Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Prachtige kans laten liggen om competitie te beslissen'

1 april 2019 06:56

In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan dat PSV een prachtige kans heeft laten liggen om de competitie te beslissen. "Na de 1-1 van Luuk de Jong en het feit dat Noussair Mazraoui net het veld was uitgestuurd, had PSV moeten toeslaan", aldus Van Hanegem. "Toen had Mark van Bommel aanvallend moeten wisselen en Ajax meteen het idee moeten geven dat het een verloren wedstrijd speelde. Maar je zag de twijfel aan de zijkant, je zag de twijfel in het veld. En opeens stond het 2-1."

Van Hanegem gaat verder: "En dan denken ze in Eindhoven vast nog wel even aan twee momenten waar een balletje breed voldoende was geweest voor een doelpunt. Zoals bij die wilde uithaal van Steven Bergwijn. Achteraf heel duur allemaal."

De strafschop was volgens de oud-voetballer vooral een heel onhandige actie van Daniel Schwaab. "David Neres was heel erg op zoek naar een buitenkansje. En als je 'm dan toch geeft, had Luuk de Jong er misschien ook wel eentje verdiend. Dat Bjorn Kuipers zelf geen penalty gaf aan Neres, begreep ik dus goed", zo geeft hij aan. "Dat hij de rode kaart voor Mazraoui pas gaf na ingrijpen van de VAR, verbaasde mij dan weer wel. Mazraoui schopte bijna het hoofd van de romp van de tegenstander."




Discussieer mee op de forums


Tags

hanegem mazraoui jong neres balletje bergwijn bommel column kuipers onhandige romp schopte schwaab toeslaan uitgestuurd uithaal var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage