PSV ondanks flinke wanvertoning naar volgende ronde Europa League

15 augustus 2019 22:23

PSV ondanks flinke wanvertoning naar volgende ronde Europa League; image source: Pro Shots

PSV heeft de vierde voorronde van de Europa League weten te behalen. Na een werkelijk dramatische wedstrijd kwam de ploeg van Mark van Bommel met 0-0 nog goed weg tegen FK Haugesund. Door de 0-1 zege van vorige week bekert PSV door.

Met de uitstekende wedstrijd tegen ADO Den Haag in het achterhoofd leek het publiek in het Philips Stadion zich op te maken voor een mooie wedstrijd. Het kwam echter al snel bedrogen uit. PSV maakte dezelfde slappe indruk die het eerder dit seizoen ook al maakte in de Europese wedstrijden en leek er tegen Haugesund nog een extra schepje bovenop te willen doen.

Uiteindelijk kwam vlak voor rust pas de eerste grote kans voor de Eindhovenaren, maar Donyell Malen en even later ook Denzel Dumfries wisten de bal niet in het doel te werken. Toen werd afgefloten voor de rust was een klein fluitconcert al het gevolg.

Na rust ging het niveau hard omlaag. PSV wist nauwelijks nog gevaarlijk te worden, al kantelde het een beetje toen halverwege de tweede helft Mohammed Ihattaren in de ploeg kwam. Een kwartier voor tijd kreeg de jonge middenvelder zelfs de grootste kans, maar zijn inzet kon nog net uit het doel worden getikt.

Haugesund leek zelf aanvallend helemaal niets voor elkaar te krijgen, maar toen de Noren in de slotfase opeens een flink aanvalsoffensief inzetten, leek PSV te wankelen. Vanuit een corner werd de bal maar net naast getikt, terwijl enkele minuten later de paal werd geraakt.

In blessuretijd ging zelfs de doelman mee naar voren, waardoor PSV in de counter dé kans kreeg om een doelpunt te maken. Exemplarisch voor de hele wedstrijd was het schot van Steven Bergwijn veel te zacht, waardoor deze nog voor de lijn tegengehouden kon worden.

Niet veel later werd afgefloten voor het einde van de wedstrijd. Ondanks dat PSV een plek in de laatste voorronde had behaald, was een flink fluitconcert van het PSV-publiek het resultaat.