Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Transfer Timo Baumgartl afgerond, PSV betaalt ongeveer 10 miljoen euro'

25 juli 2019 13:59 - ED.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Transfer Timo Baumgartl afgerond, PSV betaalt ongeveer 10 miljoen euro"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat de transfer van Timo Baumgartl naar verwachting op korte termijn afgerond zal worden. Het gat tussen de vraagprijs van VfB Stuttgart en het bod van PSV was de afgelopen dagen nog maar klein. PSV bereikte al eerder een persoonlijk akkoord met de zaakwaarnemer van de Duitse verdediger. Baumgartl zal in Eindhoven een stevig contract gaan tekenen aangezien hij in Stuttgart ook een topsalaris ontvangt.

Update 11:45: Het Eindhovens Dagblad meldt nu dat Timo Baumgartl snel een contract bij PSV gaat tekenen dat hem tot 2024 aan de club zal binden. Volgens het ED is een aankondiging nabij. Naar verwachting zal PSV een bedrag tussen de 8 en 10 miljoen voor de Duitse verdediger gaan betalen.

Update 13:59: De transfer van Baumgartl naar PSV is afgerond. Dat meldt Rik Elfrink via Twitter. PSV zal ongeveer 10 miljoen euro gaan betalen voor de Duitse verdediger. VfB Stuttgart heeft daarbij een klein doorverkooppercentage bedongen, waardoor het totaal zou kunnen oplopen naar 12 miljoen euro. Het zou nu alleen nog wachten zijn op de presentatie.

Meer op ED.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

baumgartl stuttgart vfb aankondiging bereikte elfrink nabij topsalaris

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
Mooi nieuws! Enigszins offtopic: ik lees dat PSV Baumgartl een 'stevig contract' aan gaat bieden. Nu vraag ik mij als nieuwsgierige supporter af aan wat voor bedragen ik dan moet denken. PSV is ten tijde van de gemeentedeal overeengekomen dat het basissalaris van een speler op jaarbasis niet boven de 1 miljoen mag uitstijgen. Deze afspraak is nog altijd van kracht en is in het verleden een struikelblok gebleken in de onderhandelingen met spelers als Moreno en Guardado. Uiteindelijk moesten zij genoegen nemen met een relatief laag basissalaris, wat PSV gecorrigeerd heeft met buitenproportioneel hoge tekenpremies (bron: nrc.nl aan de hand van de stukken van Football Leaks). De gemeente heeft hier destijds haar zorgen over geuit, maar heeft ook erkend dat deze manier van het 'omzeilen' van het salarisplafond contractueel niet is dichtgetimmerd. Nu vraag ik mij af of PSV bij spelers als Baumgartl en Bruma een vergelijkbare constructie hanteert of dat het 'stevige salaris' waar in de media over wordt gesproken wel meevalt? Ik snap dat de financieel directeur van PSV waarschijnlijk niet op deze website reageert, maar ik ben toch benieuwd of iemand hier enig idee heeft.
+1/-2

 
7 maanden geleden
Ik denk ook dezelfde constructie met tekengeld en bonussen. Guardado verdiende volgens NRC al 1,4 miljoen salaris trouwens. Die grens van 1 miljoen zal door inflatie ook wel hoger zijn geworden en tegenwoordig wordt ook veel meer betaald door clubs, ben ook wel benieuwd hoe dat nu werkt bij PSV.
+1/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Luuk de Jong verdiende, zeker na de opwaardering van zijn contract, veel meer dan een miljoen. Dat zgn plafond van 1 miljoen was vooral voor de bühne. Op dat moment was het weinig chique om spelers bakken met geld te betalen als je net 48 miljoen van de gemeente hebt gekregen voor een stuk grond onder het stadion. Wij zijn dan wel gek van PSV maar er leven nog meer mensen in Eindhoven.
Met een absoluut plafond van 1 miljoen haal je amper goede spelers binnen tegenwoordig, dat is niet realistisch. Baumgartl zal ook veel en veel meer krijgen, ik las in Bild laatst dat hij bij VFB grootverdiener was met 2,5 miljoen netto.
In Amsterdam lukt het ze ook alleen maar door hogere salarissen te bieden om spelers als Tadic, Blind, Promes binnen te halen. En wat denk je dat Ziyech en Tagliafico ondertussen verdienen? Die waren anders echt allang weg. Het gaat alleen maar om geld tegenwoordig. Overal. In Eindhoven, in 020 ...overal.

@RikElfrink: hoe kun je zeggen dat het door een doorverkooppercentage kan oplopen tot 12 miljoen? Als het een percentage is dan is het toch geen vastomlijnd bedrag van 2 miljoen extra?? Dan kan het ook 5 miljoen extra zijn toch. Sorry, snap dit niet helemaal.
+1/-0

7 maanden geleden
Ik denk dat deze speler wel aanzienlijk meer zal gaan verdienen dan 634K, anders maak je de overstap niet. Overigens begrijp ik die gemeentedeal niet. Volgens de letter van de wet hebben zij nooit echte subsidie aan PSV gegeven. Het ging om een gronddeal, o.i.d. Een sluitende begroting zou voldoende garantie moeten bieden dat de zaken niet uit de hand lopen.
+1/-1

 
7 maanden geleden
Standaard worden daar de netto bedragen getoond. Dus 643.000 is netto. Het bruto bedrag is 1.196.000.
+1/-1

7 maanden geleden
Volgens mij heeft PSV de "schuld" aan de gemeente inzake verkoop grond (een soort sale en leaseback constructie) afbetaald en is PSV vrij om te betalen wat het wil. Herzlichj willkommen Timo bei den heisste Club von Holland
+5/-1

 
Gertjan1983 (geschorst)
7 maanden geleden
Prima nieuws dit. Nu berghuis er nog bij en we kunnen de platte kar al uitrollen. Met dit elftal kunnen we zelfs mee gaan om de champions league. Beste psv sinds hele lange tijd. Top gedaan de Jong!
+2/-1

 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Overdrijven is ook een vak he.
+1/-0

7 maanden geleden
Sowieso tekengeld en nog wat extratjes. PSV weet wat dat betreft hoe het werkt in de voetballerij. Begon ooit met stereotorens en tv's;)
+2/-1

Laatste nieuws
Tagcloud

aanholt arnesen atheist baumgartl berghuis bergwijn bommel bruma depay doan eredivisie faber flitsphirips gakpo gelovigen gerbrands ginkel ihattaren johnny jong lammers madueke malen pereiro sir skipper tinus uswilly vhtlsaw viergever