Transparent
Inloggen
Sluiten

Phillipp Mwene: 'Ik ga het de trainer zo moeilijk mogelijk maken'

6 juli 2021 15:24 - ED.nl
Foto: Pro Shots

Phillipp Mwene: "Ik ga het de trainer zo moeilijk mogelijk maken"; image source: Pro Shots

Phillipp Mwene is aangetrokken als stand-in voor beide backposities. Iets wat vorig seizoen nog ontbrak in de selectie van Roger Schmidt. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft hij echter aan daar op voorhand geen genoegen mee te nemen. "Ik ga het de trainer zo moeilijk mogelijk maken, zodat ik niet uit het team ga", aldus Mwene.

De verdediger kon zijn contract bij Mainz verlengen, maar besloot om naar PSV te vertrekken. "Met mijn zaakwaarnemer heb ik met de leiding van beide clubs gesproken. Hier kan ik misschien straks in de Champions League spelen en meedoen om de prijzen. Dat heb ik in mijn carrière nog niet echt meegemaakt", zo geeft hij aan. "Dit stond nog op mijn wensenlijst en ik ben nu in een fase dat ik die nieuwe stap wil en kan zetten."

Mwene kan zowel als rechtsback en als linksback uit de voeten. "Het maakt me echt niets uit. Ik ben weliswaar van nature rechtsbenig, maar op beide posities kan ik prima uit de voeten", zegt hij daarover. "In Stuttgart was ik meestal linksback, daarna bij Kaiserslautern weer rechtsback. In Mainz ben ik zo ook begonnen en vorig seizoen stond ik weer aan de linkerkant."

Meer op ED.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

mwene phillipp mainz backposities kaiserslautern nature rechtsbenig roger schmidt stuttgart voorhand wensenlijst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Maak het hem maar gewoon makkelijk en word onbetwist basisspeler ;).
+2/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage