Transparent
Inloggen
Sluiten

Xavi Simons: 'Dit is een droom die uitkomt'

11 november 2022 16:26
Foto: Pro Shots

Xavi Simons: "Dit is een droom die uitkomt"; image source: Pro Shots

Via social media heeft Xavi Simons gereageerd op zijn plek in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van PSV geeft aan erg trots te zijn. "Woorden kunnen beschrijven hoe ik me voel. Dit is een droom die uitkomt", aldus Simons. "Dank aan mijn familie en de mensen die het dichtst bij mij staan, met name mijn moeder, broer en zus omdat zij altijd achter mij hebben gestaan en onvoorwaardelijk van mij hebben gehouden."

Sinds zijn komst naar PSV gaat het hard met de opkomst van Simons. Eind september maakte hij zijn debuut in Jong Oranje en ruim anderhalve maand later zit hij al in de selectie van het Nederlands elftal. Simons kan in een vrij select gezelschap komen van spelers die hun debuut voor Oranje op een WK hebben gemaakt, aangezien vooralsnog alleen Dick Schoenaker in 1978 die eer had. Cody Gakpo maakte vorig jaar op het EK zijn debuut voor het Nederlands elftal toen hij mocht invallen tegen Noord-Macedonië.




Tags

simons xavi oranje beschrijven cody dichtst eer gakpo gezelschap jong macedonie onvoorwaardelijk opkomst schoenaker select zus

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Heel erg leuk voor ons smaakmakertje, al had ik hem persoonlijk liever in Eindhoven gehouden.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Als hij, maar ook de Jong en Gakpo maar heel terug komen.
Zonder hen is het bij ons een pak minder...
+2/-0

 
1 jaar geleden
Ik bedoel het in meer opzichten, ik houd ze liever fit in Eindhoven en ook na de winter- & zomerstop sowieso nog.
+1/-2

 
1 jaar geleden
Zie ze liever na deze ervaring nog beter terugkomen. Ook met achteraf wat kleine pijntjes heb je daar uiteindelijk waarschijnlijk meer aan. En hoe mooi is het voor hen.
+1/-0

1 jaar geleden
Top voor hem, maar ook weer top reclame voor PSV. Dat je hier jezelf naar de top kunt spelen als toptalent.

Kijk naar Malen. Scoorde hier volop en was toen basisspeler oranje. Raakt uit beeld bij Dortmund met matige prestaties, en weg WK.
+4/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bastard bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage