Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in Europa League tegen Sevilla

7 november 2022 13:14
Foto: Pro Shots

PSV in Europa League tegen Sevilla; image source: Pro Shots

PSV zal het in de knock-out ronde van de Europa League moeten opnemen tegen Sevilla. Dat bleek tijdens de loting van de UEFA in het Zwitserse Nyon. Op donderdag 16 februari wacht voor PSV de uitwedstrijd, terwijl op donderdag 23 februari voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij de thuiswedstrijd op het programma zal staan. Op een later moment maakt de UEFA de aanvangstijdstippen bekend.

Het wordt voor PSV de eerste keer in de clubhistorie dat het een officieel duel tegen Sevilla gaat spelen. Voor Luuk de Jong wordt het een heel bijzonder weerzien aangezien de spits afgelopen zomer nog werd overgenomen van Sevilla. Oud-PSV'er Karim Rekik speelt juist voor Sevilla, terwijl de Spanjaarden met Nemanja Gudelj en Kasper Dolberg nog twee spelers hebben met een verleden bij Ajax.

Sevilla kent vooralsnog een dramatisch seizoen. Met nog één duel te gaan tot de winterstop in Spanje staat het slechts op de zeventiende plaats en staat het vanwege een iets beter doelsaldo nog net boven de streep. De verschillen zijn in de middenmoot echter dermate klein dat de ploeg weer mag hopen op Europees voetbal als het een paar duels weet te winnen.

Sevilla heeft zich deze eeuw bovendien laten zien in de Europa League en voorloper UEFA Cup. In de laatste zestien seizoenen werd maar liefst zes keer beslag gelegd op de prijs. De eerste keer in 2006 werd de finale in het Philips Stadion gespeeld toen Middlesbrough werd verslagen. In 2020 werd de laatste trofee toegevoegd aan de prijzenkast door Internazionale te verslaan met 3-2. De absolute ster van de wedstrijd was toen Luuk de Jong met twee doelpunten.

Gekeken naar de historie zijn Spaanse ploegen voor PSV geen gelukkig huwelijk. Van de voorgaande zeventien ontmoetingen wist PSV in Spanje slechts één keer te winnen. Een kleine twee jaar geleden werd Granada verslagen in de groepsfase van de Europa League. De overige edities eindigden vijf keer in een gelijkspel en elf keer in een nederlaag. De balans in het Philips Stadion is met vier zeges, acht gelijke spelen en vijf nederlagen wel iets beter.




Discussieer mee op de forums


Tags

sevilla uefa jong aanvangstijdstippen dolberg eeuw granada gudelj historie huwelijk internazionale karim kasper middenmoot middlesbrough nemanja nistelrooij nyon prijzenkast rekik ster weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Valt niet mee … Word erg zwaar
+1/-0

1 jaar geleden
Pittige loting maar gelukkig Barcelona en Juventus ontlopen.Zeker kansen om door te gaan maar Sevilla blijft voor mij toch licht favoriet.We gaan het zien en in elk geval 2 spannende wedstrijden.
+1/-0

1 jaar geleden
Onze vrienden van gisteren krijgen een makkie... Wel statistisch gezien meer kans op verliespunten als ze doorkomen.
+1/-1

 
1 jaar geleden
Nummer 3 Bundesliga tegenover de nummer 17 van Spanje...
+3/-0

1 jaar geleden
Ze staan 17e dus uiteindelijk niet een hele zware loting. Als we kunnen winnen van in topvorm verkerend Arsenal kunnen we ook wel winnen van een Sevilla die tegen degradatie speelt.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Ach het maakt niet zoveel uit hoeveel ze staan. Arsenal staat eerste, win je van... Het is maar Europa League en ze waren niet echt sterk. Stel we winnen van Sevilla, dan zal de tendens zijn: "Het is maar de nummer zeventien van de Primera Division"... Waarom ze in godsnaam Kieft en Jansma daar iedere avond met tegenzin daar neerzetten. Dat wil je als zender toch ook niet uitstralen?
+2/-0

 
1 jaar geleden
Het zegt natuurlijk helemaal niets hoeveel Sevilla nu staat aangezien die wedstrijd pas over ruim drie maanden wordt gespeeld en je nog een hele transferperiode gaat krijgen waarin ongetwijfeld veel gaat veranderen.

Dat Arsenal in topvorm is/was klopt inderdaad. Maar die ploeg die dat in de Premier League is stond natuurlijk in Eindhoven iet op het veld (gelukkig).
+1/-0

 
1 jaar geleden
Des te meer reden voor Sevilla om hun favoriete toernooi wél serieus te nemen. Ze kunnen de Uefacup voor de 7e maal winnen, het is de kortste route richting CL volgend seizoen en een uiterst welkome afleiding van de moeizame competitie. Win-win-win. Laten wij hopen dat PSV dan deze wint en bij voorbaat mag de winnaar van deze tweeluik het toernooi winnen. Everyone's a winner, baby!
+2/-0

 
1 jaar geleden
Niet een hele zware loting?? Die gasten hebben nog 4 maanden om in vorm te komen en hebben de Europa League 6x gewonnen de laatste jaren! 6x ja.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Wij kopen deze zomer een speler die bij hen overbodig is om bij ons de vedette / aanvalsleider te zijn. Dat zegt wel iets over het verschil in statuur tussen PSV en Sevilla.

Sevilla is nooit makkelijk. Dat ze wel eens beter gedraaid hebben, is absoluut waar. Maar ze zullen inderdaad alles geven in deze ronde, omdat ze op deze manier nog iets van het seizoen kunnen maken.

Laten we eerst eens kijken hoe onze selectie er in januari uit ziet voordat we voorspellingen gaan doen over onze kansen.
+1/-0

1 jaar geleden
Leuke loting, zeker voor Luuk. Sevilla gaar er natuurlijk alles aan doem om verder te komen in de EL om het seizoen nog een beetje te kunnen redden. Staan 17de in de Spaanse competitie. Spannend maar niet onmogelijk voor PSV om door te gaan. 2 leuke wedstrijden. Liever Sevilla dan Union Berlin, 3de in Duitsland.
+1/-0

 
1 jaar geleden
De bus raakt in ieder geval niet de weg kwijt
+1/-0

1 jaar geleden
Vier keer de EL gewonnen in de afgelopen 10 jaar toch ? Maar beter dan Barca of Juve. Begrijp dat ze nu 17e staan, maar volg het Spaanse voetbal niet erg. Wel aangenaam voor onze uitsupporters, van de poolcirkel nu naar Spanje. Lijkt me pittig, maar echt veel makkelijke ploegen zaten er ook niet tussen.
+1/-0

1 jaar geleden
Ik zou het wel heel mooi vinden als wij doorgaan en onze Baumi de winnende erin kopt in de laatste minuut tegen ajaks
+2/-0

1 jaar geleden
Thé club to beat in de Uefacup: 6× winnaar sedert 2006 in Eindhoven. Mooi weerzien ook voor de supporters met waar het ooit begon. Ik was destijds ook aanwezig bij de 4-0 tegen Boro.

Tja ik hoopte aanvankelijk op Salzburg, was uiteindelijk kwestie van fifty-fifty, beetje jammer dus. Maar Sevilla is ook mooi hoor! Qua affiche. Qua trip.
+1/-0

 
Laten we hopen/zorgen dat het voor hun ook in Eindhoven weer eindigt :B

Wat betreft de gewenste tegenstanders was ik het ook volkomen met je eens. Wel een voorkeur voor Sevilla omdat ik al eens bij Red Bull ben geweest. Salzburg wel een schitterende stad, dus ik was er graag nog eens heen gegaan. Vliegtickets voor Sevilla zitten in ieder geval weer in de pocket.

Nu had ik Sporting ook niet erg gevonden, maar aangezien PSV die drie jaar geleden al gehad heeft snap ik ook wel dat die niet helemaal bovenaan de wensenlijst bij iedereen heeft gestaan. Al kon ik er toen niet bij zijn, dus was alsnog graag die kant op gegaan :B
+1/-0

 
1 jaar geleden
Tja ben sedert 2019 (Basel-Linz) beetje met Alpen fetisj bezig. Zeg maar waar het ooit min of meer begon met Rapid Wien & Luzern... en vervolgens 30 jaar wachten! Maar daar kwamen vervolgens Graz & Zürich overheen. Dus had Salzburg hier mooi op aangesloten, met wie weet volgend seizoen Young Boys.

En The Sound of Music is een guilty pleasure, al weet ik niet of het erg verstandig is om dat hier te vermelden. Liesl... jeugdsentiment. Nostalgie.
+3/-1

1 jaar geleden
Wij hebben de reis al geboekt. Van Eindhoven naar Sevilla vliegen is niet te betalen. We vliegen nu op Malaga en huren dan een auto om naar Sevilla te rijden.
Iemand nog tips waar we gezamenlijk bier kunnen drinken :)?

Wij hebben voor nu een hotel vlakbij de Irish pub.

Alvast bedankt voor de reacties.
+1/-0

 
1 jaar geleden
Vanmiddag een vlucht geboekt vanuit charleroi naar sevilla, woensdag heen en zaterdag terug.

Was iets meer dan 200 euro pp, maar geen gezeur met autohuren etc
+1/-0

1 jaar geleden
Uitverkocht uitvak. Met 2200 man sterk naar Sevilla! Heel vet!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage