PSV wint na moeizaam duel in slotfase van Sparta

3 oktober 2021 21:59

PSV wint na moeizaam duel in slotfase van Sparta; image source: Pro Shots

PSV heeft zondagavond met veel moeite weten te winnen van Sparta. In het Philips Stadion eindigde het duel uiteindelijk in 2-1. Ibrahim Sangaré en Ryan Thomas zorgden voor de doelpunten.

PSV kende een zeer slappe eerste helft. In de openingsfase was het via Ibrahim Sangaré twee keer in de buurt van een doelpunt, maar verder maakte de ploeg van Roger Schmidt een zeer zwakke indruk. Het tempo lag veel te laag en de passing was veel te slordig.

Sparta kon probleemloos overeind blijven. De Rotterdammers leken zelfs op voorsprong te komen, maar vanwege hands werd het doelpunt afgekeurd. Na 45 heel lange minuten werd afgefloten voor de rust en stond het nog steeds 0-0.

Ook de tweede helft ging op dezelfde manier verder. Exemplarisch was een moment toen een Sparta verdediger uitgleed en Eran Zahavi alleen op de keeper af kon. Dat ging echter in zo'n laag tempo dat diezelfde verdediger het nog kon corrigeren.

Na een uur spelen was Roger Schmidt het zat en bracht met Carlos Vinícius en Ryan Thomas binnen de lijnen. Vooral de Nieuw-Zeelander zorgde er voor dat het tempo hard omhoog ging en de kansen stapelden zich opeens in hoog tempo op. Een geweldig keepende Okoye wist met een paar fantastische reddingen een doelpunt te voorkomen en werd bovendien ook nog gered door de paal en een van de verdedigers die een bal van de lijn haalde.

Acht minuten voor tijd viel alsnog de volkomen terechte openingstreffer voor PSV. Sangaré had donderdag in Graz al op knappe wijze de score geopend en deed dat nu met een heerlijk schot in de kruising nogmaals.

De ban was daarmee gebroken en enkele minuten later wist Thomas met een doelpunt zijn uitstekende invalbeurt op passende wijze te bekronen. Het duel leek beslist te zijn, maar na een slippertje achterin kwam Sparta in de laatste minuut tot de aansluitingstreffer.

De Rotterdammers probeerden in de blessuretijd nog aan te zetten, maar kregen geen enkele kans meer. PSV kreeg nog wel een enorme kans toen het met drie spelers op de keeper af kon gaan. De pass van Phillipp Mwene was echter veel te hard voor Vinícius en Yorbe Vertessen zag vervolgens de bal gered worden door Okoye.

De zege was echter wel een feit. Omdat zowel Ajax als Feyenoord eerder op de dag verloor werd PSV de grote winnaar van het weekend. Het speelde zelf een zwakke pot, maar de drie punten werden wel behaald.