Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ibrahim Afellay maakt rentree in oefenwedstrijd Jong PSV'

2 augustus 2019 17:36 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Ibrahim Afellay maakt rentree in oefenwedstrijd Jong PSV"; image source: Pro Shots

Ibrahim Afellay heeft vrijdagmiddag zijn rentree gemaakt op het voetbalveld. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De middenvelder speelde 45 minuten mee in een besloten oefenwedstrijd van Jong PSV tegen de beloften van Derby County. De ploeg van Peter Uneken wist met 4-0 te winnen van de Engelsen. Joël Piro maakte twee treffers, terwijl ook Sekou Sidibe en Olivér Horváth tot scoren kwamen.

Voor Afellay waren het zijn eerste minuten in een wedstrijd sinds 30 december 2017. Hij had toen bij Stoke City een basisplaats in de competitiewedstrijd tegen Chelsea. Sindsdien kwam hij niet meer in actie.

Meer op ED.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

afellay jong chelsea county derby horvath oliver piro sidibe stoke uneken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 maanden geleden
Afellay is volgens mij de enige speler van de selectie die echt het probleem van het middenveld op zou kunnen gaan oplossen. Ik hoop dus zeer dat hij echt fit wordt en van betekenis kan zijn voor PSV.
+3/-2

 
12 maanden geleden
Wat is volgens jou het probleem van dit middenveld? Ik betwijfel of hij het gebrek aan scorend vermogen bijvoorbeeld gaat compenseren. Hij heeft in het verleden zelden goede cijfers daarop gehaald.
+4/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
12 maanden geleden
Het gebrek aan creativiteit is een groter probleem. Ook Gutiérrez heeft dat niet.

PSV mist nog steeds een topclubwaardige aanvallende middenvelder die de aanvallers in stelling kan brengen.

Bergwijn mist elke vorm van voetbalintelligentie voor die sleutelpositie.
+5/-1

 
12 maanden geleden
Het gebrek aan creativiteit is niet het probleem want dat kun je Pereiro en ook Gutie niet ontzeggen,het is veel meer zoals Tony al zegt het scorend vermogen met daarnaast vooral het feit dat we niet de baas op het middenveld zijn en de aansluiting met de voorste linies makkelijker weten te vinden.
Dit is m.i. debet door het verdeigingsblok die te defensief zijn ingesteld.
We missen de slag op het middenveld.
+2/-3

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
12 maanden geleden (gewijzigd)
Vorig seizoen controleerde PSV bijna alle wedstrijden dankzij het verdedigend blok en was de ploeg vaak de baas op het middenveld. Helaas ontbrak een fatsoenlijke aanvallende middenvelder die de aanvallers kon bedienen. Het is immers geen toeval dat Pereiro ook in z’n vierde seizoen op de bank belandde en faalde als aanvallende middenvelder. Veelzeggend bovendien dat PSV van hem af wil.

Vorig seizoen riep iedereen op Gutiérrez, maar inmiddels is wel duidelijk waarom Van Bommel nauwelijks een beroep op hem deed. Ook tegen Basel bakte hij er niets van. Geen tempo, geen passie, te lage handelingssnelheid en geen creativiteit.
+2/-1

 
12 maanden geleden
Traag de bal heen en weer spelen op je eigenhelft is geen vorm van controle. Al zet je Messi op 10 in dit team is het probleem nog niet opgelost. De trainer zal eerst verschillende vormen van aanvals opbouwen loop lijnen moeten trainen. Maar deze trainer heeft zelf geen idee hoe hij dat moet trainen. vasthouden aan een speelwijze die alleen werkt als je zelf bijna geen balbezit hebt. Veel te grote onderlinge afstanden. Eerst een fatsoenlijke trainer. Daarna kan je pas beoordelen welke spelers wel of niet voldoen. Maar je wist al dat ik zo zou reageren ahahha.
+2/-3

 
12 maanden geleden
Ik weet hoe jij er in staat,maar het punt wat ik maak is dat we niet de baas zijn op het middenveld en dat dat niet kan liggen aan een gebrek aan creativiteit want die spelers zitten in de selectie(pereiro,gutie,Ihataren en zelfs de twee-benige Lammers).
En ja de 1e helft van vorig seizoen was prima,maar waarom in de 2e helft niet meer de baas?
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
12 maanden geleden
PSV was vorig seizoen ook na de winterstop vaak de baas op het middenveld. Door het ontbreken van een creatieve/ aanvallende middenvelder werden de aanvallers niet goed bediend.

ihattaren bracht weinig, net als Pereiro. Bergwijn is redelijk creatief, maar laat doorgaans veel te weinig zien. Lozano, Gutiérrez en De Jong hebben weinig tot geen creativiteit.

Controle betekent balbezit, zodat je minder energie hoeft te steken in het veroveren v/d bal. Om die reden kiest Van Bommel voor twee controleurs en daarbij een aanvallende middenvelder. De creativiteit en de dynamiek moeten komen v/d opkomende backs, de aanvallende middenvelder en de twee vleugelaanvallers. Dit seizoen moet ook de centrumspits, in de persoon van Malen of Lammers, voor creativiteit en dynamiek zorgen.
+2/-0

 
12 maanden geleden
Ik ben het roerend met je eens @santa. Nee, het zag er niet uit op het middenveld, maar altijd was er de controle. Alleen de 10 werd door geen één speler goed uitgevoerd. Opgeteld de slechte vorm van Lozano en Bergwijn voorin na de winterstop verklaarde veel waarom we het weggeven op het einde.
+3/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
12 maanden geleden
Vandaar dat van Bommel het blok ontmanteld heeft.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
12 maanden geleden
Nee hoor, hij speelt nog steeds met twee controleurs en een aanvallende middenvelder (Bergwijn, Pereiro, ihattaren, etc.). Gutiérrez is immers niet bepaald een creatieve middenvelder.
+1/-0

 
12 maanden geleden
@Tony, Een aantal hele belangrijke zaken van het voetbal gebeurt niet met je voeten maar met logisch denken, ruimtelijk inzicht, en al vooruit uitrekenen welke situatie er gaat ontstaan.
Het denken dat je op de Havo + VWO bij wiskunde en natuurkunde krijgt.
Vooral op het middenveld is dat belangrijk omdat daar de meeste combinaties kunnen ontstaan, en je allemaal pass en loop-lijnen tussen de spelers hebt.
Soms kan een speler door zich 2 meter te verplaatsen al een hele andere situatie veroorzaken, waarbij wel een bal snel naar voren kan worden gespeeld. Maar spelers die dat niet goed zien, gaan niet op die plek staan, en beginnen er pas over te denken als ze de bal in hun voeten hebben gekregen.
Daar hebben ze tijd-verlies en dus kunnen ze de tegenstander niet uit elkaar spelen.

Ik heb Snijders wel eens een bal zijn krijgen, en die trapte hem zonder te kijken meteen door naar Robben. Hij had van te voren al gezien waar hij moest staan, hoe hij zich vrij moest draaien, en waar de bal naar toe moest.
Zo'n speler zou PSV op het middenveld moeten hebben.
+1/-0

12 maanden geleden
Iemand de hele wedstrijd gezien? Ben benieuwd of Afellay het niveau een beetje aan kon of zelfs al ontsteeg.
+0/-0

 
12 maanden geleden
Denk het niet, aangezien het een besloten wedstrijd was.
+1/-0

12 maanden geleden
Ik hoop ook nog steeds op Ginkeltje, haal hem in de winter maar op voor een fijn bedrag, heeft dan nog een half jaar contract en zal tegen die tijd toch wel vit zijn?!
+3/-0

12 maanden geleden
Ik ben benieuwd wat een 1-3 uitslag vanavond aan jullie meningen/kritiek zal doen, dan maakt èèn zwaluw natuurlijk geen zomer, dat weet iedereen, maar een positiever kijk mag het toch wel voorschieten?
+1/-2

 
12 maanden geleden
Verwacht je nou 1-3 of 1-6?
+1/-0

 
Wakkur2019 (geschorst)
12 maanden geleden
Of een 3-1
+1/-1

12 maanden geleden (gewijzigd)
Het zou toch topclub onwaardig zijn om zo'n belangrijke positie op te hangen aan een 33 jarige voetballer die al 20 maanden geen wedstrijd meer heeft gespeeld.
Het ontbreekt psv hieraan.
Affelay kun je gebruiken als back up en Psv moet heel snel zorgen dat middenveld in balans komt met aankoop en verkoop Hendrix.
+3/-0

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
12 maanden geleden
Waarom haalt PSV geen topclubwaardige aanvallende middenvelder?
+2/-1

 
12 maanden geleden
Is Berghuis dat in jouw ogen?
+1/-0

 
12 maanden geleden
Ik vind Berghuis een goede voetballer maar geen nummer 10 in mijn ogen.
Maar waarom zou die nog naar Psv willen komen?
Gewoon gebruik maken van Pereiro, ook als die niet verkocht word deze window.
+4/-0

 
12 maanden geleden
Precies, Berghuis is geen 10 qua type. Buiten dat draait hij in 95% van de gevallen naar links uit, waardoor ballen naar links zeldzaam zullen zijn, veel te voorspellend allemaal ben ik bang.
+1/-1

 
Santa Cruz PSV (geschorst)
12 maanden geleden
Ik ken Berghuis onvoldoende om daarover te kunnen oordelen.
+2/-1

 
Wakkur2019 (geschorst)
12 maanden geleden
Onbetaalbaar.
+2/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

albert antonh blanke bruma chelsea daguardo derksen discriminatie diversiteit ehvdgxt fanstore ginkel grappen klompje koen nederland promoten racisme racistisch racistische rafa ras skipper slachtoffer thuisshirt tokkie tolerantie trestena vhtlsaw weegschaal