Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 102 pagina's: 1 2 3 4 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 98 99 100 101 102

Op basis van de CBS cijfers over oversterfte kan je een redelijk beeld vormen van de directe gevolgen van corona. Het is niet dramatisch meer dan in bv. 2018 met die zware griepgolf. De onbekende factor is dan in hoeverre de coronamaatregelen het aantal sterftegevallen hebben beperkt.

Wat de afgelopen dagen opnieuw duidelijk wordt is dat we ook na 19 januari nog wekenlang op de blaren van falend beleid mogen zitten. De berichten over de ziekenhuisopnames zijn voldoende om te concluderen dat die lockdown weken langer gaat duren. Allemaal dankzij het reactieve handelen van dit kabinet. Het geblunder in de zomerperiode (niet opschalen van zorg- en testcapaciteit) komt als een boomerang terug en gaat de lange termijn economische- gezondheidsschade alleen maar verder vergroten.

Des te pijnlijker is het gedrag van de hoofdverantwoordelijken de afgelopen dagen.
Van Dissel met zijn zogenaamd 'verkeerd begrepen' uithaal naar het zorgpersoneel was pijnlijk en ongepast maar de optredens van die doorgesnoven pseudozanger De Jonge zijn werkelijk hallucinant. Zogenaamd gestopt als lijstrekker om zich op corona te focussen en ineens zien we die arrogante kop overal optreden. Het ene optreden nog gênanter dan het andere. Dat liedjes zingen geeft blijk van een pijnlijk besef aan realiteitszin. Alle kritiek als 'gemopper' wegzetten en als klap op vuurpijl de vaccins met een frikadel te vergelijken zou voldoende reden moeten zijn om de man per omgaande incapabel en ontoerekeningsvatbaar te verklaren. Inmiddels is de volledige EU aan het vaccineren en wij beginnen op het gemak op 8 januari. Persoonlijk heb ik nul vertrouwen in dat vaccin en hoef ik die rotzooi niet. Maar als dit blijkbaar de heilige graal is begin je NU zodat er niet nog meer schade wordt aangericht.

Er wordt altijd gezegd dat een volk de leiders krijgt die het verdiend. Dan heeft NL het wel heel bont gemaakt om met Rutte, de Jonge en hun liegende bende opgescheept te zitten.

 

+4/-3

open/sluit de onderstaande quote:

eindhovian schreef op 24 december 2020 om 09:52:
Wat ik eigenlijk wil zeggen: Het is kortzichtig als je ALLEEN naar de medische kant of ALLEEN naar de economische kant kijkt. Dat eerste gebeurt nu, want het beleid wordt gevormd door het MOT. En alle anderen worden monddood gemaakt. Het MOT bestaat alleen uit mensen van de medische wereld, die ik zeer serieus neem op medisch vlak, maar die weinig tot geen kaas gegeten hebben van complexe economische gevolgen. Zou je het alleen aan de economen overlaten, dan krijg je weer op andere vlakken een ravage. Het gaat er juist om dat je SAMEN kijkt met welke route de meeste ravage voorkomen kan worden. In delen van Azië hebben ze dat een stuk slimmer aangepakt: Zoveel mogelijk mensen redden, en tegelijkertijd de economie niet uit het oog verliezen. Er zijn mogelijkheden waarbij je de kwetsbaren beschermt, EN waarbij je niet onnodig veel economische ravage aanricht. Het is sowieso kiezen uit meerdere kwaden. Maar nu wordt alleen gekeken naar de medische kant, en iedereen met een kritische noot komt onder de guillotine. We kunnen in Noord-Korea zien hoe lekker dat loopt.Eindhovian, ik ben het helemaal eens met je opmerking over Samen en het kijken naar het grotere plaatje ipv enkel individuele specialisten volgen. Daarom moet de uiteindelijke verantwoordelijkheid ook liggen bij Generalisten. Mensen die het hele plaatje kunnen overzien en de adviezen van specialisten combineren om de juiste keuzes te maken. Voor deze taak hebben we Politici gekozen. Die hier hun vak van zouden moeten maken.

Deze mogen we hierop dan ook zeker kritisch beoordelen. Regeren is vooruitzien. En dat is twee maal niet gebeurt. In Januari, Februari hadden ze de kans doortastend in te grijpen, net als deze zomer toen het virus bijna de kop in was gedrukt. Testmogelijkheden. Duidelijke voorlichting. Handhaafbare regels om corona-proof de tijd door te komen, IC uitbreiding. Vaccin voorbereidingen. Keuze te over. Op bijna alles moeten we ze een onvoldoende geven (Overigens niet alleen in NL). De tijd is bijna volledig opgegaan aan elle-lange discussies met een hele range aan kortzichtige en voor eigen parochie prekende belangenverenigingen. Nu de uitbraak weer een feit is zijn het enkel keuzes tussen kwaden en geloof ik niet in heel veel andere oplossingen.

Volgens mij kun je in NL nog steeds kritisch zijn en alternatieve oplossingen aandragen, de 'Alu-hoedjes' verwijten gaan vooral over volslagen ontkenners en Duistere Complot denkers. Ook die mensen hebben vrijhijd van meningsuiting, maar maken elke vorm van inhoudelijke discussie over de corona-aanpak wel erg ingewikkeld.

 

+4/-0

Ik vind dat er veel en veel te veel nadruk ligt op vaccinatie en veel en veel te weinig op medicatie

https://www.scientias.nl/medicijn-gevonden-dat-het-nieuwe-coronavirus-binnen-48-uur-doodt/link

 

+2/-2

Heel goed verwoord Timmie. Dit is inhoudelijk ook echt een ijzersterk, realistisch en genuanceerd betoog: https://youtu.be/-fQAyc9rKcklink

 

+1/-2

open/sluit de onderstaande quote:

Timmie_psv schreef op 30 december 2020 om 11:27:

Volgens mij kun je in NL nog steeds kritisch zijn en alternatieve oplossingen aandragen, de 'Alu-hoedjes' verwijten gaan vooral over volslagen ontkenners en Duistere Complot denkers. Ook die mensen hebben vrijhijd van meningsuiting, maar maken elke vorm van inhoudelijke discussie over de corona-aanpak wel erg ingewikkeld.Grotendeels eens met je stuk uitgezonderd deze laatste alinea.
De inhoudelijke discussie wordt door de mainstream media en sociale platforms grotendeels vermeden en kritische meningen zijn zeer beperkt te horen.
Voorbeelden te over":
- het boycotten van Twitter en LinkedIn accounts met onderbouwd kritische stukken over de PCR-test en vaccins;
- de hoofdredacteur van de Volkskrant die openlijk aangeeft als spreekbuis voor het beleid te fungeren.

Door redelijk kritiek en afwijkende meningen te boycotten neemt de polarisatie alleen maar toe.

Ik sluit me ook volledig aan bij romario4wethoudervanjuine over de eenzijdige focus over vaccinatie. Er zijn ondertussen voldoende onderbouwde onderzoeken van medicijnen die werken. De agenda is echter vaccinatie, al sinds maart 2020 wereldwijd politiek uitgedragen en duidelijk zichtbaar in de stilletjes gewijzigde definitie van groepsimmuniteit door de WHO. Waar dit voorheen kon worden bereikt door infecties en vaccinatie is vaccinatie nu de zogenaamd enige route.
Nu is met vaccinatie in basis helemaal niets mis maar het tempo en de schaal waarop dit wordt uitgerold maakt het tot het grootste medische experiment in de historie.

 

+2/-1

Intussen is er bij "de "virologen redelijk consensus dat Covid een blijvertje is en als de griepvirussen elke winter de kop weer op zal steken.

Mijn punt is dus eens te meer, waarom is er zo weinig focus op medicatie terwijl de geluiden uit die hoek zeer hoopgevend zijn?!
Ik zei al eerder, regeren is vooruit zien.
Je kunt niet elke winter de hele wereld opnieuw vaccineren.
Er zal dus naar andere scenarios gekeken moeten worden met een meer openminded blik dan nu gebeurt!

Maar we zitten in een situatie dat wanneer je kritisch doch onderbouwd op dat soort zaken wijst, je mening wordt buiten gesloten!
We sluiten alles maar weg en op.
Mensen in lockdown tot wanneer? Want op 19 januari is er fundamenteel niks veranderd!
Meningen die afwijken evenzeer, want oei oei als je niet mee huilt ben je een wappie.

We laten ons steeds voor een paar weken aan de leiband leggen en het vooruitdenken en kijken wordt vakkundig de nek omgedraaid.

Maar mensen, wakker worden! Als dit virus inderdaad een blijvertje ie en in gemuteerde vorm elke winter weer terug komt...waar is dan nu het beleid wat daar op voorsorteert?
De virologen die hier zo geprezen worden zeggen dus tegelijkertijd dat er gevaccineerd moet worden maar geven ook aan dat dit voor de toekomst slechts korte termijn oplossing is!

Waarom, in godsnaam waarom is er dan zo weinig focus op medicatie?!
Want als slotopmerking, wanneer je met vaccinatie zoals bijv bij Polio een levenslange of tenminste zeer langdurige bescherming levert, zie ik de fundamentele oplossing in vaccineren.

Maar wanneer de virologen zelf al aangeven dat dit covid virus here to stay is, dan leg mij eens uit wat de duurzaamheid is van vaccinatie?
Voor je met je eerste ronde klaar bent, staat de gemuteerde volgende winter-covid al weer voor je deur!

 

+2/-2

open/sluit de onderstaande quote:

eindhovian schreef op 30 december 2020 om 12:31:

Heel goed verwoord Timmie. Dit is inhoudelijk ook echt een ijzersterk, realistisch en genuanceerd betoog: https://youtu.be/-fQAyc9rKcklinkThanks. De gedachtegang van deze Robin Fransman is inderdaad interessant. Terecht ook om te benoemen dat dit geen ziekte is waar half nederland overlijdt. Toch gaat hij naar mijn mening wel wat te kort door de bocht als het gaat om de gevolgen van het laten rondgaan van dit virius voor samenleving, zorg etc. Hij lijkt een voorkeur te hebben voor het vol inzetten op groepsimmuniteit. Een mening, Rutte en het RIVM begonnen vergelijkbaar begin dit jaar. Maar ik ben er geen voorstander van. De kosten zijn mijninziens te hoog (Voer voor discussie, als hierboven al uitgebreid gedaan ;))

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 30 december 2020 om 15:45:

open/sluit de onderstaande quote:

Timmie_psv schreef op 30 december 2020 om 11:27:

Volgens mij kun je in NL nog steeds kritisch zijn en alternatieve oplossingen aandragen, de 'Alu-hoedjes' verwijten gaan vooral over volslagen ontkenners en Duistere Complot denkers. Ook die mensen hebben vrijhijd van meningsuiting, maar maken elke vorm van inhoudelijke discussie over de corona-aanpak wel erg ingewikkeld.
Ik sluit me ook volledig aan bij romario4wethoudervanjuine over de eenzijdige focus over vaccinatie. Er zijn ondertussen voldoende onderbouwde onderzoeken van medicijnen die werken. De agenda is echter vaccinatie, al sinds maart 2020 wereldwijd politiek uitgedragen en duidelijk zichtbaar in de stilletjes gewijzigde definitie van groepsimmuniteit door de WHO. Waar dit voorheen kon worden bereikt door infecties en vaccinatie is vaccinatie nu de zogenaamd enige route.
Nu is met vaccinatie in basis helemaal niets mis maar het tempo en de schaal waarop dit wordt uitgerold maakt het tot het grootste medische experiment in de historie.Neem van mij aan dat er ook uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar medicatie. Dit lijkt een beetje te incinueren alsof er e.o.a. macht is die enkel lijkt aan te sturen op vaccinatie en op geen enkele andere oplossing. Daar geloof ik totaal niet in. Ik zou ook geen enkele reden kunnen bedenken wie, of wat vaccinatie als enige agendapunt zou hebben boven het simpelweg oplossen van deze crisis.

 

+4/-1

Nee ik geloof niet dat die enkele macht er is, maar die lobby is op dit moment wel ontegenzeggelijk dominant! En de rest sneeuwt er duidelijk momenteel ook bij onder.

 

+2/-1

Medicatie is er al - en maakt een behoorlijk verschil. Het grote probleem is het indammen van de rappe verspreinding en het zo veel mogelijk vermijden van grotere aantal mutaties die je krijgt als we zo door gaan als in 2020. Dit gaat niet met medicatie; alleen lock-down, intensieve test-and-trace, plus vaccinatie werkt. Probleem is dat de wereld (behalve NZ, Zuid Koera, Taiwan, etc) dit niet doorheeft. Men wil er gewoon niet aan dat dit probleem tesamen en radicaal moet worden opgelost; mijn vrijheden moeten immers voortdurend afgewogen worden tegen de maatregelen, en de natie is de eenheid van democratie. Dus alles valt of staat met met regeringen die veelal 'too little too late' doen, en maar wat aan blijven schipperen. Wat er eigenlijk nodig is, is 2 a 3 maanden globale lockdown, (behalve waar het virus onder controle is) - en een veel intensiever vaccinatie programma, wereldwijd, geleid door de WHO.

It ain't gonna happen, because we've stopped funding the WHO properly after SARS-1, too many of us are run by Libertarian/Populist governments (incapable of collective thought, or in some cases, incapable of thought altogether), and we'll be busy with this for about, say, 5 years.

Desalnietteplus, een gelukkig Nieuwjaar alvast.

 

+5/-1

Ik wil iedereen een fijne, rustige jaarwisseling wensen en een vaccinerend 2021!

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Timmie_psv schreef op 30 december 2020 om 16:22:

open/sluit de onderstaande quote:

eindhovian schreef op 30 december 2020 om 12:31:

Heel goed verwoord Timmie. Dit is inhoudelijk ook echt een ijzersterk, realistisch en genuanceerd betoog: https://youtu.be/-fQAyc9rKcklinkThanks. De gedachtegang van deze Robin Fransman is inderdaad interessant. Terecht ook om te benoemen dat dit geen ziekte is waar half nederland overlijdt. Toch gaat hij naar mijn mening wel wat te kort door de bocht als het gaat om de gevolgen van het laten rondgaan van dit virius voor samenleving, zorg etc. Hij lijkt een voorkeur te hebben voor het vol inzetten op groepsimmuniteit. Een mening, Rutte en het RIVM begonnen vergelijkbaar begin dit jaar. Maar ik ben er geen voorstander van. De kosten zijn mijninziens te hoog (Voer voor discussie, als hierboven al uitgebreid gedaan ;))De kosten zijn juist veel lager dan de wereld 1,5 half op slot gooien. Nu hebben we wereldwijd de grootste schuldenberg ooit opgebouwd. Dat voelen we nu nog niet hard, daardoor is het besef er nog niet volledig. Daar moeten we nog decennia voor bloeden. Het beeld van “maar in dat geval laten we de bejaarden sterven” is ook niet terecht: Mits goed uitgevoerd kun je juist de kwetsbare groep wel degelijk goed beschermen. Even hypothetisch: We krijgen nu een enorme uitbraak door een gemuteerde variant. Dan hoeft dat geen Bergamo-taferelen op te leveren. Zolang je de kwetsbaren dan maar niet in contact laat komen met de mensen die besmet zijn. Dat is natuurlijk een ontzettend lastige opgave, maar zeker niet onmogelijk.

Het “voordeel” is dat je een schifting kunt maken: Als de groep van 90% die het minst kwetsbaar is allemaal corona zou krijgen, zou de nasleep niet erger zijn dan de reguliere griep. Het zijn puur de mensen die al op het randje van de dood zitten die hier aan (kunnen) overlijden of risico lopen op bijvoorbeeld permanente longschade. Zolang je hen tijdelijk af kunt zonderen of op een andere manier kunt beschermen zit je ook safe, maar dat besef leek er te laat te zijn op grote schaal. Nu de plannen omgooien heeft ook geen zin meer. Nu zijn de bejaarden juist onnodig lang eenzamer dan ooit. Zelfs bij een enorme uitbraak, die relatief kort zou duren, zouden bejaarden nog in contact kunnen (en moeten!) komen met hun dierbaren. Denk dan achter glas, op afstand op open velden etc. Ook natuurlijk niet ideaal en leuk, maar minder desastreus op elk denkbaar vlak dan de manier die we nu gekozen hebben.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 30 december 2020, 19:23:17.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Timmie_psv schreef op 30 december 2020 om 16:33:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 30 december 2020 om 15:45:

open/sluit de onderstaande quote:

Timmie_psv schreef op 30 december 2020 om 11:27:

Volgens mij kun je in NL nog steeds kritisch zijn en alternatieve oplossingen aandragen, de 'Alu-hoedjes' verwijten gaan vooral over volslagen ontkenners en Duistere Complot denkers. Ook die mensen hebben vrijhijd van meningsuiting, maar maken elke vorm van inhoudelijke discussie over de corona-aanpak wel erg ingewikkeld.
Ik sluit me ook volledig aan bij romario4wethoudervanjuine over de eenzijdige focus over vaccinatie. Er zijn ondertussen voldoende onderbouwde onderzoeken van medicijnen die werken. De agenda is echter vaccinatie, al sinds maart 2020 wereldwijd politiek uitgedragen en duidelijk zichtbaar in de stilletjes gewijzigde definitie van groepsimmuniteit door de WHO. Waar dit voorheen kon worden bereikt door infecties en vaccinatie is vaccinatie nu de zogenaamd enige route.
Nu is met vaccinatie in basis helemaal niets mis maar het tempo en de schaal waarop dit wordt uitgerold maakt het tot het grootste medische experiment in de historie.Neem van mij aan dat er ook uitgebreid onderzoek wordt gedaan naar medicatie. Dit lijkt een beetje te incinueren alsof er e.o.a. macht is die enkel lijkt aan te sturen op vaccinatie en op geen enkele andere oplossing. Daar geloof ik totaal niet in. Ik zou ook geen enkele reden kunnen bedenken wie, of wat vaccinatie als enige agendapunt zou hebben boven het simpelweg oplossen van deze crisis.De globale agenda is al het gehele jaar primair gericht op lockdowns en vaccinatie als middelen om dit virus te weerstaan. En met globale agenda heb ik het over politieke organisaties als VN, WHO, WEF en EU om er een aantal te noemen maar ook een organisatie als Gates Foundation.
Ook op nationaal politiek niveau in NL is uitsluitend ingezet op deze twee middelen.
Hetzelfde geldt voor bv. de VS waar de Biden campagne en ook Fauci alleen maar op lockdowns en vaccinatie hebben ingezet.

Dat er ook onderzoek wordt gedaan naar medicatie is helemaal waar maar de berichtgeving daarover in MSM is spaarzaam en valt compleet weg bij de hysterische angst die in stand wordt gehouden. Ik zie af en toe tussen de regels een boodschap van bv. Gommers over verbeterde behandelmethoden en dat is het.
Hetzelfde geldt voor meer focus op preventie door gezonde levensstijl, ventilatie etc. Er zijn inmiddels voldoende onderbouwde onderzoeken waarom hydroxychloroquine wel zou kunnen werken. Hetzelfde geldt voor andere bestaande middelen.

Vaccinatie en lockdowns als enige uitweg is flinterdun en een recept om nog jaren
in deze ellende te zitten. Het is nog steeds onduidelijk hoe lang een vaccin beschermt, of het beschermt tegen mutaties, of het ook overdracht voorkomt etc.
En dan heb ik nog niet eens over bijwerkingen over langere periode.
Kortom, een gigantisch medisch experiment en in de tussentijd is een groot deel van de bevolking straks zo op zoek naar een enigszins normaal leven dat ze die prik blind accepteren. Dat is m.i. ook nog eens een totaal verkeerde reden. Vaccineren doe je ter bescherming tegen een potentieel voor jou gevaarlijk virus niet om weer naar een voetbalwedstrijd of theater te mogen.

Maar om toch positief af te sluiten: iedereen een goed en gezond 2021 net hopelijk weer voetbal met publiek en een vaccin voor degenen die dat willen:)

 

+2/-2

open/sluit de onderstaande quote:

romario4wethoudervanjuine schreef op 30 december 2020 om 16:05:


Maar we zitten in een situatie dat wanneer je kritisch doch onderbouwd op dat soort zaken wijst, je mening wordt buiten gesloten!
We sluiten alles maar weg en op.
Mensen in lockdown tot wanneer? Want op 19 januari is er fundamenteel niks veranderd!
Meningen die afwijken evenzeer, want oei oei als je niet mee huilt ben je een wappie.
Mensen met afwijkende meningen wordt helaas regelmatig het zwijgen opgelegd, ook op ander gebied dan corona.

Ik ben met je eens dat er zeker sprake is van zwalkend beleid sinds maart jongstleden. En dat er dus kritische vragen gesteld mogen, nee zelfs moeten worden.

Zo vind ik persoonlijk het nu weer heel vreemd dat gezonde, thuiswonende ouderen eerder geprikt zouden moeten worden dan het ziekenhuispersoneel.
Me dunkt dat die laatste groep, die zelf smeekt om eerder aan de beurt te zijn, meer risico loopt dan de groep thuiswonende ouderen, mits die zich aan de regels houden.

Ook vind ik met jou, dat het vreemd is van de overheid om zich zo sterk op dat vaccin te concentreren terwijl we anderzijds horen dat het geenszins een (definitieve ) oplossing biedt.

 

+1/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 30 december 2020 om 19:31:De globale agenda is al het gehele jaar primair gericht op lockdowns en vaccinatie als middelen om dit virus te weerstaan. En met globale agenda heb ik het over politieke organisaties als VN, WHO, WEF en EU om er een aantal te noemen maar ook een organisatie als Gates Foundation.
Ook op nationaal politiek niveau in NL is uitsluitend ingezet op deze twee middelen.
Hetzelfde geldt voor bv. de VS waar de Biden campagne en ook Fauci alleen maar op lockdowns en vaccinatie hebben ingezet.

Dat er ook onderzoek wordt gedaan naar medicatie is helemaal waar maar de berichtgeving daarover in MSM is spaarzaam en valt compleet weg bij de hysterische angst die in stand wordt gehouden. Ik zie af en toe tussen de regels een boodschap van bv. Gommers over verbeterde behandelmethoden en dat is het.
Hetzelfde geldt voor meer focus op preventie door gezonde levensstijl, ventilatie etc. Er zijn inmiddels voldoende onderbouwde onderzoeken waarom hydroxychloroquine wel zou kunnen werken. Hetzelfde geldt voor andere bestaande middelen.
Waarom zouden al die organisaties zich alleen maar richten op lockdown en vaccinaties?

En als die medicatie zo geweldig goed werkt waarom gaan er dan nog steeds 10k mensen per dag dood in westerse landen? Ondanks alle maatregelen. Je maakt mij niet wijs dat dokters een medicijn waar ze weten dat t werkt zomaar links zouden laten liggen.

 

+2/-1

open/sluit de onderstaande quote:

Timmie_psv schreef op 31 december 2020 om 00:57:

open/sluit de onderstaande quote:

Nikiforov 3 schreef op 30 december 2020 om 19:31:De globale agenda is al het gehele jaar primair gericht op lockdowns en vaccinatie als middelen om dit virus te weerstaan. En met globale agenda heb ik het over politieke organisaties als VN, WHO, WEF en EU om er een aantal te noemen maar ook een organisatie als Gates Foundation.
Ook op nationaal politiek niveau in NL is uitsluitend ingezet op deze twee middelen.
Hetzelfde geldt voor bv. de VS waar de Biden campagne en ook Fauci alleen maar op lockdowns en vaccinatie hebben ingezet.

Dat er ook onderzoek wordt gedaan naar medicatie is helemaal waar maar de berichtgeving daarover in MSM is spaarzaam en valt compleet weg bij de hysterische angst die in stand wordt gehouden. Ik zie af en toe tussen de regels een boodschap van bv. Gommers over verbeterde behandelmethoden en dat is het.
Hetzelfde geldt voor meer focus op preventie door gezonde levensstijl, ventilatie etc. Er zijn inmiddels voldoende onderbouwde onderzoeken waarom hydroxychloroquine wel zou kunnen werken. Hetzelfde geldt voor andere bestaande middelen.
Waarom zouden al die organisaties zich alleen maar richten op lockdown en vaccinaties?

En als die medicatie zo geweldig goed werkt waarom gaan er dan nog steeds 10k mensen per dag dood in westerse landen? Ondanks alle maatregelen. Je maakt mij niet wijs dat dokters een medicijn waar ze weten dat t werkt zomaar links zouden laten liggen.Geen idee waarom. De grotere agenda wordt over een aantal jaren wel duidelijk en dan lijkt het allemaal verklaarbaar. In ieder geval niet omdat het de wereld op korte en lange termijn iets goeds brengt naar mijn bescheiden mening. Zoals al eerder aangegeven, vaccinatie is een heel dun koord naar een uitweg. En die lockdowns richten meer schade aan dan ze iets opbrengen zoals inmiddels door nagenoeg iedereen met gezond verstand wordt aangetoond.

Voor wat betreft sterftecijfers. Omdat de overgrote meerderheid van die mensen een leeftijd heeft waarop ze nu eenmaal dood gaan. Mensen zitten doorgaans niet in verpleegtehuizen omdat ze nog 10 gezonde jaren in het vooruitzicht hebben.
Dat geldt niet voor de mensen die straks hun noodzakelijke operaties uitgesteld zien worden door het geblunder van kabinet, RIVM en mensen als Kuijpers en Gommers.
En dat is het echte drama van deze leiderschapscrisis.

 

+2/-1

Ik mijd dit topic als de neten, vanwege mensen als jij Nikiforov. De manier waarop jij dergelijke kortzichtige reacties plaatst is stuitend. Dan kun je het nog zo mooi verwoorden, de kern van jouw betogen zijn gewoonweg schokkend. En dan de reactie over het vaccin. "Ik hoef die rotzooi niet." Ongelooflijk. Heb je het nog niet door dan? Het leven kan pas terug naar relatief normaal zodra we elkaar NIET MEER KUNNEN AANSTEKEN. Het vaccin is niet alleen omdat je dan zelf niet ziek wordt. Het zorgt er ook voor dat er geen mensen meer zijn die besmettelijk zijn zonder symptomen en de hele boek aansteken. Het is verdomme een maatschappelijke verantwoordelijkheid om je in te laten enten.

Houdoe en de kost. Ik check over een paar maanden het topic wel weer eens, want hier wordt ik kotsmisselijk van.

 

+8/-3

Grappig hoe meningen hier kunnen verschillen. Ik - als aandachtig lezer zonder verdere reacties - vind Nikiforov (net zoals de voetballer vroeger, maar dat terzijde) meer dan prima. Iemand die relativeert i.p.v. in blinde paniek mee te gaan in de chaos die in de media (al dan niet bewust) gecreëerd wordt. Prima, ga zo door. Verders denk ik niet dat we binnen 2 jaar uit deze ellende komen. De vaccinatie is niet dé uitweg.

 

+2/-2

open/sluit de onderstaande quote:

JesperPSV schreef op 31 december 2020 om 19:22:

Grappig hoe meningen hier kunnen verschillen. Ik - als aandachtig lezer zonder verdere reacties - vind Nikiforov (net zoals de voetballer vroeger, maar dat terzijde) meer dan prima. Iemand die relativeert i.p.v. in blinde paniek mee te gaan in de chaos die in de media (al dan niet bewust) gecreëerd wordt. Prima, ga zo door. Verders denk ik niet dat we binnen 2 jaar uit deze ellende komen. De vaccinatie is niet dé uitweg.


Iedereen die hier anti vax bullshit uitslaat krijgt van mij een min.
Het is niet zaligmakend maar het is wel een noodzaak richting weer normaal zolang er geen wondermiddel is. Dat is er ook niet tegen de griep bijvoorbeeld.
Vooral eigenlijk wat B O M M E L zegt dus.

 

+4/-3

open/sluit de onderstaande quote:

Klompje schreef op 31 december 2020 om 20:47:

open/sluit de onderstaande quote:

JesperPSV schreef op 31 december 2020 om 19:22:

Grappig hoe meningen hier kunnen verschillen. Ik - als aandachtig lezer zonder verdere reacties - vind Nikiforov (net zoals de voetballer vroeger, maar dat terzijde) meer dan prima. Iemand die relativeert i.p.v. in blinde paniek mee te gaan in de chaos die in de media (al dan niet bewust) gecreëerd wordt. Prima, ga zo door. Verders denk ik niet dat we binnen 2 jaar uit deze ellende komen. De vaccinatie is niet dé uitweg.


Iedereen die hier anti vax bullshit uitslaat krijgt van mij een min.
Het is niet zaligmakend maar het is wel een noodzaak richting weer normaal zolang er geen wondermiddel is. Dat is er ook niet tegen de griep bijvoorbeeld.
Vooral eigenlijk wat B O M M E L zegt dus.Dat is uiteraard jou goed recht. Maar ben niet gevreesd; als straks bijvoorbeeld vliegtuigmaatschapijen een vaccinatie gaan verplichten, dan zal uiteindelijk 90% zich ‘gewoon’ laten inenten. En hopelijk krijgen we dan ons normale leven terug maar ben er bang voor.

 

+3/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 102 pagina's: 1 2 3 4 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... 98 99 100 101 102

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona