Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Groningen laatste seizoenen een lastige tegenstander voor PSV

23 september 2019 22:57

Aanstaande woensdag staat voor PSV de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op het programma. Het is dan alweer de vierde keer in twaalf dagen tijd dat de ploeg van Mark van Bommel in het Philips Stadion een wedstrijd zal gaan afwerken. De wedstrijd tegen de Groningers stond oorspronkelijk gepland op zaterdag 24 augustus, maar werd vanwege de Europese verplichtingen verplaatst naar komende woensdag.

Met voorloper GVAV meegerekend zal de wedstrijd van woensdag alweer de 53ste keer worden dat PSV tegen de Groningers in eigen huis een wedstrijd om de Eredivisie zal afwerken. Tot nu toe gingen 37 wedstrijden gewonnen, werd 13 keer gelijk gespeeld en ging PSV slechts 2 keer onderuit.

De grootste overwinning werd op 22 december 2001 behaald. PSV was toen 8-0 veel te sterk, mede dankzij een hattrick van Jan Vennegoor of Hesselink. Bij rust stond het toen al 5-0. De afgelopen seizoenen kende PSV aanmerkelijk meer moeite met de Trots van het Noorden. Vorig seizoen won PSV met 2-1, maar ontsnapte het in de slotfase meerdere keren aan puntverlies. De twee seizoenen daarvoor vielen geen doelpunten en werd het twee keer 0-0.

Aan de zijde van FC Groningen is één speler te vinden met een verleden bij PSV. Ramon Pascal Lundqvist stond bijna vier seizoenen onder contract bij PSV, maar mede vanwege enkele zware blessures kwam hij tot slechts twee competitiewedstrijden. Voormalig PSV-keeper Bas Roorda is bovendien de elftalleider van de Groningers.

Voor Ritsu Doan zal het een bijzonder weerzien worden. De Japanse middenvelder kwam afgelopen maand over van FC Groningen. Meest pikante aan het duel is dat als de wedstrijd tegen FC Groningen niet was verplaatst hij op dat moment nog speler van de Noorderlingen zou zijn geweest. Voordat Ruud Hesp in 2013 als keeperstrainer naar PSV vertrok, vervulde hij die functie voor zes seizoenen bij FC Groningen.




Tags

groningen groningers aanmerkelijk bommel doan elftalleider eredivisie gvav hattrick hesp hesselink lundqvist noorderlingen pascal roorda vennegoor weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage