreuze transferzomer en PSV is echt de pineut.

Deze winterstop gaat overigens ook weer lekker. De versterkingen zijn allemaal een schot in de roos. ;)

Maar inderdaad, het ligt ook zeker aan de scouting. Dat die Schaling weg gaat, is misschien niet eens zo slecht. Tijd om dit te verbeteren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Haroldinho schreef op 21 januari 2020 om 10:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 21 januari 2020 om 09:36:

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 09:29:

Zijn het allemaal miskopen of functioneren ze niet omdat de randvoorwaarden (duidelijk systeem/tactiek, duidelijkheid over de eigen positie, zelfvertrouwen) ontbreken om te presteren ?

Ik denk dat de laatste 2 jaren bij de PSV de zwaktes versterkt worden en sterktes verzwakt en dat daarom het lijkt alsof werkelijk alle aankopen ook miskopen zijn. Op dit moment functioneert niemand bij PSV en hebben we het moeilijk tegen iedere tegenstander, zelfs tegen amateurploegen. Ligt dit aan de kwaliteit spelers ? Lijkt me sterk. Want misschien is de kwaliteit onvoldoende om kampioen te worden maar ook niet zo dramatisch dat je het tegen iedereen moeilijk moet hebben.
……..
Dus conclusie:
Heeft John de Jong gefaald ? Ja, maar ik denk niet meer dan een normale TD. Miskopen heb je namelijk altijd. Met deze selectie word je misschien geen kampioen maar moet je met ogen dicht betere resultaten halen dan nu het geval is. Maar zolang Faber niet verder komt als de weg van Van Bommel verder te zetten kunnen we daar lang op wachten....Helemaal mee eens! We zijn het seizoen gestart met vrijwel hetzelfde middenveld en verdediging als vorig jaar; alleen de linksback is vertrokken (en oké, Schwaab wat later teruggekomen) en vervolgens gingen we direct van de minst gepasseerde verdediging vorig seizoen naar de gatenkaas die het dit seizoen is.
Dat heeft echt niet alleen met de kwaliteit van de linksback te maken maar toch ook echt met wat je uit deze selectie haalt.


Dat heeft misschien ook deels te maken met het vertrek van De Jong. Verdedigen begint immers voorin. Die jongen heeft zo ongelooflijk veel defensieve arbeid geleverd door af te jagen, te storen, passlijnen dicht te lopen, te irriteren, te assisteren op het middenveld en in de eigen 16. Dat soort goed uitgevoerde defensieve arbeid zie ik niet terug bij onze huidige aanvallers.Klopt helemaal - ik denk ook dat het belang van Luuk voor de ploeg vorig seizoen niet te onderschatten is. Vervolgens is het aan John de Jong om (in overleg met Van Bommel) eventueel een vervanger te halen.
Als dat niet gebeurt (het plan was om met Malen/Lammers/Bergwijn het seizoen in te gaan in de spits) is het aan de trainer om de tactiek zodanig aan te passen dat de arbeid door de huidige aanvallers overgenomen wordt. Dat is dus duidelijk niet gelukt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 09:29:

Zijn het allemaal miskopen of functioneren ze niet omdat de randvoorwaarden (duidelijk systeem/tactiek, duidelijkheid over de eigen positie, zelfvertrouwen) ontbreken om te presteren ?

Ik denk dat de laatste 2 jaren bij de PSV de zwaktes versterkt worden en sterktes verzwakt en dat daarom het lijkt alsof werkelijk alle aankopen ook miskopen zijn. Op dit moment functioneert niemand bij PSV en hebben we het moeilijk tegen iedere tegenstander, zelfs tegen amateurploegen. Ligt dit aan de kwaliteit spelers ? Lijkt me sterk. Want misschien is de kwaliteit onvoldoende om kampioen te worden maar ook niet zo dramatisch dat je het tegen iedereen moeilijk moet hebben.

- Boscagli heeft nog nooit gefunctioneerd op linksback. Toch stond hij er zondag weer. Waarom ? Probeer dan Hendrix als je niemand anders hebt. Misschien dat dat wel lukt ?
- Rosario stond weer als verbindingsspeler opgesteld tussen verdediging en middenveld. Ook al ontelbare keren geprobeerd en nog nooit een succes geweest. Zet daar nou eens een echte voetballer neer ipv een simpele breker.
- Bergwijn in de spits. Ook alweer zo'n zet die nog nooit gewerkt heeft. Je beste buitenspeler op een plek nederzetten waar je niets aan hem hebt. Zet spelers dus op de plek waar ze het beste functioneren.
- Het gehussel met spelers. Dan staat Doan er weer een keer in en dan weer eruit. Dan weer Guti erin en eruit, dan Bruma erin en eruit, Dan Gakpo erin en er weer uit. Vind je het gek dat die spelers nul zelfvertrouwen hebben ?
- Altijd vasthouden aan 4-3-3. Waarom ? Je hebt tegen VVV geen spits beschikbaar, waarom speel je dan dat systeem ? In uitwedstrijden halen we 0 resultaten. Probeer eens iets anders in dei wedstrijden (4-4-2 of 5-3-2), misschien dat je daar wel resultaat mee haalt.
- Te weinig scorend vermogen in het team. Zondag zag je al van tevoren dat scoren lastig ging worden aangezien er werkelijk 0 scorend vermogen in stond. Die 11 zijn normaal goed voor 40 goals in een seizoen, oftewel degradatiekandidaatniveau. Waarom werd Doan niet gebracht maar wel een Hendrix die nooit scoort ? Waarom werd Dumfries niet veel eerder in de spits gezet als breekijzer ? Waarom zowel Gakpo als Bruma eruit halen terwijl je moet scoren ?
- Dramatisch wisselbeleid (zie hierboven).

Dat de selectie van PSV niet overloopt van topkwaliteit, zeker met de blessures van Lammers en Malen, is duidelijk. Toch is de situatie niet zo dramatisch als het nu lijkt. Maar dan moet de technische staf onderhand wel eens gaan inzien dat de huidige weg een kansloze weg is. Kijk naar Feyenoord. Onder Stam vergelijkbaar met het huidige PSV. Maar met Advocaat zien zelfs de meest matige spelers er veel beter uit en worden er gewoon hele normale resultaten gehaald. Gewoon omdat hij zorgt voor duidelijkheid in systeem en tactiek en spelers in hun kracht gebruikt.

Dus conclusie:
Heeft John de Jong gefaald ? Ja, maar ik denk niet meer dan een normale TD. Miskopen heb je namelijk altijd. Met deze selectie word je misschien geen kampioen maar moet je met ogen dicht betere resultaten halen dan nu het geval is. Maar zolang Faber niet verder komt als de weg van Van Bommel verder te zetten kunnen we daar lang op wachten....Absoluut. Ajax koopt voor 20 a 25 miljoen aan vervangers voor De Jong en de Ligt en stelt Veltman Schuurs en Gravenbergh op. Feyenoord haalde tig spelers die niet eens hebben gespeeld en AZ haalde ook veel aankopen die niet renderen. AZ heeft het geluk dat ze met Wijndal Stengs en Boadu de surplus aan kwaliteit al in huis hadden, net als Ajax. PSV heeft ook het geluk dat we nog uit de eigen jeugd kunnen putten.

Is het dan eigenlijk niet zo dat het aankopen in general moeilijker is dan wij hier allemaal doen voorkomen? Zijn de aankopen van Brands bij Everton zo goed? En wat gaat AZ kopen als er straks 50 miljoen van Ajax overgemaakt wordt?

Bij PSV hebben we bv een Pröpper gekocht die echt een topaankoop was, maar Ajax durfde het niet aan in de winter ervoor en betaalden 7 miljoen voor Sinkgraven terwijl Pröpper ook op de lijst stond. En met Maher hetzelfde, Ajax wilde hem graag en PSV wilde hem nog liever. De vlag hing uit toen we hem binnen hadden en nu speelt ie bij Utrecht waarbij we 6 miljoen hebben afgeschreven. Wat ik aan wil geven met deze voorbeelden is dat er weinig zekerheidjes lijken te bestaan als TD.

Het belangrijkste uit de post van lindseywilson vind ik dat het niet zo slecht kan zijn als dat het nu lijkt. De juiste spelers op de juiste plek zetten zou al heel erg helpen en hopelijk kan dat snel gaan als Lammers en Viergever weer terug zijn.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 21 januari 2020 om 11:30:

open/sluit de onderstaande quote:

Haroldinho schreef op 21 januari 2020 om 10:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 21 januari 2020 om 09:36:

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 09:29:

Zijn het allemaal miskopen of functioneren ze niet omdat de randvoorwaarden (duidelijk systeem/tactiek, duidelijkheid over de eigen positie, zelfvertrouwen) ontbreken om te presteren ?

Ik denk dat de laatste 2 jaren bij de PSV de zwaktes versterkt worden en sterktes verzwakt en dat daarom het lijkt alsof werkelijk alle aankopen ook miskopen zijn. Op dit moment functioneert niemand bij PSV en hebben we het moeilijk tegen iedere tegenstander, zelfs tegen amateurploegen. Ligt dit aan de kwaliteit spelers ? Lijkt me sterk. Want misschien is de kwaliteit onvoldoende om kampioen te worden maar ook niet zo dramatisch dat je het tegen iedereen moeilijk moet hebben.
……..
Dus conclusie:
Heeft John de Jong gefaald ? Ja, maar ik denk niet meer dan een normale TD. Miskopen heb je namelijk altijd. Met deze selectie word je misschien geen kampioen maar moet je met ogen dicht betere resultaten halen dan nu het geval is. Maar zolang Faber niet verder komt als de weg van Van Bommel verder te zetten kunnen we daar lang op wachten....Helemaal mee eens! We zijn het seizoen gestart met vrijwel hetzelfde middenveld en verdediging als vorig jaar; alleen de linksback is vertrokken (en oké, Schwaab wat later teruggekomen) en vervolgens gingen we direct van de minst gepasseerde verdediging vorig seizoen naar de gatenkaas die het dit seizoen is.
Dat heeft echt niet alleen met de kwaliteit van de linksback te maken maar toch ook echt met wat je uit deze selectie haalt.


Dat heeft misschien ook deels te maken met het vertrek van De Jong. Verdedigen begint immers voorin. Die jongen heeft zo ongelooflijk veel defensieve arbeid geleverd door af te jagen, te storen, passlijnen dicht te lopen, te irriteren, te assisteren op het middenveld en in de eigen 16. Dat soort goed uitgevoerde defensieve arbeid zie ik niet terug bij onze huidige aanvallers.Klopt helemaal - ik denk ook dat het belang van Luuk voor de ploeg vorig seizoen niet te onderschatten is. Vervolgens is het aan John de Jong om (in overleg met Van Bommel) eventueel een vervanger te halen.
Als dat niet gebeurt (het plan was om met Malen/Lammers/Bergwijn het seizoen in te gaan in de spits) is het aan de trainer om de tactiek zodanig aan te passen dat de arbeid door de huidige aanvallers overgenomen wordt. Dat is dus duidelijk niet gelukt.PSV wilde met Lammers en Malen meer voetbal gaan spelen dan voorgaande jaren met De Jong. Ik was/ben daar ook wel voorstander van.

Je ziet echter dat met name onze verdedigers wel de oplossing van de lange bal naar voren missen. PSV moet daar dan ook volgend seizoen op inspelen. Mitroglou zal vertrekken en daar zullen ze dan een echte pinchhitter/stormram (eentje die goed kan koppen) voor moeten halen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 12:49:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 21 januari 2020 om 11:30:

open/sluit de onderstaande quote:

Haroldinho schreef op 21 januari 2020 om 10:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 21 januari 2020 om 09:36:

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 09:29:

Zijn het allemaal miskopen of functioneren ze niet omdat de randvoorwaarden (duidelijk systeem/tactiek, duidelijkheid over de eigen positie, zelfvertrouwen) ontbreken om te presteren ?

Ik denk dat de laatste 2 jaren bij de PSV de zwaktes versterkt worden en sterktes verzwakt en dat daarom het lijkt alsof werkelijk alle aankopen ook miskopen zijn. Op dit moment functioneert niemand bij PSV en hebben we het moeilijk tegen iedere tegenstander, zelfs tegen amateurploegen. Ligt dit aan de kwaliteit spelers ? Lijkt me sterk. Want misschien is de kwaliteit onvoldoende om kampioen te worden maar ook niet zo dramatisch dat je het tegen iedereen moeilijk moet hebben.
……..
Dus conclusie:
Heeft John de Jong gefaald ? Ja, maar ik denk niet meer dan een normale TD. Miskopen heb je namelijk altijd. Met deze selectie word je misschien geen kampioen maar moet je met ogen dicht betere resultaten halen dan nu het geval is. Maar zolang Faber niet verder komt als de weg van Van Bommel verder te zetten kunnen we daar lang op wachten....Helemaal mee eens! We zijn het seizoen gestart met vrijwel hetzelfde middenveld en verdediging als vorig jaar; alleen de linksback is vertrokken (en oké, Schwaab wat later teruggekomen) en vervolgens gingen we direct van de minst gepasseerde verdediging vorig seizoen naar de gatenkaas die het dit seizoen is.
Dat heeft echt niet alleen met de kwaliteit van de linksback te maken maar toch ook echt met wat je uit deze selectie haalt.


Dat heeft misschien ook deels te maken met het vertrek van De Jong. Verdedigen begint immers voorin. Die jongen heeft zo ongelooflijk veel defensieve arbeid geleverd door af te jagen, te storen, passlijnen dicht te lopen, te irriteren, te assisteren op het middenveld en in de eigen 16. Dat soort goed uitgevoerde defensieve arbeid zie ik niet terug bij onze huidige aanvallers.Klopt helemaal - ik denk ook dat het belang van Luuk voor de ploeg vorig seizoen niet te onderschatten is. Vervolgens is het aan John de Jong om (in overleg met Van Bommel) eventueel een vervanger te halen.
Als dat niet gebeurt (het plan was om met Malen/Lammers/Bergwijn het seizoen in te gaan in de spits) is het aan de trainer om de tactiek zodanig aan te passen dat de arbeid door de huidige aanvallers overgenomen wordt. Dat is dus duidelijk niet gelukt.PSV wilde met Lammers en Malen meer voetbal gaan spelen dan voorgaande jaren met De Jong. Ik was/ben daar ook wel voorstander van.

Je ziet echter dat met name onze verdedigers wel de oplossing van de lange bal naar voren missen. PSV moet daar dan ook volgend seizoen op inspelen. Mitroglou zal vertrekken en daar zullen ze dan een echte pinchhitter/stormram (eentje die goed kan koppen) voor moeten halen.Ik ben geen voorstander van meer voetbal , maar wel van meer goals. Daar draait het om in voetbal, nietwaar?
Je moet trouwens altijd een pinchhitter/stormram hebben. Soms vanaf minuut 1, vaak voor de laatste 20 minuten en niet te vergeten onze al bijna legendarische blessuretijd. ;)

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 21 januari 2020 om 17:10:

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 12:49:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 21 januari 2020 om 11:30:

open/sluit de onderstaande quote:

Haroldinho schreef op 21 januari 2020 om 10:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 21 januari 2020 om 09:36:

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 09:29:

Zijn het allemaal miskopen of functioneren ze niet omdat de randvoorwaarden (duidelijk systeem/tactiek, duidelijkheid over de eigen positie, zelfvertrouwen) ontbreken om te presteren ?

Ik denk dat de laatste 2 jaren bij de PSV de zwaktes versterkt worden en sterktes verzwakt en dat daarom het lijkt alsof werkelijk alle aankopen ook miskopen zijn. Op dit moment functioneert niemand bij PSV en hebben we het moeilijk tegen iedere tegenstander, zelfs tegen amateurploegen. Ligt dit aan de kwaliteit spelers ? Lijkt me sterk. Want misschien is de kwaliteit onvoldoende om kampioen te worden maar ook niet zo dramatisch dat je het tegen iedereen moeilijk moet hebben.
……..
Dus conclusie:
Heeft John de Jong gefaald ? Ja, maar ik denk niet meer dan een normale TD. Miskopen heb je namelijk altijd. Met deze selectie word je misschien geen kampioen maar moet je met ogen dicht betere resultaten halen dan nu het geval is. Maar zolang Faber niet verder komt als de weg van Van Bommel verder te zetten kunnen we daar lang op wachten....Helemaal mee eens! We zijn het seizoen gestart met vrijwel hetzelfde middenveld en verdediging als vorig jaar; alleen de linksback is vertrokken (en oké, Schwaab wat later teruggekomen) en vervolgens gingen we direct van de minst gepasseerde verdediging vorig seizoen naar de gatenkaas die het dit seizoen is.
Dat heeft echt niet alleen met de kwaliteit van de linksback te maken maar toch ook echt met wat je uit deze selectie haalt.


Dat heeft misschien ook deels te maken met het vertrek van De Jong. Verdedigen begint immers voorin. Die jongen heeft zo ongelooflijk veel defensieve arbeid geleverd door af te jagen, te storen, passlijnen dicht te lopen, te irriteren, te assisteren op het middenveld en in de eigen 16. Dat soort goed uitgevoerde defensieve arbeid zie ik niet terug bij onze huidige aanvallers.Klopt helemaal - ik denk ook dat het belang van Luuk voor de ploeg vorig seizoen niet te onderschatten is. Vervolgens is het aan John de Jong om (in overleg met Van Bommel) eventueel een vervanger te halen.
Als dat niet gebeurt (het plan was om met Malen/Lammers/Bergwijn het seizoen in te gaan in de spits) is het aan de trainer om de tactiek zodanig aan te passen dat de arbeid door de huidige aanvallers overgenomen wordt. Dat is dus duidelijk niet gelukt.PSV wilde met Lammers en Malen meer voetbal gaan spelen dan voorgaande jaren met De Jong. Ik was/ben daar ook wel voorstander van.

Je ziet echter dat met name onze verdedigers wel de oplossing van de lange bal naar voren missen. PSV moet daar dan ook volgend seizoen op inspelen. Mitroglou zal vertrekken en daar zullen ze dan een echte pinchhitter/stormram (eentje die goed kan koppen) voor moeten halen.Ik ben geen voorstander van meer voetbal , maar wel van meer goals. Daar draait het om in voetbal, nietwaar?
Je moet trouwens altijd een pinchhitter/stormram hebben. Soms vanaf minuut 1, vaak voor de laatste 20 minuten en niet te vergeten onze al bijna legendarische blessuretijd. ;)
Als ik jouw bericht lees kom ik uit bij Bryan Linssen , hoe denk jij daarover ?

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

UsWilly schreef op 21 januari 2020 om 17:53:

open/sluit de onderstaande quote:

VHTLsaw schreef op 21 januari 2020 om 17:10:

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 12:49:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 21 januari 2020 om 11:30:

open/sluit de onderstaande quote:

Haroldinho schreef op 21 januari 2020 om 10:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Skipper schreef op 21 januari 2020 om 09:36:

open/sluit de onderstaande quote:

lindsaywilson schreef op 21 januari 2020 om 09:29:

Zijn het allemaal miskopen of functioneren ze niet omdat de randvoorwaarden (duidelijk systeem/tactiek, duidelijkheid over de eigen positie, zelfvertrouwen) ontbreken om te presteren ?

Ik denk dat de laatste 2 jaren bij de PSV de zwaktes versterkt worden en sterktes verzwakt en dat daarom het lijkt alsof werkelijk alle aankopen ook miskopen zijn. Op dit moment functioneert niemand bij PSV en hebben we het moeilijk tegen iedere tegenstander, zelfs tegen amateurploegen. Ligt dit aan de kwaliteit spelers ? Lijkt me sterk. Want misschien is de kwaliteit onvoldoende om kampioen te worden maar ook niet zo dramatisch dat je het tegen iedereen moeilijk moet hebben.
……..
Dus conclusie:
Heeft John de Jong gefaald ? Ja, maar ik denk niet meer dan een normale TD. Miskopen heb je namelijk altijd. Met deze selectie word je misschien geen kampioen maar moet je met ogen dicht betere resultaten halen dan nu het geval is. Maar zolang Faber niet verder komt als de weg van Van Bommel verder te zetten kunnen we daar lang op wachten....Helemaal mee eens! We zijn het seizoen gestart met vrijwel hetzelfde middenveld en verdediging als vorig jaar; alleen de linksback is vertrokken (en oké, Schwaab wat later teruggekomen) en vervolgens gingen we direct van de minst gepasseerde verdediging vorig seizoen naar de gatenkaas die het dit seizoen is.
Dat heeft echt niet alleen met de kwaliteit van de linksback te maken maar toch ook echt met wat je uit deze selectie haalt.


Dat heeft misschien ook deels te maken met het vertrek van De Jong. Verdedigen begint immers voorin. Die jongen heeft zo ongelooflijk veel defensieve arbeid geleverd door af te jagen, te storen, passlijnen dicht te lopen, te irriteren, te assisteren op het middenveld en in de eigen 16. Dat soort goed uitgevoerde defensieve arbeid zie ik niet terug bij onze huidige aanvallers.Klopt helemaal - ik denk ook dat het belang van Luuk voor de ploeg vorig seizoen niet te onderschatten is. Vervolgens is het aan John de Jong om (in overleg met Van Bommel) eventueel een vervanger te halen.
Als dat niet gebeurt (het plan was om met Malen/Lammers/Bergwijn het seizoen in te gaan in de spits) is het aan de trainer om de tactiek zodanig aan te passen dat de arbeid door de huidige aanvallers overgenomen wordt. Dat is dus duidelijk niet gelukt.PSV wilde met Lammers en Malen meer voetbal gaan spelen dan voorgaande jaren met De Jong. Ik was/ben daar ook wel voorstander van.

Je ziet echter dat met name onze verdedigers wel de oplossing van de lange bal naar voren missen. PSV moet daar dan ook volgend seizoen op inspelen. Mitroglou zal vertrekken en daar zullen ze dan een echte pinchhitter/stormram (eentje die goed kan koppen) voor moeten halen.Ik ben geen voorstander van meer voetbal , maar wel van meer goals. Daar draait het om in voetbal, nietwaar?
Je moet trouwens altijd een pinchhitter/stormram hebben. Soms vanaf minuut 1, vaak voor de laatste 20 minuten en niet te vergeten onze al bijna legendarische blessuretijd. ;)
Als ik jouw bericht lees kom ik uit bij Bryan Linssen , hoe denk jij daarover ?Het is niet de eerste naam die bij mij als spits opkomt omdat ik niet kan beoordelen of hij het PSV niveau aan kan.
Anderzijds is de vraag hoe hoog of laag ons algemeen niveau inmiddels is.

Wat hij zeker meebrengt is fanatisme, de wil om te winnen en daar hebben we er niet genoeg van rondlopen na het vertrek van o.a. Luuk en Lozano.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

psvfen schreef op 20 januari 2020 om 11:57:

Deze selectie blijkt dus NIET in staat om van clubs als VVV te winnen. Onder Faber zijn de resultaten zelfs nog slechter. De selectie is totaal niet in balans en alle aankopen (voor 40(!!) miljoen!) missen overduidelijk zelfs de meest basale basisvaardigheden voor het gewenste niveau. En daar is John overduidelijk de hoofdverantwoordelijke voor. Dat kun je toch moeilijk ontkennen? Elke TD heeft misperen, maar JdJ maakt het wel heel bont met 8 (veelal dure) spelers die allemaal flink tekort komen. Plus geen balans in selectie. Harder kun je echt niet falen als TD.Goh ja, Faber heeft ook al 1 hele competitiewedstrijd achter de rug, heeft een voorbereiding moeten draaien zonder spits en de resultaten zijn slechter dan onder van Bommel? Wat verwacht je dan? Dat een team waar al een jaar lang elke vorm van positiespel ontbreekt, dat teert op de bevliegingen van een van de spitsen (die er dus nu niet zijn) ineens de pannen van het dak speelt?

Spits zijn is een specialisme. Zonder spits voetballen is als voetballen zonder keeper, dan krijg je ook meer goals tegen.

Geef de man een kans en stop met dat oeverloze gezeik.

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marciano_Vink schreef op 21 januari 2020 om 22:38:

open/sluit de onderstaande quote:

psvfen schreef op 20 januari 2020 om 11:57:

Deze selectie blijkt dus NIET in staat om van clubs als VVV te winnen. Onder Faber zijn de resultaten zelfs nog slechter. De selectie is totaal niet in balans en alle aankopen (voor 40(!!) miljoen!) missen overduidelijk zelfs de meest basale basisvaardigheden voor het gewenste niveau. En daar is John overduidelijk de hoofdverantwoordelijke voor. Dat kun je toch moeilijk ontkennen? Elke TD heeft misperen, maar JdJ maakt het wel heel bont met 8 (veelal dure) spelers die allemaal flink tekort komen. Plus geen balans in selectie. Harder kun je echt niet falen als TD.Goh ja, Faber heeft ook al 1 hele competitiewedstrijd achter de rug, heeft een voorbereiding moeten draaien zonder spits en de resultaten zijn slechter dan onder van Bommel? Wat verwacht je dan? Dat een team waar al een jaar lang elke vorm van positiespel ontbreekt, dat teert op de bevliegingen van een van de spitsen (die er dus nu niet zijn) ineens de pannen van het dak speelt?

Spits zijn is een specialisme. Zonder spits voetballen is als voetballen zonder keeper, dan krijg je ook meer goals tegen.

Geef de man een kans en stop met dat oeverloze gezeik.
Mee eens. Alhoewel ik me wel zorgen maak over het feit dat hij in de eerste beste wedstrijd na de winterstop niet verder komt dan het kopiëren van Van Bommel's systeem en tactiek. Ook van het wederom opstellen van Boscagli als linksback, Rosario als verdedigende middenvelder en Bergwijn als spits word ik niet erg blij. Alsof er niets verandert is.

Hoop dat met de terugkeer van Lammers en Viergever nu eindelijk echt verandering zichtbaar wordt en dat Faber zijn eigen weg kiest. Maar ik vrees eerlijk gezegd het ergste....

 

+3/-0

Nou ik ben niet met je eens dat hij van Bommel zijn tactiek kopieerde. Buiten het feit dat hij met 3 'vlakke' middenvelders ging spelen toen het niet liep was het wel duidelijk dat Thomas en Rosario op de beurt moesten aansluiten en zelfs in de 16 moesten komen. Thomas speelde een draak van een wedstrijd maar kwam er wel 2 a 3 keer goed door (zonder goed te handelen).

Daarnaast heb ik het idee dat Dumfries minder op kwam en heb ik de verdedigers minder de bal naar elkaar toe zien schuiven. Dat is sowieso al verbeterd sinds Baumgartl daar staat.

Het opstellen van Rosario is wel pijnlijk, en dat laat ook zien dat onze eerste aankoop voor het middenveld een RCM moet zijn. Een type van Ginkel bv ;-) Maar laat Marco eerst eens fit worden.

 

+1/-0

Natuurlijk mag je geen conclusie trekken o.b.v. 5 wedstrijden welke hij heeft gecoacht maar je zult toch met me eens zijn dat het er niet bemoedigend uitziet.
Afgezien van een paar details (dan ga ik er vanuit dat de punten welke Sir Tinus opsomt ook nog BEWUST door EF zijn doorgevoerd en geen toeval zijn) ploetert hij toch vooral verder zoals zijn voorganger dat ook deed. Met Boscagli, met een ploeterende Rosario en nu weer met Bergwijn in de spits.
Hendrix als linksback (heeft hij vroeger ook gespeeld, maar nog steeds niet ideaal), Ibi (een deel van de wedstrijd) opstellen en Bergwijn op de vleugel met onze 17-jarige kanjer in de spits had mij een logischer strijdplan geleken om VVV te lijf te gaan.
Als JdJ en EF in koor roepen dat er meer uit deze selectie te halen is, verwacht ik daar na 5 wedstrijden toch al iets meer van te zien.

 

+2/-0

Bergwijn en Boscagli waren meer noodoplossingen dan vrije keuze zou ik zeggen. Dus ik verwacht daar snel betere alternatieven en ben benieuwd of dat helpt.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Guppie schreef op 22 januari 2020 om 15:40:

Natuurlijk mag je geen conclusie trekken o.b.v. 5 wedstrijden welke hij heeft gecoacht maar je zult toch met me eens zijn dat het er niet bemoedigend uitziet.
Afgezien van een paar details (dan ga ik er vanuit dat de punten welke Sir Tinus opsomt ook nog BEWUST door EF zijn doorgevoerd en geen toeval zijn) ploetert hij toch vooral verder zoals zijn voorganger dat ook deed. Met Boscagli, met een ploeterende Rosario en nu weer met Bergwijn in de spits.
Hendrix als linksback (heeft hij vroeger ook gespeeld, maar nog steeds niet ideaal), Ibi (een deel van de wedstrijd) opstellen en Bergwijn op de vleugel met onze 17-jarige kanjer in de spits had mij een logischer strijdplan geleken om VVV te lijf te gaan.
Als JdJ en EF in koor roepen dat er meer uit deze selectie te halen is, verwacht ik daar na 5 wedstrijden toch al iets meer van te zien.Deze conclusie is echt veel te voorbarig. Kijk voor de grap even naar de spelers die Faber heeft moeten missen in zijn eerste wedstrijden. Even uit mijn hoofd:
PEC - geschorst: Dumfries geblesseerd: Guti, Thomas, Sadilek, Malen, Mitroglu, Lammers
VVV: - geschorst: Viergever geblesseerd: Sadilek, Malen, Mitroglu, Lammers

Kortom:
Tegen PEC duidelijke keuze voor Viergever als LB i.p.v. Boscagli
Tegen VVV weinig keuze als gevolg van afwezigheid Viergever en Sadilek

Opstellen van Rosario blijft wonderlijk ook al begon hij tegen VVV niet slecht met meer diepgang en meer dieptepasses.

Je kunt Faber pas echt beoordelen als nu Viergever, Lammers en Mitroglu weer fit zijn. Dan nog blijven de gaten in de selectie duidelijk en die zijn volledig voor rekening van De Jong:

Viergever op LB betekent Schwaab centraal en dat kan echt niet meer
Op het middenveld ontbreekt een box-to-box speler met scorend vermogen. Thomas komt daar nog het meest bij in de buurt en verdient in ieder geval een kans

 

+1/-2

Deze normale topic is open en bestaat uit 56 pagina's: 1 2 3 4 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... 52 53 54 55 56

PSV Forum » Historie » John de Jong