Transparent
Inloggen
Sluiten

Toon Gerbrands: 'Op de heel lange termijn zou ik misschien nog een rol bij PSV kunnen hebben'

21 mei 2022 09:53 - Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Toon Gerbrands: "Op de heel lange termijn zou ik misschien nog een rol bij PSV kunnen hebben"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt Toon Gerbrands terug op zijn vertrek bij PSV. Hij wil daarmee niet uitsluiten dat hij later nog iets bij de club zal gaan doen. "Op de heel lange termijn zou ik misschien nog een rol bij PSV kunnen hebben, op de achtergrond", aldus Gerbrands. "Er is wel één belangrijke voorwaarde. Ik hou geen toezicht op mensen met wie ik gewerkt heb. Iedereen die er nu werkt, zou dan dus weg moeten zijn en de kans lijkt me niet zo groot dat dat over een jaar of acht zo is."

In 2015 maakte Gerbrands een heftige periode mee bij de club toen beide ouders van Maxime Lestienne in korte tijd plotseling kwamen te overlijden. "Wij stonden voor een mega-belangrijke wedstrijd en hebben als groep iets heel bijzonders neergezet, omdat we ondanks alles focus hielden op waar we mee bezig waren", zo geeft hij aan. "Deze gebeurtenis gaf ons gek genoeg extra energie. De prijs die je daarna met elkaar wint, in dit geval het kampioenschap van 2016, blijft altijd onderwerp van gesprek als je elkaar weer tegenkomt."

Gerbrands gaat verder: "Dat is meestal het eerste waar je over begint. Prijzen verbinden mensen bij een club. Als je dan zelf met zeven prijzen afscheid neemt, hoor je een klein beetje bij de historie van een club. Dat staat overigens niet in verhouding tot wat iemand als Harry van Raaij bijvoorbeeld voor PSV heeft betekend."

De inmiddels vertrokken algemeen directeur praat ook over de bedreigingen die hij ontving. Het waren echter niet alleen negatieve berichten die hij in acht jaar kreeg. "Als je zoals onlangs in De Kuip de bekerfinale wint, is alles geweldig en staat PSV op een hele positieve manier publicitair in de fik. Dan zie je weer hoeveel blijdschap een club teweeg kan brengen", zegt hij daarover.




Tags

gerbrands bekerfinale bijzonders blijdschap fik gebeurtenis historie kuip lestienne mega publicitair raaij tegenkomt toezicht verhouding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage