Transparent
Inloggen
Sluiten

Eran Zahavi: ' We zijn volwassener dan vorig seizoen'

10 juli 2021 08:50 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Eran Zahavi: " We zijn volwassener dan vorig seizoen"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft Eran Zahavi aan blij te zijn dat hij aan het begin van de voorbereiding direct is aangesloten bij PSV. Vorig seizoen kwam hij pas laat bij de selectie. "Een goed trainingskamp is ongelooflijk belangrijk, omdat je nu hele dagen samen kunt zijn en alle spelers goed leert kennen. Het is de periode om het team te verbinden, iets wat tijdens het seizoen minder goed kan", aldus Zahavi. "We werken hard en ik voel dat we nu meer ervaring in ons team hebben. Enerzijds door de nieuwe spelers, maar ook omdat de anderen een jaartje ouder zijn geworden en meer bagage hebben."

Zahavi hoopt komend seizoen een prijs te kunnen pakken. "Als we als team iets bereiken, dan ben ik individueel ook tevreden. Dat hoort altijd bij elkaar. Ik verwacht veel van mezelf, nog meer dan jullie waarschijnlijk", zo geeft hij aan. "Hoeveel goals ik ga maken? Ik zet nooit een target voor mezelf en wil het gewoon elke wedstrijd zo goed mogelijk doen. Dan tellen we aan het einde alles wel op."

De spits ziet ook duidelijk een verbetering binnen de selectie. "Wat mooi is aan onze nieuwe spelers, is dat ze ook allemaal in teamverband denken. Het zijn professionals die zichzelf goed kunnen managen en de anderen steunen en complimenten geven. We zijn volwassener dan vorig seizoen", zegt hij daarover. Hij gebruikt daarbij Olympiakos als voorbeeld waarbij PSV ondanks vier doelpunten van hem werd uitgeschakeld. "Ik geloof altijd dat het geluk naar je toekomt met de juiste teamspirit en als je alle dingen goed doet. Misschien hadden we nog meer moeten afzien en waren we daar nog niet toe in staat."

Volgens Zahavi zal dat tegen Galatasaray wel zo zijn. "We moeten winnen en dat gaan we ook doen", aldus de Israëliër. "Ik heb zelf tien dagen rust genomen en ben daarna alweer begonnen, om niet te veel conditie te verliezen. Al jaren doe ik het zo en dat ik wil ook niet veranderen."




Tags

zahavi eran volwassener afzien bagage conditie enerzijds galatasaray israelier olympiakos target teamspirit teamverband toekomt trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Zahavi is het toonbeeld van professionaliteit en mentaliteit. Vergelijk dat eens met een Ihattaren die veel te dik op de eerste training verschijnt. Die professionaliteit en mentaliteit, dat moet meer aandacht krijgen in de jeugdopleiding en onder de scouting. Neem eens een voorbeeld aan Italië. Die gaan iedere wedstrijd samen tot het gaatje en halen daarmee resultaat.
+2/-0

2 jaar geleden
Goede gast idd, zeker. Wel wandelend cliché, een en al open deuren. Heerlijk die mediatraining!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage