Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 100 pagina's: 1 2 3 4 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 96 97 98 99 100

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 08 februari 2021 om 19:51:

open/sluit de onderstaande quote:

mar88vdv schreef op 08 februari 2021 om 09:28:

Dat gaat over de modellen de gebruikt worden de verspreiding van de Britse variant te voorspellen, niet over het onderliggende onderzoek naar de mutaties en eigenschappen van het virus zelf. En volgens mij is best te verdedigen dat ze nu extra voorzichtig zijn met de modellen en nu meer rekening houden met de slechtere scenario's en die weer bijstellen als er meer duidelijkheid is. Maar er is wel degelijk een wetenschappelijk onderbouwing voor de zorg over Britse variant, daar vroeg je naar.


Volgens mij gaat het juist precies over de snelheid van verspreiding; waar nu ondanks alle dalende cijfers toch zo ingrijpend beleid wordt gemaakt
open/sluit de onderstaande quote:

Het berekenen van transmissievoordelen is slechts een stukje van de puzzel, maar het wordt nu geïnterpreteerd alsof het de hele puzzel is.’


Mijn quote refereert hier precies aan! De rest van het artikel gaat oa op dit aspect dieper in maar ik ga het hele artikel niet quoten, je kunt het immers allen zelf lezen.

Ik las nog eens terug en reeds in april wees COuthino op de zeer eenzijdige aanpak van het OMT
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2331752-oud-directeur-rivm-advies-van-omt-aan-het-kabinet-is-te-eenzijdig.htmllink

De geluiden dienaangaande (zie wederom ook FTM artikel, maar er zijn inmiddels vanuit vele disciplines dezelfde geluiden te horen) zwellen gelukkig aan.

Onze regering etc. etc. (ingekort)Leuk dat je weer verwijst naar dat FTM artikel en verder niet reageert op mijn onderbouwing die een antwoord was op een vraag van jou. Je doet een claim (er is geen wetenschappelijke onderbouwing voor de zorgen die er zijn over de Britse variant), ik reageer daar (meerdere malen) specifiek op en vervolgens ga je het weer over de modellen hebben en je eigen verhaal zitten voeren. En over dat FTM-artikel waar je nu al een keer of 5 naar hebt verwezen: Heb je het vervolg verder ook gelezen op FTM? Ze hebben dit bericht geplaatst over de 1e versie van het artikel met de originele naam ‘Virologen: Britse covidvariant minder besmettelijk dan gevreesd’:

open/sluit de onderstaande quote:

Binnen onze eigen redactie ontstond discussie over de vraag of de kop van ons artikel niet te scherp was geformuleerd. Strikt genomen is hij feitelijk niet juist: de geciteerde virologen wijzen in het artikel immers op de onzekerheid die er rond de vermeend hogere besmettelijkheid van de Britse variant nog steeds bestaat. Om die reden hebben we besloten om de kop aan te passen in: 'Virologen: nog geen sluitend bewijs voor grotere besmettelijkheid Britse covidvariant'.en verder:

open/sluit de onderstaande quote:

We hebben viroloog Ron Fouchier om een reactie gevraagd op het RIVM-bericht. ‘De laatste data dateert van 21 januari en toen was de Britse variant verantwoordelijk voor circa 20 procent van de totale besmettingen. Alle berichtgeving over hogere percentages in de media is gebaseerd op wiskundige modellen.’ De verspreiding van de variant neemt volgens Fouchier inderdaad toe, maar de snelheid waarmee dat gebeurt is op basis van de openbare data niet in lijn met een exponentiële toename. ‘En zelfs als die wel exponentieel is, dan nog is dat geen hard bewijs dat de variant meer besmettelijk is.’

De meeste epidemiologen denken er anders over, maar Fouchier blijft bij de analyse die hij in ons artikel onderbouwt. ‘Wat mij betreft is er nog altijd geen overtuigend bewijs dat de VK variant meer besmettelijk is.’Daarmee plaatst FTM de claims in het artikel van Fouchier in de juiste context en worden daarmee ook best wel wat afgezwakt. Maar als jij gewoon hier naar blijft verwijzen, omdat die claims beter in jouw verhaal passen, dat is jouw keuze natuurlijk.

 

+3/-2

We praten in een kringetje in een technische discussie. Daarbij zijn we het er feitelijk over eens dat er nog geen enkel bewijs is.
Alleen ben jij de schoenverkoper in de woestijn die zegt niemand draagt schoenen dus er is geen markt voor schoenen! Waar ik zeg niemand draagt schoenen dus er is een enorme markt voor schoenen.
Maar wil jij ook eens een keer reageren op de vele opmerkingen mbt de veel te eenzijdige aanpak en het gebrek aan transparantie in de besluitvorming.

 

+2/-3

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 08 februari 2021 om 22:14:

We praten in een kringetje in een technische discussie. Daarbij zijn we het er feitelijk over eens dat er nog geen enkel bewijs is.
Alleen ben jij de schoenverkoper in de woestijn die zegt niemand draagt schoenen dus er is geen markt voor schoenen! Waar ik zeg niemand draagt schoenen dus er is een enorme markt voor schoenen.
Maar wil jij ook eens een keer reageren op de vele opmerkingen mbt de veel te eenzijdige aanpak en het gebrek aan transparantie in de besluitvorming.Die vergelijking raakt kant noch wal en we praten niet in een kringetje, je verlegd gewoon steeds de discussie naar hetgeen waar jij de focus op wil leggen en negeert tegenargumenten compleet. Ik reageer juist continue specifiek op de onderliggende claims die hier gemaakt worden en bronnen die daarbij worden gebruikt om dat verhaal over een "eenzijdige aanpak" te onderbouwen. Ik probeer daar beargumenteerd mijn vraagtekens bij te zetten of probeer die vragen te beantwoorden.

Maar helaas vervolgens, zoals je nu ook weer gedaan hebt (ik lees geen enkele reactie op de 'FTM update' van het bericht), ga je daar vrijwel niet op in. Dat komt op mij over dat je niet voldoende zelf kritisch bent en je liever vast blijft houden bij je originele verhaal, dan dat je reageert op de tegenargumenten en kritiek die ik (en anderen) aandragen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 8 februari 2021, 22:29:12.

 

+3/-2

Kortom. het enige waar jij over wilt praten is het feit dat de Britse variant zoveel gevaarlijker is, terwijl ik stel dat er voldoende meningen zijn die zeggen dat daar geen onderbouwing voor is. Terwijl de cijfers zowel hier als in the UK fors naar beneden gaan.
Dat is precies wat er mis is in de hele discussie ook landelijk, we zijn in een tunneltje geraakt!
En om nog eens een vergelijk te maken; als de cijfers laag blijven zegt men: zie de variant is wel besmettelijker maar de cijfers blijven zo laag omdat wij de juiste maatregelen namen. En als de cijfers zouden stijgen roept men; zie de cijfers stijgen dus we hebben gelijk de variant is zoveel gevaarlijker want veel besmettelijker.
Daarmee is men gevrijwaard om alles, incl elke maatregel, op zijn merites te beschouwen. Zolang men de mensen kan vangen onder een deken van angst worden kritische geluiden in de kiem gesmoord en hen die ze uiten weggezet als minder expert dan wel minder kundig dan wel onverantwoord.

Intussen hoor ik gister Klaver spreken over de gigantische schade die aan de hele lockdown zit voor de jeugd.
Maar dit, en vele andere zaken, verliezen met glans van de angstparadox het virus het virus het virus, de Britse variant!
Tunneltjes!

 

+3/-3

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 09 februari 2021 om 06:40:

Kortom. het enige waar jij over wilt praten is het feit dat de Britse variant zoveel gevaarlijker is, terwijl ik stel dat er voldoende meningen zijn die zeggen dat daar geen onderbouwing voor isNope. Jij stelde dat er geen (wetenschappelijk) gegronde reden voor zorg is m.b.t. de Britse variant Oftewel, jij startte (samen met anderen) de discussie en koos het gespreksonderwerp. Vervolgens beschrijf ik in detail waarom en op basis waarvan die er wel is en waarom de zorg best te rechtvaardigen is. Vervolg: geen inhoudelijk reactie van jou daarop.

Pagina na pagina verwijs je iedereen naar het artikel van FTM, daar staat die 'mening' waar je het over hebt. Ik reageer daar op en zeg dat FTM zelf daar ook zijn vraagtekens bij heeft gezet ondertussen en die claims in de juiste context plaats. Vervolg: Weer geen inhoudelijke reactie van jou en weer herhaal je alleen je eigen verhaal. Volgens mij zit je dan zelf in een tunneltje.

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 09 februari 2021 om 06:40:
Dat is precies wat er mis is in de hele discussie ook landelijk, we zijn in een tunneltje geraakt!
En om nog eens een vergelijk te maken; als de cijfers laag blijven zegt men: zie de variant is wel besmettelijker maar de cijfers blijven zo laag omdat wij de juiste maatregelen namen. En als de cijfers zouden stijgen roept men; zie de cijfers stijgen dus we hebben gelijk de variant is zoveel gevaarlijker want veel besmettelijker.Wat jij doet, is niet veel anders: Als de cijfers dalen zeg je dat het allemaal wel meevalt en die Britse variant helemaal niet zo veel besmettelijker is. Stijgen de cijfers dan ligt dat alleen aan de maatregelen die versoepeld waren of omdat mensen die regels niet naleven. En dat ze een tijd lang in de VK en Ierland het meest aantal besmettingen en doden hadden ter wereld, daar wordt niet op in gegaan.

Ik zeg juist: Omdat we nog geen duidelijkheid hebben over de besmettelijkheid is het waarschijnlijk beter om voorzorgsmaatregelen te nemen totdat er duidelijkheid is. De andere oplossing is naar mijn mening gokken met mensenlevens. En het voorkomen van veel doden (zoals in en VK en Ierland in de aflopen periode) vind ik een gegronde reden die opweegt tegen de negatieve gevolgen van de lock down en avondklok (waar nogsteeds ruim draagvlak voor is en waar gisteren de vertegenwoordigers van de veiligheidsregio's hun tevredenheid over uitspraken).

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 9 februari 2021, 11:40:52.

 

+5/-2

De reden dat ze in VK en Ierland een tijd de meeste besmettingen en doden hadden is overduidelijk terug te voeren op die versoepelingen voor de Feestdagen.
De besmettingen zijn daar in rap tempo terug gelopen na de volgende lockdown, dan kun je vrij duidelijk van correlatie spreken.

Ondertussen krijgen we gelijktijdige meldingen uit België:
https://www.demorgen.be/nieuws/van-gucht-16-procent-van-besmettingen-veroorzaakt-door-britse-variant-toename-lijkt-wat-te-vertragen~b0f4c791/link
16% Britse variant

En Nederland
https://www.nrc.nl/nieuws/2021/02/05/nu-komt-de-week-van-de-waarheid-voor-de-opmars-van-de-britse-variant-a4030678link
67% Britse variant (volgens het modelletje)

Da's nogal een verschil voor twee buurlanden met nog steeds veel grensverkeer.

Ondertussen zitten wij in de strengste lockdown van Europa (zie onderstaande grafieken) en horen we alleen maar dat hel en verdoemenis op ons af komen.

https://ourworldindata.org/grapher/covid-stringency-index?tab=chart&stackMode=absolute&time=2020-01-22..latest&country=NLD~GBR~BEL~DEU&region=Worldlink

Zoals al eerder aangegeven: We leven in een dictatuur van angstige virologen en medici waarin ieder tegengeluid door politici wordt geweerd. Het Rutte-aanpak is pure verkiezingsstrategie. Neem alleen al die avondklok. Effect onbewezen maar toch verlengd. En dadelijk wordt het een succesverhaal. Terwijl iedere boerenlul kan bedenken dat mensen de komende weken vanwege het weer minder de deur uitgaan. Je zou de politiecapaciteit nuttiger in kunnen zetten. Het is beleid voor de bühne en pure angstporno.

Maar vooral juichen over iedere aanscherping.
Juichen voor vaccinatiepaspoorten
Juichen voor mondkapjes
Juichen voor winkel- en horecasluiting
Juichen voor een avondklok
Juichen voor maatregelen ook na vaccinatie
Juichen als we straks jaarlijks een verplichte prik moeten halen omdat 1 prikje onvoldoende blijkt

Ongekend hoe de complete bevolking apathisch toekijkt hoe hun manier van leven en vrijheid in een jaar tijd bij het grof vuil wordt gegooid.

 

+6/-6

"Apathisch toekijken". Je moet het maar durven zeggen na al die rellen. Bovendien is er intussen vrijwel overal tegengeluid te horen. Over de avondklok, over de schoolsluitingen, over het gebrek aan zorg (onontdekte kanker, geestelijke gezondheidszorg). Dat het kabinet daar geen flikker meedoet is waar, maar apathisch toekijken is al lang voorbij.

Verder: "Juichen als we straks jaarlijks een verplichte prik moeten halen omdat 1 prikje onvoldoende blijkt". Ik ga er vanuit dat dat hooguit voor risicopatienten gaat worden, net zoals de griepprik. En dat Rutte stemmen gaat winnen door de avondklok lijkt me helemaal speculatie.


Er is verder helemaal niet veel grensverkeer tussen Belgie en Nederland.

En besmettelijkheid is volgens mij vrij makkelijk te meten: Het feit dat de Britse variant dominanter wordt betekent dat die besmettelijker is maar das mijn boerenverstand speaking want IK BEN GEEN VIROLOOG.

 

+5/-2

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 08 februari 2021 om 19:51:

Intussen is de Zuid Afrikaanse variant al bezig de vaccins te slim af te zijn. Eerdaags komt de Griekse of Poolse variant die het echt voor elkaar krijgt.
Ik stel voor dat we voortaan de maatregelen dan maar tot in de pruimentijd doorvoeren.Het gave van de Moderna en Pfizer mRNA vaccins is dat die heel makkelijk zijn bij te sturen.

 

+6/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 09 februari 2021 om 13:10:

"Apathisch toekijken". Je moet het maar durven zeggen na al die rellen. Bovendien is er intussen vrijwel overal tegengeluid te horen. Over de avondklok, over de schoolsluitingen, over het gebrek aan zorg (onontdekte kanker, geestelijke gezondheidszorg). Dat het kabinet daar geen flikker meedoet is waar, maar apathisch toekijken is al lang voorbij.

Verder: "Juichen als we straks jaarlijks een verplichte prik moeten halen omdat 1 prikje onvoldoende blijkt". Ik ga er vanuit dat dat hooguit voor risicopatienten gaat worden, net zoals de griepprik. En dat Rutte stemmen gaat winnen door de avondklok lijkt me helemaal speculatie.


Er is verder helemaal niet veel grensverkeer tussen Belgie en Nederland.

En besmettelijkheid is volgens mij vrij makkelijk te meten: Het feit dat de Britse variant dominanter wordt betekent dat die besmettelijker is maar das mijn boerenverstand speaking want IK BEN GEEN VIROLOOG.Het grootste deel van de bevolking kijkt nog steeds apathisch toe omdat ze in een volslagen angstmodus zitten. Die paar rellende tokkies is geen tegengeluid maar helaas 'normaal' voor dat slag volk. Het redelijke tegengeluid neemt idd. langzaamaan toe maar blijft nog erg beperkt tot columns en belangengroepen. De politiek doet er helemaal niks mee omdat ze hebben gezien dat een strenge aanpak scoort bij dat apathische deel van de bevolking.

Zie onderstaand bericht over het jaarlijkse prikje in de UK. Als er 1 schaap over de dam is... Laten we hopen dat het alleen voor risicopatiënten is, eerst zien dan geloven.
https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-britain-vaccine-bo/uk-says-covid-19-booster-and-annual-vaccinations-very-probable-idUSKBN2A70A5link

Grensverkeer is wellicht op de hoofdwegen opgedroogd maar in de grensstreken nog steeds volop aanwezig. Prima, niet tegen te houden maar het is wel heel opvallend hoe groot het verschil in aanwezigheid van de Britse variant dan blijkbaar is.

Dat die variant dominanter wordt is logisch als het besmettelijker is. Dat moet nog steeds daadwerkelijk worden aangetoond. Mijn punt is dan ook dat je niet door kunt gaan maatregelen maar aan te houden of verder aan te scherpen o.b.v. die aannames zonder dat model te herzien o.b.v. werkelijke data. Dan houd je angst in stand en dat is exact waar het OMT en kabinet naar mijn mening mee bezig zijn. De tunnelvisie van een kabinet wat alleen naar de witte jassen kijkt i.p.v. een bredere maatschappelijke afweging te maken

 

+3/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Nope. Jij stelde dat er geen (wetenschappelijk) gegronde reden voor zorg is m.b.t. de Britse variant


Nee dat is niet wat ik stelde!
Ik stelde dat het bewijs daarvoor niet geleverd is, maar intussen wel zeer ingrijpende maatregelen genomen worden op basis van niet bewezen veronderstellingen.
open/sluit de onderstaande quote:

Oftewel, jij startte (samen met anderen) de discussie en koos het gespreksonderwerp.


Dan heb je slecht opgelet.

Ik probeer juist steeds opnieuw de discussie in breder perspectief te trekken.
Namelijk de morele discussie in hoeverre de maatregelen die genomen worden momenteel met een beleid wat louter op corona-preventie gericht is, houdbaar is in relatie tot de vele enorme nevenschade die dit beleid met zich meebrengt.
open/sluit de onderstaande quote:

Vervolgens beschrijf ik in detail waarom en op basis waarvan die er wel is en waarom de zorg best de rechtvaardigen is. Vervolg: geen inhoudelijk reactie van jou daarop.


Ik ga hier zeer inhoudelijk op in. Alleen jij probeert de discussie te beperken tot dat wat nu het OMT ook doet; we willen corona de wereld uit.
Mijn vraag is: tegen welke prijs?

Mijn tweede opmerking daarover is de zorg dat het virus zich dusdanig voortbeweegt dat de gekozen aanpak (vaccinatie) wel een heel eenzijdige is en daarbij in mijn ogen onvoldoende oog is voor een plan B.
namelijk; wat als deze aanpak niet werkt?
En de voortekenen zijn niet gunstig. De vaccinatiecampagnes gaan langzaam. Er komen al de eerste geluiden dat mutaties bepaalde vaccins te snel af zijn.

Maar, vooral zorgelijk, mensen die gevaccineerd zijn kunnen toch drager van het virus blijven. Daarmee lopen we dus het risico dat het virus ongemerkt voortwoedt en dus onbeperkt kans krijgt te muteren met alle gevolgen van dien!

DUS probeer ik, gesteund door experts uit vele disciplines, zie de vele artikelen die ik plaatste, de discussie op gang te krijgen over wat als het virus blijft?!
Hoe gaan we dan ons leven inrichten?
Ik heb al gezegd; accepteren we het als een fact of life en accepteren net als met griep dat er gewoon jaarlijks een x aantal mensen aan zullen sterven? Waarbij we uiteraard proberen, net als met griep, om die kwetstsbare groep met jaarlijkse vaccinatiecampagnes te beschermen.

Mijn kritiek nu is dat we blijkbaar streven naar een nulpunt vwb coronapatienten en doden. Is dat realistisch? En hoe lang willen we dan de zaak op slot houden om dat punt te bereiken? En wat doen we als zoals nu al een jaar lang, de praktijk steeds weerbarstiger is dan de hoop en verwachting?
open/sluit de onderstaande quote:

De andere oplossing is naar mijn mening gokken met mensenlevens. En het voorkomen van veel doden (zoals in en VK en Ierland in de aflopen periode) vind ik een gegronde reden die opweegt tegen de negatieve gevolgen van de lock down en avondklok (waar nogsteeds ruim draagvlak voor isDan heb je weinig oog voor de aanzwellende groep kritische experts, ik heb daar, nogmaals, een groot aantal voorbeelden van gepost hier. Lees en hoor je ooit wat ik post in die links?

Als je het hebt over gokken met mensenlevens, dan zijn we precies waar ik stelde dat we waren.
Een mensenleven wat verloren gaat door corona is blijkbaar meer waard dan alle levens die nu gevaar lopen door de zeer eenzijdige puur op corona gerichte aanpak.
Leg mij eens uit wie bepaalt dat het gewonnen coronalevensjaar meer waard is dan dat wat we verliezen in de eenzijdige aanpak?

tenslotte heb ik nog een vraag
https://coronavirus.data.gov.uk/link
kan iemand mij uitleggen waarom in the UK, met de bevreesde variant, het aantal tests significant oploopt....maar voor de rest alle cijfers met rasse schreden dalen?

 

+3/-2

Zo werkt dus de Duitse angstfabriek. Ben benieuwd wanneer de Nederlandse beerput wordt opengetrokken.

https://nos.nl/artikel/2367971-duits-ministerie-schakelde-wetenschappers-in-om-corona-angst-op-te-wekken.htmllink

 

+3/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 09 februari 2021 om 15:50:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 09 februari 2021 om 13:10:

"Apathisch toekijken". Je moet het maar durven zeggen na al die rellen. Bovendien is er intussen vrijwel overal tegengeluid te horen. Over de avondklok, over de schoolsluitingen, over het gebrek aan zorg (onontdekte kanker, geestelijke gezondheidszorg). Dat het kabinet daar geen flikker meedoet is waar, maar apathisch toekijken is al lang voorbij.

Verder: "Juichen als we straks jaarlijks een verplichte prik moeten halen omdat 1 prikje onvoldoende blijkt". Ik ga er vanuit dat dat hooguit voor risicopatienten gaat worden, net zoals de griepprik. En dat Rutte stemmen gaat winnen door de avondklok lijkt me helemaal speculatie.


Er is verder helemaal niet veel grensverkeer tussen Belgie en Nederland.

En besmettelijkheid is volgens mij vrij makkelijk te meten: Het feit dat de Britse variant dominanter wordt betekent dat die besmettelijker is maar das mijn boerenverstand speaking want IK BEN GEEN VIROLOOG.Het grootste deel van de bevolking kijkt nog steeds apathisch toe omdat ze in een volslagen angstmodus zitten.Er is een groot gedeelte dat zwijgt. Dat klopt. En dat klopt altijd over alle zaken. Maar dat ze dat doen omdat ze in volslagen angstmodus zitten is echt flagrante flauwekul. Ik ken echt helemaal niemand in Nederland of Belgie die in angstmodus zit, hooguit mijn schoonmoeder van in de 70. Maar zij heeft daar als risicogroep dan ook redenen toe.
Verder zullen er inderdaad mensen bang zijn ja. Maar je suggestie dat er bewust een angstcultuur gekweekt is is echt belachelijk.

 

+5/-2

open/sluit de onderstaande quote:tenslotte heb ik nog een vraag
https://coronavirus.data.gov.uk/link
kan iemand mij uitleggen waarom in the UK, met de bevreesde variant, het aantal tests significant oploopt....maar voor de rest alle cijfers met rasse schreden dalen?Aantal positieve tests per 100k in VK zit op 199,4 (per 7 dagen), terwijl wij per vandaag op 10,2 met een teruglopend aantal testen. Beiden dus sterk dalend waarbij je mag aannamen dat de gevreesde variant daar al dominant en het OMT hier dezelfde aanname doet. Maar toch krijgen wij de gevreesde derde golf. Misschien is de Britse variant op het vasteland besmettelijker dan op een eiland volgens onze experts.

https://www.nu.nl/coronavirus/6115409/rivm-de-storm-komt-we-moeten-ons-niet-in-slaap-laten-sussen-door-daling.htmllink
14% is dus in 2021 een 'hele kleine daling'. Benieuwd hoe een stijging van 14% dan wordt aangekondigd als die komt.

Of zou het Duitse scenario van vorig jaar nu in NL ´verkocht´ moeten worden.
https://nos.nl/artikel/2367971-duits-ministerie-schakelde-wetenschappers-in-om-corona-angst-op-te-wekken.htmllink

Er moet immers ook nog een Great Reset worden uitgerold. En dat gaat een stuk makkelijker met een angstige bevolking.
https://www.youtube.com/watch?v=-tN9f_uOLOAlink

Op basis van de cijfers krijg je mij die derde golf dus niet verkocht. Enige plausibele uitleg is mensen zich massaal niet meer laten testen als gevolg van het GGD-datalek en het slechte weer.

 

+2/-3

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 09 februari 2021 om 20:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 09 februari 2021 om 15:50:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 09 februari 2021 om 13:10:

"Apathisch toekijken". Je moet het maar durven zeggen na al die rellen. Bovendien is er intussen vrijwel overal tegengeluid te horen. Over de avondklok, over de schoolsluitingen, over het gebrek aan zorg (onontdekte kanker, geestelijke gezondheidszorg). Dat het kabinet daar geen flikker meedoet is waar, maar apathisch toekijken is al lang voorbij.

Verder: "Juichen als we straks jaarlijks een verplichte prik moeten halen omdat 1 prikje onvoldoende blijkt". Ik ga er vanuit dat dat hooguit voor risicopatienten gaat worden, net zoals de griepprik. En dat Rutte stemmen gaat winnen door de avondklok lijkt me helemaal speculatie.


Er is verder helemaal niet veel grensverkeer tussen Belgie en Nederland.

En besmettelijkheid is volgens mij vrij makkelijk te meten: Het feit dat de Britse variant dominanter wordt betekent dat die besmettelijker is maar das mijn boerenverstand speaking want IK BEN GEEN VIROLOOG.Het grootste deel van de bevolking kijkt nog steeds apathisch toe omdat ze in een volslagen angstmodus zitten.Verder zullen er inderdaad mensen bang zijn ja. Maar je suggestie dat er bewust een angstcultuur gekweekt is is echt belachelijk.- Basisschoolkinderen met een snotneus een PCR-test af laten nemen terwijl Rutte zelf beweert dat testen zonder symptomen geen zin heeft en trots verkondigt dat hij nog nooit getest is.
- Ouders die kinderen naar school brengen, adviseren buiten een mondkapje laten dragen.
- Kinderen uit groep 7 en 8 adviseren een mondkapje te dragen buiten het lokaal

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijslink

Iedereen mag daar zijn eigen kwalificaties aan geven maar ik noem dat angstcultuur kweken. En dat geldt voor veel meer van de maatregelen en communicatie daarover.

 

+3/-3

Nog even een pareltje uit de angstfabriek van het RIVM:

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/bijna-170-000-nieuwe-besmettingen-per-dag-als-britse-variant-nederland-overspoelt~af4ba9b3/link

Nog geen maand geleden voorspelden de cijfergoeroe’s voor begin februari dus zo’n 170.000 besmettingen. Per dag! Op basis van dit model is destijds de avondklok ingevoerd. We zijn nu begin februari en de dagelijkse besmettingen lagen voor de sneeuwstorm zo rond de 4.000. En daar zat het effect van de avondklok nog níet eens in verwerkt.

Dit soort berichten doen me toch sterk denken aan vroegere schoolprojecten op de heao. Je begint met een uitkomst en daar creëer je met de natte vinger een cijfermatige onderbouwing bij.

 

+2/-3

Worden jullie nooit moe van alle maren bij het presenteren van de dagelijkse aantallen besmettingen?

De afgelopen 24 uur zijn er 500 besmettingen minder geconstateerd dan gemiddeld, maar:
- dit beeld is mogelijk vertekend door een storing in de IT systemen van de GGD
- de resultaten van het weekend komen pas later binnen
- er is minder getest vanwege de kerstperiode
- er is minder getest omdat er test locaties gesloten zijn door de sneeuw
- de Britse variant komt eraan
- de ziekenhuis bezetting is nog onverminderd hoog

Ik heb al ontelbaar veel varianten voorbij zien komen. Het is iedere keer hetzelfde liedje. Als het omhoog gaat is het alle hands aan dek. Als het omlaag gaat gaat dat altijd gepaard met een uitleg wat daarvan de reden is en we absoluut niet opgelucht adem hoeven te halen. Het bericht dat een daling van 14% een hele kleine daling is is in dat opzicht het toppunt.

Dit dus:

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 09 februari 2021 om 06:40:
En om nog eens een vergelijk te maken; als de cijfers laag blijven zegt men: zie de variant is wel besmettelijker maar de cijfers blijven zo laag omdat wij de juiste maatregelen namen. En als de cijfers zouden stijgen roept men; zie de cijfers stijgen dus we hebben gelijk de variant is zoveel gevaarlijker want veel besmettelijker.


Op deze manier zijn de maatregelen wel heel makkelijk uit te leggen. Ik begin ook steeds meer te twijfelen aan de rol van het RIVM. Vanuit het RIVM komt zonder uitzondering niks anders dan de maatregelen moeten strenger strenger strenger. De aantallen dalen nu al 7 weken op rij. En toch horen we alleen maar het moet strenger strenger strenger. En alle maatregelen die er zijn moeten verlengd worden.

 

+2/-4

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 09 februari 2021 om 20:38:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 09 februari 2021 om 20:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 09 februari 2021 om 15:50:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 09 februari 2021 om 13:10:

"Apathisch toekijken". Je moet het maar durven zeggen na al die rellen. Bovendien is er intussen vrijwel overal tegengeluid te horen. Over de avondklok, over de schoolsluitingen, over het gebrek aan zorg (onontdekte kanker, geestelijke gezondheidszorg). Dat het kabinet daar geen flikker meedoet is waar, maar apathisch toekijken is al lang voorbij.

Verder: "Juichen als we straks jaarlijks een verplichte prik moeten halen omdat 1 prikje onvoldoende blijkt". Ik ga er vanuit dat dat hooguit voor risicopatienten gaat worden, net zoals de griepprik. En dat Rutte stemmen gaat winnen door de avondklok lijkt me helemaal speculatie.


Er is verder helemaal niet veel grensverkeer tussen Belgie en Nederland.

En besmettelijkheid is volgens mij vrij makkelijk te meten: Het feit dat de Britse variant dominanter wordt betekent dat die besmettelijker is maar das mijn boerenverstand speaking want IK BEN GEEN VIROLOOG.Het grootste deel van de bevolking kijkt nog steeds apathisch toe omdat ze in een volslagen angstmodus zitten.Verder zullen er inderdaad mensen bang zijn ja. Maar je suggestie dat er bewust een angstcultuur gekweekt is is echt belachelijk.- Basisschoolkinderen met een snotneus een PCR-test af laten nemen terwijl Rutte zelf beweert dat testen zonder symptomen geen zin heeft en trots verkondigt dat hij nog nooit getest is.
- Ouders die kinderen naar school brengen, adviseren buiten een mondkapje laten dragen.
- Kinderen uit groep 7 en 8 adviseren een mondkapje te dragen buiten het lokaal

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijslink

Iedereen mag daar zijn eigen kwalificaties aan geven maar ik noem dat angstcultuur kweken. En dat geldt voor veel meer van de maatregelen en communicatie daarover.


Dat kan wel zijn, maar het is niet wat je zei:


Het grootste deel van de bevolking kijkt nog steeds apathisch toe omdat ze in een volslagen angstmodus zitten

Dat is belachelijk. Het gros van de mensen laat zijn pis nie lauw maken

 

+7/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 09 februari 2021 om 23:36:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 09 februari 2021 om 20:38:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 09 februari 2021 om 20:23:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 09 februari 2021 om 15:50:

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 09 februari 2021 om 13:10:

"Apathisch toekijken". Je moet het maar durven zeggen na al die rellen. Bovendien is er intussen vrijwel overal tegengeluid te horen. Over de avondklok, over de schoolsluitingen, over het gebrek aan zorg (onontdekte kanker, geestelijke gezondheidszorg). Dat het kabinet daar geen flikker meedoet is waar, maar apathisch toekijken is al lang voorbij.

Verder: "Juichen als we straks jaarlijks een verplichte prik moeten halen omdat 1 prikje onvoldoende blijkt". Ik ga er vanuit dat dat hooguit voor risicopatienten gaat worden, net zoals de griepprik. En dat Rutte stemmen gaat winnen door de avondklok lijkt me helemaal speculatie.


Er is verder helemaal niet veel grensverkeer tussen Belgie en Nederland.

En besmettelijkheid is volgens mij vrij makkelijk te meten: Het feit dat de Britse variant dominanter wordt betekent dat die besmettelijker is maar das mijn boerenverstand speaking want IK BEN GEEN VIROLOOG.Het grootste deel van de bevolking kijkt nog steeds apathisch toe omdat ze in een volslagen angstmodus zitten.Verder zullen er inderdaad mensen bang zijn ja. Maar je suggestie dat er bewust een angstcultuur gekweekt is is echt belachelijk.- Basisschoolkinderen met een snotneus een PCR-test af laten nemen terwijl Rutte zelf beweert dat testen zonder symptomen geen zin heeft en trots verkondigt dat hij nog nooit getest is.
- Ouders die kinderen naar school brengen, adviseren buiten een mondkapje laten dragen.
- Kinderen uit groep 7 en 8 adviseren een mondkapje te dragen buiten het lokaal

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijslink

Iedereen mag daar zijn eigen kwalificaties aan geven maar ik noem dat angstcultuur kweken. En dat geldt voor veel meer van de maatregelen en communicatie daarover.


Dat kan wel zijn, maar het is niet wat je zei:


Het grootste deel van de bevolking kijkt nog steeds apathisch toe omdat ze in een volslagen angstmodus zitten

Dat is belachelijk. Het gros van de mensen laat zijn pis nie lauw makenLaat ik het speciaal voor jou iets anders formuleren.

Het gros van de bevolking loopt als een stel makke schaapjes achter het zwalkende beleid van kabinet en OMT aan. We laten ons de pis niet lauw maken maar ondertussen:
- accepteren we enorme gezondheidsschade omdat covid patienten altijd voor gaan;
- zitten we al een jaar grotendeels thuis te werken;
- spreken we niet of nauwelijks af met vrienden en familie;
- accepteren we dat kinderen maandenlang niet naar school mogen;
- accepteren we dat studenten in isolement wegkwijnen op hun kamertje;
- kunnen we in totaal al ruim een half jaar niet naar restaurant, cafe, theater etc;
- dragen we mondkapjes en zie ik ook steeds meer mensen op straat met die dingen op;
- gaat het grootste deel straks braaf een spuitje halen;
- is het draagvlak voor maatregelen als de avondklok nog steeds erg groot.

En dat voor virus met een IFR van 0,23% over alle leeftijdsgroepen.

Maar paniek en angst daar doen we inderdaad niet aan.

 

+2/-5

Godzijdank halen we allemaal dadelijk braaf een spuitje ja! En dat mensen mondkapjes dragen, ik zie daar het grote probleem niet van. Ik geloof er, zeker op straat, niet dat het nut heeft maar om dat nu aan te dragen als bewijs dat mensen bang zijn...

Voor de rest heb je soms een punt, maar we zitten juist ook in deze situatie omdat mensen juist wel blijven afspreken.

Ik zie eigenlijk alleen paniek en angst bij de die hard tegenstanders: Paniek en Angst dat we hier niet meer uit geraken. En paniek en angst voor een spuitje.


En mocht je denken dat het minnetje van mij komt: It wasnt me. Sinds de doortocht van Wolfie ben je een baken van redelijkheid :D

 

+5/-0

Mensen met een andere mening direct neerzetten als 'makke schaapjes'. Dat zegt meer over jezelf en vooral het gebrek aan respect voor een andere mening dan over die andere mensen.

 

+5/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 100 pagina's: 1 2 3 4 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 96 97 98 99 100

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona