Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV boekt ruime zege op Fortuna dankzij pracht treffers

3 februari 2019 16:21

PSV heeft in eigen huis een ruime overwinning weten te boeken tegen Fortuna Sittard. De Limburgers werden uiteindelijk met 5-0 verslagen. Voor rust opende Gastón Pereiro de score. Na rust maakte Luuk de Jong drie treffers en kwam ook Cody Gakpo op het scorebord.

PSV begon goed aan de wedstrijd. Al snel was het voor de eerste keer raak toen de bal voor de voeten van Gastón Pereiro kwam en de Uruguayaan schoot op schitterende wijze de 1-0 in de verre hoek. Het tempo zakte bij PSV echter heel hard in, waardoor het nauwelijks gevaarlijk werd en Fortuna redelijk eenvoudig overeind kon blijven. Donyell Malen mocht bovendien van geluk spreken dat hij niet met rood van het veld werd gestuurd na een tackle snel na de goal van Pereiro.

Na ruim een half uur spelen kwam Fortuna wel met tien man te staan. Met al geel op zak maakte Clint Essers hands, waardoor hij van scheidsrechter Blom zijn tweede gele kaart kreeg. Ondanks de protesten was de scheidsrechter onverbiddelijk.

Voor rust werd PSV nog amper gevaarlijk. De beste kans die het kreeg was voor Denzel Dumfries, toen hij door een schitterende steekbal van Pablo Rosario alleen voor keeper Koselev werd gezet. De Moldaviër wist echter te redden.

Mark van Bommel besloot in de rust in te grijpen en bracht Cody Gakpo voor Malen. De aanvaller liet zich vrijwel direct zien. Na een kleine tien minuten slingerde hij de bal voor, die door Luuk de Jong knap werd verlengd in de verre hoek. De 2-0 was daarmee een feit en voor de aanvoerder van PSV was het zijn honderdste doelpunt voor de club. Twee minuten later was het weer raak toen Gakpo de bal van Steven Bergwijn kreeg. Gakpo kapte naar binnen en schoot de bal schitterend in de bovenhoek.

PSV leek zich op te kunnen maken voor een makkelijk laatste half uur in de hoop nog flink aan het doelsaldo te kunnen werken. Het kreeg echter een flinke tik te verwerken toen Bergwijn verkeerd neer bij een poging om op doel te schieten. Met een op het oog zware blessure moest hij op de brancard van het veld. Hij werd vervangen door de 16-jarige Mohammed Ihattaren.

Het spel bloedde een beetje door, maar in het laatste kwartier keek de ploeg te beseffen dat het een ideale kans had om aan het doelsaldo te werken. Al snel lag de 4-0 in het doel toen Gakpo een bal gaf op Angelino en de Spanjaard snel voor gaf. De Jong kon vervolgens eenvoudig de bal in het doel tikken.

Gakpo liet zich bij de drie treffers naar rust uitstekend zien en hij leek zelf ook zin te hebben om zelf zijn tweede doelpunt te maken. Die kans kreeg hij ook toen hij door Ihattaren werd diep gestuurd. Het schot van de jongeling kwam echter op de paal. De bal kwam vervolgens voor de voeten van Pereiro, die hoog voorgaf en voor De Jong was het een koud kunstje om zijn derde van de middag te maken en voor de 5-0 eindstand te zorgen.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws