Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 169 pagina's: 1 2 3 4 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 ... 165 166 167 168 169

Is het niet verstandiger in de discussies over de mogelijke gezondheidseffecten van de vaccins, om die gezondheidseffecten te vergelijken met de (lange termijn) gezondheidseffecten van een Corona-besmetting?

Want er zijn er mogelijk meer dan 50 lange termijn effecten na een Corona-besmetting:
https://www.nature.com/articles/s41598-021-95565-8

 

+3/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 03 september 2021 om 21:22:

open/sluit de onderstaande quote:

Om de discussie over De Santis te beëindigen. Jij moet de man duidelijk niet en hebt daar vast een goede reden voor. Ik concludeer allen maar dat hij andere keuzes heeft gemaakt vergeleken met andere leiders.


Sorry ik had even over je post heen gekeken Nikiforov.

Maar dit er even uit hengelen.

Ik irriteer me mateloos aan eenzijdige dan wel zwaar manipulerende voorlichting. En dat gaat twee kanten uit.
Ik heb op de instanties hier geschoten wanneer zij in mijn ogen oneerlijk, onvolledig dan wel bewust manipulerend hun boodschappen brachten.
En deze man pak ik even als voorbeeld (maar het gaat me niet sec om hem, maar ik noem hem omdat jij hem eerder steeds aandroeg) van propaganda de andere kant uit.

Ik probeer heel het proces, en ook dus in deze discussie, dingen steeds op hun merites te beschouwen.
En merk nu dat in Amerika een duidelijke scheidslijn loopt tussen staten, zoals die ook hier nu binnen groepen zich aftekent.

Ik veroordeel ten zeerste dat hier in NL wel de jeugd wordt aangepakt en aangesproken ...maar nu heel omzichtig wordt omgegaan met (met name) niet gevaccineerde inwoners met een niet westerse achtergrond!
Noem nou man en paard en pak die groep aan door ze in ieder geval al eens in the spotlight te zetten en je beleid op hen toe te spitsen.

Maar ik veroordeel in Amerika dat er gouverneurs zijn die om politiek gewin vaccinatie feitelijk ondermijnen door hun boodschappen en hun beleid.

Het probleem covid is daar. En de IC's in bijv Texas en Florida stromen over.
Dat ontkennen heeft geen zin, is een feit.
De oplossing is voorhanden, actief vaccinatiebeleid.

Maar dat wordt bewust nagelaten en intussen wel op vage andere methodes aangestuurd.

Deze pademie moet je globaal aanpakken. En als er dan circusclowns tegen het verkeer in gaan rijden is dat zeer ernstig.
open/sluit de onderstaande quote:

Hetzelfde geldt voor dat middel waar Trump toen mee behandeld zou zijn (Remdesvir meen ik).


Dit is niet correct.
Hier is Trump en nog een exclusief clubje mee behandeld
https://eu.usatoday.com/story/news/health/2020/12/21/monoclonal-antibodies-covid-19-donald-trump-regeneron-lilly/3895201001/

Probleem is dit is heel erg duur en absoluut niet breed toegankelijk!
Het totaal hypocriete is dat de groep die nu dit promoot (boven bijv vaccinatie) zijn de pro -lifers.
Laat ze zich dan maar eens heel goed verdiepen hoe deze methode werkt...

Het allerergste is dat er een bewezen relatief eenvoudige en (per capita) goedkope oplossing voorhanden is, vaccineren.
Maar dat een aantal lui gewoon tegen sturen.Het maakt weinig uit wie president of gouverneur is. Je gaat in staten als Florida en Texas sowieso vrijgevochten mensen tegenkomen die zeer skeptisch (wellicht onredelijk) zijn ten aanzien van overheidsingrijpen. Het enige dat een andere gouverneur had kunnen doen is mensen verplichten het vaccin te nemen, maar die gouverneur wordt dan geheid weggestemd. Das vechten tegen de bierkaai. Als je in Texas bij tankstations in the middle of nowhere iets probeert te kopen bij een lokale handelaar moet je niet gek staan te kijken als de verkoper je niet mag en richting zijn geweer begint te graaien. Dan ben je snel weg.

Biden gaat er ook niet in slagen om alle kikkers in de kruiwagen te krijgen, das onmogelijk. Wat ik dan wel weer heel hypocriet vind is dat Europeanen nog altijd niet welkom zijn in de VS vanwege Corona (een maatregel van Trump waar hij veel kritiek op had, maar waar hij niets tegen heeft gedaan). Het wordt tijd dat Ursula ook alle Amerikanen gaat verbannen, gewoon uit principe.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 05 september 2021 om 22:41:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 05 september 2021 om 21:17:

leuk verwijzen naar de idioten die zichzelf thuis vol gaan duwen met allerlei rotzooi maar hoe kijken we dan naar de degenen die door de vaccins in het ziekenhuis belanden of erger? Collateral damage?


Door vaccins in het ziekenhuis belanden?

Dat geleuter over lange termijn effecten van vaccins is zo stompzinnig. Vaccins zijn er al heel lang en ik ken er geen enkele met lange termijn effecten. Logisch, want het verdwijnt gewoon uit je lichaam.

Waar wel de lange termijn effecten steeds beter van in beeld komen is long covid. De afweging is echt heeeeel eenvoudig.Het is toch een knap rijtje en dat alleen al op de hele korte termijn. Topje van de ijsberg? https://www.lareb.nl/coronameldingenlink

Hetzelfde na de Mexicaanse griep en dat was een traditioneel vaccin.
https://www.lareb.nl/vaccin-knowledge-screen?id=1483&name=Narcolepsie+na+pandemische+griepvaccinatieslink

Daarbij zoals Vivi1987 ook aangeeft we hebben nul ervaring met dit type vaccins en kunnen dan ook geen zinnig woord zeggen over lange termijn effecten. Dat kun je niet uitsluitend afdoen als stompzinnig geleuter.

Hetzelfde geldt voor Long Covid. Wat is ´long´ in deze en hoe groot is de groep?

Het is op dit moment voor beiden nog vroeg om een voorspelling te doen. Het eerlijke antwoord is dat we het niet weten zowel v.w.b. de vaccins als long covid.

 

+2/-6

En wat is precies je punt? Na meer dan 22000000 prikken zijn 3121 in het ziekenhuis belandt. Dat is 0,014% van alle prikken. Je argumenten worden er niet bepaald beter op...

 

+8/-1

Mijn enige punt is dat er heel veel is wat we niet weten terwijl er nogal stellige uitspraken worden gedaan.

3121 mensen in het ziekenhuis stelt inderdaad niets voor. Als hetzelfde aantal er met corona beland is het echter ineens verschrikkelijk en gaan we weer in paniekmodus.

 

+2/-4

Tot nu toe hebben er inderdaad maar 3000 mensen in het ziekenhuis gelegen met corona ja :denk

 

+8/-1

Inderdaad, wat een onzin. Ook hier valt de risico analyse heel makkelijk te maken.

 

+3/-1

Jullie je zin, het is allemaal onzin.
Nog even wachten en iedereen van 16+ kan het derde prikje gaan halen.
Natuurlijk keihard nodig voor al die tieners en jong volwassen die bij bosjes omvallen van dit levensgevaarlijke virus.

https://www.reuters.com/world/europe/eu-watchdog-studying-data-pfizer-covid-19-vaccine-booster-dose-2021-09-06/link

 

+4/-3

En steeds meer wetenschappers (Montagnier, Vandenbossche, Mercola) waarschuwen dat het virus zich juist gaat muteren en resistent wordt vanwege de massale vaccinaties. Effectiviteit neemt sowieso snel af (Israël is niet voor niets al met prik 3 bezig, en ze hebben het al over booster nummer 4). Maargoed, lekker doorprikken..

Benieuwd wanneer kinderen onder de 12 aan de beurt zijn..

https://basedunderground.com/2021/09/06/study-covid-shot-enhances-delta-infectivity/link

 

+3/-3

Het is allemaal heel simpel, als blijkt dat er na " Zandvoort" weinig extra besmettingen zijn geconstateerd, kun je alles gewoon open gaan gooien.

 

+6/-2

Waarom zo lang wachten? Alles loopt toch al kriskras door elkaar. Ze zijn gek op papieren realiteiten daar in Den Haag. Was van de week bij Oranje, met een tijdslot erin en tegelijk er weer uit. Voor niks 1,5 uur voor aanvang al op mijn plek. Het wordt echt beschamend nu.

 

+1/-0

Fantastisch nieuws!!!

 

+1/-0

Fijn voor de kaarthouders en goed voor de sfeer. Als de notoire mopperkonten en stille genieters tenminste hun kaart niet hebben verlengd.

 

+1/-0

Inmiddels 8 a 10 dagen na Zandvoort en niets te zien in IC of positieve tests. Dus laten we snel over gaan tot de volgende stap.

 

+3/-1

Ik denk dat ze het over de herfst en winter heen gaan trekken om te kijken hoe het er dan voor staat. Vorig jaar was er meer ik begin oktober een forse toename, dus de redenatie zal wel zijn om te kijken hoe het zich dan gaat ontwikkelen, ook in combinatie met andere virussen (alhoewel die vrijwel absent leken te zijn vorig jaar). Nog een week of 4-6, dan weten we waarschijnlijk beter welke richting het op gaat.

 

+1/-0

Eindelijk

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

11 Sir Tinus schreef op 13 september 2021 om 17:52:

Inmiddels 8 a 10 dagen na Zandvoort en niets te zien in IC of positieve tests. Dus laten we snel over gaan tot de volgende stap.Mits de handhaving van het checken en het tegengaan van (ver)koop van valse bewijzen +QR-codes goed plaatsvind.

Heb ik daar vertrouwen in? Nee, lees de berichten in de media maar hoe de horeca erover denkt en hoeveel blauw er beschikbaar is.

 

+2/-0

Maandenlang naar een restaurant kunnen gaan en nu een QR code moeten laten zien. Het is gewoon een lachwekkend, maar ook zo'n treurig beleid. Dat soort mensen zitten in onze regering, ik vraag me af of ze wel tot 10 kunnen tellen.

 

+2/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 169 pagina's: 1 2 3 4 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 ... 165 166 167 168 169

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona