Transparent
Inloggen
Sluiten

Daniel Schwaab: 'Als het thuispubliek fluit, kan dat iets doen met jonge spelers'

16 maart 2019 08:52 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Daniel Schwaab: "Als het thuispubliek fluit, kan dat iets doen met jonge spelers"; image source: Pro Shots

Daniel Schwaab geeft in gesprek met het Eindhovens Dagblad aan dat hij hoopt dat de supporters van PSV massaal achter de ploeg blijven staan in de komende thuiswedstrijden. "Er wordt veel van ons verwacht, maar er zijn in een seizoen ook altijd fases waarin het even minder gaat. Je wint niet altijd met een ruim verschil, soms is het minder leuk om te zien en komt het op andere dingen aan. Dan gaat het om winnen en vasthouden aan ons plan, zorgen dat de organisatie op orde blijft en van daaruit weer het vertrouwen vinden", aldus Schwaab. "Als het thuispubliek fluit, kan dat iets doen met jonge spelers. Ze kunnen er misschien onzeker van worden en dat kan invloed hebben op de prestaties. Laten we dat met zijn allen voorkomen."

Zelf probeert Schwaab ook om zoveel mogelijk rust en vertrouwen uit te stralen, al vindt hij het ook fijn om steun te krijgen. "Als mensen in de stad een keer roepen dat ze blij met me zijn, doet me dat zelfs al goed", zo geeft hij aan. "Dat er in uitwedstrijden gefloten wordt, hoort erbij en daar moet je als speler mee om kunnen gaan. Maar thuis? Ik vond het echt indrukwekkend dat onze fanatieke supporters zaterdag tegen NAC precies begrepen wat nodig was. Ze herkenden dat we iets extra's nodig hadden, moedigden ons aan en dat is wat ons nu helpt. Het publiek kan een grote rol spelen en ons dragen op lastige momenten."

Tegenstanders hebben PSV ook beter in de gaten. "We moeten dus nieuwe wegen zoeken om ze te verrassen vanuit de manier waarop we de wedstrijd domineren. Dat kan al door met de bal in de ploeg soms misschien iets anders te bewegen en te proberen voor medespelers ruimtes te trekken die er voorheen niet waren", zegt hij daarover. "Alle afzonderlijke linies hebben bij ons altijd een eigen overleg voor een wedstrijd, naast het gezamenlijke beraad. Daarin bekijken we de sterke en zwakke punten van onze tegenstander. Ik ben ervan overtuigd dat die manier van voorbereiden ervoor zorgt dat we beter anticiperen op situaties en soms dus ook minder overtredingen hoeven te maken."

Schwaab kijkt ook nog terug op een Voetbal International van afgelopen zomer. "Wie stopt Ajax, was het toch? Wat ik er maar mee wil zeggen, is dat we er gewoon goed voorstaan. We staan na vijfentwintig wedstrijden nog altijd twee punten voor Ajax en gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dat zo blijft", aldus Schwaab. "Niemand praat ons in de put. Vorig jaar hoorde ik ook kritiek op ons rond deze periode, maar ik heb alleen maar feestende mensen gezien toen we in april in Eindhoven op het Stadhuisplein stonden."




Discussieer mee op de forums


Tags

schwaab afzonderlijke anticiperen beraad domineren fanatieke feestende moedigden nac overtredingen stadhuisplein vijfentwintig voorbereiden voorstaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


reactie verwijderd

5 jaar geleden (gewijzigd)
Goed interview . Realistisch een nuchtere kijk van een van de beste verdedigers in Nederland . Tot nu toe de minst gepasseerde verdediging . Maar ja , daar hoor je niemand over .
+2/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
5 jaar geleden
Schwaab en Viergever krijgen niet de waardering die ze verdienen. Beide centrale verdedigers maken erg weinig fouten, zien het spel goed, kunnen goed opbouwen en winnen veel duels.
+2/-0

 
reactie verwijderd

5 jaar geleden
Dumfries kan vooral in de problemen komen als hij dingen moet doen waar hij minder goed in is. Dat komt niet zozeer door hem, maar meer door het team om hem heen. Hem dan gaan uitfluiten gaat hem echt niet helpen. Speel hem op het goede moment aan als hij naar voren rent, en het is weer een bruikbare speler die wordt toegejuigd.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
PSV had jaren geleden al meer moeten scouten in Duitsland. Verdedigers zoals Schwaab lopen er in Duitsland al heel veel jaren veel van rond, een gemiste kans in het verleden. Een voorbeeldige jongen, wat een degelijkheid, rust en beschaafdheid straalt die jongen uit. Op alle facetten een aanwinst voor de club PSV.
+2/-0

5 jaar geleden
Geef je seizoenskaart gewoon aan iemand anders als het je allemaal niet bevalt..
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage