Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 134 135 136 137 138 139 140 141 142 ... 167 168 169 170 171

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

Deze reactie is verwijderd door de originele poster.

Ik vind het een extreem lastige situatie. Ik zag tijdens de persconferentie een overheid die niet bang was te benoemen dat er nog heel veel onbekend is (wat ik eerlijk / positief vind), maar ik zag ook inderdaad de heel stellige verkondiging bij alle drie de sprekers dat je toch écht die booster moet gaan halen. Het lijkt mij een beetje onder het motto: "baat het niet, dan schaadt het niet". En voor mij persoonlijk ligt de 'vaccinatiedwang' er in alle communicatie wel een beetje te dik bovenop.

Dat de cijfers nu al een tijdje dalen, zowel in het aantal besmettingen als in het aantal ziekenhuisopnames, is duidelijk. Dat ziet iedereen. Het voordeel van de modellen is dat we nu al kunnen anticiperen op wat er mogelijk (waarschijnlijk) gaat gebeuren. In alle landen waar omikron reeds dominant is, zien we weer een behoorlijke stijging van het aantal gevallen. Dan kun je, zoals Romario, elke dag opnieuw een nieuwsbericht quoten dat het aantal ziekenhuispatiënten alweer gedaald is, maar dat is helemaal niet wat nu relevant is. Wat dat betreft vind ik het uitstekend verdedigbaar dat men nu kiest voor wat hardere maatregelen.

Echter, dat is niet direct een oplossing van het probleem. Want dan gaat het gewoon wéér mis als we gaan versoepelen. Versoepelen zou in mijn ogen op slechts op 2 manieren mogelijk zijn: ófwel de boosters werken heel goed tegen omikron, ófwel deze variant is veel milder en leidt sowieso tot minder ziekenhuisopnames. Afgaande op de huidige geluiden / verwachtingen, zou ik het heel raar vinden als een booster wel effectief is als die eerste twee prikken dat niet zijn (zeker over langere tijd) en die 2e optie over het milder zijn, is ook een optie waar ik nog te weinig overtuigende bewijs van heb gezien.

Oftewel, waar onze overheid nog een poging deed de toekomst wat rooskleuriger te maken, ben ik bang dat we voorlopig nog wel even f*cked zijn. Voetbal met publiek, een dinertje in een restaurant of het uitspelen van de amateur-voetbalcompetities... ik hou er geen rekening mee dat dit in de komende maanden mogelijk gaat zijn. En natuurlijk baal ik daar keihard van. Ik zou ook niet weten wat de oplossing moet zijn, maar de bevolking maar laten creperen als gevolg van chaos en code zwart in de zorg, is in mijn ogen een worst-case scenario en ik vind het terecht dat het de eerste prioriteit is om dat te voorkomen.

Ondertussen merk ik ook dat het draagvlak voor alles afneemt. Familie en vriendengroep wilden ondanks de adviezen gewoon met grotere groepen kerst vieren. Wij hebben dat uiteindelijk toch afgeblazen, maar het zou mij niet verbazen als vele families anders beslissen. Op micro-schaal geheel begrijpelijk, vanwege alle sentimenten, argumenten en redeneringen die o.a. Romario hier uitstekend heeft verwoord. Maar uiteindelijk is dat niet het gedrag waarmee de verspreiding van het virus wordt geremd en ben ik behoorlijk pessimistisch richting de nabije toekomst, waarin ik de herinvoering van de avondklok een grotere kans toeschrijf dan versoepelingen op 14 januari.

 

+2/-0

Uit nieuwsgierigheid een oprechte vraag aan de voorstanders van weer een lockdown.

Stel, we worden ooit weer eens binnengevallen door een buitenlandse mogendheid. Moeten we dan:
A) vechten om onze vrijheid en manier van leven te beschermen met daarbij de zekerheid dat er slachtoffers gaan vallen onder onze krijgsmacht en burgerbevolking.
B) direct overgeven om levens te sparen maar als gevolg daarvan wel onze manier van leven opgeven.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Armada Sur schreef op 20 december 2021 om 16:36:

Uit nieuwsgierigheid een oprechte vraag aan de voorstanders van weer een lockdown.

Stel, we worden ooit weer eens binnengevallen door een buitenlandse mogendheid. Moeten we dan:
A) vechten om onze vrijheid en manier van leven te beschermen met daarbij de zekerheid dat er slachtoffers gaan vallen onder onze krijgsmacht en burgerbevolking.
B) direct overgeven om levens te sparen maar als gevolg daarvan wel onze manier van leven opgeven.


Sorry maar ik vind dit een onzinnige vraag. Oorlog vergelijken met een pandemie.

Ik heb niks met de huidige regering maar ik ben wel voorstander van een lockdown omdat er op dit moment te weinig data is over Omikron. Mocht blijken dat ondanks dat deze variant besmettelijker is dan Delta maar vele malen minder ernstig ziekmakend is dan Delta waardoor de ziekenhuis- en ic-opnames dalen dan kan er op een gegeven moment weer worden versoepeld :)Wel vind ik dat ondernemers behalve de kosten ook (gedeeltelijk) hun winst mag worden gecompenseerd. Ik denk dan in eerste instantie aan het MKB. Zij hebben wel compensatie voor de vaste lasten maar hun eigen inkomen dat zij van de winst opnemen wordt niet gecompenseerd.
Op dit moment wordt dat niet gecompenseerd omdat je per kwartaal 30% winstdaling moet hebben terwijl de ze een topomzet mislopen in december. Over 3 maanden komen ze dan niet aan 30% daling. Dat vind ik echt een hard gelach. Als je dan ziet dat KLM 3,2 miljard kreeg, het vliegen in de eerste lockdown niet aan banden werd gelegd en nu ook nog voorlopig iedereen vrolijk op vakantie mag terwijl het MKB het moet doen met afhalen aan het loket (dat levert 5% tot 10% van de normale omzet op). Dan zijn de verhoudingen compleet zoek. Dat bedoel ik ook met sterk voor de zwakken en zwak voor de sterken.
De werknemers in vast dienstverband hebben hun loon doorbetaald gekregen terwijl de ondernemers die voor werk zorgen inteerden op hun eigen vermogen. Dat vind ik niet kunnen.

Wat betreft de jongeren. Ten tijde van de Delta-variant had je met goede ventilatie waarschijnlijk de sportscholen open kunnen houden. Dan hadden de jongeren i.i.g. nog kunnen sporten.
Het kabinet heeft geen prioriteitenlijst in maatregelen terwijl het er toch naar uitziet dat ventileren het belangrijkst is: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5272790/harde-kritiek-wetenschapper-vs-op-ons-coronabeleid-heeft-hij-een

In het artikel van HLN waar Klompje naar verwees stond:
open/sluit de onderstaande quote:

Daarnaast blijft het langer in druppeltjes aanwezig, in de zogenaamde aerosolen.”


Dat maakt het belang van goed ventileren alleen maar belangrijker lijkt mij. Tot hierover meer duidelijkheid is zou ik ook de sportscholen dichthouden. Maar als het even kan opgooien voor de jongeren.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 december 2021, 17:45:20.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Armada Sur schreef op 20 december 2021 om 16:36:

Uit nieuwsgierigheid een oprechte vraag aan de voorstanders van weer een lockdown.

Stel, we worden ooit weer eens binnengevallen door een buitenlandse mogendheid. Moeten we dan:
A) vechten om onze vrijheid en manier van leven te beschermen met daarbij de zekerheid dat er slachtoffers gaan vallen onder onze krijgsmacht en burgerbevolking.
B) direct overgeven om levens te sparen maar als gevolg daarvan wel onze manier van leven opgeven.Altijd B. Denk je nou echt dat ik iets kan uitrichten tegen professionele soldaten, of nog erger, robots, of nog erger, gemuteerde velociraptors?

Ik geloof in vrede en liefde, verzet zonder geweld.

 

+4/-1

Ik geloof in vrede zegt ie.... als een land je binnenvalt.

Vechten en waar oorlog is vallen slachtoffers. En dat is precies met dit ook. eel vervelend als het naasten zijn, toevallig komen 2 vrienden van me net van de ic af, maar dat zorgt er niet voor dat ik er anders over ga denken. Helaas hoort zoiets bij het leven, en de dood ook.

Ben zeer benieuwd of we de WEF mensen nog steeds wappies blijven noemen nadat er nog meer naar buiten komt als wat Van Houwelingen nu al laat zien.

 

+2/-1

Ik vind het ook een wat vreemde vraag / vergelijking van Armada Sur. Laat ik hem beantwoorden met een wedervraag:

Stel, er is sprake van een Russische of Duitse invasie. Blijf jij dan in de schuilkelder tijdens een bombardement? Of ga je gewoon de straat op om te sporten of uit eten te gaan?

Nu massaal met zijn allen blijven leven op 100% heeft (waarschijnlijk) tot gevolg dat er doden gaan vallen. De zorg raakt overbelast, niemand kan meer zomaar in een ziekenhuis terecht. Mensen met acute problemen zoals hartfalen of hersenbloedingen worden door een gebrek aan ambulances niet altijd of niet snel genoeg opgehaald. Behandelingen van kanker of andere ziekten lopen vertraging op en door de chaos en werkdruk worden er onherroepelijk meer fouten gemaakt. Met, naast de vele corona-slachtoffers waarvoor geen plek in het ziekenhuis is, ook talloze andere slachtoffers. Mensen die altijd iemands vader, moeder en/of kind zijn.

Voor verreweg de meeste mensen in het land is het niet voor te stellen wat zo'n situatie zou betekenen. Je wordt er tenslotte niet of nauwelijks mee geconfronteerd. Iedereen kent inmiddels wel iemand die Corona heeft gehad, maar het is nog altijd een minderheid die geconfronteerd is met zwaar leed (indirect) veroorzaakt door corona. Het is niet voor niks dat Gommers een tijd geleden zei, dat bij de zgn. code zwart het leger moet worden ingezet in de ziekenhuizen. En dan niet voor de opvang van de patiënten, maar om de artsen te beschermen tegen gewelddadige families wiens moeder bijv. niet wordt geholpen i.v.m. te weinig perspectief t.o.v. een willekeurig ander persoon.

Ik ben geen fan van de lockdown, uiteraard niet, dat zal nagenoeg niemand zijn. Wel vind ik het verstandig dat de overheid maatregelen neemt die noodzakelijk zijn om ons als bevolking te beschermen tegen bovenstaande situaties. Welke maatregelen noodzakelijk en proportioneel zijn, kan ik niet inschatten. Ik ken de data niet goed genoeg en die data heeft daarbij mijns inziens ook veel te veel mitsen en maren. Daarom vertrouw ik (nog steeds) op de mensen die als specialist worden aangeduid.

Overigens lijkt het mij wel degelijk goed, zoals geopperd op een voorgaande pagina, dat de bezetting van het crisisteam af en toe wordt ververst. Enerzijds vanwege het gevaar van tunnelvisie en confirmation bias, maar ook omdat het voor de verantwoordelijken niet gezond kan zijn om zolang een crisis te moeten managen zonder dat het nou echt veel beter lijkt te worden.

 

+4/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 20 december 2021 om 09:01:

Ze volgen ook de ernst op en verwachten dat die cijfers wer gaan stijgen.
Mocht het nu echt meevallen dan gaat er de 14de flink versoepeld kunnen worden.


Maar waar steeds over heen gepraat wordt...we HADDEN net nieuwe maatregelen ingesteld.

Er wordt hier, juist door de mensen die heel veel waarde lijken te hechten aan maatregelen om de zorg te ontzien, imo wel steeds heel makkelijk over de impact van een harde lockdown gesproken.
Ik zal de gevolgen op velerlei gebied hier niet over dramatiseren want ik vind dat iedereen dat zelf wel kan bedenken.

Wij zijn het enige land wat zo drastisch ingrijpt op de "verwachting" en wij hebben geen enkele onderbouwing gehoord waar die verwachting dan op gebaseerd is.

Mijn betoog gaat over het feit dat wij met het pakket nieuwe maatregelen wat vorige dinsdag in was gesteld eerst de ontwikkeling hadden moeten volgen.
Vooral omdat de cijfers hier niet opliepen.

Intussen lijkt de situatie in Zuid Afrika alleen maar gunstiger te ontwikkelen
https://twitter.com/ScottGottliebMD/status/1472664060445569026link

Heb ik al laten zien dat de impact van Omicron in Denemarken nog te verwaarlozen is in de cijfers daar, en dus ook geen rechtvaardiging geeft voor een harde lockdown.
En is er in Europa (Incl DK) geen enkel ander land wat in harde lockdown is gegaan.

Wat is er nu mis om toe te geven als OMT dat ze wellicht te voortvarend waren en een tussendatum net na kerst prikken voor een tussenevaluatie?

Maar ik zie in mijn model dat dat er niet gaat komen. De experts zullen nooit hun eigen ongelijk toe geven.
En wij zijn daar mooi klaar mee.

Je zult maar 17 zijn geworden begin 2020

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 19 december 2021 om 22:23:
open/sluit de onderstaande quote:

Ik dacht dat jij tegen boosteren was?


Was ik niet!


Vanochtend had ik een uitgebreide reactie op je post geplaatst en die later weer verwijderd. Maar ik vind het niet zo netjes van mezelf om niet even te reageren.

Dan zijn we het daarover eens. De regering wil altijd 100% zekerheid waardoor ze i.d.g. te laat zijn begonnen met het boosteren van de kwetsbaren.

In mijn reactie op Remigio had ik al een link geplaatst naar het onderzoek dat boosteren de bescherming tegen Omikron opkrikt naar 70%-75%. Dit was een preprint, dus nog niet peerriewed.

Ik zal hem hier nog even plaatsen.
https://icpcovid.com/sites/default/files/2021-12/Ep%20203-5%20Andrews%20Effectiveness%20of%20COVID-19%20vaccines%20Pfizer%20and%20AZ%20against%20omicron%20medRxiv%2014%20Dec%202021.pdf
blz. 6
open/sluit de onderstaande quote:

Vaccine effectiveness against symptomatic disease in individuals who received a primary course of the ChAdOx1 or BNT162b2 is shown by period after primary immunisation with 2 doses and after a third dose with BNT162b2 is shown in Figure 1 and Table 2. Apart from 2-9 weeks post dose 2 for BNT162b2, effectiveness was lower for Omicron compared to Delta post vaccination at all time interval investigated. Among those who had received two ChAdOx1 doses, there was no protective effect of vaccination against symptomatic disease with Omicron from 15 weeks after the second dose. Among those who had received two BNT162b2 doses, vaccine effectiveness was 88.0% (95%CI: 65.9 to 95.8%) 2-9 weeks after dose 2, dropping to 48.5% (95%CI: 24.3 to 65.0%) at 10-14 weeks post dose 2 and dropping further to between 34 and 37% from 15 weeks post dose 2. Among those who received ChAdOx1 as the primary course, from 2 weeks after a BNT162b2 booster dose, vaccine effectiveness increased to 71.4% (95%CI: 41.8 to 86.0%). Vaccine effectiveness increased to 75.5% (95%CI: 56.1 to 86.3%) after the booster among those who had received BNT162b2 as the primary course.blz. 3
open/sluit de onderstaande quote:

BNT162b2 (Pfizer-BioNTech, Comirnaty®),
ChAdOx1-S (Vaxzevria, AstraZenecaDat de boosters zouden werken, i.i.g. op korte termijn, is nog geen wetenschappelijk feit. Vanwege de razendsnelle verspreiding van Omikron kan het kabinet daar niet op wachten en zijn ze alsnog begonnen met boosteren.


Verder merk ik dat wij informatie anders interpreteren. Vandaar dat ik de discussie even laat voor wat die is.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 december 2021, 20:46:52.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Dan zijn we het daarover eens. De regering wil altijd 100% zekerheid waardoor ze i.d.g. te laat zijn begonnen met het boosteren van de kwetsbaren.


Deze zin begrijp ik niet?
Hoe kun je nu in deze situatie 100% zekerheid, of maar even close hebben?

De crux is dat we al jaren weten van het griepvirus dat je de kwetsbaren moet boosteren.
Dat het OMT al lang en breed het advies voor boosteren had moeten en kunnen geven en dus vroegtijdig de zaak in de steigers had kunnen staan.
Dat op het moment dat hier bsloten werd te gaan boosteren, er in Belgie al 1 miljoen (!!) boosterprikken reeds waren gezet!

De experts hebben de afgelopen tijd fors geblunderd en ze hebben daarmee een vertrouwenscrisis over zichzelf afgeroepen.
Hoe je ook over de dingen denkt, niemand kan het oneens zijn met het feit dat het lage vertrouwen in het OMT een ernstige zaak is in een crisissituatie!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 20 december 2021 om 20:32:

open/sluit de onderstaande quote:

Dan zijn we het daarover eens. De regering wil altijd 100% zekerheid waardoor ze i.d.g. te laat zijn begonnen met het boosteren van de kwetsbaren.


Deze zin begrijp ik niet?
Hoe kun je nu in deze situatie 100% zekerheid, of maar even close hebben?

De crux is dat we al jaren weten van het griepvirus dat je de kwetsbaren moet boosteren.
Dat het OMT al lang en breed het advies voor boosteren had moeten en kunnen geven en dus vroegtijdig de zaak in de steigers had kunnen staan.
Dat op het moment dat hier bsloten werd te gaan boosteren, er in Belgie al 1 miljoen (!!) boosterprikken reeds waren gezet!

De experts hebben de afgelopen tijd fors geblunderd en ze hebben daarmee een vertrouwenscrisis over zichzelf afgeroepen.
Hoe je ook over de dingen denkt, niemand kan het oneens zijn met het feit dat het lage vertrouwen in het OMT een ernstige zaak is in een crisissituatie!


Met 100% zekerheid bedoel ik dat de regering altijd heel erg op safe wil spelen. Een absolute 100% zekerheid ten tijde van een pandemie in zijn beginfase is er niet. Daar heb je gelijk in.

Het geeft meer aan hoe de regering opereert. In tijden van crisis kan je niet altijd eerst wachten op hard wetenschappelijk bewijs. In dit geval gaat het om een onderzoek met 581 symptomaatisch besmette mensen met Omikron. Dat zijn er niet heel veel om harde uitspraken te doen. Vandaar dat van Dissel zei:
https://twitter.com/Nora_D_L/status/1472487001215668229?s=20

Ik heb de persconferentie afgelopen zaterdag niet gekeken. Van mij had hij wel mogen refereren aan het Britse onderzoek. Als hij dat niet gedaan heeft vind ik dat een gebrek aan communicatie en doet hij ook het OMT tekort. Dan begrijpen mensen niet waar die 70%-75% vandaan komen. Ik begreep dat in eerste instantie ook niet. En aangezien ik onze overheid niet zo transparant vind ben ik zelf op onderzoek uitgegaan. Ik wilde weleens weten waar die percentages vandaan kwamen.

Zoals Bas Arnhem al aangaf ligt het er allemaal zo dik op dat je moet gaan vaccineren/boosteren. Ik mis een open wetenschappelijke discussie waar tegengeluiden ook worden besproken. Het is op allemaal zo eendimensionaal.


Edit:
Griep is voor mij wat anders dan Corona. In het begin werd er vanuit gegaan dat je ook besmet kon raken door het aanraken van oppervlakken omdat dat met bijv. buikgriep het geval is. Volgens het CDC komt dat zeer zeldzaam voor. Daarom vind ik het dan voorbarig om te zeggen 'het werkt zo bij griep, dus dan werkt het ook zo bij Corona'.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 december 2021, 21:11:29.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Met 100% zekerheid bedoel ik dat de regering altijd heel erg op safe wil spelen.


Als op safe spelen betekent dat je een bepaald risico zover wilt afdekken dat je daarvoor enorme maatschappelijke offers maakt, zet ik mijn vraagtekens bij "safe spelen"

Een heel simpel maar sprekend voorbeeld.
Mijn schoonmoeder is op leeftijd. Zij heeft zich al die tijd aan alle regels en maatregelen gehouden. Zij stelt nu echter dat ze liever sterft aan het virus dan (op haar leeftijd) zich weer een keer "buiten" laat sluiten.

Ik haal dit voorbeeld bewust naar voren omdat het volgens mij precies dat aangeeft wat ik probeer te zeggen.
Het gaat om de proportionaliteit en maatschappelijke impact van maatregelen. Wanneer het middel erger wordt dan de kwaal, als je alle belangen in de balans zet dan zit je in een tunnel met je aanpak.

Een ander voorbeeld
https://www.gelderlander.nl/binnenland/zorgelijke-stijging-van-aantal-zelfmoorden-onder-twintigers-er-is-iets-aan-de-hand~a8fab429/
Hoor je bijna niks over, sneeuwt totaal onder want alles lijkt wel ondergeschikt aan corona onderdrukken.

Ik kan nog talloze andere voorbeelden aanhalen op velerlei gebied.

Maar ik herhaal nog maar eens, als je overgaat tot een dusdanig zwaar wapen als de harde lockdown in dit stadium en met de onderbouwing die nu is gekozen. Dan zeg ik: operatie geslaagd, patiënt overleden.

 

+1/-0

Romario, net bij Op1 was psychiater Elnathan Prinsen over de onomkeerbare gevolgen van schoolsluiting voor jongeren. Wat hij zei was niet mis. Ik ben er door gaan twijfelen over een harde lockdown.

Daarvoor legde infectioloog Chantal Bleeker-Rovers perfect uit waarom boosters meteen werkte.

Die 2 items zijn het terugkijken waard. Chantal geeft een duidelijke uitleg en Elnathan gooit de knuppel in het hoenderhok.

 

+1/-0

Dank voor de tip! Ga ik zeker terug kijken.

Ik ben blij dat er blijkbaar nu ook aan de andere kant van de balans gewicht komt middels experts die vertellen wat voor gevolgen bepaalde maatregelen hebben.
Dit OMT is toe aan revisie.
Ze hebben gefaald op tijd de boostercampagne aan te zeggen.
Om nu dit falen recht te trekken hebben ze overnight een harde lockdown afgedwongen om daarmee tijd te winnen de boostercampagne alsnog op tempo te laten komen.
Om hun falen te maskeren komen ze met een heel slecht verhaal waarmee ze het hele boosteren/vaccineren torpederen vwb geloofwaardigheid. Paard achter de wagen dus.
Het OMT is veel te eenzijdig opgebouwd en lijkt inmiddels in tunnelvisie gevangen.

Als duidelijk wordt dat dit aan de hand is, moeten de beleidsmakers ingrijpen.
Als je aan de ene kant dinsdags een pakket maatregelen instelt...om dat zaterdags weer te overrulen met een extreem ingrijpende harde lockdown....zie ik niet waarom als je afgelopen zaterdag die harde lockdown afdwingt, je volgende week in de kerstvakantie geen revisie zou kunnen toepassen en terug kunt buigen naar dat wat je vorige week dinsdag bekend maakte (met wel de scholen weer open na de kerstvakantie overigens!)

Dan zit je op een pakket maatregelen wat maatschappelijk nog enigermate dragelijk is, dan heeft je boostercampagne al tempo gehad en dan loop je parallel met andere landen in Europa.

Wat is hier nou geen common sense aan?
Waarom zouden wij een OMT moeten verdedigen wat zich in zou graven puur om geen gezichtsverlies te lijden, terwijl de gevolgen van die actie zo ingrijpend zijn?

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 20 december 2021 om 21:33:


Een heel simpel maar sprekend voorbeeld.
Mijn schoonmoeder is op leeftijd. Zij heeft zich al die tijd aan alle regels en maatregelen gehouden. Zij stelt nu echter dat ze liever sterft aan het virus dan (op haar leeftijd) zich weer een keer "buiten" laat sluiten.Mijn oma zegt hetzelfde. Probleem is echter, toen ze vervolgens corona kreeg, liet ze zich wel opnemen in het ziekenhuis. En iets zegt me dat je schoonmoeder zich ook wel zal laten behandelen, als ademen lastig wordt. Dus dan kan de overtuiging wel zijn: liever dood, maar het draagt nog steeds bij aan het vastlopen van de zorg.

 

+3/-0

Mijn schoonmoeder heeft de boosterprik al gehad, ik neem aan de meesten van de kwetsbaren inmiddels. Dat moet en mag meewegen in de afwegingen bij de maatregelen die je neemt en in stand houdt.
Het doemscenario wat jij nu schetst is een beetje wat mij wel stoort in de discussie.
Dat wordt gebruikt om met angstzaaierij de discussie in de kiem te smoren.

Er spreekt uit dat slechts en alleen met een harde lockdown de zaak te redden valt, zonder daarbij een goede onderbouwing te geven waarom dat zo is (en daarbij niet rekening houdende met waarom met iets minder ingrijpende middel het doel misschien nog wel veel beter bereikt zoukunnen worden). En ook en vooral zonder voortschrijdend inzicht te willen betrekken vwb informatie die intussen komt over de virusmutant, noch mee te willen wegen wat de impact van de boostercampagne in de tijd is gedurende de genomen maatregelen op de modellen die als basis genomen werden.

Kortom, tijd voor vers bloed in het OMT. Over tig jaar lezen we, schrijf het maar op, over tunnelvisie die tot dramatische besluiten heeft geleid nu.
Je hoeft de recente geschiedenis bij de politie of de belastingdienst er maar op na te slaan om te zien hoe dit werkt!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Fox schreef op 20 december 2021 om 18:21:

Ik geloof in vrede zegt ie.... als een land je binnenvalt.

Vechten en waar oorlog is vallen slachtoffers. En dat is precies met dit ook. eel vervelend als het naasten zijn, toevallig komen 2 vrienden van me net van de ic af, maar dat zorgt er niet voor dat ik er anders over ga denken. Helaas hoort zoiets bij het leven, en de dood ook.Dan mag je Rutte en de Jong en co zeker bedanken. Je hoeft geen wiskundige te zijn, om uit te rekenen wat de maatregelen hebben betekend voor de capaciteit op de IC, waardoor je vrienden nog geholpen konden worden.

"Dood hoort bij het leven", absoluut, mooi voor op een tegeltje. Op het moment dat dood een theoretisch en abstract concept is, werkt dat ook. Maar als je morgen een doodvonnis krijgt (ik wens van niet), dan zijn er bijna geen die er stoïcijns op reageren. Dan wordt het echt, en dan grijp je alles wat je maar grijpen kan, om te kunnen blijven leven. Want zo zijn we afgesteld. Goede manier om je angst voor de dood weg te rationaliseren, maar op een primitief niveau houd je jezelf voor de gek.

 

+4/-0

De BBC heeft het antwoord op de wettie vd van Dissel case: https://www.bbc.com/news/health-59639973?s=08link

En een andere goede link die je kan helpen in afwegingen:


https://projects.fivethirtyeight.com/covid-19-updates/link

 

+3/-0

Belgie zit ondertussen stampvol met Nederlanders. Leuven, Antwerpen, Brussel noem het maar op. Die lockdown is net een zeef, vooral voor degenen die bij de grens wonen. Maar ook anderen zijn er zich inmiddels van bewust dat het maar een uurtje of anderhalf uur rijden is.

Ik denk dat de lockdown er ook op gericht is om de druk op de ziekenhuizen te verlichten, want in principe bezweken de ziekenhuizen al door Delta. En passant koop je dan ook tijd om te zien hoe het met Omicron gaat verlopen.

Overigens is er nog een kanttekening te schetsen met betrekking tot Zuid Afrika en Omicron. In Zuid Afrika is het zomer, en er lijkt toch een sterk seizoensgebonden effect te zijn. Maar ik hoop van harte mee dat het milder lijkt te zijn en langzamerhand muteert in iets wat weg heeft van een griep.

 

+1/-0

Deze normale topic is gesloten en bestaat uit 171 pagina's: 1 2 3 4 ... 134 135 136 137 138 139 140 141 142 ... 167 168 169 170 171

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona