Transparent
Inloggen
Sluiten

Wim Kieft: 'Met Van Marwijk krijgt Van Bommel de beste opleiding die hij zich kan wensen'

19 januari 2019 09:20 - De Telegraaf

Wim Kieft vindt het een slimme keuze van PSV om Bert van Marwijk een rol te geven binnen het eerste elftal. Dat geeft hij aan in zijn column in De Telegraaf. "Zo kan hij de onervaren technische staf, met schoonzoon Mark van Bommel als hoofdcoach aan het roer, begeleiden, coachen en behoeden voor de traditionele beginnersfouten. Bert zorgt voor rust, hij predikt rust, doet geen rare dingen, reageert altijd rustig in plaats van impulsief", aldus Kieft. "Van Marwijk is een figuur in het voetbal waar ik iets mee heb. Ze zeggen ronduit waar het op staat en ze praten nauwelijks over zichzelf en hun eigen prestaties. Van Marwijk is altijd helder, duidelijk, eerlijk, heeft een goede voetbalvisie."

Volgens de voormalig spits van PSV is Van Marwijk ook goud waard voor Van Bommel. "Van Bommel is toch iemand die gedurende zijn carrière conflicten aan zijn kont heeft hangen. Denk aan zijn clashes met Van Gaal en Van Basten", zo geeft hij aan. "Dat het in zijn debuutseizoen relatief zo rustig is rond Van Bommel heeft te maken met de inbreng van Van Marwijk. Hij deinst er ongetwijfeld niet voor terug om zijn schoonzoon even tot de orde te roepen bij vreemd afwijkend gedrag. Bijvoorbeeld als Van Bommel weer even de voetbalprofessor gaat uithangen, die alles nog een keer uitlegt. Daar heeft hij nogal een handje van. Bert zegt dan ongetwijfeld: ’Niet doen’."

Kieft gaat verder: "Met Van Marwijk erbij krijgt Van Bommel de beste trainersopleiding die hij zich kan wensen en tegelijkertijd moet je Van Bommel z’n foutje gunnen in zijn debuutjaar."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Ik ben het hier volledig mee eens. Bommel wordt een topper!
 
7 maanden geleden
Dat denk ik ook. Maar je moet toch eens uitleggen @sosa, waarom 'blundert' Bommel zo ontzettend door Hendrix maar al die tijd te laten staan? Kun je me dat eens uitleggen ?
7 maanden geleden (gewijzigd)
Ik ben blij dat PSV Bommel de kans gegeven heeft en niet gekozen heeft voor Van Marwijk met Bommel als assistent. De ondersteuning door Marwijk is geweldig. Maar ik ben nooit fan geweest van de tactische keuzes van trainer Van Marwijk.

Net als voor voetballers is het eigen niveau van een trainer vooral het gevolg van aanleg en inzet. De huidige en toekomstige prestatie van Bommel als trainer zijn daarom in de eerste plaats een gevolg van hem zelf.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Welke tactische blunders/keuzes heb jij het dan over?

Bommel heeft er ook al 1 gemaakt door gaston te slachtofferen. Guti had ingebracht moeten worden voor hendrix. Maar ja dat zullen beginners fouten zijn.
 
7 maanden geleden
Zo fout dit. Waarom gelijk uitgaan van blunders?
 
7 maanden geleden
Lezen is een kunst. Staat toch blunders/keuzes.

Geef dan op zijn minst een voorbeeld van een foute keuze.
 
7 maanden geleden
En opnieuw is je insteek voorbarig. Welke foute keuzes?
 
7 maanden geleden
Enige fout die hij gemaakt heeft is dat ij Gaston er niet eerder uitgehaald heeft.
 
7 maanden geleden
ook wel erg lang mindere spelers laten staan. Goed voor het zelfvertrouwen maar voor supporters, moeilijker te begrijpen, maar voorlopig gaat het goed ook na Emmen.
Wie had dat kunnen bedenken!

Laatste nieuws