Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 130 pagina's: 1 2 3 4 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 126 127 128 129 130

Nou, gelukkig hebben wij een staantribune die simpel in een zitvak te veranderen is, dus met een beetje geluk hebben we hier niet al teveel last van.

 

+1/-0

Ik vind het niet een prettig idee dat de Jonge streng blijft doen, terwijl we allemaal ingeënt zijn en de ziekenhuizen goed gaan. Misschien dat Hugo het niet snapt, maar je hebt het over mensen. Nu heb ik gelezen dat hij zelf hagedis is, dus dat verklaart. Verder zijn we Nederlanders. Die schrijf je niet de wetten voor, die laat je in hun waarde.

 

+3/-0

Hoe is het met Fluitsma?

 

+5/-0

Je kunt niet steeds the goalpost verzetten tijdens de wedstrijd!
De norm was bij een hoge vaccinatiegraad kan het leven weer normaal zijn gang gaan. Voor deze maand om is, is in Nederland 85% van de doelgroep volledig gevaccineerd.
De incentive om te vaccineren was voor heel veel mensen de belofte dat het normale leven weer zijn gang zou kunnen gaan.

Vwb stadionbezoek geldt de regel dat mensen hetzij hun vaccinatiebewijs moeten laten zien dan wel een recente negatieve test.
Dit is feitelijk het voorland van wat onvermijdelijk maatschappijbreed komen gaat. Toegangsbeleid!
Iets wat door (in dit geval) de voetbalsupporters inmiddels dus geaccepteerd wordt. Lijkt me iets om als overheid te koesteren en zuinig mee om te gaan.

En dus moet je als overheid ook staan voor de andere kant van die afspraak en de mensen de beloofde vrijheid ook daadwerkelijk terug geven.

De zaak kwam nu aan het rollen vanwege de (brede) maatschappelijke protesten uit de evenementensector.
Die protesten zijn terecht en begrijpelijk.

Waarom zou je wel 10 evenementen met 750 personen mogen houden maar niet een met 7500?
Vooral weer in acht nemende het feit dat er ook daar toegangsbeleid gehanteerd wordt waar mensen dus zich aan confirmeren. Vaccinatiebewijs dan wel negatieve test tonen. En uit onderzoeken steeds blijkt dat zaken als stadionbezoek en evenementen onder deze voorwaarden niet tot explosies in besmettingen leiden!

De realiteit laat intussen steeds meer zien dat
1- Het virus niet zal verdwijnen
2- De enige way-out vaccineren is
3- Vaccinatiebereidheid samenhangt met het feit dat mensen in return vrijheden terug krijgen.

Aan dat laatste moet je niet gaan tornen als overheid wil je de bereidheid om te vaccineren hoog houden, nu en in de toekomst.

Met lockdowns en strenge maatregelen win je de strijd niet, hebben ze inmiddels in Australië geleerd.

open/sluit de onderstaande quote:


Inmiddels twijfelt de Australische premier Scott Morrison openlijk aan de ‘nul-covid-strategie’.
Morrison herhaalde maandag dat de lockdowns niet eeuwig kunnen duren, en dat het land zal moeten ‘leven met het virus’. Morrison noemde een vaccinatiegraad van 70 procent als drempel voor versoepeling (momenteel is 23 procent van de bevolking volledig gevaccineerd). Waar strenge grenscontroles en quarantainemaatregelen eerder goed werkten voor Australië, lijken ze niet opgewassen tegen de komst van extra besmettelijke virusvarianten.En niet alleen daar

open/sluit de onderstaande quote:

Duits coronakabinet wil besmettingen niet langer als maatstaf voor maatregelen
Het kernkabinet van de Duitse regering dat zich met het coronabeleid bezighoudt, wil af van het aantal nieuwe besmettingen als maatstaf voor het invoeren van strengere beperkingen.open/sluit de onderstaande quote:

Minister van Gezondheid Jens Spahn en CDU-leider Armin Laschet willen die regel volgens dagblad Bild zo snel mogelijk uit de coronawet schrappen. Volgens hen past die niet meer in het beleid, nu een groot deel van de bevolking is gevaccineerd.
Bron voor alle quotes
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/besmettingen-nemen-licht-toe-maar-minder-snel-dan-begin-juli-duitsland-mogelijk-af-van-besmettingen-als-maatstaf~b1f9436d/?referrer=https%3A%2F%2Fnews.google.com%2F


In datzelfde artikel lees je overigens dit
open/sluit de onderstaande quote:

De Jonge: voorlopig geen strengere maatregelen nodig in voetbalstadionsStorm in een glas water dus, kun je zeggen.
Maar toch heeft de commotie die hij veroorzaakte met zijn belerend schoolmeester toontje een negatieve maatschappelijke impact.

Met de hoge vaccinatiegraad in dit land en het feit dat lockdowns (zie Australië oa) dus geen oplossing zijn, is het legitiem om het leven weer los te laten.
Te accepteren dat (net als met de griep) een aantal mensen per jaar aan dit virus zullen overlijden helaas.
Maar de bevolking, en zeker het kwetsbare deel, is middels dankzij vaccinaties zo maximaal mogelijk gewapend tegen de ziekte.

Komen er nieuwe varianten die de vaccins te snel af zijn, volgt in mijn ogen de technologie zo snel dat er razendsnel geschakeld kan worden.
Hoe de logistiek werkt weten we inmiddels ook.
Rest alleen een bevolking die ook (god verhoede het) dan weer bereid moet zijn om mee te werken.
Welnu, die bereidheid hou je alleen als mensen ook voordeel ervaren van de vaccinaties.
Niet wanneer je ze met beloftes aanzet zich te laten prikken maar intussen toch steeds weer aan de ketting houdt in meer of mindere mate.

 

+8/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Ehv040 schreef op 23 augustus 2021 om 17:12:

Dat er kritiek is op dit beleid, helemaal terecht.

Maar heb nog geen idee wat nu precies 'de agenda' is.Waarom stel je de vraag? Oprechte interesse of een haakje om het antwoord af te fakkelen en de poster als wappie weg te zetten?

Controle, macht en geld is het voor de hand liggende antwoord.

Stel jezelf de vraag of de gebeurtenissen sinds maart 2020 in jouw beleving logisch zijn.
- is het logisch om een groot deel van de wereld op slot te gooien voor een virus met een IFR van 0,23% waarvan volstrekt duidelijk is voor wie het primair gevaarlijk is?
- is het logisch dat van in het begin er maar 1 oplossing was, vaccineren? Medicijnen, behandelingen, uitbreiding zorg, gezondere levensstijl lijken niet te bestaan.
- is het logisch om de hele wereldbevolking te willen vaccineren met een vaccin wat alleen voor noodgebruik is goedgekeurd zelfs nu duidelijk wordt dat het transmissie niet stopt
- is het logisch om gezonde mensen continue te laten bewijzen dat ze niet ziek zijn?
- is het logisch dat je met ieder virus onder de leden overal naar binnen kunt lopen zolang je QR code maar laat zien dat je een covid vaccin hebt gehad?
- is het logisch dat gerenommeerde wetenschappers die kritisch zijn op het beleid nauwelijks in de media verschijnen en hun bijdragen en soms zelfs hun accounts van Social Media worden verwijderd?
En zo kan ik nog wel even doorgaan

Als je dat allemaal logisch vindt (en dat is prima) dan heeft de vraag en het mogelijke antwoord verder niet zo heel veel zin. Als je die vraag stelt zijn er voldoende aanknopingspunten in de alternatieve media. Onderstaande film is een aardig begin net als een tweetal films van het Nederlandse Docsfair.

https://happen.network/link

 

+6/-6

open/sluit de onderstaande quote:

John de Big spender schreef op 23 augustus 2021 om 15:28:

Over paar maanden zijn de stadions weer gesloten.
Dat hele Corona gebeuren is als dekmantel om een agenda uit te voeren.
Zitten mensen in het stadion die dat vaccin hebben gehad, mensen die negatief getest zijn of mensen die corona gehad hebben.
Blijkbaar werkt het vaccin dan niet want een negatief geteste kan niemand besmetten.
Wat is het nu eigenlijk?
Waarvoor laat je je dan vaccineren?
Steeds meer mensen beginnen dit grote circus te doorzien gelukkig.
Leugen op leugen en ze weten van gekkigheid niet meer wat weer te verzinnen.open/sluit de onderstaande quote:

John de Big spender schreef op 23 augustus 2021 om 16:35:

Idd, je gaat het vanzelf zien in de nabije toekomst.
Als ik bijv de motivaties van mensen hoor om zich te laten prikken is dat..
Ze willen op vakantie, ze willen naar een festival of door druk van collega's of familie.
Of in dit geval naar het stadion.
Vertel mij dan eens.. Waarom straks over een tijd heel het vak op Oost leeg is, want die mensen blijven echt niet zitten.
Terwijl ze allemaal of gevaccineerd zijn of getest?
Wat is dan het nut van dit alles geweest?


Kijk, dit is het perfecte voorbeeld van het probleem wat je vaak ziet bij corona discussies op Dumpert, YouTube, Twitter, Facebook etc. Van die complotgekkies die dingen roepen zoals:
- Dat hele Corona gebeuren is een dekmantel om een agenda uit te voeren
- Mensen die wakker zijn, weten dit
- "wacht maar" of "je zult het straks in de nabije toekomst wel zien"
- corona bestaat niet
- waar zijn al die corona doden?
- 5g veroorzaakt corona
- de vaccinatie cijfers kloppen niet (er hebben maar heel weinig mensen zich gevaccineerd)
- Bill Gates zit hier achter (of Soros, of Biden, of Rutte, of Hugo, of familie van Hugo, of Obama, of de WHO, of China of wie dan ook....).
- etc. etc..

En als er dan om precieze uitspraken of bewijs wordt gevraagd, hoor je ze niet meer of zeggen ze "dat je zelf maar onderzoek moet doen". Vaak is dit het resultaat van óf domheid óf ze weten dat het bewijs flinterdun is (of zelfs gewoon niet bestaat).
Ook hier nu op dit moment in dit topic zie je dat helaas: met allerlei boute uitspraken komen, maar het vertikken om precies te zeggen wat men bedoelt of überhaupt met bewijs te komen. Deze mensen hebben zelf geeneens in de gaten hoe debiel hun uitspraken zijn en hoe ver zij van de realiteit afstaan.

En dat zie je helaas overal op social media: van die complotwappies die (als een fanatieke gelovige) forums volspammen met complete bullshit waardoor discussies vaak totaal niet meer leuk zijn om te volgen. Laat staan dat het überhaupt mogelijk is om met mensen te discussiëren die bv corona doden ontkennen of denken dat dit hele corona gebeuren een "elite plan" is...

 

+8/-4

Tsja, als je jezelf verplaatst in Soros, Gates en de Rotschilds dan zijn er toch wel veel makkelijkere manieren om iedereen in de gaten te houden en ideeën te planten. Via internetfora bijvoorbeeld ;)

 

+4/-0

Wat mij betreft is een portie wantrouwen richting COVID-19 en de manier waarop dit is ontstaan, verspreid en gemanaged door overheden volledig gerechtvaardigd. De rol van de farmaceutische industrie daarin mag ook in de beschouwing worden meegenomen.

Wellicht vanwege dat ik van nature weinig vertrouwen heb in machthebbers.

De manier waarop kritische geluiden worden weggezet en er kampen worden gevormd die tegen elkaar worden opgezet is teleurstellend. Aan beide kanten van de zgn. discussie worden de domste dingen geroepen.

De manier waarop de sociale norm wordt bepaald en gepushed door de ‘(PR) Machine’ en de manier waarop de samenleving hierin wordt gepolariseerd op zoveel thema’s is gewoon bizar.

Complotgekkies, wappies, het zijn termen waarmee we elke keer een stap verder van elkaar afdrijven. Ik vind het weinig creatief en weinig empatisch/nieuwsgierig om jezelf op zo’n wijze op te stellen.

 

+5/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 23 augustus 2021 om 20:46:

open/sluit de onderstaande quote:

Ehv040 schreef op 23 augustus 2021 om 17:12:

Dat er kritiek is op dit beleid, helemaal terecht.

Maar heb nog geen idee wat nu precies 'de agenda' is.Waarom stel je de vraag? Oprechte interesse of een haakje om het antwoord af te fakkelen en de poster als wappie weg te zetten?

Controle, macht en geld is het voor de hand liggende antwoord.

Stel jezelf de vraag of de gebeurtenissen sinds maart 2020 in jouw beleving logisch zijn.
- is het logisch om een groot deel van de wereld op slot te gooien voor een virus met een IFR van 0,23% waarvan volstrekt duidelijk is voor wie het primair gevaarlijk is?
- is het logisch dat van in het begin er maar 1 oplossing was, vaccineren? Medicijnen, behandelingen, uitbreiding zorg, gezondere levensstijl lijken niet te bestaan.
- is het logisch om de hele wereldbevolking te willen vaccineren met een vaccin wat alleen voor noodgebruik is goedgekeurd zelfs nu duidelijk wordt dat het transmissie niet stopt
- is het logisch om gezonde mensen continue te laten bewijzen dat ze niet ziek zijn?
- is het logisch dat je met ieder virus onder de leden overal naar binnen kunt lopen zolang je QR code maar laat zien dat je een covid vaccin hebt gehad?
- is het logisch dat gerenommeerde wetenschappers die kritisch zijn op het beleid nauwelijks in de media verschijnen en hun bijdragen en soms zelfs hun accounts van Social Media worden verwijderd?
En zo kan ik nog wel even doorgaan

Als je dat allemaal logisch vindt (en dat is prima) dan heeft de vraag en het mogelijke antwoord verder niet zo heel veel zin. Als je die vraag stelt zijn er voldoende aanknopingspunten in de alternatieve media. Onderstaande film is een aardig begin net als een tweetal films van het Nederlandse Docsfair.

https://happen.network/linkBedankt voor je bericht.
Ondanks dat misschien niet alles logisch is (of lijkt..het is maar net hoe je het ziet/wil zien) sluit ik me aan bij James Sonny Crockett, het lijkt meer onkunde dan dat er een groter plan achter zit.

Maar misschien ben ik wel gewoon te nuchter en zoek ik niet overal wat achter.

 

+3/-0

Dat 'geplaceerd' betekend ook helemaal niet 'zitplaats', dus dat heeft Hugo de Jonge dan toch zelf maar matig uitgelegd/vorm gegeven. Mee eens dat clubs betere spreiding zouden kunnen hanteren i.p.v. 2/3e van de vakken stijf uit te verkopen. Echter het totaal sluiten van staan-tribunes, terwijl er ook een 'placering' mogelijk is (a.d.h.v. eigen zit-/staanplek), lijkt me wel erg rigoureus en zal vooral weerstand oproepen verwacht ik.

 

+3/-0

De tik van de eerste golf in Nederland was in Brabant ook het allerzwaarst. Logisch dus dat hier flink veel gevaccineerd is. Velen van ons hebben toen een dierbare of bekende verloren...

 

+4/-0

Even vergeten gisteren om dit aan te kaarten hier op het forum, maar kom d'r maar in:

Ophef bij NEC rondom vaccinatie-regels & teammanager stapt na 10 jaar op:
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/995708/ophef-bij-nec-door-vaccinatieregels-boze-teammanager-stapt-na-tien-jaar-op.htmllink

Dit gaat natuurlijk veel en veel te ver. Allereerst vanwege het feit dat NEC niet eens behoort te vragen aan zijn medewerkers of zij wel/niet gevaccineerd zijn. Daarnaast hebben we het over een virus met een IFR die zo ontzettend laag is dat alle maatregelen momenteel ver, maar dan ook ver buiten proporties vallen.

Onderscheid maken tussen jeugdspelers die gevaccineerd zijn en welke niet. Te bizar voor woorden.

Hoe zouden wij hier in Eindhoven reageren indien bijv. een speler als Fofana of Oppegard niet meer bij het 1e mee mag trainen vanwege het weigeren van een vaccinatie? Is dit "normaal" in het "nieuwe normaal" of is dit absurd?

 

+3/-3

Geweldig! Voorbeeld voor velen.

 

+4/-0

Geweldig. Voorbeeld voor velen.

 

+4/-0

Fijn, zo hoort het ook naar mijn mening. Mag van mij ook nog wel wat hoger liggen.

 

+5/-0

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

Prima. Meer gevacinneerde supporters = minder besmettingen tijdens wedstrijden = minder beperkingen voor wedstrijden.

 

+6/-0

Totaal overbodig en onzinnig nieuws en wederom stemmingmakerij en vaccinatiepropaganda zonder enige feitelijke basis.
- Hoeveel van de niet getesten hadden een herstelbewijs i.p.v. vaccinatie
- Hoeveel supporters gaan niet of hebben hun kaart uitgeleend omdat ze niet mee willen doen aan deze poppenkast

Vaccinatie beschermt niet tegen overdracht omdat gevaccineerden net zo besmettelijk zijn en evengoed anderen kunnen besmetten. Vaccineren doe je dan ook uitsluitend voor je zelf om je te beschermen tegen mogelijke ernstige gevolgen van corona (terwijl die gevolgen voor de meeste mensen nu al minimaal zijn). Daarmee vervalt iedere basis voor Testen voor Toegang. Het OMT-advies om ook gevaccineerden te laten testen via Testen voor Toegang bevestigd dit. De politieke keuze van het kabinet om dit niet te doen omdat dit de vaccinatiebereidheid zou schaden heeft de polarisatie alleen maar verder in de hand gewerkt.

Het wordt hoog tijd dat er eens naar echte wetenschap en feiten wordt gekeken in plaats van de angstporno en stemmingmakerij die er vanuit politiek en media over ons wordt uitgestort.

Kwetsbaren en iedereen die het wil is gevaccineerd. Gooi de boel weer open zonder al die totalitaire en totaal overbodige controlemechanismen. Het was nooit nodig, is niet nodig en zal nooit nodig zijn tenzij het om iets anders dan volksgezondheid draait.

 

+5/-6

Fake news volgens de wappies

 

+6/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 130 pagina's: 1 2 3 4 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 ... 126 127 128 129 130

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona