Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 167 168 169 170 171

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 02 september 2021 om 16:21:

Totaal overbodig en onzinnig nieuws en wederom stemmingmakerij en vaccinatiepropaganda zonder enige feitelijke basis.
- Hoeveel van de niet getesten hadden een herstelbewijs i.p.v. vaccinatie
- Hoeveel supporters gaan niet of hebben hun kaart uitgeleend omdat ze niet mee willen doen aan deze poppenkast

Vaccinatie beschermt niet tegen overdracht omdat gevaccineerden net zo besmettelijk zijn en evengoed anderen kunnen besmetten. Vaccineren doe je dan ook uitsluitend voor je zelf om je te beschermen tegen mogelijke ernstige gevolgen van corona (terwijl die gevolgen voor de meeste mensen nu al minimaal zijn). Daarmee vervalt iedere basis voor Testen voor Toegang. Het OMT-advies om ook gevaccineerden te laten testen via Testen voor Toegang bevestigd dit. De politieke keuze van het kabinet om dit niet te doen omdat dit de vaccinatiebereidheid zou schaden heeft de polarisatie alleen maar verder in de hand gewerkt.

Het wordt hoog tijd dat er eens naar echte wetenschap en feiten wordt gekeken in plaats van de angstporno en stemmingmakerij die er vanuit politiek en media over ons wordt uitgestort.

Kwetsbaren en iedereen die het wil is gevaccineerd. Gooi de boel weer open zonder al die totalitaire en totaal overbodige controlemechanismen. Het was nooit nodig, is niet nodig en zal nooit nodig zijn tenzij het om iets anders dan volksgezondheid draait.
Wat moet jij een zuur leven hebben, zeg.

 

+4/-1

open/sluit de onderstaande quote:Geen fakenews wel oud nieuws. Want Alfa en geen Delta variant zoals het artikel duidelijk weergeeft.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/virologen-slaan-alarm-deltavariant-verspreidt-zich-ook-via-gevaccineerden~b800c3e1/link

Jammer dat een aantal figuren hier weer meteen met 'wappie' beginnen te smijten. Nul inhoudelijke bijdragen maar wel altijd een mening over anderen.

 

+4/-5

Ja het is voor gevaccineerden eenmaal moeilijk te accepteren dat ze net zo goed anderen besmetten. In april kwam het bericht nog dat vaccins zeker 2 jaar zouden werken + overdracht zouden voorkomen. Blijkt allemaal bullshit dus.

Maar leg de schuld maar bij de ongevaccineerden…. En vooral geloven dat prik 3, 4 en 5 wel geweldig zijn.

 

+5/-7

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 02 september 2021 om 18:21:

open/sluit de onderstaande quote:Geen fakenews wel oud nieuws. Want Alfa en geen Delta variant zoals het artikel duidelijk weergeeft.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/virologen-slaan-alarm-deltavariant-verspreidt-zich-ook-via-gevaccineerden~b800c3e1/link

Jammer dat een aantal figuren hier weer meteen met 'wappie' beginnen te smijten. Nul inhoudelijke bijdragen maar wel altijd een mening over anderen.


Gevaccineerden zijn niet net zo besmettelijk als niet gevaccineerden dat is onjuist. Een vaccin neem je niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor anderen.

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Helft ongevaccineerde patiënten heeft niet-westerse achtergrond Ongeveer de helft van de ongevaccineerde patiënten die in ziekenhuizen worden opgenomen, heeft een niet-westerse migratieachtergrond. Dat blijkt uit een inventarisatie van Nederlandse longartsen, waarover het AD bericht. Al weken liggen er tussen de 600 en 700 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen, rond de 200 op de ic en ruim 400 op de verpleegafdelingen. Uit een analyse van het RIVM bleek eerder dat zo’n 90 procent niet is gevaccineerd. De overige opgenomen patiënten reageren meestal niet goed op het vaccin door een onderliggende aandoening, zoals een verminderde afweer of immunologische aandoening. Van de ongevaccineerde patiënten blijkt 40 tot 60 procent een niet-westerse migratieachtergrond te hebben. Dat constateert Leon van den Toorn, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Artsen voor Longziekten en Tuberculose. De longartsenvereniging zette een enquête uit onder alle Nederlandse ziekenhuizen. Omdat niet alle ziekenhuizen op de enquête reageerden, houdt de vereniging een ruime marge aan.


Bron:
https://www.omroepwest.nl/nieuws/4445509/coronavirus-helft-ongevaccineerde-patienten-heeft-niet-westerse-achtergrondlink

Het zijn allemaal persoonlijke keuzes.
Maar als persoonlijke keuzes grote maatschappelijke impact hebben, hoever moet een maatschappij dan nog gaan met offers brengen voor mensen die zelf wetens en willens een verhoogd risico nemen om in het ziekenhuis dan wel de IC te belanden?
Het probleem wordt nu dus goeddeels veroorzaakt door
- Niet gevaccineerden
- Mensen met een niet westerse achtergrond

Het is pure bullshit om, sprekende over de laatste groep, te stellen dat het aan communicatie ligt.
Er is namelijk geen land ter wereld, en er bestaat geen taal ter wereld waar nu niet over covid wordt gesproken en waar niet bekend zou zijn wat de ziekte is en dat er vaccins zijn.

Kort en bondig: het RIVM heeft deze week een enquête online gezet waarin gepolst wordt wat voor de Nederlandse bevolking acceptabele maatregelen zijn.

Ik vind dat een kromme discussie
Dit zijn de bewezen feiten nu
https://nos.nl/artikel/2395373-rivm-vaccins-beschermen-uitstekend-tegen-ernstige-ziekte-door-deltavariantlink

Ik heb vanaf het begin alles heel kritisch gevolgd maar ik ben een pragmaticus.
Met inmiddels 23 miljoen prikken gezet in ons land ( en astronomische aantallen wereldwijd) is voor mij nu wel vast komen staan dat de vaccins veilig zijn.
De feiten geven aan dat de vaccins effectief zijn.

Er is dus een hele simpele oplossing om ons normale leven terug te krijgen: jezelf laten vaccineren.

Wanneer mensen om wat voor reden besluiten dit niet te doen, dan zetten zij zich dus in mijn ogen buiten de samenleving.
Het is dan naar mijn overtuiging niet meer de verantwoordelijkheid van de samenleving om met maatregelen deze mensen te beschermen tegen iets waar ze zichzelf simpel tegen kunnen beschermen.


Blijft de grote ethische discussie wat te doen als de zorg overbelast wordt door juist deze groep.
We hebben van nature de impuls om dan ook weer de kool en de geit te willen sparen.
Maar als dat zoals nu in Florida en Texas tot onhoudbare situaties gaat leiden, dan zul je niet ontkomen aan harde keuzes ook in de zorg!

Ja, bikkelhard.
Maar het is nou eenmaal geen loterij zonder nieten. En wellicht zal het argument bijdragen aan de groep "eigen verantwoordelijken" dan toch hun keuze aan te laten passen...dan wel....de gevolgen van hun eigen verantwoordelijkheid in de volle breedte te dragen.

En nee, het vergelijk met roken en fastfood is een whataboutism wat hier nu even niet in de discussie thuis hoort.

 

+6/-1

@Anton:
Dat was inderdaad de belofte die werd gedaan bij introductie van de vaccins. Inmiddels blijkt dat gewoon niet waar (zie onder meer de link in mijn eerdere post):
- het beschermd tegen de verschijnselen maar niet tegen transmissie. De gevaccineerden worden net zo'n grote bron van verspreiding;
- de beschermingsduur blijkt vele malen korter dan voorgespiegeld. Israël is het perfecte voorbeeld
- de bescherming tegen ernstige verschijnselen wordt met iedere mutatie minder. Zie onder meer de Lambda variant die onderweg is.
Kortom, de vaccins doen slechts ten dele wat werd beloofd. Alleen de beleidsmakers ontkennen dat de gekozen weg wellicht toch niet de verwachte resultaten brengt. En de criminelen van BigPharma gaan door met boostershots verkopen. Het subscription model doet het immers goed bij de aandeelhouders.

@Wethouder
Het zijn en blijven persoonlijke keuzes zoals gezondheid altijd een persoonlijke keuze is geweest. Die persoonlijke keuzes zou iedereen moeten maken op basis van een persoonlijke medische afweging niet op basis van staatspropaganda.
Het is bewezen dat de vaccins beschermen tegen ernstige ziekteverschijnselen.
Dat is goed nieuws maar bewijst echter nog niet dat de vaccins veilig zijn op lange termijn. Dat weet niemand.
Laten we echter vooral niet voorbij gaan aan het feit dat het gros van de bevolking ook zonder prik nauwelijks risico loopt op ziekenhuisopname of erger.
Voor mij blijft die enorme druk om iedereen inclusief kinderen te vaccineren daarmee volstrekt onbegrijpelijk en zelfs onverantwoord.

Inmiddels blijkt dat de effectiviteit in de tijd en per variant afneemt. Dat is waar experts zoals de eerder door mij aangehaald Geert van den Bossche al tijden voor waarschuwen. Kortom, ook met een zeer hoge vaccinatiegraad alleen gaan we ons normale leven helaas niet terugkrijgen. De druk die nu wordt uitgeoefend werkt dan ook alleen maar contraproductief. Als je zorgverleners bv. verplicht laat vaccineren krijg je uitstroom waardoor een kwetsbare sector nog kwetsbaarder wordt.

Als het dan toch pragmatisch wil bekijken:
- overtuigd risicogroepen om zich te laten vaccineren omdat het bewezen beschermt;
- hervat het normale leven

En het belangrijkste:
- ga onderzoeken en investeren in medicijnen en andere methoden om de verschijnselen van Covid tegen te gaan (dat was toch jouw stokpaardje). Laat de medische sector, wetenschap en Big Pharma zieke mensen beter maken i.p.v. gezonde mensen vol te prikken met experimentele vaccins.
- ga nou eindelijk eens preventie en gezonde leefstijl promoten en belonen. Uiteindelijk zit gezondheid niet primair in prikken en pillen maar in een goede fysieke en mentale gezondheid, dus bewegen, goed eten, meer buiten zijn etc.

Of vindt jij het moreel te verantwoorden dat een gezonde 18-jarige maatschappelijk wordt uitgesloten wegens niet gevaccineerd terwijl een 60 jarige rokende obesitas patiënt overal hoestend naar binnen loopt want gevaccineerd.
En ja, dat hoort wel in deze discussie thuis. Deze discussie mocht nooit gevoerd worden, waarom nu dan wel?
Omdat de politiek heeft gekozen voor een beleid van maatschappelijk ontwrichting door lockdowns en het optuigen van een testsamenleving terwijl er nul effort is gedaan om de zorg robuuster te maken. Dat is voor mij principieel volledig onacceptabel.

 

+3/-5

Op het vlak van medicatie is er veel goed nieuws!
Dat wordt uiteindelijk de uitweg binnen nu en pak em beet een jaar.

Maar tot die tijd moeten we wel even nog een herfst en winter door.
Je ziet gelukkig zelf ook dat de effectiviteit van vaccins bewezen is.
Ik heb wel al een paar keer begrepen dat jij naar Amerika kijkt. Je voorbeeld daar, deSantis,heeft dus hopeloos gefaald, die bui zag ik al hangen.

Ik maak het sprongetje omdat daar het probleem met een grote groep ongevaccineerden ook speelt. Ze zijn zeer achterdochtig.
Was ik bij aanvang ook maar met bijna een jaar ervaring op ongekend grote schaal lijkt mij de simpele kansberekening dat er nog grote na-effecten optreden bijzonder klein.
Maar juist die groep achterdochtigen daar gaat nu zover met paardenontwormingsmiddelen in hun mik duwen omdat dat wel werkt menen ze!
Ik noem dat retard! Als je dan argument maakt om iets niet te nemen maar aan de andere kant dit soort paardenmiddelen (letterlijk) wel klakkeloos jezelf aan laat praten dan kom je voor mij echt in een vaag hoekje.

Maar aan jou dan maar de vraag; als de cijfers zo door gaan en er straks weer nood op de ic's komt, en daarbij blijkt dat buiten proportioneel veel niet gevaccineerde covid patiënten de bedden bezetten...waarom zou jou familielid die een levensbedreigende operatie moet ondergaan zijn bed moeten afstaan aan iemand die bewust een persoonlijke keuze maakt die echter wel de hele maatschappij raakt?

 

+7/-0

Dat goede nieuws op het gebied van medicatie heb ik inderdaad ook gezien. Daarvoor zal wel eerst de erkenning van beleidsmakers moeten komen dat de ingezette weg achteraf de verkeerde was. Daar ben ik dus oprecht bang en achterdochtig voor. Die hele infrastructuur met QR-codes, paspoorten heeft teveel gekost en er zijn teveel belangen om dat zo maar op de vuilnishoop te gooien.

Ik kijk inderdaad naar de USA. De Santis heeft daar m.i. in eerste aanvang een aantal op dat moment logische keuzes gemaakt die de afgelopen weken ongelukkig uitpakken. Anderzijds ga je zowel daar maar ook in Zweden zien dat natuurlijke immuniteit daar groter gaat zijn. En jij hebt dan ongetwijfeld ook de onderzoeken gezien waarin steeds meer wordt aangetoond dat natuurlijke immuniteit sterker en langduriger is dan de bescherming die de vaccins bieden.

Ik ben en blijf dan ook zeer sceptisch t.o.v het gekozen vaccinatiebeleid en heb mezelf daarom bewust niet laten vaccineren. Niet omdat ik tegen vaccineren ben maar wel omdat je daarin veel gerichtere keuzes moeten maken dan iedereen inclusief kinderen in te spuiten met een middel waarvan niemand de langetermijn gevolgen kent. Een normaal traject om een vaccin naar de markt te brengen duurt geloof ik 8-12 jaar. Dat is nu met goede reden vele malen korter geweest maar dat betekent dat niemand zicht heeft op lange termijn gevolgen. De grootste tegenstanders niet maar ook de grootste voorstanders niet.

Ik pleit niet voor het slikken van paardenontwormingsmiddelen wel naar serieus onderzoek naar de effecten van het vroegtijdig en gecontroleerd toedienen van medicijnen waarbij ook ivermectine waar jij op doelt nog steeds een optie kan zijn.

Tot slot jouw vraag: als die vaccins doen wat ze beloven wordt die nood op de IC's niet zo hoog. Als dat wel zo is vind ik het moreel te te rechtvaardigen dat levensbedreigende operaties voorrang krijgen op niet gevaccineerde covid patienten. Precies zoals ik eerder totaal niet te verantwoorden vond dat covid voorrang op alles kreeg waarbij we de operatie van een 30-jarige kankerpatient uitstellen omdat we 90-jarigen met Covid aan het behandelen zijn.

Ook daar geldt echter dat het begint bij de politieke onwil om te investeren in een robuustere zorg en uitbreiding van IC's en personeel. De Jonge staat vorige week weer te huilen dat het 1,5 jaar duurt om een IC-verpleegkundige op te leiden. Dan waren ze nu zo ongeveer klaar geweest. Het zal nodig zijn gezien de griepgolf die ook wordt verwacht bij eventuele versoepelingen.
Uiteindelijk komen we steeds terug op politiek falen en de totale onwil om iets te doen aan structurele problemen in de gezondheidszorg en het structureel ongezonder worden van de gehele bevolking.

 

+3/-3

open/sluit de onderstaande quote:

t. Een normaal traject om een vaccin naar de markt te brengen duurt geloof ik 8-12 jaar. Dat is nu met goede reden vele malen korter geweest maar dat betekent dat niemand zicht heeft op lange termijn gevolgen


Ik heb mij er in verdiept.
Ik zou nooit AstraZeneca of Janssen hebben genomen.
Maar ik heb al eerder paar maal betoogd dat elke crisis in de wereld, grote ontwikkelingen triggert.

Het Pfizer en Moderna vaccin zijn gestoeld op de mRNA techniek die ansich al een tijdje in ontwikkeling is
https://www.nemokennislink.nl/publicaties/zeven-vragen-over-het-rna-vaccin/link

Kort gezegd en in mijn eigen woorden, denk ik dat deze techniek een doorbraak gaat zijn tegen ontelbare virusgerelateerde ziektes. Met deze techniek kun je straks voor andere virussen ook de betreffende code meegeven om je te beschermen.

Ik geloof in de vooruitgang en ik geloof in de techniek.
Ik was sceptisch om hele bevolkingen als praktijktest te gebruiken, maar de proef is wat mij betreft succesvol verlopen.
Dan moet je over je principes heen kunnen stappen als je, zoals ik, een pragmatische benadering hanteert.

De discussie dat we de medische capaciteit de afgelopen jaren hebben afgebouwd en we het paard op dat vlak nu nog steeds achter de wagen zetten, was ik al die tijd al met je eens.
Maar ik praat nu over een korte termijnoplossing.
Simpel gesteld, hoe komen we het komende half jaar goed door.

Ik heb vertrouwen in de vaccins. Wellicht moet een groep (met name de ouderen die met AstraZeneca zijn geprikt) nog een derde shot.
De kwetsbare groep nog extra beschermen is niks mis mee.

Maar jouw visie, jullie zijn allemaal al gevaccineerd dus daarmee is het probleem (ook voor ons, de niet gevaccineerden) dus opgelost, is wel erg kort door de bocht. En dan gebruik ik bewust een vriendelijke term.

Want je ziet wel dat mutaties niet perse dodelijker worden maar wel veel besmettelijker.
In een dicht bevolkt land als Nederland kun je dus gewoon nu al stellen dat we in met name de stedelijke gebieden (waar met name ook veel meer mensen met niet westerse achtergrond wonen en algeheel gesproken de vaccinatiegraad lager is) dus de klok gelijk kunt zetten op pieken.
Als nog altijd circa 2,5 miljoen mensen niet gevaccineerd zijn, is dat nog steeds een substantiële groep.
Zet dat maar eens af tegen landen als Denemarken of Noorwegen. Geografisch vele malen groter dan Nederland maar slechts 2 keer zoveel totale bevolking als nu de groep niet gevaccineerden hier!

Je moet zaken in perspectief blijven zien, ook demografisch

 

+5/-0

Ik heb me er net als jij in verdiept en ben tot de conclusie gekomen dat ik juist nooit Pfizer en Moderna laat inspuiten.
Niet omdat ik de MRNA techniek niet vertrouw want dat is inderdaad de toekomst. Wel omdat ik teveel kritische artikelen heb gezien over de werking van deze specifieke vaccins, onder meer van 1 van de uitvinders van de technologie Dr. Malone.
Ik vertrouw de wetenschap maar niet de boevenclubs die Pfizer en Moderna zijn met als enige belang de hele wereld een prikabonnementje op te leggen.
Het is wat mij betreft dan ook veel te vroeg om te concluderen dat de massale praktijktest succesvol is. Korte termijn lijkt het antwoord ja, langer termijn is onzeker. Het is ook nog steeds een voorwaardelijk goedkeuring. Dat is kortom een principieel maar ook nog steeds pragmatisch bezwaar.

Ik sta dan ook 100% achter mijn persoonlijke keuze en ben absoluut niet uit op een free ride omdat het gros gevaccineerd is. Dat narratief heb ik nooit ondersteund. Ik heb altijd gesteld: vaccineer de kwetsbaren en gooi het open.
Als mijn persoonlijke beslissing betekent dat het een herfst en winter zonder voetbal, uit eten, kroeg etc. wordt heb ik daar vrede mee. Ik vind het principieel onjuist maar ik laat me niet daarom vaccineren.

Daar komt bij dat 'vrijheid' met een corona-app om ergens toegang te krijgen voor mij geen vrijheid is. Dat is een voorschot op een totalitaire staat die nu wettelijke kaders heeft gecreëerd om deze middelen (lockdown, testen, QR-codes) op ieder gewenst moment uit de kast te halen. De infrastructuur staat er, de vraag is waar ze het nog meer kunnen gebruiken. Onterechte angst of complotdenken? We gaan het zien. Als het afgelopen anderhalf jaar 1 ding duidelijk heeft gemaakt is dat we massaal bereid zijn vrijheden in te leveren als de angst er eenmaal inzit. Dat schept precedenten waar ik oprecht bang voor ben net zoals de hetze die nu wordt gevoerd tegen kritische meningen en persoonlijke gezondheidskeuzes.

Tot slot. Je moet die 2,5 miljoen ongevaccineerden ook in perspectief zien. Een deel heeft natuurlijke immuniteit door eerdere besmetting, een flink deel loopt nauwelijks gevaar. Kuipers, Gommers en cs. kunnen anders beweren maar hebben er structureel grof naast gezet met hun angstscenario's net zoals de modelleurs van het RIVM.

 

+3/-2

Als jij verwacht dat er nog ooit een vaccin of medicijn op de markt komt uit ideologische overweging en niet commercieel ingegeven is, dan kan ik je illusie nu bij deze lek schieten.
Dat de macht die RIVM en een aantal mensen uit de medische hoek te groot aan het worden was/is ben ik met je eens.
Er moet een veel breder gremium opgezet worden wat de zaak ook veel breder bekijkt in de besluitvorming.
Ik vind het ook eng dat het groepje wereldwijd zo klein is.
Waar zulke kapitalen omgaan is het risico dat medicijnen of vaccins gepromoot kunnen worden uit niet integere gronden is zeer reeel.

Maar jouw dubbele maat verbaast me soms wel, waar jij (terecht) vraagtekens zet bij de risico's bij vaccins en integriteitskwesties, is in Amerika genoegzaam bekend dat (bijvoorbeeld ook de Santis) belang hebben bij het pushen van bepaalde geneesmiddelen en in het bijzonder in zijn geval invectermine.

Maar je moet wel opletten niet door te slaan in achterdocht en complotdenken.

Ja, de commerciële belangen zijn levensgroot en ja er zijn zeker risicos als je teveel macht bij een te kleine groep "specialisten" gaat leggen.
Niet alleen uit integriteitsoogpunt maar ook met het oog op tunnelvisie.

Maar dat alles laat niet onverlet het feit dat de realiteit aantoont dat de vaccins werken!
Ik heb persoonlijk ook de indruk dat de angst op dit moment niet maatschappij breed diep wortelt.
En dat er daarmee steeds meer gezond kritisch gekeken wordt naar, bijvoorbeeld, of zo een derde prik wel echt nodig is.
De Pfizers van deze wereld krijgen imo echt geen vrijbrief en dat is een goede zaak.

Mensen die overigens denken dat hun privacy in het geding is met een corona app, moeten heel gauw hun mobiele telefoon verbranden.
Of het een goede zaak is dat men zoveel van ons weet kunnen we inderdaad over discussiëren. Ik denk dat die glijdende schaal risicos meebrengt, absoluut!

Maar ik heb al 20 jaar een vaccinatieboekje wat ik trouw op heel veel bestemmingen laat zien tijdens reizen. Nooit me iets bij afgevraagd.
Evenmin als ik me ooit afgevraagd heb wat er nou in al die vaccins zat die ik gekregen heb.
Of dat ze wel echt nodig waren.

Ergens is er een punt dat we ons allemaal al lang en breed overgegeven hebben aan al waar jij nu tegen strijdt.
Dit is een achterhoede gevecht wat jij nu voert, en een verloren strijd ook.

 

+5/-0

Hoe kan de voorzitter van Testen voor Toegang nu stellen dat de vaccinatiegraad onder PSV supporters 87% is? Dat kan hij helemaal niet weten.

 

+2/-1

3000 testen op 23500 is 12,5 %

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 02 september 2021 om 21:58:

Ik heb me er net als jij in verdiept en ben tot de conclusie gekomen dat ik juist nooit Pfizer en Moderna laat inspuiten.
Niet omdat ik de MRNA techniek niet vertrouw want dat is inderdaad de toekomst. Wel omdat ik teveel kritische artikelen heb gezien over de werking van deze specifieke vaccins, onder meer van 1 van de uitvinders van de technologie Dr. Malone.
Ik vertrouw de wetenschap maar niet de boevenclubs die Pfizer en Moderna zijn met als enige belang de hele wereld een prikabonnementje op te leggen.
Het is wat mij betreft dan ook veel te vroeg om te concluderen dat de massale praktijktest succesvol is. Korte termijn lijkt het antwoord ja, langer termijn is onzeker. Het is ook nog steeds een voorwaardelijk goedkeuring. Dat is kortom een principieel maar ook nog steeds pragmatisch bezwaar.

Ik sta dan ook 100% achter mijn persoonlijke keuze en ben absoluut niet uit op een free ride omdat het gros gevaccineerd is. Dat narratief heb ik nooit ondersteund. Ik heb altijd gesteld: vaccineer de kwetsbaren en gooi het open.
Als mijn persoonlijke beslissing betekent dat het een herfst en winter zonder voetbal, uit eten, kroeg etc. wordt heb ik daar vrede mee. Ik vind het principieel onjuist maar ik laat me niet daarom vaccineren.

Daar komt bij dat 'vrijheid' met een corona-app om ergens toegang te krijgen voor mij geen vrijheid is. Dat is een voorschot op een totalitaire staat die nu wettelijke kaders heeft gecreëerd om deze middelen (lockdown, testen, QR-codes) op ieder gewenst moment uit de kast te halen. De infrastructuur staat er, de vraag is waar ze het nog meer kunnen gebruiken. Onterechte angst of complotdenken? We gaan het zien. Als het afgelopen anderhalf jaar 1 ding duidelijk heeft gemaakt is dat we massaal bereid zijn vrijheden in te leveren als de angst er eenmaal inzit. Dat schept precedenten waar ik oprecht bang voor ben net zoals de hetze die nu wordt gevoerd tegen kritische meningen en persoonlijke gezondheidskeuzes.

Tot slot. Je moet die 2,5 miljoen ongevaccineerden ook in perspectief zien. Een deel heeft natuurlijke immuniteit door eerdere besmetting, een flink deel loopt nauwelijks gevaar. Kuipers, Gommers en cs. kunnen anders beweren maar hebben er structureel grof naast gezet met hun angstscenario's net zoals de modelleurs van het RIVM.Kan me hier helemaal in vinden. Ben zelf tijdelijk immuun na een Corona infectie. Na een half jaar verloopt mijn herstelbewijs. Als ik daarna aantoonbaar nog antistoffen heb, krijg ik evengoed geen groen vinkje. Waarom wordt hier niet meer mee gedaan? Zeker nu blijkt dat een natuurlijke infectie beter beschermt dan een vaccin. Maar nee iedereen moet en zal dat vaccin krijgen…

Daarnaast denk ik ook dat de Corona app een blijvertje is. Het is straks natuurlijk ook handig te gebruiken om het klimaat te gaan ‘redden’. Even invoeren hoeveel vlees je maximaal mag kopen, hoeveel je mag vliegen etc.

 

+3/-4

Als je 1 vaccin Pfizer neemt na een besmetting ben je helemaal top beschermd. Twee keer zo goed zelfs (tov besmetting en geen vaccin).

 

+2/-0

Bericht van een maand geleden, in Israël blijkbaar ook veel gevaccineerden in het ziekenhuis:

https://spectator.com.au/2021/08/most-covid-patients-at-israeli-hospital-fully-vaccinated-what-does-this-mean-for-australia/link

 

+1/-1

@Wethouder:
Ik ben niet zo naïef om in ideologische overwegingen te geloven. Money talks.
Juist daarom (en daar zijn we het dus over eens) zijn die checks en balances in het systeem zo belangrijk en die zijn er onvoldoende tot niet. De banden tussen onder meer OMT-leden en de vaccinfabrikanten zijn veel te innig en onze minister gedraagt zich als salesmanager van Big Pharma. Jij hebt wellicht ook de uitgelekte Pfizer contracten gezien? Het is te schofterig voor worden en ongekend dat overheden hier massaal mee akkoord gaan.

Of BigPharma die vrijbrief krijgt gaan we zien. Er zijn inmiddels wel honderden miljoenen vaccins besteld voor de komende jaren. Die worden cf. die contracten geleverd en gefactureerd. Laten we hopen dat ze niet nodig zijn en mijn vrees ongegrond is. Ik krijg in dat opzicht heel graag ongelijk.

Die dubbele maat die je mij verwijt kan ik niet plaatsen. Ook voor medicijnen geldt wat mij betreft de zelfde voorwaarden: wetenschappelijk onderzoek, trials en dan pas grootschalige inzet. Dan maakt het mij geen drol uit wat De Santis, Trump, De Jonge of wie dan ook beweert. Het enige wat ik stel t.a.v. ivermectine is dat er aanwijzingen zijn dat het kan helpen om een ernstig ziektebeeld te voorkomen. Daar moet je dan onderzoek naar doen ongeacht wie daar belangen bij heeft. Hetzelfde geldt voor dat middel waar Trump toen mee behandeld zou zijn (Remdesvir meen ik).

Om de discussie over De Santis te beëindigen. Jij moet de man duidelijk niet en hebt daar vast een goede reden voor. Ik concludeer allen maar dat hij andere keuzes heeft gemaakt vergeleken met andere leiders. Die hebben geruime tijd vrij aardig uitgepakt en nu even een stuk minder. Vergeet niet dat hij wel zijn economie en maatschappij open heeft gehouden met veel minder schade op dat gebied net als in Zweden het geval is. Wie er op lange termijn gelijkt heeft zullen we over een aantal jaren weten. Vooralsnog is het niet fair om nu de negatieve kant eruit te lichten net zoals ik niet alleen op de positieve kant van een aantal maanden geleden moet blijven hangen.
Israel was begin dit jaar ook nog het voorbeeld voor de wereld en daar ziet de situatie er nu ook wat anders uit.

Ten slot het vacccinatieboekje. Ik heb dat boekje ook, ik heb mijn dosis prikken voor verre reizen gehad. Wel allemaal voor ziektes die echt niet heel graag krijg gezien de feitelijke cijfers. Daar verschillen voor Corona de meningen dus over.
Verschil tussen dat gele boekje en die app is wel dat ik dat gele boekje zelden tot nooit uit de broekzak heb moeten halen. Dat is een substantieel verschil met een app die je straks overal moet tonen waarmee dus tegelijkertijd bijna de verplichting ontstaat om altijd met je telefoon op zak te lopen. En ja, ik weet dat bijna iedereen dat toch al doet maar het wordt defacto een wettelijke verplichting en dat vind ik bijzonder (om het zacht uit te drukken).
Ik zou daar nog begrip voor hebben wanneer onomstotelijk worden bewezen dat vaccineren de transmissieketen stopt. Nu dat aantoonbaar niet het geval is vervalt iedere reële basis voor dit beleid. Vaccineren doe je uitsluitend voor jezelf.

 

+2/-1

Zegt ook genoeg dat het OMT adviseert om ook gevaccineerden zich weer te laten testen voor bijv. evenementen (stond in Volkskrant artikel Nikiforov). Maar het kabinet vindt voordelen voor gevaccineerden belangrijker dan veiligheid.

 

+2/-1

@ Wethouder
Respect dat je je mening over de vaccins zo hebt bijgesteld.
Je ziet over het algemeen in deze discussie dat mensen stelling nemen en dat nooit meer gaan veranderen en er alles bij gaan zoeken dat in hun straatje past (cognitieve dissonantie). Kritisch denken blijft noodzakelijk!

 

+5/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 105 106 107 108 109 110 111 112 113 ... 167 168 169 170 171

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona