Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... 167 168 169 170 171

Ik denk dat jij mijn reacties in dit topic zover niet hebt gelezen!

 

+1/-0

Jawel hoor. Duidelijk genoeg. Die gingen alleen niet over cijfers of links. Begrijp me niet verkeerd. Je schrijft veel, prima voor een debat, maar ik vind geen ondersteunende info.

Ik weet ook wel dat ik af en toe te ver door drijf, maar sinds ik wakker ben geworden voel ik me een soort apologeet. Ik ben zeer overtuigd hiervan nu en ik zou het zeer, zeer, zeer jammer vinden als mensen nu de verkeerde keuzes maken.

Als het zo doorgaat, gaat de hele rechtstaat eraan. Vrijheden worden beperkt, onschendbaarheid van het menselijk lichaam wordt afgebroken door verplichte pcr test als je Nederland in wil, terwijl het een grondrecht is dat Nederlanders ten allen tijde moeten kunnen terugkeren naar hun vaderland. Een pcr test is een medisch invasieve handeling. Het dragen van mondkapjes is een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer. En zo ga maar door. Alle maar dan ook werkelijk alle grondrechten worden afgebroken en bijna geen mens die het ziet!

De overheid zou de burger moeten beschermen, maar breekt systematisch alle grondrechten af. Ze maken er een puinhoop van in Den Haag.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 1 februari 2021, 22:08:10.

 

+1/-5

Jij hebt in mijn posts geen cijfers of links gezien?

 

+1/-0

De laatste pagina's niet en ik ga zeker geen 20000 posts teruglezen.

 

+1/-0

Dan is inderdaad discussie voeren vrij lastig, ik ben namelijk geen koe die zijn eigen woorden steeds op commando herkauwt.

 

+1/-0

Dat kan, maar dat vraag ik ook niet. Je verwacht nu van mij dat ik 70 pagina's ga teruglezen?

 

+1/-0

Dat is aan jou. Alleen siert het je dan niet om conclusies te vellen of ik wel of geen cijfers bekijk.

open/sluit de onderstaande quote:

Dat is je goed recht, om de cijfers niet te bekijken, maar dat kun je wel geen debat voeren.


en kun je volgens je eigen logica dus ook zeggen "als jij mijn postings niet bekeken hebt je dus ook geen debat met me kunt voeren.
als je jezelf apologeet voelt is het denk ik juist zinvol je eerst goed in te lezen.
Debat voeren kan immers alleen als je de standpunten en meningen van anderen ook hoort en kent.

 

+3/-0

Ja ik ben goed ingelezen, veel te diep zelfs. Maar moet ik hier nu een debat gaan voeren? Ik waarschuw alleen maar.

 

+1/-3

open/sluit de onderstaande quote:

Wolffie Thijskraan schreef op 01 februari 2021 om 09:29:

Ik wil ook geen debat voeren, volgens mij is dat forum hier ook niet de juiste plaats.open/sluit de onderstaande quote:

Wolffie Thijskraan schreef op 01 februari 2021 om 21:44:
Dat is je goed recht, om de cijfers niet te bekijken, maar dat kun je wel geen debat voeren.Wat er allemaal wel / niet mogelijk is op 1 dag in Wolffie's world.

 

+3/-0

Wie gisteren Barbara Baarsma heeft gehoord, heeft haar gewoon vrijwel letterlijk mijn mening, en dat wat ik hier probeer te betogen, horen uitleggen en verdedigen!
Tijd dat dit soort meningen ook eens in Den Haag gehoord gaan worden!!!

 

+2/-0

Zelfs de mensen op de IC worden nu kritisch:

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/01/31/maatregelen-eisen-te-grote-tol-a4029894link

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Wolffie Thijskraan schreef op 01 februari 2021 om 21:55:
Maar sinds ik wakker ben geworden voel ik me een soort apologeet. Ik ben zeer overtuigd hiervan nu en ik zou het zeer, zeer, zeer jammer vinden als mensen nu de verkeerde keuzes maken.Aiai. De brainwash heeft toegeslagen.
"Wakker" als metafoor voor per ongeluk in een fabeltjesfuik geduikeld.
Je links zijn weerlegd, maar je blijft doorgaan. Volg een tijdje geen nieuws, je hebt er toch geen invloed op.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Wolffie Thijskraan schreef op 01 februari 2021 om 21:28:

Zo is het helaas wel, het is nooit iets anders geweest, kijk maar naar de actuele cijfers: https://www.worldometers.info/coronavirus/link

Daar staan alle cijfers.
De lulverhaaltjes omheen hoef ik niet te horen, wat ik wil zien, zijn cijfers. En dan kan ik er mijn eigen interpretatie van maken zonder bevooroordeeld te worden door de overheid.

Het grootste probleem is : het is makkelijk mensen te bedriegen, maar bijna onmogelijk ze ervan te overtuigen, dat ze bedrogen zijn.

De volgende link is trouwens de mooiste, die verhelderde veel voor mij :
https://www.youtube.com/watch?v=bnkbHXGQaXolink
Toen was ik ook definitief "om".
Die video is hilarisch!

We testen meer en daarom vinden we meer: Dat is niet eens helemaal waar (zie de eerdere link van B O M M E L) en verder ook best wel logisch met de a-symptomatische gevallen.

We nemen maatregelen en daarna vergelijken we de sterfte en blijkt het "gemiddeld tot normaal griepseizoen" (wat een leugen is).
Dat dat dankzij die (een deel van) die maatregelen is is zo voor de hand liggend dat het vergeten wordt.

Dat medicijn waar ze dan mee komen is ook al lang gedebunkt.

En dan de blabla over de Diamond Princess. Daar is gewoon een wiki pagina over:
https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_on_Diamond_Princesslink

Passagiers gingen in quarantaine (zou dat te maken hebben met dat het virus zich niet verspreide?) en velen ervan testen nog positief nadat ze eindelijk aan land gingen. 70% immuun is een giller.


Als dit je wakkere toestand is dan zou ik maar terug gaan slapen Wolfie!

Dit bericht is gewijzigd op 2 februari 2021, 09:36:45.

 

+3/-0

De vrees voor de Britse variant en de cirkelredenering van het OMT.

https://maurice.nl/2021/02/02/nederlandse-variant-in-engeland/link

Waarom de vrees voor de Britse variant terwijl de aantallen in GB rap teruglopen na de zeer goed te verklaren piek begin januari?
Waarom wordt de vrees van een derde golf in stand gehouden terwijl niets in de Britse cijfers daarop wijst?
Waarom is er nul kennis over het specifieke effect van bepaalde maatregelen?

Die cijfers uit GB zouden juist de onderbouwing kunnen geven om langzaam meer mogelijk te maken en maatregelen te verlichten. Nu lijkt het vooral een politiek besluit ingegeven door maatschappelijke druk waar het OMT eigenlijk niet achter staat en de vraag is dan waarom niet..
Het bevestigt wat mij betreft de noodzaak om dit OMT te vervangen of aan te vullen voor nieuwe inzichten.

En 'goed' nieuws van het vaccinatiefront.
https://www.focus.de/politik/deutschland/nach-impf-gipfel-merkel_id_12931612.htmllink

Geen vrijheden voor gevaccineerden totdat duidelijk is of het beschermt tegen overdracht. Waarmee de impliciete boodschap dus is dat een vaccin dat niet tegen transmissie beschermt ons helemaal nergens brengt. Daarmee vervalt dus ook de hoofdreden om überhaupt te laten prikken voor het gros van de bevolking.
Als het aan Frau Merkel ligt zitten we voorlopig nog aan deze ellendige maatregelen vast. Waarmee we dus direct weten hoe haar schoothondje Rutte in de wedstrijd zit.

Dit bericht is gewijzigd op 2 februari 2021, 15:48:52.

 

+2/-0

Volgens mij zit GB sinds 4 januari in een strenge lockdown, Ierland zit sinds 30 december in een zogenaamde 'Level 5 Lockdown', dat lijkt me een belangrijke redenen waarom de cijfers daar naar beneden gaan. En dat is nadat ze een tijd lang het meest aantal doden per dag ter wereld hadden.

Waarom Maurice de Hond dat niet benoemd in zijn artikel is totaal onbegrijpelijk. Hij zegt letterlijk: "Maar wat de grafiek ook laat zien, is dat zowel in Ierland als in Engeland het aantal nieuwe besmettingen al voor half januari fors gingen dalen (dus dat moet in de praktijk rond de 7e januari zijn gestart met afnames van nieuwe besmettingen)." Goh, laat dat nou net na de invoering van die strengere lockdown maatregelen zijn...

Verder verwijs ik m.b.t. dhr. De Hond naar de uitzending (gemist) van het programma Propaganda (vanaf 3:40):
https://www.npostart.nl/propaganda/28-01-2021/KN_1725469link

En als we dan toch The Guardian gaan qouten, pak dan deze:
https://www.theguardian.com/world/commentisfree/2021/feb/01/loose-rule-breaking-culture-covid-deaths-societies-pandemiclink

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 02 februari 2021 om 14:38:
Waarom is er nul kennis over het specifieke effect van bepaalde maatregelen?


Vrij simpel; omdat er geen enkel land is dat maar één maatregel tegelijk heeft ingevoerd. Wanneer meerdere maatregelen tegelijk zijn ingevoerd, kun je niet meer goed herleiden welke maatregel tot welk effect heeft geleid.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 2 februari 2021, 17:25:44.

 

+4/-0

Die lockdown in Engeland is voor een flink deel vergelijkbaar met de lockdown hier in NL. De cijfers lopen hier eveneens stevig terug.
Relatief minder snel dan daar omdat de piek daar hoger was als gevolg van de versoepeling kort voor Kerst toen wij juist strenger werden.

Dan blijft de vraag waarom onze deskundigen zo stellig zijn over die derde golf en een nieuwe piek in de ziekenhuizen terwijl de cijfers uit Engeland daar geen aanleiding toe geven. Waarom blijft die Britse variant het horrorscenario met deze Britse cijfers?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 02 februari 2021 om 17:27:

Die lockdown in Engeland is voor een flink deel vergelijkbaar met de lockdown hier in NL. De cijfers lopen hier eveneens stevig terug.
Relatief minder snel dan daar omdat de piek daar hoger was als gevolg van de versoepeling kort voor Kerst toen wij juist strenger werden.

Dan blijft de vraag waarom onze deskundigen zo stellig zijn over die derde golf en een nieuwe piek in de ziekenhuizen terwijl de cijfers uit Engeland daar geen aanleiding toe geven. Waarom blijft die Britse variant het horrorscenario met deze Britse cijfers?Volgens mij moet je eerst de volgende vragen kunnen beantwoorden voordat je verder gaat met de redenering: Waarom denk je dat het aantal besmettingen in GB en Ierland (in december) zo snel opliepen én waarom denk je dat die piek zo hoog was (tot hoogste ter wereld)? Was dat alleen te verklaren doordat ze daarvoor een versoepeling hadden doorgevoerd óf is, met name, de hoogte van de piek ook te verklaren omdat er sprake was van een meer besmettelijke variant?

Want stel; de Britse variant zou besmettelijker zijn, dan zou dit toch ook leiden tot een snellere stijging en een hogere piek bij versoepelingen, eens?

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 2 februari 2021, 18:23:22.

 

+3/-0

Blij om te lezen dat na het geblaat van Wolffie er weer een inhoudelijke discussie gevoerd wordt.

Het artikel van het NRC, gepost door Eindhovian, geeft input voor een goede discussie. Een klein deel van de maatregelen versoepelen ten koste van een toename van het aantal besmettingen en een kritischer IC-opnamebeleid waardoor patiënten die weinig kans op overleven hebben eerder "opgegeven worden". Dat klinkt als een afweging die je zou kunnen maken, en waarbij de benefit vanwege het toegenomen geluk van de massa waarschijnlijk groter zal zijn dan de cost van de extra besmettingen en doden die het oplevert. Mits natuurlijk de toeloop op de zorg niet te groot gaat worden. Want wat ga je doen met die patiënten die je nu niet wekenlang op de ic houdt? Ga je die ook niet meer opnemen om gewone ziekenhuisafdelingen? Laat je die thuis, onder begeleiding van de huisarts, sterven? Als je dat goed kan organiseren, zou het mijns inziens zeker niet verkeerd zijn om een afgewogen risico te nemen met versoepelingen.

Ik ben benieuwd naar de uitleg van het kabinet over de verlenging van de lockdown zometeen. Ik moet bekennen dat ik de cijfers en de impact van de Britse variant nu niet voldoende kan inschatten om te bepalen of deze verlenging "terecht" is. De post van mar88vdv doet mij vermoeden dat de zorgen om deze variant toch wel terecht zijn.

Hopelijk komt er ook iets meer perspectief en duidelijkheid over op welke momenten / bij welke thresholds bepaalde dingen kunnen veranderen.

 

+3/-0

Dat NRC artikel had ik een paar dagen terug al gepost.

Maar duidelijk is dat we momenteel letterlijk gegijzeld worden door een kleine, eenzijdige groep wetenschappers.

Een groep die zich altijd voorstaat op feiten te sturen.
Maar wat zijn de feiten?

In Nederland is R al langere tijd onder nul
Alle parameters geven duidelijke verbeteringen aan.

Maar ondanks het feit dat de parameters eigenlijk aanleiding zouden moeten zijn de touwtjes wat te laten vieren..ZEKER ook omdat we inmiddels met het inenten van de kwetsbare groepen zijn begonnen houden we het land in een angst-wurggreep.
Want...De Britse variant!!!!!!

We sturen dus niet op de feiten die voor liggen maar op vermoedens en aanname die wetenschappelijk onderbouwd zijn!

Dit artikel geeft heel veel background tav die zogenaamde Britse variant
https://www.ftm.nl/artikelen/britse-variant-covidlink

Maak er uw eigen tekening maar bij!!!

een andere parameter die ik graag ten berden wil brengen is R in the UK
https://www.bbc.com/news/health-52473523link

Wie kan mij nu vertellen waar het fundament ligt om op basis van aannames van een beperkte groep virologen zo eenzijdig impact op de maatschappij te laten leggen?

Ik verwijs graag naar de uitzending van Jinek van gisteren. Barbara Baarsma legt daar haarfijn uit hoe ik de dingen xie!

Want een ding wil ik inmiddels wel stellen!
De overheid, de medici en de virologen hebben een verantwoordelijkheid om de zorg en kwetsbaren te beschermen!
Maar de rigide eenzijdige aanpak die nu gehanteerd wordt kan ik vast voorspellen dat de schade die zij op legio andere gebieden berokkenen, hun geweten in de toekomst aan grote zelfreflectie onderhevig zal zijn.

De balans is zoek. Wat we nu winnen met een te rigide aanpak staat in geen verhouding meer tot de schade die er door veroorzaakt wordt.

 

+2/-0

Het perspectief wat geboden wordt met de routekaart en de weg terug naar normaal vind ik toch wel erg onduidelijk. Vooral lastig voor de winkeliers en de horecasector ook. Wanneer kan er versoepeld worden? De risiconiveau’s die genoemd worden blijven lastig te interpreteren. Ik snap het probleem voor de overheid, maar dit geeft toch wel minder duidelijkheid dan ik gedacht had.

 

+1/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 66 67 68 69 70 71 72 73 74 ... 167 168 169 170 171

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona