Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bevestigt komst Robbin Ruiter en verhuur Hidde Jurjus

27 juni 2019 09:01 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

PSV bevestigt komst Robbin Ruiter en verhuur Hidde Jurjus; image source: Pro Shots

Via de officiële website heeft PSV bevestigd dat Robbin Ruiter een contract getekend heeft. De doelman komt transfervrij over van Sunderland en heeft een contract voor twee jaar getekend. In het contract is bovendien een optie voor een derde seizoen opgenomen. Ruiter speelde in Nederland eerder al voor FC Volendam en FC Utrecht.

"Als topsporter streef je altijd het hoogste na. Ik heb geen moment getwijfeld toen PSV zich meldde", zo geeft hij aan. "Ik vind het geweldig dat ik nu de kans krijg om me te laten zien bij een topclub in Nederland. Bij een club als PSV is er een dynamiek die je bij veel andere clubs niet treft. Daar kijk ik erg naar uit."

Volgens technisch manager John de Jong is het logisch dat PSV Ruiter heeft vastgelegd. "We hebben op dit moment met Jeroen Zoet en Mike van de Meulenhof twee fitte keepers voor de A-selectie", aldus De Jong. "Lars Unnerstall en Yanick van Osch zijn aan het revalideren, Hidde Jurjus vertrekt vandaag nog en in Luuk Koopmans is dermate veel interesse dat een vertrek in de lijn der verwachting ligt. Daarom wilden we graag een ervaren doelman aan de groep toevoegen. Robbin is een prima keeper, topfit en direct inzetbaar. We zijn blij dat hij voor PSV heeft gekozen."

Net zoals afgelopen seizoen zal Jurjus namelijk op huurbasis voor De Graafschap gaan spelen. Vorig seizoen keepte hij 22 wedstrijden voor de Doetinchemmers en ook na de degradatie naar de Keuken Kampioendivisie zal hij hun doel gaan verdedigen.

Meer op PSV.nl




Tags

ruiter jurjus hidde jong nederland degradatie dynamiek graafschap kampioendivisie koopmans meulenhof osch sunderland topfit topsporter unnerstall utrecht volendam zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Prima uitleg. Jurjus en Koopmans weg, daar hoeven we niet rouwig om te zijn en Ruiter is gewoon een zeer degelijke keeper. Toen hij bij Utrecht speelde (m.u.v. zijn laatste) seizoen vond ik hem al een prima opvolger mocht Zoet vertrekken.
+1/-0

 
 
4 jaar geleden
Nadeel van keepers is dat ze vaak pas op latere leeftijd volledig tot wasdom komen. Het moeilijk in te schatten waar de top van keepers als Koopmans, Van Osch en Van den Meulenhof ligt. Daarom zou ik altijd kiezen voor verhuur van Koopmans. Laat hem maar twee jaar bij bijvoorbeeld RKC ontwikkelen. Is voor Jeroen Zoet ook geen slechte verhuur gebleken. Daarna kun je veel beter inschatten wat hij kan.
+2/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage