Transparent
Inloggen
Sluiten

Nick Viergever: 'Het is een overtuigende overwinning'

16 december 2018 01:10

Nick Viergever gaf in gesprek met Fox Sports aan tevreden te zijn over de wedstrijd tegen Heracles Almelo. "Het is een overtuigende overwinning, dus we kunnen weer tevreden de bus in", aldus Viergever, die het op het veld soms best zwaar had. "Het was vandaag extreem koud. Helemaal na die rode kaart, toen gingen we wat compacter spelen en hadden we bijna geen druk vooruit. Dan sta je soms wat stil als verdediger. Je moet dan bij de les blijven en jezelf scherp houden, maar de tweede helft was wel iets kouder."

Het ging wel moeizamer dan het leek. "In de eerste helft hadden we toch veel slordig balverlies eigenlijk. Zij hadden toch drie, vier goede mogelijkheden om tot gevaar te komen. Wij helpen ze daarmee in het zadel. In de tweede helft ook nog één of twee keer", zo gaf hij aan. "Dat zijn dingen die er echt uit moeten. Of dat door het veld komt, weet ik niet. Maar soms zag het er wel heel makkelijk uit dat balverlies."

Zelf was Viergever in het begin van de tweede helft erg belangrijk met een tackle toen Kuwas alleen af kon op Jeroen Zoet. "Dat is mazzel dat het op kunstgras was, want hij moest hem een keer extra aannemen omdat het kunstgras is. Dat geeft mij extra de tijd, omdat de bal bij de eerste aanname blijft hangen", zei hij daarover. "Daardoor kon ik dichtbij komen en moest hij hem nog een keer meenemen. Toen was het moment om te kunnen ingrijpen. Dat was een belangrijk moment, want dan had het zo maar 1-2 kunnen worden."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws