Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 120 121 122 123 124 125 126 127 128 ... 167 168 169 170 171

En wat denken wij hiervan?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Asmo schreef op 12 november 2021 om 17:00:

open/sluit de onderstaande quote:

salieman schreef op 12 november 2021 om 16:01:

Check hun website voor informatie die zij hebben vrijgegeven van onder andere Phizer.

https://www.projectveritas.com/news/link

Vraag is waarom blijft het stil bij de MSM en valt de FBI binnen bij de journalist thuis die dit werk doet.


:denk

Dit is denk ik 1 van de redenen waarom een (groot) gedeelte van de ongevaccineerden zich niet laten vaccineren. Het gemak waarmee ongevaccineerden dit soort onzin geloven. Ongelooflijk. Een (slecht opgenomen) videofilmpje van een of andere (plotseling) verheven persoon, een screenshot van een email, een twitter bericht etc. Waarbij de context vaak afwezig is.
Een goed (Nederlands - ipv pro-Trump Amerikaans) voorbeeld is een videofilmpje van een directeur van 1 ziekenhuis in Limburg die aangeeft dat in haar ziekenhuis er meer gevaccineerden op de IC liggen dan ongevaccineerden. Je ziet dan meteen complotwappies (ja wappies) die meteen concluderen dat in heel Nederland de gevaccineerden het grootste gedeelte van alle IC bedden in beslag nemen.

Een ander goed voorbeeld was een paar dagen geleden op TV: de begeleidster van zanger Tony Scott zei dat ze afgelopen jaar vanwege Tony Scott best vaak in het ziekenhuis was en het er maar rustig vond en niet zo druk als .Wat bleek, die Tony Scott had MS en ze kwam uberhaupt nooit op de IC afdeling, laat staan het afgeschermde corona gedeelte van het ziekenhuis. De conclusies die complotwappies (ja wappies) trekken op basis van iets wat ze zien, horen of lezen, is echt stuitend.

Het gemak waarmee ongevaccineerden/andersdenkenden deze conclusies trekken vind ik echt ongelooflijk. Wat mij betreft moet de regering zich echt meer gaan richten op het debunken van dit soort onzin: alhoewel de regering redelijk veel data laat zien, moeten ze echt veel vaker dit soort bullshit de kop indrukken door met veel betere en duidelijke data te komen. Dat is ook mijn kritiek op de regering: ze doen echt te weinig tegen het verspreiden van nep nieuw en nep feiten.

open/sluit de onderstaande quote:

Remigio schreef op 12 november 2021 om 16:57:
https://eu.newportri.com/story/opinion/letters/2021/07/02/opinion-letter-theres-evidence-covid-vaccine-not-recommended-youths/7839786002/link

Eerder werd hij al van Twitter gebanned omdat zijn mening zogenaamd 'fake news' zou zijn. Dat werd toen een grote rel want de beste man is de grondlegger hiervan. Hierna is alles weer rechtgezet door Twitter, maar het geeft ook aan hoe ver de censuur tegenwoordig gaat als je een andere mening hebt dan de overheid.


Ik neem aan dat je het over Robert Malone hebt? Hij is niet de uitvinder van de mRNA vaccins (wat wappies trouwens wel beweren...) maar heeft het in de jaren 90 (ja 30 jaar geleden... :denk ) wel onderzocht en toegepast op muizen. En heeft dus ook bijgedragen aan het onderzoek naar mRNA. Maar dat is dus al weer een hele tijd geleden. Zoals bij elk medicijn, elke operatie, elke medische handeling verbetert dit zich elk jaar. Zo ook bij mRNA vaccins. En al helemaal over een tijdspanne van 30 jaar....Je kunt inderdaad alles wel uit zijn verband trekken zoals de meeste vaccinatiefundamentalisten doen. Veel plezier met je vaccinatie.

 

+2/-2

Stelletje schapen; het is een grote bullshit, de maatregelen hebben GEEN ZIN !

 

+2/-1

https://www.youtube.com/watch?v=7w-Sj_yaqdglink

En dan kom je ineens dit tegen, tsja. . . . .

 

+2/-0

Boosteren en vertragingsmaatregelen , wat een show :D

 

+2/-1

Bizar dat Hugo schoen net in de persconferentie zegt dat de IC opgeschaald is, terwijl landelijk hoofd IC een paar dagen geleden in een talkshow aangeeft dat er minder IC capaciteit is dan een jaar geleden.

Dit kan toch niet meer?

 

+3/-2

Dit kabinet is de schaamte ver, ver voorbij. Maar……enig gevoel voor symboliek kan je toch ze niet ontzeggen: een dag na het overlijden van de afschaffer van de apartheid, kondigt Hugo aan dat deze binnenkort in Nederland weer zal worden ingevoerd.

 

+5/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Z. on de Bok schreef op 12 november 2021 om 16:18:

Ik kan echt niet meer aanzien hoe mensen worden buitengesloten, tegen elkaar op worden gezet, andersdenkenden of mensen die geen vaccin willen worden weggezet als de meest verschrikkelijke mensen, hoe de zorg wordt gesloopt en hoe ondernemers selectief de nek worden omgedraaid.

Gaaf land volgens sommige mensen, niet voor mij. Ik schaam me kapot!!

STOP aub met de haat naar elkaar hier! Stop met het proberen te overtuigen van anderen van jouw mening. Laat je niet meer opstoken en laat andere mensen in hun waarde, ook als mensen anders denken dan jij. Dat recht heeft iedereen, ook jij.
Accepteer dat we allemaal anders zijn en al waren, voordat de hoge heren ons allemaal tegen elkaar op hebben gezet.

Dit gezeik stopt niet zolang we ons tegen elkaar op laten zetten en doen alsof er 2 kampen zijn. We waren altijd, en zijn dus ook nog steeds, allemaal een en hetzelfde. Richt je frustratie op de echte verantwoordelijken, niet op je buurman/buurvrouw die net zo ongewild in deze situatie zit als jij. Geef je buurman/buurvrouw, wappie of niet, weer eens gewoon wat liefde zonder hem/haar te veroordelen!

Tot slot... F*CK 2G en F*CK QR-codes. HULDE voor de zorg, onze echte redders in nood!
(En nee, ik ga met niemand in discussie. Ik hou van jullie allemaal!)Beste post in lange tijd. Eigenlijk alles wat ik had willen en moeten zeggen.
Voor mij een mooi punt om mijn discussie hier voorlopig af te sluiten.

Sterkte allemaal de komende periode. Zoek de verbinding, blijf met elkaar in gesprek.
F*CK 2G en F*CK QR-codes en Forza :psv

 

+4/-1

Zitten we dan, als grote meerderheid.
Enerzijds gevangen tussen een groep mensen die in alles een complot ziet, die Amerikaanse alt right propaganda sites aanhalen om hier een punt mee te maken. Alle rede en redelijkheid voor bij.

Anderzijds een groep mensen die net doen alsof wanneer je je als nadenkende meerderheids/middengroep bij een aantal maatregelen grote vraagtekens zet, je daarmee het virus niet serieus neemt en dus bijna maar vind dat mensen dood moeten.

Ja ja, ik chargeer maar hopelijk point taken.

En dan een regering. Die omdat écht effectieve maatregelen blijkbaar politiek te gevoelig liggen, juist omdat de zojuist genoemde luide groepen aan de zijkant van het spectrum dan beginnen te koeren. Dan maar gaat kool-geiten en intussen met een lek bootje probeert de overkant te halen.

En dus, worden de pijlen weer op de grote brave meerderheid gericht. Met maatregelen die slechts in de marge effect sorteren; in geen enkele verhouding staand tot maatregelen die ECHT effectvol zouden zijn, maar die de groepen aan beide zijkanten van het spectrum zouden raken...en die dus daarom blijkbaar taboe zijn.

En dus mogen we ons op maken in de grote, brave meerderheid voor wederom een rond van maatregelen die hard ingrijpen in de vrijheid maar vooral ook moraal van de mensen. Die relatief weinig effect sorteren.
Maar die de groep principiëlen in ieder geval niet uitzonderen, want hoe zouden we dat in godsnaam durven!
En dan anderzijds de groep mensen die tot achter de komma menen dat alles maakbaar is, en dat alles tot achter de komma gedaan moet worden om maar niemand aan corona te laten sterven. Daarbij geen enkel oog meer hebbend voor de prijs die daarvoor betaald moet worden. En nee, dan heb ik het niet over een prijs uitgedrukt in geld.

Het eerste wat nu eens zou moeten gebeuren, is een eerlijke dialoog voeren.

Eerlijk van de zijde van de overheid, dat men gefaald heeft op een aantal punten.
Eerlijk van de zijde van de overheid dat de zorg al lang en breed aangepakt had moeten worden ipv steeds het paard maar achter de wagen te zetten.
Eerlijk van de zijde van de overheid dat nul doden een utopie is en wij tot een bepaalde mate moeten leven met het virus.
Eerlijk van de zijde van de overheid dat we in de belangafweging niet steeds weer opnieuw ons oor alleen naar de medici en virologen kunnen laten hangen.


Eerlijk van de zijde van de medische wereld. Die eens los moeten komen van hun dogmas!
Stop eens met de bureaucratie en maak daarmee in een klap een enorme (bestaande) capaciteit vrij van zorgpersoneel voor direkt werk.
Eerlijk van de zijde van de medische wereld dat men zelf fors mis schiet als het op het gebied van organisatie komt.
Eerlijk van de medische wereld dat we elk seizoen een piek hebben in de zorg, al decennia lang!
Eerlijk van de kant van de zorg dat men denkt in hokjes, en bijvoorbeeld niet bereid is om op te schalen en daarbij (bijvoorbeeld) aanwezige legercapaciteit te benutten.

Maar, ook eerlijk van de zijde van mensen die naarstig op zoek zijn op het internet naar informatie - en geen gelegenheid voorbij laten gaan om twijfel te zaaien over medische vooruitgang. Daarmee een hele groep mensen bang te maken voor de middelen die er zijn.
Wat ik hier las, wel principieel een vaccin weigeren, maar intussen bewezen faalmiddelen al invectermine en hydroxychloroquine te promoten.
Wederom middelen uit het alt right circuit.

Namens de overgrote meerderheid, bij deze een dringend beroep. Schei nou eens uit met angst en paniek zaaien, aan beide kanten van het spectrum.
Schei nou eens uit met altijd maar de bal in het grote middenveld in te spelen en daar steeds neer te leggen. Pak nou aan beide zijkanten van het speelveld nou ook eindelijk eens jullie verantwoordelijkheid.

Op deze manier namelijk, komen we er niet met elkaar!

 

+12/-3

Gelukkig zijn de lange termijn effecten bekend daarvan Wettie

open/sluit de onderstaande quote:

Long-term use and high doses of hydroxychloroquine are risk factors for the development of cardiomyopathy. Cardiac failure, conduction disorders (including QT prolongation and Torsades de Pointes) and sudden cardiac death are consequences of the cardiomyopathy

Dit bericht is gewijzigd op 13 november 2021, 11:00:09.

 

+3/-1

Ik lees de nodige vijandigheid in dit topic, maar nog meer daarbuiten. Ik vind dat erg teleurstellend, hoe makkelijk je mensen recht tegenover elkaar kunt krijgen. Vaak zelfs nog over materie wat verre van hun vakgebied is.

Ik vraag me tegelijk af: wat is het belang van hen die de tweespalt veroorzaken? Zal uiteindelijk wel neerkomen op centen.

 

+2/-0

Mocht de KNVB wedstrijden verplaatsen, is dat gezien onze vele blessures niet enorm in ons voordeel?

 

+2/-0

Principe verdeel en heers Tijn. Het zou de regering, zeker nu, erg slecht uitkomen als er een collectieve volkswoede ontstaat die zich richt tegen henzelf en hun enorme wanbeleid. Dus wat doe je? Je zet de gevaccineerden en niet-gevaccineerden tegen elkaar op. Probleem opgelost. En je ziet, het werkt.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Soemba schreef op 12 november 2021 om 09:07:

https://www.knack.be/nieuws/factcheck/factcheck-nee-robert-malone-is-niet-de-uitvinder-van-de-mrna-vaccins/article-longread-1756849.html?cookie_check=1636704172link

Robert Malone is geen uitvinder van het mRNA vaccin. Is een viroloog ja, maar zijn uitspraken zijn al eens gefactchecked en daar blijft dus weinig van staan.
Zal ik mijn eigen factcheck eens maken over Pfizer? Dan snap je hoe dat werkt;

Pfizer also has legal issues as a result of several of their medications. In the past years, Pfizer had to pay court settlements from lawsuits filed against them by patients and accusations of illegal marketing. The most expensive settlement that Pfizer has paid was over 2.3 billion paid as a fine to resolve civil and criminal penalties of illegal marketing for four medications including Bextra, Geodon, Zyvox, and Lyrica.

The company has also faced thousands of lawsuits for medical injuries caused by their medications including drugs such as Bextra, Celebrex, Chantix, Effexor, Zoloft, Prempro, Depo-testosterone, and Lipitor. Many of these lawsuits have been resolved or settled, however some remain in court systems.


Conclusie: dit bedrijf is niet betrouwbaar en moet je geen zaken mee willen doen.

Iedereen mag het zijne ervan vinden, ook op dit forum. Ik irriteer mij vooral aan mensen die denken te kunnen garanderen dat er na die 2 prikjes niks met je aan de hand is op langere termijn, terwijl de makers niet eens weten hoe lang bijv een boosterprik werkend blijft. Er zijn inmiddels genoeg casussen gevonden voor bijwerkingen op korte termijn (die er eerst niet zouden zijn, kijk de filmpjes maar terug van de eerste maanden na het prikken).

Ik kan je al zeggen dat de doses voor de 4e prik door de overheid al is ingekocht (publieke informatie), dus die gaat er ook komen jongens. Het is niet heel lastig het beleid te volgen: wij kopiëren Israël maar dan met een paar maanden vertraging. Die discussies die de kamer heeft is voor de show en voor de details, de beslissing is al lang genomen.

Ik vraag mij af of voorstanders van de prik zin hebben om hun leven lang geboosterd te worden. Net als het griepvaccin dat grotendeels niet werkt en de zorg massaal links laat liggen.

 

+2/-2

Prikken, afstand, mondkapjes etc etc etc, het is pappen en nathouden. Op de lange termijn gaat niks werken. Wie dat nog niet wil zien en mij daarmee als wappie wil betitelen moet dat helemaal zelf weten, maar dan heb je echt oogkleppen op.

 

+3/-1

Ik denk niet dat er mensen beweren dat je met een prik 100% veilig bent. Zo hoop ik ook dat er geen mensen zijn die beweren dat de prik geen effect heeft.

Wat dan nog als we een derde en vierde prik krijgen? Als we daarmee ook maar een dag eerder van de maatregelen af zijn is dat het meer dan waard.

 

+7/-1

Pappen en nathouden helpt idd niet.
Lockdowns en andere lapperdeflap maatregelen zijn uitstel van....
Geven eigenlijk alleen maar meer ruimte aan het virus verder te muteren.

De oplossing lijkt me simpel

1) Streef naar een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad (Check)
2) Had al lang en breed de kwetsbaren de booster gegeven
3) Had ipv de samenleving steeds weer aanspreken "nog even samen de schouders eronder" gezegd tegen de zorg: nog even samen de schouders eronder
4) Had de bureaucratie in de zorg (tenminste tijdelijk) giga afgeschaald en daarmee veel extra ruimte gecreerd
5) Had nood ic capaciteit ingericht
6) Had mede hiervoor het leger ingezet, die zijn er gewoon en hebben alle faciliteiten in huis
7) Had niet gevaccineerden en kwetsbaren met extra maatregelen zoveel mogelijk afgezonderd.


En had vervolgens alles totaal vrij gegeven zodat het virus de vrije loop kreeg onder de hele grote groep gevaccineerden die geen verhoogd risico hebben!

Op die manier had iedereen het virus gekregen (is toch onvermijdelijk zeggen alle experts).
maar dan wel terwijl iedereen maximaal beschermd is en de kwetsbaren zoveel mogelijk gesepareerd.
Al die gevaccineerd hadden het virus gekregen en daarmee hun immuunsysteem de best mogelijke booster gekregen.

Dan was je er met een winter helemaal door geweest als land.

Schaduwzijdes zijn:
Dat voor kwetsbaren en niet gevaccineerden extra maatregelen hadden gegolden.
Maar dat lijkt me eerlijker dan nu de hele samenleving met extra maatregelen te treffen om die kleinere groep te beschermen. Beetje omgekeerde wereld.

De zorg had een grotere piek gekregen. Maar beter korte pijn dan lang lijden! Met de zojuist beschreven extra inzet waren zij daar echter maximaal voor gewapend geweest.
Ik weet zeker dat de zorg met een extra reuzeninspanning veel meer gebaat is dan met rekken en strekken maar daardoor maar steeds door blijven modderen zoals we nu doen.

Al met al lijkt mij dit de kortste en beste manier om door deze crisis te komen. Dit is feitelijk het sterk verbeterde en ontelbaar meer socialere model van wat in 1918 op natuurlijke wijze met de spaanse griep gebeurde.
Die verdween echter om die reden wel bijna net zo snel zoals als ze kwam.

 

+4/-1

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 13 november 2021 om 10:23:

3) Had ipv de samenleving steeds weer aanspreken "nog even samen de schouders eronder" gezegd tegen de zorg: nog even samen de schouders eronder


Goed verhaal op zich maar deze haal ik er even uit.
Ik neem aan dat je hier gewoon een flinke loonopslag voor de hele zorg bedoeld?
Of toch nog eens applaudiseren?

 

+3/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 120 121 122 123 124 125 126 127 128 ... 167 168 169 170 171

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona