Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV zaterdag op bezoek bij de angstgegner

14 februari 2019 16:00

Aanstaande zaterdag wacht voor PSV de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, een wedstrijd waar PSV de laatste jaren veel problemen mee heeft. De laatste keer dat PSV wist te winnen in Heerenveen was alweer in december 2011. Sindsdien volgden in de Eredivisie. vier nederlagen en twee gelijke spelen. In maart 2012 speelden beide ploegen voor de KNVB Beker ook in Friesland tegenover elkaar. PSV wist toen te winnen en won ruim een maand later ook de bekerfinale tegen Heracles Almelo.

sc Heerenveen kent een zeer ongelukkig seizoen. De Friezen staan op de vijftiende plaats, slechts een punt boven de plek voor degradatie play-offs. De marge tussen de clubs is echter zo klein dat nummer vijf Vitesse maar zeven punten meer heeft. Eerder dit seizoen wist PSV met 3-0 in Eindhoven te winnen van Heerenveen. Hirving Lozano maakte toen twee doelpunten, maar de omhaal van Luuk de Jong was de mooiste van de avond.

De wedstrijd van zaterdag zal de negenentwintigste keer worden dat beide ploegen in competitieverband tegenover elkaar staan. PSV wist twaalf keer met de winst terug te keren naar Eindhoven. Acht keer eindigde het duel in een gelijkspel en ook acht keer was sc Heerenveen de winnaar. Ook vorig seizoen wisten de Friesen te winnen. Door een belabberde start stond het al na zes minuten spelen 2-0 en dat zou uiteindelijk ook de eindstand worden. Lozano kreeg in dat duel nog een rode kaart.

De laatste keer dat PSV won in Heerenveen was ook meteen de grootste overwinning ooit in Heerenveen. PSV wist toen met 1-5 te winnen. Ola Toivonen en Georginio Wijnaldum wisten allebei twee keer te scoren, terwijl ook Tim Matavz een doelpunt maakte.

Zaterdag zal het een bijzonder weerzien worden met Sam Lammers. De spits wordt dit seizoen verhuurd aan sc Heerenveen en inmiddels wist hij negen doelpunten te maken in Friese dienst. Ook voormalig PSV'er Stijn Schaars staat onder contract in Heerenveen. Aan de kant van PSV zal Denzel Dumfries zijn oude ploeggenoten treffen. Vorig seizoen stond hij nog onder contract bij sc Heerenveen.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen angstgegner lozano almelo bekerfinale degradatie dumfries eredivisie friese friesen friesland heracles jong knvb lammers matavz negenentwintigste ola stijn tim toivonen vitesse weerzien wijnaldum

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage