Transparent
Inloggen
Sluiten

Frits Schuitema: 'Het verschil is niet heel groot met voor de winterstop'

1 maart 2019 08:25 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Frits Schuitema: "Het verschil is niet heel groot met voor de winterstop"; image source: Pro ShotsTwaalf jaar geleden kwam het alsnog goed en veroverde PSV de landstitel

In 2007 leek PSV de landstitel te verspelen toen het een voorsprong van liefst elf punten uit handen gaf. Frits Schuitema, voorzitter van de club in dat seizoen, krijgt in gesprek met het Eindhovens Dagblad de vraag of dat seizoen vergelijkbaar is met nu, omdat PSV drie wedstrijden op rij tegen puntverlies aanliep. "Destijds hadden we intern het gevoel dat de titel ons door de vingers glipte. We onderkenden de situatie wel, maar hadden het op een gegeven moment niet meer in eigen hand. Dat voelde even bijzonder slecht", aldus Schuitema. "Nu heb ik zelf nog geen moment dat gevoel bij dit PSV gehad. De situatie is wat mij betreft niet vergelijkbaar."

Schuitema heeft tegenwoordig een rol binnen de stichting PSV Voetbal. "Ik volg het op gepaste afstand, maar in thuiswedstrijden ben ik er in principe altijd bij en uit ook heel vaak. Voor de winterstop viel het dit seizoen allemaal een paar keer net goed voor PSV, bijvoorbeeld in Sittard en Zwolle. Nu valt het ineens een paar keer net niet goed", zo geeft hij aan. "Ik denk dat het verschil niet heel groot is, alleen is dat in de resultaten niet te zien. Afgelopen weekend had PSV tegen Feyenoord de tweede nog moeten maken en in Heerenveen had de derde kunnen vallen. Dan is de teneur totaal anders."

Ondanks dat de titel in 2007 verspeeld leek, wist PSV die dankzij een miraculeuze laatste speelronde toch nog binnen te halen. "Het maakt niet uit wanneer je de titel pakt, als je hem maar pakt", zegt Schuitema daarover.




Tags

schuitema frits titel aanliep feyenoord glipte heerenveen landstitel onderkenden teneur verspeeld verspelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Omdat je nog bovenaan staat LIJKT het alsof alles goed gaat en je alles in eigen hand hebt.
Moet je wel eind maart in Amsterdam winnen!! Anders komt ajax een punt voor en met het makkelijkere programma van ajax, haal je hen nooit meer in.....
+1/-0

 
5 jaar geleden
Een gelijk spelletje bestaat ook nog steeds :-)
+1/-0

 
5 jaar geleden
Een moeilijk of makkelijk programma zegt niet altijd alles. Ajax verloor dit seizoen in Eindhoven en Rotterdam, maar de meeste punten werden verspeeld in op het oog makkelijke wedstrijden: Heracles en Heerenveen thuis en Heracles uit. Wedstrijden waar Ajax het traditioneel lastig heeft (in Utrecht en Den Haag) werden juist eenvoudig gewonnen.
+1/-0

 
Lukte Heracles uit en thuis, thuis is het PSV al gelukt, waarom uit niet. Zal trouwens geheel aan de scheidsrechter liggen, ajax wordt steeds in het zadel geholpen, door vrije trappen net buiten het strafschop gebied zonder overtreding, hoekschoppen die er geen zijn, strafschoppen die er geen zijn, geen rode kaart waar ze die wel hadden moeten krijgen, wedstrijden verzetten om ze extra rust te geven. Het verschil wat de var betreft is, bij ajax kijken of het doelpunt toegekend kan worden, bij de rest van NL kijken ze of ze hem af kunnen keuren. Met buiten spel trekken ze de lijn, bij ajax als de paas nog aangenomen moet worden, bij de rest van NL als de bal reeds vertrokken is.
Iedereen weet het maar er wordt niets aan gedaan.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd en gesloten)
Net als jouw inhoudelijk reactie vol argumenten.
+3/-3

 
5 jaar geleden
Daar hebben we Santa weer. Dit hele verhaal is toch lariekoek of wil je zeggen dat het inhoudelijk te betrappen is op goede feiten? PSV wordt opgejaagd door een team met individueel betere spelers die meer creativiteit hebben en vooral meer scorend vermogen in de breedte. Dan kunnen er allerlei mensen zoals Schuitema aan het woord komen maar dat heeft geen enkele toegevoegde waarde wat mij betreft. Bij Utrecht uit hadden wij psychologisch een mokerslag kunnen uitdelen maar helaas lukte het ons niet om de overwinning eruit te slepen. PSV zal zich heel snel moeten herpakken anders loopt dit seizoen in een nachtmerrie uit. Gratis advies aan jou: let aub op je eigen Posts voordat je een ander gaat veroordelen want het moge duidelijk zijn dat die lariekoek van jou danig irritant begint te worden. Heb jij überhaupt recht van spreken?
+3/-1

 
5 jaar geleden
Mijn mening is dat PSV te weinig haalt in uitwedstrijden. Als je ziet hoe moeilijk de ploeg het heeft tegen FortunaSC, PEC Zwolle, Emmen, FCU (1e helft), SCH (1e helft), Fey (1e helft). Alleen uit tegen ADO en Heracles werd er met overtuiging gespeeld en ruim gewonnen.
Waarom kan er de tweede helft wel gas gegeven worden en kunnen er meerdere goeie kansen gecreeerd worden? Instelling van de spelers?
Op papier heeft ajax inderdaad een betere selectie met veel meer (individuele) kwaliteit en snelheid, maar als je ziet hoe PSV voor de winterstop de meeste thuiswedstrijden won, was dat met overmacht. Alleen Vitesse hield het goed vol en pakte alleen Feyenoord een punt. En daarom sta je nog altijd bovenaan.

Alleen denk ik dat na 31 maart dit wel eens anders gaat zijn. ajax bovenaan, en ik denk dat zij geen punt meer verspelen.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Het verschil tussen P.S.V. in de 1e en 2e helft is de afgelopen wedstrijden (met name de uitduels bij Utrecht en Heerenveen na de winterstop) wel heel groot geweest. Het team lijkt scherpte te missen en de absolute wil om te winnen ontbreekt. Hoe is het mogelijk dat er na een 2-0 achterstand ineens wel krachten bovenkomen? Ook voor de winterstop was het met name in uitwedstrijden ook een paar keer niet best, maar werd er toen nog wel gewonnen. Waar ligt het aan? M.i ook aan de tegenstanders die het spel van P.S.V. beter weten te ontregelen. Ik mis diepgang en creativiteit in deze ploeg en een te laag speltempo. Maar laten we positief blijven: hopelijk weten de mannen zich te herpakken, te beginnen met een 3-punter bij Excelsior. Feit is wel dat er geen puntverlies meer mag komen. Ik ben het met Jeronimo eens dat Ajax niet veel punten meer zal verspelen en wij in Amsterdam op 31 maart erg scherp moeten zijn voor een goed resultaat. Anders vrees ik (helaas) dat het stadhuisplein leeg zal zijn straks, dat mag gewoon niet!
+0/-0

 
Ik denk, dat we na 31 maart 5 punten los staan, en 21 april thuis tegen Den Haag kampioen worden.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Kan zomaar dat PSV wint in de Arena en acht punten los staat.
+2/-0

 
Yo Santa, het is geen discussie voeren meer wat jij doet, beetje erg moe van jou zo...
+2/-1

5 jaar geleden (gewijzigd)
PSV had in 2007 en 2016 veruit het beste team en selectie. Zonder extra CL wedstrijden en tegenslag voor PSV (blessure Alex 2007) en extern voordeel voor Ajax (scheidsrechter tegen Utrecht 2016) was er nooit sprake geweest van het wonder van 2007 en van 2016. Dan had PSV beide seizoenen een normaal kampioenschap gehad. Hoewel de resultaten de laatste weken voor teleurstelling zorgen verwacht ik dit seizoen een gewoon kampioenschap. Maar ik heb geen enkel bezwaar tegen het wonder van 2019.

Wat de resultaten van de laatste weken betreft heb ik het idee dat PSV de laatste weken nog steeds bezig is om de late gelijkmaker van Emmen goed te maken. De spelers spelen geforceerd. Tijd om vooral Emmen los te laten. Terug naar af. Enkele goede resultaten neer zetten en dan met overtuiging Ajax in de Arena opzij zetten.

Ondertussen bracht Ajax interessante halfjaarcijfers naar buiten. De winst was nagenoeg gelijk aan de opbrengst van verkochte spelers en bonus voor oud spelers. Dat betekent dat ze bijna de gehele opbrengst uit de CL tot en met de groepsfase inclusief voorronde en sponsorbonussen uitgegeven hebben om in de buurt van PSV te kunnen komen. Waarbij veel hoge kosten zoals salaris en afschrijvingen door blijven gaan.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Na de winterstop stonden we 2 pnt voor. Toen was duidelijk: als ze de serie Utrecht, Heerenveen, Feyenoord zonder puntverlies doorkomen hebben ze een kans. Dat is duidelijk niet gelukt. In de thuiswedstrijd tegen Groningen kon je al zien dat daar geen landskampioen aan het werk was. Voor de winterstop hebben we wat boven onze stand geleefd. Wel veel winst maar weinig overtuigende wedstrijden. Het is nu hoogstwaarschijnlijk over en uit. Met de tweede plaats de CL zien te halen en in de zomer goed door selecteren. Op naar 2019-2020.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Vrij matige analyse. Het is inderdaad te makkelijk om te stellen dat we nu nog steeds twee punten voorsprong hebben na de reeks tot en met Feyenoord. Er is ondertussen echt wel iets veranderd in negatieve zin. Maar om nu met twee punten voorsprong de strijd al op te geven en nu al te richten op 19/20 is veel te vroeg.

Beide teams overtuigen na de winterstop nog niet.
+1/-0

 
5 jaar geleden
Voor de winterstop was het al billenknijpen met de wedstrijd tegen AZ.Denk dat van Bommel maar één plan heeft en dat werk niet meer!
+1/-0

5 jaar geleden
We zullen wéér zien na het weekend! Van vormdip naar crisis?
+1/-0

5 jaar geleden
Altijd fijn om de analyse van Frits Schuitema te lezen :-)
+1/-0

5 jaar geleden
Komt die gladde gluiperd ook weer onder z'n steen vandaan. En ook deze krijgt een platform om open deuren in te trappen.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage