Probleemloze zege voor PSV tegen ADO Den Haag

1 november 2020 18:38

Probleemloze zege voor PSV tegen ADO Den Haag; image source: Pro Shots

PSV heeft zondag vrij eenvoudig weten te winnen van ADO Den Haag. In het Philips Stadion werd met 4-0 gewonnen. Een strafschop van Eran Zahavi, twee treffers van Noni Madueke en een doelpunt van Ryan Thomas zorgden voor de zege.

PSV nam direct vanaf het begin het initiatief en had daarbij ook weinig te duchten van ADO Den Haag. Dat leidde na een kwartier spelen dan ook tot een penalty voor PSV, waarna Eran Zahavi achter de bal ging staan. Scheidsrechter Jochem Kamphuis werd door de VAR echter naar de zijkant geroepen, maar omdat er toch sprake was van heel minimaal contact bleef de strafschop staan en schoot Zahavi de 1-0 in de touwen. Voor de Israëliër zijn eerste competitiedoelpunt voor PSV.

Ook daarna bleef PSV overduidelijk de beste ploeg, maar het bleef lastig om tot kansen te komen omdat de Hagenezen zich massaal terug trokken. Na een half uur spelen leek vervolgens wel de tweede treffer gemaakt te worden na een heerlijke aanval. De inzet van Mohamed Ihattaren bleek echter niet helemaal over de lijn, waardoor er nog altijd een 1-0 tussenstand op het scorebord bleef staan. In blessuretijd van de eerste helft kreeg Donyell Malen nog een enorme mogelijkheid, maar schoot hoog over. PSV ging met een voorsprong wel de rust in.

Na rust werd door Roger Schmidt direct een dubbele wissel doorgevoerd en kwamen Philipp Max en Noni Madueke binnen de lijnen voor Mohamed Ihattaren en Donyell Malen. Het betekende dat alle beschikbare veldspelers van de A-selectie gebruikt werden en Zahavi de aanvoerdersband droeg. Al snel pakte de wissel goed uit, want na ruim vijf minuten spelen zorgde Madueke met een lekker schot van buiten de zestien voor de verdiende 2-0 en was niet veel later ook dicht bij de derde treffer na een goede voorzet van Max.

Uiteindelijk viel die derde treffer alsnog in de slotfase. Een kopbal van Mario Götze ging nog tegen de paal, waarna Ryan Thomas met een heerlijk schot de bal alsnog in het doel schoot. Diep in blessuretijd zorgde Madueke met zijn tweede treffer ook nog voor de volkomen terechte 4-0. ADO wist over de hele wedstrijd slechts één keer gevaarlijk te worden. Het gaf ook de ruimte aan Roger Schmidt om Richard Ledezma, Luis Felipe en Ismael Saibari hun officiële debuut te laten maken in het eerste elftal. Ledezma zorgde bovendien voor de assist bij de treffer van Thomas.