Transparent
Inloggen
Sluiten

'Ritsu Doan maand uit de roulatie, Cody Gakpo traint individueel'

12 oktober 2021 11:42 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"Ritsu Doan maand uit de roulatie, Cody Gakpo traint individueel"; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV een maand niet kan beschikken over Ritsu Doan. De middenvelder raakte op de training bij de nationale ploeg van Japan geblesseerd aan zijn knie en is voorlopig dus niet inzetbaar. Mede vanwege de blessure van Noni Madueke had Doan de laatste wedstrijden een basisplaats bij PSV.

Cody Gakpo trainde dinsdag individueel bij PSV. Volgens Rik Elfrink moet hij een aantal stappen doorlopen voordat hij weer kan aansluiten bij de groep. Davy Pröpper heeft de groepstraining wel weer hervat.

Discussieer mee op de forums


Tags

doan gakpo elfrink groepstraining japan madueke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


michelos (geschorst)
2 weken geleden
Je kan er elke interland periode op wachten.

Er is er altijd wel 1 die iets oploopt.
+2/-0

 
2 weken geleden
Klopt. En wij mogen al blij zijn als het bij één blijft.
+2/-0

 
2 weken geleden
En diegene kunnen wij ook zeker niet missen...
+1/-0

2 weken geleden (gewijzigd)
Tja, het is de schuld van FIFA/UEFA. De belasting van spelers is al jaren veel te hoog en de agenda's worden alleen maar nog voller gepropt. Deze geldwolfjes geven geen reet om de gezondheid van spelers en dwingen clubs alleen maar tot nog grotere selecties. Verantwoordelijkheid dragen doen ze natuurlijk ook niet en aan vergoedingen ook niet. Eigenlijk is er maar 1 oplossing en dat is een nog grotere selectie. 25 spelers was 20 jaar geleden misschien nog genoeg maar anno 2021 is dat simpelweg te klein.

https://www.fifpro.org/en/industry/workload/rise-in-excessive-back-to-back-matches-in-men-s-football-fifpro-research-showslink
+1/-0

 
2 weken geleden
Bijzonder om een grotere selectie als oplossing te zien. Dat voorkomt namelijk totaal niet dat er nog steeds veel spelers zijn die veel te veel wedstrijden zullen spelen. In plaats van de symptomen (uitval spelers) te onderdrukken met lapmiddelen (meer spelers) is het altijd beter om het onderliggende probleem op te lossen en dus naar de oorzaak te kijken.

Een oplossing voor te veel wedstrijden en daardoor een te hoge belasting van spelers is minder wedstrijden.

Daarnaast creëert een grotere selectie ook een nog groter financieel probleem.

De huidige trend in het voetbal is niet duurzaam (meer inkomsten door meer wedstrijden te genereren omdat de uitgaven te hoog zijn, zie Super League). Niemand wil aan de uitgaven kant kijken. Integendeel, er wordt meer en meer uitgegeven totdat het echt niet meer kan.

Een oplossingsrichting voor veel problemen zou kunnen zijn minder wedstrijden, een maximum aantal selectiespelers, (internationale) transfers van jeugdspelers beperken en een salarisplafond. Dan is er ook weer meer sprake van een sportieve competitie i.p.v. een financiele competitie.
+3/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Erg naief om te denken dat minder wedstrijden een oplossing is, want er komen niet minder wedstrijden, wel meer.
+1/-2

 
2 weken geleden
Dit slaat als een tang op een varken. Het gegeven dat iets tegen de huidige tendens van de markt is betekent uiteraard niet dat het niet een oplossing is.

Dat minder wedstrijden overbelasting van spelers tegengaat dat begrijpt iedereen.

En dat een grotere selectie er voor zorgt dat een trainer zijn beste spelers niet toch veel te veel blijft opstellen is een illusie. Dat gebeurt nu ook niet bij clubs met grote selecties.
+2/-1

 
2 weken geleden (gewijzigd)
Volgens mij zitten jullie er beide compleet naast...
De meeste blessures worden opgelopen tijdens trainingen (maar soms pas opgemerkt/duidelijk tijdens een wedstrijd). Of je nu 40 wedstrijden per seizoen voetbalt, of je speelt er 80 per seizoen, training zal toch iedere dag weer (intensief) moeten gebeuren, daarin veranderd niets.
Het enige wat dus zal helpen, is de intensiviteit verlagen, maar we weten allemaal dat dat nooit gaat gebeuren.

Aanvulling:
Overigens ben ik geen voorstander van de interland periodes ;-)
Verwijder deze, zodat er meer tijd is voor de nationale competitie. Gebruik vervolgens de zomerperiode voor deze interlands, deze worden immers ook al gebruikt voor EK en WK. Op het moment dat de interland periodes verdwijnen, blijft er mogelijk meer tijd 'over' tussen einde competitie en begin interland periode, dus voldoende tijd voor de spelers om nog even te 'rusten'?
+2/-1

 
2 weken geleden
En die ontstaan mede tijdens traningen door vermoeidheid als gevolg van overbelasting. Overbelasting is in plm. een derde van de gevallen de oorzaak van blessures.

De belasting en intaesiteit van een wedstrijd is hoger dan van een training. In een trainingsperiode kun je beter rekening houden met de belasting
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik ben het met je eens @psv72, de oplossing is minder wedstrijden. Grotere selecties is paard achter de wagen spannen. Oplossing ligt bij spelers(en clubs) zij zijn de 'acteurs' van deze mallemolen, dus zij kunnen bepalen als ze willen, dus niet zeuren als ze niet aan de bel trekken. Heel dat idiote WK in Qatar zou n mooie start zijn om te boycotten.
+1/-1

 
2 weken geleden
Wat wil je doen? Spelers verplichten hun interlandcarrière te beëindigen? Kan niet hè? Het bekertoernooi boycotten? Kan ook niet. Weigeren voorrondes voor Europese competities te spelen? Of gewoon 10 wedstrijden per seizoen in de competitie overslaan?

Op papier zou minder wedstrijden een oplossing kunnen zijn, ja. Maar er komen niet minder wedstrijden op de agenda, die word alleen maar nog voller gepropt. Minder wedstrijden gaat gewoon niet gebeuren, ook niet omdat jij of PSV dat wil. Clubs klagen al decennia lang over de te volle agenda's en dat heeft geen reet geholpen, sterker nog.. al die tijd is het alleen maar drukker en drukker geworden.

Dat er clubs zijn die zich hier niet aan willen aanpassen betekent niet dat dat niet de oplossing is. PSV stelt trouwens tegenwoordig niet meer z'n topspelers op als die overbelast zijn.

Je kop in het zand steken heeft geen zin.
+1/-0

 
2 weken geleden
Het gaat er niet om of iets gaat of niet, dat is niet de issue. Issue is dat clubs en spelers niet moeten klagen als ze zelf niet het initiatief nemen om dit te veranderen. Daar zijn gewoon mogelijkheden toe, er zijn bonden van spelers (bv. FIFPRO), en clubs kunnen initiatieven nemen. Als ze echter daarvoor geen geld willen inleveren dan moeten ze op de blaren zitten. Ik weet wel dat niet 123 te regelen is, maar ik merk ook nergens dat er überhaupt een serieus initiatief daarvoor wordt ondernomen. Tot die tijd zullen ze 'gehoereerd' worden door mensen/organisaties die voetbal alleen maar als een middel zien om geld te verdienen. Voor mij mag het morgen gebeuren als ik om me heen kijk. Het lijkt er steeds meer op dat voetbal een religie aan het worden is ipv. gewoon een superleuk spel waar je uren over tactiek en techniek kunt praten ipv voetballers als iconen en 'helden' af te schilderen, ik heb er niets mee.
+1/-0

 
2 weken geleden
"Tot die tijd zullen ze 'gehoereerd' worden door mensen/organisaties die voetbal alleen maar als een middel zien om geld te verdienen."

Precies dit! En dat gaat Fifpro of PSV ook niet meer veranderen, geloof ik niet in. Ik geloof dus ook niet in minder wedstrijden en dat het probleem zich op die manier oplost.
+1/-0

2 weken geleden
En zo blijkt het wisselbeleid van Schmidt om blessures te vermijden toch niet zo vreemd.
+4/-0

 
2 weken geleden
Het wisselbeleid an sich,valt best te rechtvaardigen,totdat je in een thuiswedstrijd tegen een naaste concurrent met 0-4 op je klote krijgt.
Dan is het logisch,dat je op zijn minst kritische vragen krijgt.
+1/-1

 
2 weken geleden
Maar die vragen zouden niet over het wisselbeleid moeten gaan maar over de wanprestatie van de spelers. Door de jaren heen is al al in diverse competities aangetoont dat het niet (altijd) alleen om kwaliteit gaat, maar dat je met hard werken (voor elkaar) zelfs ook als underdog van de grote clubs kunt winnen.
+2/-0

 
2 weken geleden
Is dat een verwijt aan Cody,dat hij betreffende wedstrijd niet hard werkte?
+1/-0

 
2 weken geleden
Kijk even terug hoe de 0-3 en 0-4 tot stand kwamen. Daar waren wel een paar spelers wat te verwijten(ter info: Cody was toen al gewisseld).
+1/-0

 
2 weken geleden
Als je met 0-4 verliest, ligt dat (vaak) niet aan 1 speler, maar is het een wan-prestatie van het hele team (met misschien een uitzondering daar gelaten).
+1/-0

 
2 weken geleden
Nee,het punt waar het in deze om ging,was dat de wanprestatie of een collectief falen was,of dat het wisselbeleid van Schmidt mede debet was van de wanprestatie.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.857 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvang alchemist berghuis bommel bruma cocu cocufan feyenoord gakpo ginkel gotze guppie heerenveen izecson jong kneuzen koen madueke monaco relaas roger santos schmidt tekengeld tinus twente vinicius vormdip wolfsburg zahavi