Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 112 pagina's: 1 2 3 4 ... 108 109 110 111 112

Wat een grap dit..... Dat dit gewoon kan zonder af te treden.
Halve land weer op slot door dat "foutje".

 

+2/-0

Interessante discussie hier met goede punten.

Ik las dat men weinig voorbeelden kent van lange termijn schadelijke zaken/producten/medicijnen waarvan men eerst niet wist dat het schadelijk was.

- lood (als in loden leidingen)
- asbest
- röntgen
- softenon
- DDT (dichloordifenyltrichloorethaan). De bedenker hiervan won zelfs een Nobelprijs en iedereen die in die tijd daar commentaar/bedenkingen bij had, werd voor gek versleten. Nu is het middel bijna overal verboden.

En zo zijn er wel meer voorbeelden.

Geen enkele arts/dokter kan de lange termijn gevolgen nu voorspellen van de corona vaccins. Het feit dat niemand verantwoordelijk durft te nemen voor eventuele lange termijn gevolgen, zegt genoeg dat big Pharma en overheden het ook niet weten.

 

+3/-1

Daarom duurt het ontwikkelen van vaccins nu wat langer, maar het is wel zo dat je nu voorbeelden erbij haalt, die op zich niet zoveel met vaccins van doen hebben. Ik wil prima beamen dat er risico's zijn, maar dan zou je andere vaccins als voorbeeld moeten pakken (zoals Mexicaanse griep, geloof ik). Want hoewel ik er geen verstand van heb, noem jij een x-aantal chemischeverbindingen, zware metalen en stralingssoorten, die niet hetzelfde zijn als een vaccin.

Het is voor mij nood breekt wet. Als ik mijn ouders en enige levende grootouder (die overigens per vandaag alsnog is opgenomen op de longafdeling, dus zin heeft het niet gehad) niet had willen of hoeven beschermen, had ik mogelijk ook afgezien van een vaccin. En mijn kids (oudste 4) ga ik voorlopig ook zeker niet laten prikken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Remigio schreef op 20 oktober 2021 om 00:51:

Geen enkele arts/dokter kan de lange termijn gevolgen nu voorspellen van de corona vaccins. Het feit dat niemand verantwoordelijk durft te nemen voor eventuele lange termijn gevolgen, zegt genoeg dat big Pharma en overheden het ook niet weten.
Da's gewoon niet helemaal waar. Er zijn heel weinig aanwijzingen waarom er lange termijn effecten zouden zijn. Er is al jarenlange ervaring met vaccins en dit is op zich niet heel veel anders, zelfs ondanks de andere methodiek.
Maar het belangrijkste argument is dat het vaccin eigenlijk heel snel verdwijnt uit je lichaam. Het is niet zo heel aannemelijk dat iets wat verdwenen is veel later ineens toch voor problemen gaat zorgen.
Wat versta jij onder lange termijn eigenlijk? Na hoeveel jaar vind jij het safe genoeg om wél een vaccin te nemen (ervan uitgaande dat je er geen hebt genomen, of een met tegenzin hebt genomen).

 

+2/-1

Bij het vaccin voor de Mexicaanse griep waren er volgens mij wel behoorlijk wat bijwerkingen, gezien de staat laterna nog een vergoeding heeft moeten betalen aan mensen.

Er zijn wetenschappers die zorgen hebben dat het spike eiwit op plekken terecht komt in het lichaam waar het schade aanricht, zoals hartontsteking. Dit komt volgens mij niet heel vaak voor, maar met name jonge jongens hebben hier meer kans op. Er zijn ook veel vrouwen die nu klachten m.b.t. de menstruatie al is het niet zeker of het hieraan ligt. Aan de andere kant vind ik het ook weer kort door de bocht dat medici meteen roepen dat er niets aan de hand is...

 

+2/-0

Het zijn voorbeelden van goedgekeurde producten en medicijnen die in een bepaalde tijd alle lof kregen en veel gebruikt werden, waar pas na vele jaren er achter is gekomen dat het slecht voor je is. Waar men dus pas later achter de lange termijn effecten/bijwerkingen kwam.

Eerst zouden er helemaal geen bijwerkingen zijn van de vaccins. Daarna werd dat hoofdpijn en vervolgens werden daar nog andere zaken aan toegevoegd zoals de bloedplaatjes en verhoogde hartkloppingen. Bepaalde vaccins zijn al in landen (zoals Zweden) verboden onder een bepaalde leeftijd. In Nederland roepen ze de ene week dat ze nog niet weten of een vaccin veilig is voor kinderen, en een week later is het opeens veilig.

Tel daarbij op de dubieuze reputatie van de farmaceuten die belang hebben bij zo groot mogelijke verkoop (booster). Wel apart dat je voor corona boosters nodig hebt, terwijl bij alle andere vaccins 1xof 1x per 10 jaar volstaat.

Dat de politiek een dubieuze rol speelt en 5 miljard heeft uitgegeven maar niet meer weet waaraan (hun eigen bv-tjes zoals in Duitsland?) en daar ook geen onderzoek naar doet, maakt het alleen maar dubieuzer. Normaal moet elk dubbeltje verantwoord worden, maar nu er 5000 miljoen weg is zonder duidelijke bestemming, maakt het opeens niet uit.

Als alles al bekend was bij farmaceuten of of overheden over het vaccin, dan waren die boosters bij het begin ook al bekend. Maar dat was niet bekend omdat men het gewoonweg niet weet. Feit dat ze bij astra zeneca door een fout (klinkt lekker voor die proefpersonen) er achter kwamen wat de juiste dosering is, klinkt ook niet alsof men daar van de hoed en de rand weet.

Ik ben niet tegen het vaccin. Ik kijk er rationeel naar.

Voor volwassenen: als je niet besmet bent geweest met corona, is het slimmer om het vaccin wel te nemen. Risico's van corona zijn bekend, de risico's van het vaccin ook. De lange termijn risico's van beiden zijn onbekend of wellicht niet aanwezig. Rationeel kan je dan het beste het vaccin nemen.

Voor kinderen: aangezien zij zeer weinig last van covid hebben en nog een lang leven voor zich hebben en kinderen moeten krijgen, zou ik kiezen voor geen vaccin.

Voor mij zelf: mijn vrouw was afgelopen juni aan de beurt voor een vaccin (Pfizer) Ik was mee gegaan om haar te halen en brengen en tijdens de vaccinatie/wachten op de vaccinatie van haar bij de ggd locatie zijn we beiden besmet geraakt. De 1,5 jaar thuiswerken en alles online bestellen was dus voor niks omdat ze blijkbaar bij de ggd geen veilige vaccinatieplek kunnen maken (weer iets met het weinig weten van het virus). Ik stond een week later ingepland maar dat ging door de besmetting niet meer door.

Zelf had ik geen last van corona (0,5-1 graad koorts) en dat ik na 4 dagen smaak en geur verloor. Smaak is terug, geur nog niet alles. Mijn vrouw had dus zowel een vaccin als een besmetting. Zij had een week enorme hoofdpijn en de maanden erna hogere hartslag. Of dat door het vaccin komt of door corona is niet te zeggen. Ook had ze opeens langdurige en hevige menstruatie. In Amerika is dit een officiële bijwerking van het vaccin. De rivm vindt dit echter nog geen bijwerking leert navraag bij de huisarts. Sowieso lees je veel (normale media zoals AD, Telegraaf) dat als mensen iets hebben na het vaccin, dat dat alles kan zijn of door alles kan komen, behalve het vaccin.

Aangezien bij mij het risico van corona nu weg is (omdat ik het al heb gehad en zeer weinig symptomen heb gehad) vind ik het niet meer rationeel om mij te laten vaccineren.

 

+1/-0

Daarnaast geeft een natuurlijke infectie ook erg goede bescherming, er zijn zelfs onderzoeken die superieure immuniteit aangeven t.o.v. een vaccin. Alleen is dan je herstelbewijs maar een half jaar geldig, terwijl je je daarna nog kan testen op antistoffen. Maar het OMT wil er niet aan om dit ook goed te keuren als QR code, erg vreemd natuurlijk. Zeker gezien nu al bekend is dat vaccins na een aantal maanden nog amper beschermen tegen infectie, en die mensen kunnen onbeperkt overal heen.

 

+2/-0

@Klompje:

Hoe kijk jij dan naar de EU-brede oversterfte (2021 versus 2020) onder leeftijdsgroepen die niet in de primaire Covid-risicogroep vallen? https://euromomo.eu/graphs-and-maps/link

Daar zijn meerdere verklaringen voor denkbaar zoals uitgestelde zorg, lockdowneffecten maar de grootschalige vaccinatie is ook een reëel argument waar meer onderzoek naar gedaan moet worden.

Niemand kan hier nu met zekerheid stellen dat er wel of geen langetermijneffecten zijn. De stelligheid waarmee De Jonge en cs. beweren dat het 100% veilig is, is net zo stuitend als de stelligheid waarmee sommigen beweren dat iedere gevaccineerde binnen vijf jaar dood is.

De wijze waarop overheden omgaan met wetenschap zorgen alleen maar voor meer en terechte twijfel aan de motieven van het huidige beleid dat op tunnelvisie is gebaseerd.
- waarom geen antistoffentest toestaan als onderdeel van dat paspoort?
- waarom blijft het vinkje van een positief geteste gevaccineerde op groen?
- waarom is een herstelbewijs maar tijdelijk geldig terwijl de immuniteit sterk en langduriger is dan die van de vaccins?

Dat nog los van de algehele twijfelachtige motieven achter dat coronapaspoort.

 

+3/-0

En straks bij nieuwe maatregelen komt het grote vingerwijzen naar de ongevaccineerden... En iedereen blaat het ook nog na ook. Feit dat gevaccineerden ook gewoon anderen besmetten (effectiviteit neemt na maanden al af, zo 'goed' zijn ze) negeren ze gewoon. Worden nog gezellige tijden.

 

+1/-0

Gevaccineerden besmetten anderen, ongevaccineerden komen in het ziekenhuis.

@Nikiforov 3 , ik heb geen tijd en zin om in die cijfers te duiken maar er is geen enkele indicatie voor oversterfte door vaccinaties.

Je grieven tegen het coronapaspoort deel ik grotendeels trouwens. Lijkt me vooral een drukmiddel om te vaccineren dan een echte maatregel.
Ze zouden beter nog meer voorlichten over het aantal doden en opnames per dag met en zonder vaccin en dat afzetten tegen die populaties.

 

+2/-0

Ik ben er ook bang voor dat het nog heel vervelend kan gaan worden. De afgelopen anderhalf jaar zijn er ook al een hoop vervelende dingen gebeurd die corona-gerelateerd zijn. De uit de hand gelopen demonstraties, bedreigen van test-/ vaccinatiemedewerkers, in brand steken van een teststraat, etc. Vaak gedreven door mensen die het niet eens zijn met de corona-maatregelen en waarschijnlijk een grote overlap met de mensen die tegenstander zijn van vaccinatie.

Als er straks weer beperkende maatregelen komen en de gevaccineerden dat gaan wijten aan de ongevaccineerden, dan kan het nog veel vervelender worden. Want dan worden er 2 groepen mensen tegen elkaar opgezet. Ik merk nu al dat er veel meningsverschillen zijn en dat bijvoorbeeld collega's die normaal op een leuke manier met elkaar omgaan, elkaar alleen nog maar zien als (on)gevaccineerde in plaats van als mens. Je kan het een beetje vergelijken met dingen als "Das Experiment" waarin mensen willekeurig in 2 groepen "gevangene" en "bewaarder" werden ingedeeld. Of laatst zag ik nog een programma waarbij geëxperimenteerd werd of je blauw- en bruinogigen tegen elkaar op kon zetten.

Voor mij is het heel simpel. Ik heb me laten vaccineren omdat ik ervan overtuigd ben dat de overheid het beste met ons als maatschappij voor heeft en het lijkt inderdaad overduidelijk dat de vaccins bescherming bieden. Derhalve ben ik ook blij dat ik, hetzij met coronapas of niet, weer dingen kan doen die het afgelopen anderhalf jaar moeilijker waren.

Als mensen er bewust voor kiezen om zich niet te laten vaccineren, dan moet dat echter ook kunnen. Zeker als mensen dat op basis van voor hun belangrijke argumenten doen. Ik hoef het er niet mee eens te zijn, maar kan dan wel respect hebben voor het standpunt. Ik vind het ook ergens "niet helemaal correct" dat deze groep mensen zoveel meer moeite moet doen voor iets normaals als een restaurantbezoek. Ik hoop dan ook dat dit van zeer tijdelijke aard is, zodat we allemaal weer gewoon door kunnen gaan met het leven. Echter, als je ziet hoe de cijfers nu alweer oplopen, ben ik bang dat het einde voorlopig nog niet in zicht is.

En dan is het, misschien tegen beter weten in, maar hopen dat mensen normaal blijven doen...

 

+2/-0

@Klompje:
Vaccineerden besmetten ongevaccineerden en vice versa.
Zowel ongevaccineerden als gevaccineerden komen in het ziekenhuis maar gevaccineerden beduidend minder zoals er al die tijd ook een duidelijk verschil is qua leeftijdsgroepen en algehele gezondheid.

Die coronapas is primair een bruggetje naar een Europese wens die er al ruim voor Covid was. Allemaal openbaar en terug te vinden en dit is de ideale gelegenheid om het breed in te voeren. Je komt er nooit meer van af.

Die cijfers vragen niet heel veel tijd of zin. Aantal simpele grafieken met oversterfte EU-breed per leeftijdscategorie. Je kunt niet stellen dat er geen enkele indicatie is voor oversterfte is door vaccinaties net zoals je niet kunt stellen dat er oversterfte is door vaccinaties. Er zou veel meer onderzoek naar worden gedaan waarover in alle openheid wordt gecommuniceerd. Nu is het uitsluitend vaccinatiepropaganda vanuit de overheid en dat is een mooie bruggetje naar @BasArnhem.

Die hele polarisatie wordt namelijk primair aangewakkerd door diezelfde overheid en hun vaste clubje deskundigen. De communicatie van De Jonge bestaat uitsluitend uit stigmatiserende en polariserende uitspraken optredens. Totaal misplaatst, contraproductief en ook nog eens van leugens aan elkaar hangend.
1,5 jaar lang maatregelen, angstporno en grootschalig overdrijven van het daadwerkelijke gevaar van Covid is de ideale voedingsbodem voor deze polarisatie.
Een gezamenlijke vijand werkt altijd goed in tijden van oorlog (tegen een virus). We horen allemaal dagelijks mensen verkondigen dat ongevaccineerden met Covid geen recht zouden hebben op een ziekenhuisbed. Ik stel dan altijd de wedervraag of ze dat ook vinden van rokers met longkanker, alcoholisten, hardrijders na een ongeval, mensen met obesitas etc. Dan zijn we meteen van onze tekorten en wachtlijsten in de zorg af.
Juist daarom is het ook zo bijzonder dat er miljarden worden weggekieperd naar Testen voor Toegang, extra BOA's etc. terwijl er in 1,5 jaar geen IC-bed bij is gekomen.
Volksgezondheid was toch het doel?

 

+2/-0

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5261624/expert-willen-mondkapjes-verplichten-binnenruimtes-coronaviruslink

Als dit soort nonsens maatregelen weer ingevoerd gaan worden voel ik me wel genaaid.
Ik heb me mede om reden van het terug naar normaal kunnen laten vaccineren.
Als dan dit soort (grote nonsens) maatregelen weer ingevoerd gaan worden kunnen ze me in de toekomst echt de boom in.

En ja nonsens! Ik was de voorbije weken veel in het buitenland, landen waar die stomme dingen nog wel verplicht zijn.
In de restaurants zag ik mensen die dingen af doen en overal neer mieteren alvorens ze vervolgens weer op zetten.
Obers met hun handen steeds aan die dingen zitten en vervolgens met diezelfde handen mijn bord voor me neer zetten.
Mensen met die dingen oplopen die zichtbaar al een eeuwigheid (ongewassen) in gebruik zijn etc

Kom me nou niet met klinische tests aan, dit is de praktijk. Heeft iedereen kunnen zien die eerlijk gekeken heeft.

Mag hopen dat "de experts" door de gedragswetenschappers in hun mand gehouden worden want als nu de klok weer terug gedraaid zou worden en we weer met ( symboolpolitiek) aan de gang gaan met allerlei restricties (daar waar vaccinatie volgens diezelfde experts de oplossing zou zijn) dan geef ik op een briefje dat een hele hele hele grote groep mensen niet meer zal luisteren.

 

+2/-0

Je hebt wat dat betreft helemaal gelijk Nikiforov. Er zijn bakken met geld uitgegeven waarvan het rendement op lange termijn beperkt is.

Ik snap het echter ook wel weer ergens. De overheid heeft niet overal invloed op en sommige dingen (zoals vergroten zorgcapaciteit) zijn minder makkelijk te realiseren als geld naar gemeentes schuiven met de opdracht extra te handhaven.

Uiteindelijk vind ik dat iedereen gewoon recht heeft op zorg als dat nodig is, ongeacht keuzes m.b.t. vaccinatie, leefstijl etc. We zijn een humaan en (over het algemeen) tolerant land en daar passen dat soort uitspraken niet in. Het feit dat dit geroepen wordt, is al een teken dat de polarisatie een wig drijft tussen twee groepen in de maatschappij. Tussen mensen die 2 jaar geleden gebroederlijk zij aan zij stonden in de discotheek of in een voetbalstadion.

Waar ik moeite mee heb, is dat je zegt dat het gevaar van Covid wordt overschat. Als je ziet hoeveel mensen er in het ziekenhuis belanden, ondanks maatregelen en nu ook vaccinaties, vind ik het bagatelliseren van het virus toch echt niet meer op zijn plaats.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

BasArnhem schreef op 20 oktober 2021 om 20:57:

Waar ik moeite mee heb, is dat je zegt dat het gevaar van Covid wordt overschat. Als je ziet hoeveel mensen er in het ziekenhuis belanden, ondanks maatregelen en nu ook vaccinaties, vind ik het bagatelliseren van het virus toch echt niet meer op zijn plaats.Daar is enige nuance en onderbouwing inderdaad op zijn plek.
Het gevaar wordt overschat voor een groot deel van de bevolking. De risicogroepen zijn al 1,5 jaar lang overduidelijk. Ouderen en mensen met een aantal onderliggende medische condities. Voor nagenoeg iedere gezonde 60-minner is het virus relatief ongevaarlijk. Dat is geen bagatelliseren maar nuchter naar de statistieken kijken.

Uit een aantal recente onderzoeken blijft dat het gros van de mensen hun persoonlijke Covid risico fors overschat. Dat is een logisch gevolg van de continue angstporno en mede debet aan de huidige polarisatie.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 20 oktober 2021 om 20:23:

@Klompje:
Vaccineerden besmetten ongevaccineerden en vice versa.
Zowel ongevaccineerden als gevaccineerden komen in het ziekenhuis maar gevaccineerden beduidend minder zoals er al die tijd ook een duidelijk verschil is qua leeftijdsgroepen en algehele gezondheid.

Die coronapas is primair een bruggetje naar een Europese wens die er al ruim voor Covid was. Allemaal openbaar en terug te vinden en dit is de ideale gelegenheid om het breed in te voeren. Je komt er nooit meer van af.

Die cijfers vragen niet heel veel tijd of zin. Aantal simpele grafieken met oversterfte EU-breed per leeftijdscategorie. Je kunt niet stellen dat er geen enkele indicatie is voor oversterfte is door vaccinaties net zoals je niet kunt stellen dat er oversterfte is door vaccinaties. Er zou veel meer onderzoek naar worden gedaan waarover in alle openheid wordt gecommuniceerd. Nu is het uitsluitend vaccinatiepropaganda vanuit de overheid en dat is een mooie bruggetje naar @BasArnhem.

Die hele polarisatie wordt namelijk primair aangewakkerd door diezelfde overheid en hun vaste clubje deskundigen. De communicatie van De Jonge bestaat uitsluitend uit stigmatiserende en polariserende uitspraken optredens. Totaal misplaatst, contraproductief en ook nog eens van leugens aan elkaar hangend.
1,5 jaar lang maatregelen, angstporno en grootschalig overdrijven van het daadwerkelijke gevaar van Covid is de ideale voedingsbodem voor deze polarisatie.
Een gezamenlijke vijand werkt altijd goed in tijden van oorlog (tegen een virus). We horen allemaal dagelijks mensen verkondigen dat ongevaccineerden met Covid geen recht zouden hebben op een ziekenhuisbed. Ik stel dan altijd de wedervraag of ze dat ook vinden van rokers met longkanker, alcoholisten, hardrijders na een ongeval, mensen met obesitas etc. Dan zijn we meteen van onze tekorten en wachtlijsten in de zorg af.
Juist daarom is het ook zo bijzonder dat er miljarden worden weggekieperd naar Testen voor Toegang, extra BOA's etc. terwijl er in 1,5 jaar geen IC-bed bij is gekomen.
Volksgezondheid was toch het doel?
Ik heb de grafieken bekeken en ik zie niet wat je bedoelt.
Ik zie oversterfte in 2020 en begin 2021.

De coronapas is een bruggetje naar een europese wens? Das ook een raadsel voor me

 

+1/-0

https://ec.europa.eu/health/sites/default/files/vaccination/docs/2019-2022_roadmap_en.pdflink

Dit dateert uit 2019. Plannen lagen er al ver voor Covid te beginnnen in 2011 met de European Data Strategy. Dat is combinatie met digital identity en digital wallet. Allemaal terug te vinden.

Ik bedoel de grafieken onder 'graphs en maps' en dan scrollen naar onder. Oversterfte 2021 is hoger dan in 2020 in de meeste leeftijden.

 

+1/-0

Heb ik gedaan.

Als ik de leeftijd 45-64 neem en deze op weekly zet zie ik:

oversterfte in 2021 voor de vaccinatiecampagne en afvlakking tot bijna normaal daarna.
In 2020 zie ik de verschilde golven.

Voor de leeftijd 15-45 zie ik
- minder uitgesproken golven
- overall veel lagere getallen
- een tweede golfje vanaf juni, de deltavariant neemt over en slaat ook toe bij jongere mensen, die later komen in de vaccinatiestrategie.

Het is prima als jij daar een negatief vaccinanatie effect inziet, maar ik zie dat totaal niet.

Dit bericht is gewijzigd op 21 oktober 2021, 12:24:19.

 

+1/-0

Ik stel alleen dat het opmerkelijk is en dat je daar onderzoek naar moet doen omdat vaccinatie een mogelijk effect kan zijn.

Bij 45-64 zie je duidelijke pieken in begin 2021 en maart 2020 maar ook daar bijna structureel hogere aantallen dan in 2020.

Bij 15-44 zie je juist een duidelijke stijgende lijn (cumulatief en week) vanaf week 20-25. Dat kan Delta zijn maar dat is ook de periode waarin de massale vaccinaties op gang kwamen richting de zomervakantie. Ik vind het opvallend dat de pieken hier heviger zijn dan in 2020.

Kortom: je kunt er vanuit meerdere perspectieven naar kijken maar het roept (bij mij in ieder geval) vragen op.

 

+1/-0

Dit is over heel europa en de meeste landen gingen op dat moment trager dan Nederland. De leeftijdsgroup 15-45 kwam pas aan bod in juni, juli in Nederland, het lijkt eerder op het effect van het loslaten van maatregelen voordat er goed gevaccineerd was.

 

+2/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 112 pagina's: 1 2 3 4 ... 108 109 110 111 112

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona