Transparent
Inloggen
Sluiten

Philipp Max: 'Geef dit nieuwe proces nog even wat meer tijd'

24 februari 2021 09:56 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Philipp Max: "Geef dit nieuwe proces nog even wat meer tijd"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Philipp Max aan dat het hem vervult met trots dat hij voor PSV mag spelen. "PSV heeft veel prijzen gewonnen, dat wil ik ook. Daarom ben ik enorm teleurgesteld dat we uit het bekertoernooi zijn", aldus Max. "Maar ik zie wel ontwikkeling. Er zit een enorm verschil in het energieniveau van nu en dat aan het begin van het seizoen. Vorig jaar speelde ik dertig duels, ik sta nu al op 32. Vooral mentaal vraagt dat iets van voetballers. Ik zie ook dat wat de trainer wil, het systeem dat hij wil spelen, tijd nodig heeft. Dat speel je niet perfect binnen een half jaar. Helemaal omdat het voor bijna iedereen nieuw is."

Volgens de verdediger is het het belangrijkste dat de spelers leren om in het nieuwe systeem als groep te functioneren. "Tegelijk wordt van ons verwacht dat we wedstrijden winnen. Dat mag. Maar geef dit nieuwe proces nog even wat meer tijd. Het wordt echt alleen maar beter, want kwaliteiten heeft hier iedere speler. Als we nog meer als team leren te spelen, wordt ieder individu ook beter", zo geeft hij aan. "Dat iedereen dit nu begrijpt, zie ik steeds meer terug. We zijn op de goede weg en dat we succesvol zullen zijn, daar ben ik absoluut van overtuigd. Wat niet mag worden vergeten, is dat we geen elftal zijn met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar. We hebben veel jongens van achttien, negentien en begin twintig. Kijk waar we desondanks al staan. Waar stond PSV vorig seizoen?"

Max hecht niet te veel waarde aan dat hij inmiddels op zes doelpunten en tien assists staat in Eindhoven. "Ik wil iets tastbaars in mijn handen hebben. Een prijs vind ik belangrijker. Ik schiet er liever maar twee in en geef vier assists terwijl we een beker hebben, dan dat ik veel meer scoor en veel vaker de aangever ben en we met lege handen staan", zegt hij daarover. "Het team is veel belangrijker dan de getallen van Philipp Max. Neemt niet weg dat ik heel hoge doelen nastreef, ook persoonlijk. Dat zorgt namelijk voor een grotere motivatie. Volgas. Ik weet dat ik alles moet geven om mijn doelen te halen. Lukt dat, dan heeft ook de groep meer kans hun doel te realiseren."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

philipp aangever energieniveau getallen individu motivatie nastreef scoor tastbaars vervult volgas

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Je geeft het goede voorbeeld, ik zal nog wat meer geduld opbrengen; jij Max, hebt iig het juiste niveau voor PSV, ik hoop dat je gelijk hebt...
+6/-1

 
3 jaar geleden
Zijn vorm van voor de winter lijkt ver zoekt. Net als bij Dumfries trouwens.
+2/-0

 
Dumfries klopt, en Max heeft ook een paar mindere wedstrijden gespeeld maar was afgelopen zaterdag, weliswaar maar een halve wedstrijd echt weer van een hoog niveau en een goede drive.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Voor PSV begrippen trouwens een hele goede back. Valt me alleen op dat ook hij met een vormdip te maken had helaas
+2/-0

3 jaar geleden
Top interview en de spijker op zijn kop. Waarom horen we dit soort geluiden NOOIT van analisten en journalisten? Die kunnen dit toch ook bedenken? Maar ze zijn waarschijnlijk te druk met een artikel waarom Malen op de bank moet beginnen, of met de instagram van Mo af te struinen om te kijken of hij nog andere sporters feliciteert met een goede prestatie.
+8/-0

 
3 jaar geleden
Hear, hear! Zou het aan de landelijke vergiftiging met ‘Hollandse School’ liggen? Er wordt bij ONS PSV ietwat buiten de platgetreden Hollandse paadjes gewerkt, het journaille heeft daar dientengevolge ook wat moeite mee, kuddedieren dat het zijn
+1/-0

 
3 jaar geleden
Schmidt is voor het landelijk voetbaljournaille een heel ongrijpbaar persoon. Die gaat als niet-Nederlander niet ff lekker een bakkie doen en n beetje blabla doen "O jongens, wat was het toen toch leuk daar en daar, weet je nog?" Buiten het feit dat Schmidt nog niet zo lang aanwezig is in het akelige 'wereldje' en geen kruiwagen nodig heeft middels een journalist om hem een nieuwe betrekking te geven(zie al die werkeloze trainers bij voetbalprogramma's oreren), is hij uiteraard niet populair bij Nederlandse trainers waarvan hij een baantje 'bezet' houdt.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik stel voor dat deze man onze aanvoerder wordt volgend seizoen. Een gigantisch goeie mindset, zegt de juiste dingen en heeft respect vanwege zijn kwaliteiten! Beste aankoop van deze transferzomer.
+3/-0

Mag zijn verdedigende taken ook wel beter uitvoeren.
+3/-0

3 jaar geleden
Goeie teksten! Enig puntje van kritiek is dat PSV wel minimaal 2e moet worden, nieuwe speelstijl etc. of niet.
+2/-0

3 jaar geleden
PSV is toch een topclub die, nu, moet presteren?

PSV is toch geen opleidingsinstituut? Kom op zeg!
+1/-0

 
3 jaar geleden
Waar staat dat??? Een systeem inslijten heeft mi. niets met opleiding te maken.
En eigenlijk zou in de voetbal wereld veel meer op middenlange termijn gedacht moeten worden dan nu overal gedaan wordt. Kijk eens naar die idiote actie van Willem2 door Adri Koster te ontslaan en dan stuiterbal Petrovic als vervanger aan te stellen, dat hééft me toch geholpen... Nee, ik ben blij dat de leiding bij PSV de rust bewaart, simpelweg omdat er een LT-strategie is gemaakt. Ik denk dat de sponsoren(Brainport) ook niet anders willen, die gaan hun reputatie(bv. ASML) niet bloot stellen aan een jojo-beleid bij een organsatie waar hun naam pontificaal overal prijkt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Alsof je nog kan opbouwen in het hedendaagse voetbal.

Alsof die tijd je nog gegund wordt.

Elk jaar vertrekken je beste spelers.

In de huidige topsport, zeker in Nederland, telt louter het hier & nu.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
1. Ja, met een goed plan heb je daar tijd voor. 2. Of het je gegund wordt? Who gives a wat shit anderen denken, als je je daar nog mee bezig moet houden, zucht. 3. Is niet waar dat elk(?) jaar je beste spelers vertrekken, hoe kom je daar nou bij? 4. In topsport telt alleen maar het halen van doelen, dat staat los van hier en nu. (denk je dat Epke Zonderland al na een half uur aan een rekstok een 3-dubbele salto kon maken?).
Je denkt in clichés @killer, je moet out of the box denken, pas dan kun je je onderscheiden en kun je succes behalen, maar soms ook de ballenberg op gaan.
+2/-0

 
3 jaar geleden
1. PSV en goede plannen... leer mij mijn club kennen.

2. Waar heb jij 't in vredesnaam over? Ik bedoel, uiteraard, in de huidige voetbalwereld.

3. 2015: Depay & Wijnaldum, 2016: Van Ginkel, 2017: Guardado & Pröpper, 2018: Van Ginkel, 2019: De Jong & Lozano, 2020 (tijdens seizoen nota bene!) Bergwijn & Pereiro, 2021: Dumfries(?) & Malen(?)... wie nog meer?

4. Dan ben ik wel erg benieuwd naar de doelen van PSV. Europese Top-32? Dan liggen wij perfect op schema... not.

Ik denk in feiten, zou jij ook eens moeten doen. Oh ja, als PSV komend seizoen kampioen wordt, mag jij mij daarop aanspreken. Dan ben ik bereid het boetekleed aan te trekken.
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik ben het er niet mee eens. Ze spelen al een half jaar met dit systeem. Als het dan nog langer nodig heeft, is het misschien wel gewoon geen geschikt systeem voor deze spelers?

De enige reden waarom er een systeem ingeslepen moet worden, is dat het de beste route naar succes is. Tot nu toe is dat absoluut niet het geval. Weer een verloren seizoen. Waarom dan niet eens een keer iets anders geprobeerd? Bij deze trainer is dit systeem een doel op zich ipv een middel om PSV vooruit te helpen.

En als er straks weer een andere trainer komt, wordt het gelijk weer overboord gezet. Dus wat is het nut nu?

Geduld, geduld. Nee, PSV is een topclub waar direct gepresteerd moet worden.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Dus jij eist dat PSV ieder jaar kampioen wordt, de beker haalt en de CL wint?

Wees nu eens reeel en snap dat er meer clubs zijn met die ambitie, maar dat iedere prijs maar 1 winnaar kan hebben
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ieder jaar? Laatste landstitel is alweer 3 jaar geleden. Laatste beker 9 jaar terug. Over de laatste Europese prijs nog maar te zwijgen.

Derhalve volledig eens met Daguardo.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Beker noemen we altijd al een troostprijs, kampioenschap vorig seizoen is niet gespeeld, en Europees heeft geen enkele club iets te zoeken uit Nederland.

Als je AZ, Feyenoord en die andere club uit Duivendrecht met ons afwisselt, is eens in de 4 jaar netjes, vaker is goed. Als je kijkt van 2000 tot nu zouden dat 5 of 6 kampioenschappen moeten zijn. Dat zijn er 10 (!!!) geen enkeleclub heeft dit millennium vaker het kampioenschap gepakt! Terwijl er een club is met een begroting die 3 keer zo groot is... En dan zijn er nog mensen die zitten te zeuren... tsja, daar kom ik met mijn hoofd niet bij...
+1/-0

 
3 jaar geleden
AZ & Feyenoord zijn geen reguliere kampioenskandidaten. Dus onderling verdelen met Ajax, tenzij er wél een andere club kampioen wordt, hetgeen afgelopen 10-15 jaar toevalligerwijs net het geval is geweest. Desalniettemin is 3 landstitels in 13 seizoenen ronduit beschamend. En in laatste kwarteeuw voor millenniumwisseling (en beursgang Ajax) was PSV de rijkste club. Dat vertaalde zich destijds ook niet in een constante hegemonie. Dus die vlieger zou nu ook niet op hoeven te gaan.
+1/-0

 
3 jaar geleden
13 jaar... ik zit even te bedenken.. wat is er zo speciaal aan 13??? Millennium snap ik, decennium ook, 2 decennia ok, kwart eeuw.. maar 13? waarom 13 gekozen? Omdat je dat goed uitkomt om even te zeiken op ONS PSV?
+5/-0

 
3 jaar geleden
Nou ja dus. Omdat ik PSV, nóg wel, als topclub beschouw.

Jij schat de club dus klaarblijkelijk lager in. Of jij ambieert niet meer dan meedoen in de marge.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat is geen antwoord op mijn vraag.

En ja, ik beschouw ONS PSV als een topclub, maar niet als een hegemonist.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Antwoord op jouw vraag: ik ben kritisch ja, dat recht heb ik verworven als langdurig & loyaal supporter.

Ik weet dat kritiek op de club hier niet altijd even goed valt. Veel klapvee bij PSV. Welnu ik schroom niet te ageren als het slecht gaat, evenmin schuw ik echter complimenten bij, helaas nog maar zeldzame, goede prestaties.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat is nog steeds geen antwoord op mijn vraag waarom je 13 jaar neemt.

En ja, kritiek mag, maar dit klinkt wel enorm als populistische kritiek.
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Gewoon een willekeurig getal. Ik had ook 12 of 14 kunnen nemen. Dat kampioenschap van 2008 vond ik ook niet bijster indrukwekkend. Maar zo gaat dat in de regel. Men neme een periode sedert een laatste succes en geeft aan wat er sedertdien (niet) gepresteerd is. Heel gebruikelijk ook in de(sport)journalistiek.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik begrijp je punt maar ff nuchter kijkend:
2007 PSV
2008 PSV
2009 AZ
2010 Twente
2011 Ajakkus
2012 Ajakkus
2013 Ajakkus
2014 Ajakkus
2015 PSV
2016 PSV
2017 Feyetochooit
2018 PSV
2019 Aakkus
2020 niemand
2021 nnb...
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
2020 niemand, maar PSV was het niet geworden, in felle strijd met degradatiekandidaat Willem II en FC Utrecht om Europees ticket.

2021 neem maar van mij aan dat het Ajax wordt.

En in periode 2005-2008 waren wij oh zo trots, voetbalhoofdstad van Nederland, en richtte het leedvermaak zich met name op Ajax. Nou dan mag je in dit geval wel uiterst kritisch naar jezelf kijken. Er volgden 6 waardeloze seizoenen, een reeks die momenteel weer niet denkbeeldig is (al hoop ik natuurlijk dat ik mij danig vergis).

Wil ik wel even bij opmerken dat de totaal verklote landstitel van 2019 onder MvB wel een enorme impact heeft gehad. Anders kijk je er toch anders tegenaan. Opportunistisch? Topsport is opportunistisch.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Niet bepaald voor het eerst klets je volledig uit je nek. Hij houdt constant vast aan zijn systeem is iets wat je al maanden roept. Schmidt is echter al vaak zat begonnen in een 4-3-3 formatie. Tegen Vitesse begon hij in 5-3-2. Maar blijf vooral doorgaan dat Schmidt altijd vast houdt aan hetzelfde systeem :D
+4/-0

 
Amen. Deze hetze begint nu wel erg sneue vormen aan te nemen als je dit constant blijft herhalen.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Daarnaast lijkt het wel of iedereen vorig seizoen alweer is vergeten. Dat ene seizoen waarin we nog dieper dan diep wegzakte en de spelers totaal hun vertrouwen verloren.

Dit is wat ze nu proberen op te bouwen door middel van een duidelijk systeem en een duidelijke visie. Dit heeft gewoon tijd nodig, zoals ook Ajax meerdere seizoenen heeft opgebouwd naar het topseizoen met halve finale CL.

Tevens moet je ook niet vergeten dat dit jaar met Corona ook gewoon ontzettend klote is. Alle spelers zitten een beetje in de bubbel om te zorgen dat ze geen Corona oplopen. Ik denk dat het voor de spelers ontzettend fijn zou zijn om even wat teambuilding activiteiten te kunnen doen!
+3/-0

 
3 jaar geleden
Hè ja, laten we gaan paintballen, dan komt alles goed!

In topsport tellen geen excuses. Tenzij wij PSV & topsport niet meer in één zin mogen gebruiken. Dat kan natuurlijk ook. Alleen waak ik daar (nóg) voor.

En, RIS, vorig seizoen was weerzinwekkend. Ergo dient dit seizoen weer top te zijn.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het vormen van een hecht team in plaats van 11 individuen is ontzettend belangrijk in topsport. Je moet het namelijk met zijn allen doen.

Ik heb namelijk het idee dat het bijvoorbeeld tussen Zahavi en Malen niet helemaal lekker botert. Dus dan zou teambuilding, waarin je elkaar op een andere manier leert kennen dan op de Herdgang, zeker wat kunnen opleveren.

Het zal niet alles meteen goed maken, maar helpen zeker.

Daarnaast was vorig jaar inderdaad ruk. Dus om dan te verwachten dat het dit jaar top zal zijn, lijkt mij niet echt logisch.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik vind dit jaar (seizoen) óók ruk. Ik had na afgelopen anderhalf* seizoen juist behoefte aan weer eens een leuke voetbaljaargang (al spelen daarbij helaas ook externe factoren mee: écht leuk kan het natuurlijk pas in het stadion zijn).

*gemakshalve vorig seizoen maar als volledig beschouwd en 1e halve seizoen Bommel buiten beschouwing gelaten

Nou ja, ons rest verder niets anders dan damage control. Competitie zo goed mogelijk (lees: runner-up) voltooien en wellicht, starting tonight, nog paar Europese potjes.

En dan móét het volgend seizoen dan maar gebeuren, met de nadruk op moet en in de hoop op mét... publiek.

(edit: overigens nette reactie, Bossche Koen, temeer ik er met mijn 'paintball' toch wel enigszins met gestrekt been in ging)
+1/-0

3 jaar geleden
Interessante discussies hierboven over topclub en opbouwjaren, Volgens mij is het vrij simpel. Een topclub kan niet elk jaar kampioen worden maar MOET elk jaar voor de titel gaan en kan niet spreken van een tussenjaar of opbouwjaar. Die begrippen bestaan niet meer in een tijd dat clubtrouw niet meer bestaat, geld leidend is, elk jaar de spelerscaroussel op volle toeren draait. Als je zegt dat het team na 3/4 seizoen nog steeds een systeem niet onder de knie heeft dan haak ik af. Het is toch geen hogere wiskunde. Dat schaar ik onder het kopje Excuses en onder dat kopje hoort bij een topclub NIKS te staan.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Idd. Helemaal mee eens. Maar dat is logisch.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage