Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 157 pagina's: 1 2 3 4 ... 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 153 154 155 156 157

Weet iemand hoeveel mensen nog op de IC zouden kunnen komen? Als ik me niet vergis zou 0,2% van de besmette mensen op de IC komen zonder vaccinatie. Dan zou, met huidige vaccinatiegraad waarbij meer dan 90% is gevaccineerd die een risico lopen, en van die 10% ongeveer de helft antistoffen heeft, nog zo’n 5% op de IC kunnen komen van die 0,2%. Dan praat je toch over ruwweg 1700 mensen? Het blijft natuurlijk een ruwe schatting, maar worst case scenario zouden er dan maximaal zo’n 1700 mensen op de IC kunnen komen? Dat is dus 1 op de 10.000 Nederlanders. Dan zouden er dus in het meest ongunstige scenario een paar honderd mensen buiten de boot vallen op 17.000.000 inwoners.

Het zou in mijn ogen wel disproportioneel zijn als er nu weer zware lockdown maatregelen zouden volgen, die ook op andere vlakken veel leed veroorzaken. Vooral omdat we in 2018 nog 10.000 griepdoden hadden in een paar maanden, en er toen nul komma nul werd gedaan. Dat zou dus betekenen dat 10.000 griepdoden niet uitmaakt, maar 1700 mensen op de IC wel? Ik pas graag m’n mening aan hoor, als ik goede argumenten hoor. Ik zeg ook niet dat nieuwe zware maatregelen dan sowieso slecht zouden zijn, maar het zou bij mij wel erg veel vraagtekens oproepen. Je kunt niet 20.000 mensen het leven ernstig beperken om er 1 te redden. Dat hebben we nooit gedaan. In het grootste deel van de crisis waren de zware maatregelen een noodzakelijk kwaad, maar ik zou er nu echt weinig begrip voor kunnen hebben. Ik zal vast het een en ander over het hoofd zien, daarom hoor ik ook graag jullie mening hierover.

Dit bericht is gewijzigd op 28 oktober 2021, 14:20:14.

 

+3/-1

Valt me vooral op dat vanuit de media wordt gesuggereerd dat de ongevaccineerden voor een overbelasting van de zorg zorgen. Van die 15% ongevaccineerden zijn er al een hoop met antistoffen door een besmetting in het verleden, en een hoop jonge mensen die zeer kleine kans hebben om in het ziekenhuis te belanden. Die relatief kleine groep zou nu voor net zoveel opnames zorgen als vorig jaar toen er niemand was gevaccineerd. Weet gewoon niet of ik die cijfers moet geloven.

Daarnaast zie je in België en Engeland dat er ook veel gevaccineerden in het ziekenhuis liggen (overigens in Maastricht 8 van de 10 IC opnames gevaccineerd). We worden gewoon al voorbereid op nog meer dwang denk ik..

En je hebt gelijk dat er in zware griepjaren zoals 2018 ook een enorme druk op de zorg lag, operaties moesten worden uitgesteld etc. Toen hoorde je er geen haan naar kraaien.

 

+4/-4

Wat zou de reden dan zijn om die cijfers te vervalsen? Wat zou het verschil zijn tussen 90 en 100% voor geheime motieven?

Ik hoor verhalen van mensen die in ziekenhuizen werken waar 100% van de COVID-IC-gevallen ongevaccineerd zijn. Ondanks dat er veel gesjoemeld wordt met cijfers en vooral interpretatie om alles veel ernstiger te laten lijken dan dat het is, denk ik niet dat er op zulke grote schaal gelogen wordt.

Nu begeef ik me op glad ijs ;)... Ik zou het op dit moment helemaal niet zo raar vinden om iedereen te verplichten zich te vaccineren. Waarom moet 90% van het land zich aanpassen aan 10% en tevens meebetalen? "Wij" moeten nu wat vrijheid inleveren. Dan hoef je ook niet meer te checken of wat dan ook bij Nederlanders.

Die IC-opnames zijn de top van de ijsberg, hoewel de echte top uiteraard een licht geval van dood is. Naast de IC-opnames zorgen ongevaccineerden voor veel meer kosten en nog erger; gevaar voor anderen. De middelen van het ziekenhuis kunnen dan niet voor andere behandelingen worden ingezet omdat het al voor COVID gebruikt wordt.

 

+4/-1

ik heb mij laten vaccineren. Uit solidariteit maar met name ook met de insteek dat onze vrijheden terug zouden komen, niet uit angst.
Ik vertrouw op de vaccins, ons is steeds verteld dat die afdoende werken.

Ik zie dus werkelijk niet in waarom ik me nu weer nieuwe beperkingen op zou laten leggen.
Dus dat doe ik niet. Laat ze maar komen met het bonnenboek!
Hopelijk denken ontiegelijk veel mensen zo.

 

+4/-0

Heb mezelf met enige terughoudendheid laten vaccineren. Ook bij mij was de terugkeer van vrijheid daarbij de belangrijkste overweging. Ik hoop niet dat ik daar nu spijt van ga krijgen doordat de boel weer op slot gaat.

Een vaccinatie verplichting is wat mij betreft volledig uit den boze. En al helemaal bij een middel wat nog altijd wacht op officiële goedkeuring van de Europese gezondheidsautoriteit.
Aan de andere kant kan ik ook wel weer wat begrip opbrengen voor het sentiment dat leeft onder een deel van de gevaccineerden die hun vrijheid dadelijk mogelijk beknot gaan zien door mensen die de prik niet hebben genomen.
Daarnaast faalt de regering nog altijd hopeloos door de consequente weigering om extra zorgcapaciteit te creëren terwijl er wel een miljard beschikbaar is voor testen voor toegang.

De cijfers lopen weer op, de witte jassen schreeuwen moord en brand in de media, dus dinsdag komen Rutte en co natuurlijk weer met maatregelen. Mondkapje weer op en hernieuwd thuiswerkadvies lijken mij redelijk pijnloze maatregelen die voor de meeste mensen wel aanvaardbaar zullen zijn. Voor echte vrijheidsbeperkende maatregelen is wat mij betreft geen draagvlak meer. De boodschap is namelijk altijd geweest van “nog even volhouden mensen, als we straks allemaal geprikt zijn, dan hebben we ons leven weer terug”. Nu zijn we ‘allemaal’ (vaccinatiegraad ligt volgens mij hoger dan de regering in eerste instantie had gehoopt) geprikt en lijkt de ellende toch weer los te gaan barsten.

Wat mij betreft is de enige optie nu nog het Britse model. Dus geen beperkingen maar leren leven met corona. En gezien het huidige capaciteitsgebrek in de zorg desnoods een maximum instellen aan ziekenhuis/ic bedden dat beschikbaar kan komen voor niet-gevaccineerden. Dit duidelijk te communiceren aan de bevolking zodat iedereen weet waar ie aan toe is en zelf verantwoordelijkheid kan dragen voor zijn of haar keuze.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Wat mij betreft is de enige optie nu nog het Britse model. Dus geen beperkingen maar leren leven met corona. En gezien het huidige capaciteitsgebrek in de zorg desnoods een maximum instellen aan ziekenhuis/ic bedden dat beschikbaar kan komen voor niet-gevaccineerden. Dit duidelijk te communiceren aan de bevolking zodat iedereen weet waar ie aan toe is en zelf verantwoordelijkheid kan dragen voor zijn of haar keuze.


Yup
Harde boodschap maar keuzes hebben consequenties.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 28 oktober 2021 om 20:18:

open/sluit de onderstaande quote:

Wat mij betreft is de enige optie nu nog het Britse model. Dus geen beperkingen maar leren leven met corona. En gezien het huidige capaciteitsgebrek in de zorg desnoods een maximum instellen aan ziekenhuis/ic bedden dat beschikbaar kan komen voor niet-gevaccineerden. Dit duidelijk te communiceren aan de bevolking zodat iedereen weet waar ie aan toe is en zelf verantwoordelijkheid kan dragen voor zijn of haar keuze.


Yup
Harde boodschap maar keuzes hebben consequenties.Keuzes hebben nooit deze consequenties gehad. De ziekenhuizen liggen vol met mensen die de gevolgen ervaren van hun keuzes. Meestal van keuzes om iets wel te nemen of te doen. Nu liggen daar ook wat mensen door hun keuze om iets niet te nemen waar dit wellicht wel verstandig was geweest. Ook nu zijn de ziekenhuisopnames in overgrote meerderheid in de leeftijdsgroep 60+. En dan waag ik te betwijfelen of hier de cijfers over gevaccineerd vs. ongevaccineerd juist zijn gezien de totaal andere cijfers die uit onder meer België doorsijpelen. Die cijfers wijzen nl. op in rap tempo afnemende bescherming van de vaccin, met name onder de ouderen.

Keuzes hebben wel bepaalde consequenties. Dat geldt overduidelijk voor de keuzes van het kabinet om al ruim 1,5 jaar niet in zorgcapaciteit te investeren nadat er al jaren kaalslag is gepleegd in ziekenhuis- en IC-bedden. Miljarden voor allerlei mogelijke onzin maar de kern van het probleem ongemoeid laten. Dat riekt naar opzet i.p.v. incompetentie. Per saldo hebben we door overbelasting en uitval van personeel minder bedden dan vorig jaar. Door die keuze zitten we nu al oktober terug in de ellende van vorig jaar ondanks vaccins, natuurlijke immuniteit, coronapas en andere maatregelen.

Ik behoor duidelijk tot de minderheid die er bewust voor heeft gekozen om zich niet te laten vaccineren en ben het ook geenzins van plan. Hoe harder de drang hoe groter mijn weerstand. Ze mogen mij vandaag een papiertje voorleggen en ik teken om afstand te doen van een IC-bed op voorwaarde dat ik dan meteen van alle beperkende maatregelen af ben inclusief de QR-samenleving. Ik ben het er principieel mee oneens maar als dat de prijs van vrijheid is ben ik bereid die 'prijs' te betalen.
Andere ongevaccineerden die ik ken denken daar vaak hetzelfde over. Helaas kiezen media en politiek echter voor stigmatisering en polarisatie in plaats van een open debat over het waarom van de gemaakte keuze. Ik kan dan ook heel weinig met gevaccineerden die nu roepen om maatregelen gericht op ongevaccineerden. Het gros heeft zich opportunistisch laten vaccineren om op vakantie etc. te kunnen en voelt zich strak 'gepakt' door De Jonge en cs. Op zich terecht maar schuif het dan niet af op anderen die een andere keuze hebben gemaakt.

De ingezette weg is duidelijk. Komende week nieuwe algemene maatregelen. Die maatregelen gaan ons echter niet de winter door helpen. De volgende stap zijn specifieke maatregelen voor ongevaccineerden en mijn voorspelling is dat we nog voor kerst weer lockdowns krijgen. Verplichte boostershots als volgende waarbij het vinkje op rood gaat als de booster niet wordt gehaald. Covid gaat niet meer weg en ook boosters en met name QR-codes gaat niet meer weg. Bereid je er maar op voor. Het wordt wederom een lange winter met veel thuiszitten zolang we massaal in de pas blijven lopen. Dit kan en zal nog veel verder gaan en met landen als Canada, Australië, Nieuw-Zeeland maar ook Italië en Frankrijk als lichtend voorbeeld.

 

+4/-1

Helemaal met je eens. Nu zullen ze nog met algemene maatregelen komen die onvoldoende effect hebben. Daarna ‘kunnen’ ze niet anders dan specifieke maatregelen in te voeren voor ongevaccineerden.

Of er moet nog een nieuwe variant komen waardoor iedereen weer naar binnen moet.

Btw, de jonge weigert ziekenhuiscijfers per ziekenhuis te geven aan de kamer, want dat zou het vertrouwen in het rivm ondermijnen. Geeft niet bepaald vertrouwen in de correctheid van de cijfers.

Dit bericht is gewijzigd op 29 oktober 2021, 09:48:58.

 

+2/-1

Haha serieus? Dat mensen nu nog meegaan in deze zooi en nog met het beschuldigende vingertje naar de ongevaccineerden durven te wijzen.
Nu gewoon overduidelijk blijkt dat de prikken veel minder goed werken als gedacht en het 0,0 zin heeft om een virus onder controle te houden en een lockdown uiteindelijk ook gewoon zin heeft zullen we misschien onderhand eens in moeten zien dat we er gewoon mee moeten leren leven. Er is nog 0,0 gedaan aan om de mens gezonder te laten leven. Het enige dat gepusht wordt is prikken, want prikken doen wonderen. Nou dat blijkt wel. Daar komt bij dat alle beloftes die deze regering heeft gedaan weer geschonden zijn. Ik begrijp best dat het niet makkelijk is met iets nieuws, maar zo stelselmatig onzin verkondigen en/ of later terugkomen op je uitspraken is wel heel erg. En dan wordt je geadviseerd door zogenaamde experts, wat een grap. Dan kun je naar Wilders of Baudet kijken, maar zeker Wilders zegt vaak zinnige dingen. Een qr code laten zien in een restaurant, hoelang laten mensen zich deze onzin nog voorkauwen?

 

+4/-3

Ik heb tegen alle partijen wel wat te zeggen.

Aan de ene kant RIVM en de medische hoek die stelden dat de vaccins absoluut afdoende werken tegen corona.
Nee, geen 100% zekerheid, maar voor vrijwel de gehele groep gevaccineerden is gezegd en lijkt de praktijk ook aan te tonen dat zij niet - en al zeker niet ernstig ziek worden van het coronavirus.

De groep gevaccineerden is beloofd dat wanneer we een bepaalde drempel gevaccineerden zouden bereiken in dit land, we terug naar normaal zouden kunnen.
Welnu, die drempel is ruimschoots overschreden.

De groep medici zeggen dat niemand kan ontkomen aan het coronavirus.
Welnu, wat is er beter dan het juist nu, nu een overweldigend grote groep gevaccineerd is en daardoor beschermd? Volgens eigen zeggen is die besmetting toch onvermijdelijk! Beter laat je het nu dus rond gaan, nu de bescherming nog massaal aanwezig is.
Eventuele besmettingen maken dan zelden ernstig ziek maar vormen wel een grote booster voor het immuniteitssysteem. Wat kun je nog beter hebben naar de toekomst toe?

Kort en bondig; de belofte dat wanneer mensen zich massaal zouden laten vaccineren, dit in ruil zou betekenen dat we terug naar normaal kunnen, moet niet weer gebroken worden!

Ik wil ook zeggen tegen de Gommersen en Kuipersen van deze wereld. Jullie jammeren nu al bijna 2 jaar dat de zorg aan de maat is. Waarom hebben jullie niet gereageerd?
Steeds leggen jullie de bal bij anderen, maar ipv elke avond ergens aanschuiven had een beetje strategisch handelen jullie niet misstaan.

En ja, dat had gekund en gemoeten!

Dan naar de groep niet gevaccineerden.
Je het is een vrije keus. Maar even rationeel. Wat is in godsnaam het bezwaar?
Puur principe?
Daar kunnen we met ons allen toch niks mee?

Alle andere argumenten zijn intussen ingehaald door de realiteit. Er zijn wereldwijd inmiddels zoveel mensen gevaccineerd en we hebben inmiddels bijna een jaar massale ervaring.
Als er echt grote na- effecten waren hadden we het nu inmiddels wel geweten.


Kortom aan 2 kanten zitten uitersten die me niet bevallen.

De RIVM etjes cs van deze wereld die maar tot in den treure de hele bevolking in haar vrijheid wil inperken omdat ze op nul risico sturen....intussen geen enkel oog voor al wat onderweg sneuvelt.
De medici die vinden dat alles en iedereen hen met een probleem opzadelt maar verzuimen om strategisch de hand aan de ploeg te slaan.

En anderzijds een kleinere groep in de samenleving die puur principieel en al lang niet meer rationeel, de kont tegen de krib gooit maar met hun schreeuw om individuele vrijheid, wel een aanslag doet op de individuele vrijheden van de meerderheid.

En daar tussen in het overgrote deel van onze samenleving wat onderhand gek wordt van beide kanten aan de zijkant van die overgrote meerderheid.

Schei toch eens uit allemaal! Pak je verantwoordelijkheid aan beide kanten en stop met aan twee kanten drukken met de grote meerderheid in de mangel daar tussen.

 

+5/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fox schreef op 29 oktober 2021 om 19:26:

Daar komt bij dat alle beloftes die deze regering heeft gedaan weer geschonden zijn. Ik begrijp best dat het niet makkelijk is met iets nieuws, maar zo stelselmatig onzin verkondigen en/ of later terugkomen op je uitspraken is wel heel erg. En dan wordt je geadviseerd door zogenaamde experts, wat een grap.


Hier erger ik me ook groen en geel aan. Al 2 jaar lang roepen Rutte en de Jonge "als we dit, dan dat" gebaseerd op informatie van de 'experts' van het RIVM. Alleen 9 van de 10 keer komt dat niet uit. Er zijn ontelbaar veel voorspellingen niet uitgekomen en ontelbaar veel beloftes geschonden. Zo veel, dat ik eigenlijk niks meer serieus kan nemen wat uit hun mond komt.

 

+4/-0

Volgens RIVM is corona ongeveer 10 keer erger dan griep, correct me if I’m wrong. Met de huidige vaccinatiegraad, meer dan 90% van de mensen die een risico lopen zijn gevaccineerd, en van die 10% heeft de helft al een besmetting meegemaakt. Dus ongeveer 5% over. Is dan de ernst van corona ondertussen niet minder erg geworden dan bij een zwaar griepseizoen? Ik weet er natuurlijk ook niet alles vanaf, daarom vraag ik het. Maar ik krijg zo de indruk dat, na bijna 2 jaar paniek, de kans bestaat dat de angst nu niet meer in verhouding is. Voor de griep, waar soms bijna 0,1% aan overlijdt in een paar maanden, heb ik nog nooit iemand gezien die daar bang voor is. De kans om als gevaccineerde op de IC te komen is 1 op 10.000, oftewel 0,01%. Je kunt niet met 0,0% risico leven, dat is helaas niet realistisch. Maatregelen waren natuurlijk hard nodig, welke wel en niet goed waren mag natuurlijk discussie over zijn. Maar ik begrijp het niet helemaal als er nu nog maanden zware maatregelen zouden komen. Lijkt me dat nu een realistisch moment is dat we zullen moeten leren leven met corona, en heb vrij goede onderbouwingen daarvoor hierboven gelezen.

Wat betreft vaccineren: Ik ben pro vaccineren, maar ook voor keuzevrijheid. Ik zou er zelf niet voor kiezen om niet gevaccineerd te worden, maar ik vind keuzevrijheid een groot goed dat gerespecteerd moet worden. Ook als je zelf die keuzes niet helemaal begrijpt. Ik vind de tweedeling wel zorgelijk, mensen zouden meer respect voor elkaar moeten hebben, ook als ze het niet met elkaar eens zijn. En ik begrijp de frustratie aan alle kanten, bij zowel voor- als tegenstanders. Maar elkaar in de haren vliegen zal de problemen alleen maar groter maken. Beter op een respectvolle manier de dialoog met elkaar aangaan, daar geloof ik veel meer in.

Dit bericht is gewijzigd op 30 oktober 2021, 14:55:16.

 

+2/-0

Als op de IC 20% gevaccineerd is en de vaccinatiegraad is 90% en er liggen 300 mensen op de IC en we gaan uit van 16 miljoen volwassenen dan is voor gevaccinnerden de kans om nu op de IC te liggen 4,1 op 1 miljoen. Voor niet gevaccineerden is dat 150 op 1 miljoen. Maar houd gerust vol dat het niet aan de niet gevaccineerden ligt. Met 100% zou de bezetting dan op een niveau liggen wat geen enkele maatregel zou nodig hebben.

Dat de werking van vaccins tegenvalt is duidelijk, maar wat mij betreft worden ze morgen nog verplicht

 

+5/-1

Ik heb er geen onderzoek van gemaakt en n=1 heeft wetenschappelijk geen waarde qua statistiek, maar mijn oma, longpatient, van 84 is buiten de IC gebleven en heeft uiteindelijk een redelijk acceptabel ziekteverloop gehad, waarbij de artsen konden meten dat de antistoffen hun werk deden. Je kunt natuurlijk nooit weten wat als, maar ik kan niet anders dan vermoeden dat ze zonder vaccin er slechter aan toe zou zijn geweest.

 

+3/-0

Prima dat je dat denkt en dat ze dat doet. Mijn moeder heeft hem ook genomen.
Maar het blijft een vrije keuze voor iedereen, al neem je er geen of ieder jaar 2. Je mag zelf je conclusie trekken of je vindt of het wel of niet genoeg werkt en wat je er verder van vindt. En het heeft nu lang genoeg geduurd allemaal dus laten we gewoon weer verder gaan met leven.

 

+2/-1

Je mag zelf je conclusies trekken, wetenschap is dood.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fox schreef op 29 oktober 2021 om 19:26:

Haha serieus? Dat mensen nu nog meegaan in deze zooi en nog met het beschuldigende vingertje naar de ongevaccineerden durven te wijzen.
Nu gewoon overduidelijk blijkt dat de prikken veel minder goed werken als gedacht en het 0,0 zin heeft om een virus onder controle te houden en een lockdown uiteindelijk ook gewoon zin heeft zullen we misschien onderhand eens in moeten zien dat we er gewoon mee moeten leren leven. Er is nog 0,0 gedaan aan om de mens gezonder te laten leven. Het enige dat gepusht wordt is prikken, want prikken doen wonderen. Nou dat blijkt wel. Daar komt bij dat alle beloftes die deze regering heeft gedaan weer geschonden zijn. Ik begrijp best dat het niet makkelijk is met iets nieuws, maar zo stelselmatig onzin verkondigen en/ of later terugkomen op je uitspraken is wel heel erg. En dan wordt je geadviseerd door zogenaamde experts, wat een grap. Dan kun je naar Wilders of Baudet kijken, maar zeker Wilders zegt vaak zinnige dingen. Een qr code laten zien in een restaurant, hoelang laten mensen zich deze onzin nog voorkauwen?Het begon grappig en eindigde nog grappiger. Zeker Wilders zegt vaak zinnige dingen...

Oh, zoals? Of bedoel je Paul Wilders, Geert z'n broer, die iedereen juist waarschuwd voor zijn broer?

Daarbij 0,0 zin om een virus onder controle te houden? Vertel, je bron. Ben er als afgestudeerd Microbioloog wel benieuwd naar.

Dat jij zegt dat prikken niet werken, tsja.... Het overduidelijke bewijs is echter aanwezig dat de vaccinaties absoluut wel werken.

ongeveer 15% is niet gevaccineerd, maar hey, 80% van de ziekenhuisopnames komt uit die kleine groep... en meer dan 85% van de IC opnames komt uit die groep. Hoe zou dat komen? Toeval? Kom op, lees verder dan je PVV of FVD -pamflet

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 29 oktober 2021 om 22:24:
De groep gevaccineerden is beloofd dat wanneer we een bepaalde drempel gevaccineerden zouden bereiken in dit land, we terug naar normaal zouden kunnen.
Welnu, die drempel is ruimschoots overschreden.En zijn we niet terug naar normaal gegaan? Terug is een richting. Dat we alleen in t OV nog een mondkapje op moeten en er om middernacht nog een sluitingstijd is, is zo marginaal vergeleken met alle maatregelen ooit. Wees eerlijk, heb jij er echt last van dat je om middernacht buiten wordt geveegd? En even een kwartiertje een mondkapje op, nou spannend... in Japan en China dragen ze die dingen dag en nacht... Oh, wacht, dus ze halen de zuurstof dus toch niet weg, want Chinezen en Japanners leven langer dan Europeanen gemiddeld... Daarbij zit de vaccinatiebereidheid in die landen vrijwel tegen de 100% aan... Langstlevenden laten zich dus makkelijker vaccineren... 1+1 = ?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

PSVeldhoven42 schreef op 31 oktober 2021 om 14:58:

open/sluit de onderstaande quote:

Fox schreef op 29 oktober 2021 om 19:26:

Haha serieus? Dat mensen nu nog meegaan in deze zooi en nog met het beschuldigende vingertje naar de ongevaccineerden durven te wijzen.
Nu gewoon overduidelijk blijkt dat de prikken veel minder goed werken als gedacht en het 0,0 zin heeft om een virus onder controle te houden en een lockdown uiteindelijk ook gewoon zin heeft zullen we misschien onderhand eens in moeten zien dat we er gewoon mee moeten leren leven. Er is nog 0,0 gedaan aan om de mens gezonder te laten leven. Het enige dat gepusht wordt is prikken, want prikken doen wonderen. Nou dat blijkt wel. Daar komt bij dat alle beloftes die deze regering heeft gedaan weer geschonden zijn. Ik begrijp best dat het niet makkelijk is met iets nieuws, maar zo stelselmatig onzin verkondigen en/ of later terugkomen op je uitspraken is wel heel erg. En dan wordt je geadviseerd door zogenaamde experts, wat een grap. Dan kun je naar Wilders of Baudet kijken, maar zeker Wilders zegt vaak zinnige dingen. Een qr code laten zien in een restaurant, hoelang laten mensen zich deze onzin nog voorkauwen?Het begon grappig en eindigde nog grappiger. Zeker Wilders zegt vaak zinnige dingen...

Oh, zoals? Of bedoel je Paul Wilders, Geert z'n broer, die iedereen juist waarschuwd voor zijn broer?

Daarbij 0,0 zin om een virus onder controle te houden? Vertel, je bron. Ben er als afgestudeerd Microbioloog wel benieuwd naar.

Dat jij zegt dat prikken niet werken, tsja.... Het overduidelijke bewijs is echter aanwezig dat de vaccinaties absoluut wel werken.

ongeveer 15% is niet gevaccineerd, maar hey, 80% van de ziekenhuisopnames komt uit die kleine groep... en meer dan 85% van de IC opnames komt uit die groep. Hoe zou dat komen? Toeval? Kom op, lees verder dan je PVV of FVD -pamfletKom op, kijk eens wat anders dan het NOS journaal. Als je wat verder kijkt dan je neus lang is dan zie je dus dat dat helemaal niet zo is. We hebben al iemand gezien van het Maastrichts ziekenhuis, we hebben al kunnen lezen dat in België 55% in het ziekenhuis gevaccineerd is. Hugo begint te stotteren en geeft aan dat er geen cijfers beschikbaar zijn maar hij weet jou toch wijs te maken dat 80% gevaccineerd is. Knap!

Bovendien moet je mijn woorden niet verdraaien. Ik heb niet gezegd dat die prikken niet werken, ik heb gezegd dat ze veel minder goed werken dan gedacht.
Probeer me niet in een hoekje te duwen met je pamflet. Dat ik Wilders vaak zinnige dingen hoor zeggen betekent verder helemaal niets. En al was dat wel slaat je opmerking nog steeds helemaal nergens op en generaliseer je gruwelijk.

 

+2/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Fox schreef op 31 oktober 2021 om 16:35:

open/sluit de onderstaande quote:

PSVeldhoven42 schreef op 31 oktober 2021 om 14:58:

open/sluit de onderstaande quote:

Fox schreef op 29 oktober 2021 om 19:26:

Haha serieus? Dat mensen nu nog meegaan in deze zooi en nog met het beschuldigende vingertje naar de ongevaccineerden durven te wijzen.
Nu gewoon overduidelijk blijkt dat de prikken veel minder goed werken als gedacht en het 0,0 zin heeft om een virus onder controle te houden en een lockdown uiteindelijk ook gewoon zin heeft zullen we misschien onderhand eens in moeten zien dat we er gewoon mee moeten leren leven. Er is nog 0,0 gedaan aan om de mens gezonder te laten leven. Het enige dat gepusht wordt is prikken, want prikken doen wonderen. Nou dat blijkt wel. Daar komt bij dat alle beloftes die deze regering heeft gedaan weer geschonden zijn. Ik begrijp best dat het niet makkelijk is met iets nieuws, maar zo stelselmatig onzin verkondigen en/ of later terugkomen op je uitspraken is wel heel erg. En dan wordt je geadviseerd door zogenaamde experts, wat een grap. Dan kun je naar Wilders of Baudet kijken, maar zeker Wilders zegt vaak zinnige dingen. Een qr code laten zien in een restaurant, hoelang laten mensen zich deze onzin nog voorkauwen?Het begon grappig en eindigde nog grappiger. Zeker Wilders zegt vaak zinnige dingen...

Oh, zoals? Of bedoel je Paul Wilders, Geert z'n broer, die iedereen juist waarschuwd voor zijn broer?

Daarbij 0,0 zin om een virus onder controle te houden? Vertel, je bron. Ben er als afgestudeerd Microbioloog wel benieuwd naar.

Dat jij zegt dat prikken niet werken, tsja.... Het overduidelijke bewijs is echter aanwezig dat de vaccinaties absoluut wel werken.

ongeveer 15% is niet gevaccineerd, maar hey, 80% van de ziekenhuisopnames komt uit die kleine groep... en meer dan 85% van de IC opnames komt uit die groep. Hoe zou dat komen? Toeval? Kom op, lees verder dan je PVV of FVD -pamfletKom op, kijk eens wat anders dan het NOS journaal. Als je wat verder kijkt dan je neus lang is dan zie je dus dat dat helemaal niet zo is. We hebben al iemand gezien van het Maastrichts ziekenhuis, we hebben al kunnen lezen dat in België 55% in het ziekenhuis gevaccineerd is. Hugo begint te stotteren en geeft aan dat er geen cijfers beschikbaar zijn maar hij weet jou toch wijs te maken dat 80% gevaccineerd is. Knap!

Bovendien moet je mijn woorden niet verdraaien. Ik heb niet gezegd dat die prikken niet werken, ik heb gezegd dat ze veel minder goed werken dan gedacht.
Probeer me niet in een hoekje te duwen met je pamflet. Dat ik Wilders vaak zinnige dingen hoor zeggen betekent verder helemaal niets. En al was dat wel slaat je opmerking nog steeds helemaal nergens op en generaliseer je gruwelijk.Ik kijk helemaal geen NOS journaal. Ik kijk namelijk helemaal geen TV.

Dat in België 55% gevaccineerd is in t ziekenhuis, wow! 80 % is gevaccineerd, ofwel het je als ongevaccineerde nog steeds meer kans om in het ziekenhuis te komen. Statistiek les 1. Of in jip en janneketaal: Als 1 van de 10 vrienden niet gevaccineerd is, en er 2 vriendein in het ziekenhuis komen: de ongevaccineerde en 1 gevaccineerde, liggen er 50% gevaccineerde vrienden in het ziekenhuis. Schokkend! Volgens PVV en FVD logica.

En generaliseren?, Ik lees: Haha serieus? Dat mensen nu nog meegaan in deze zooi en nog met het beschuldigende vingertje naar de ongevaccineerden durven te wijzen.

Over generaliseren gesproken. Maar ja, laat ik eens generaliseren: Van mij mogen alle niet gevaccineerden (op medische oorzaak na) per direct het land worden uitgezet. En ziekenkosten wegens COvid19 besmetting bij ongevaccineerden op eigen kosten. Generaliserend? Ja. wordt eens tijd om terug te generaliseren naar FVD en PVVers

 

+2/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 157 pagina's: 1 2 3 4 ... 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 153 154 155 156 157

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona