Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Aanklager KNVB start vooronderzoek naar Roger Schmidt'

19 januari 2021 10:19 - VI.nl
Foto: Pro Shots

[Update] "Aanklager KNVB start vooronderzoek naar Roger Schmidt"; image source: Pro Shots

De onafhankelijk aanklager zal maandag bepalen of er een onderzoek wordt ingesteld naar Roger Schmidt. Dat meldt De Telegraaf. De trainer van PSV haalde na de wedstrijd tegen Sparta hard uit naar het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis. Schmidt zou door zijn uitspraken een schorsing riskeren.

Update 18-01 15:19: De aanklager van de KNVB heeft nog geen beslissing genomen of er een onderzoek zal plaats vinden naar de uitspraken van Roger Schmidt na de wedstrijd tegen Sparta. Dat meldt Rik Elfrink via Twitter.

Update 19-01 10:19: Tegenover Voetbal International heeft de KNVB bevestigd dat de aanklager betaald voetbal een onderzoek is gestart naar de uitspraken van Roger Schmidt. Tegenover het Algemeen Dagblad is vanuit PSV aangegeven dat Bas Nijhuis wel degelijk wat heeft gezegd.

Meer op VI.nl
Tags

schmidt aanklager roger knvb nijhuis sparta vooronderzoek elfrink riskeren telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Perzik009 (geschorst)
2 maanden geleden
Ongelofelijk zielig

Een grote, zieke 020 kliek.

Toon grijp eens in
+12/-0

2 maanden geleden
Wat een zielige mannetjes daar in Zeist. Commentaar op de scheids mag niet meer? Die Nijhuis is toch ook een maar boerenknurf met een fluitje in zn mond. Houd wel van de aandacht
+9/-0

 
2 maanden geleden
een media geile man is die Nijhuis , het vriendje van die alles afbrekende snor van VI
+3/-0

2 maanden geleden
Wel geinig dat ze dan niet aankondigen het gedrag van Nijhuis te onderzoeken !
+12/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
2 maanden geleden
Precies, ik neem aan dat ze ook een onderzoek starten naar mevrouw Nijhuis
+8/-0

 
2 maanden geleden
Hopelijk is ze vrij. Misschien het complete nationale vrouwen voetbal team als reserve.
+1/-0

2 maanden geleden
OK, knvb. Als we straks kampioen zijn hoeven jullie de schaal niet te komen brengen. We laten die door Helene Hendriks uitreiken.
+10/-0

 
2 maanden geleden
Deal, samen met Fresia...gezellig 😋
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Een kern van waarheid heeft het natuurlijk wel allemaal maar toch had Schmidt verstandiger moeten zijn dan dit. Al dit negatieve gezeik helpt ons niks verder.
+9/-3

 
2 maanden geleden
Eens, hij heeft zich volledig laten gaan. Rare dingen gezegd, niet slim.
+6/-4

 
2 maanden geleden
Tenminste iemand er tegen in durft te gaan.
+9/-0

 
2 maanden geleden
Als Dick Advocaat dat wekelijks doet heet het passie. En dan is dat normaal. Dus ik zie het probleem niet. Het is Nijhuis die volgens eigen boekje fluit. Hem moeten ze terugroepen en de regels bij brengen.
+7/-0

 
2 maanden geleden
Hij had nooit mogen zeggen dat Nijhuis moedwillig tegen PSV fluit, tenzij hij daar bewijs voor heeft, anders dan wat er op het veld gebeurt.
+4/-2

 
2 maanden geleden
Wat had hij dan moeten zeggen? Hij zegt toch de waarheid ? Moet ie braafjes zijn bek houden? kom nou man.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Er lopen genoeg makke schaapjes rond in Nederland. Dit is het land van meningsuiting?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Mwah.. als braaf en verstandig zijn keer op keer niet helpt, omdat men niet naar je wil luisteren, moet je soms op een andere manier ervoor zorgen dat men toch gaat luisteren.

Het moet maar eens klaar zijn met Nijhuis en z'n rare fratsen.
Onze spelers moeten gewoon beschermt worden door de scheidsrechter, zodat Schmidt dat niet hoeft te doen. Het was weer ronduit schandalig wat Nijhuis allemaal toeliet.
+8/-0

 
2 maanden geleden
Helemaal mee eens. Dit is niet de eerste keer dat Schmidt zich volledig laat gaan, zonder enige zelfcontrole. We komen hier helemaal niks verder mee. Door dit soort uitspraken is PSV weer het lachertje van Studio Voetbal en VI. Nu loop je het risico dat Schmidt een schorsing krijgt (wat ik dan ook wel weer heel kinderachtig vind van Zeist). Dan zul je zien dat Toon er overheen komt en staan we nog een keer voor aap. Geen goede ontwikkeling dit. Laat het liever op het veld zien en als je het dan een keer niet eens bent met de scheidsrechter, zeg daar dan op een fatsoenlijke en rustige manier iets over.
+1/-6

2 maanden geleden
Nou, uhm, komt er gewwon op neer, dit hoor je van 2 kanten te bekijken! Communistische Knvb hoort natuurlijk ook basje op matje te roepen..... begon gisteravond al met Gakpo eruit te laten schoppen... en alles moet maar door gaan, ik vind dit ontoelaatbaar, schandalig gewoon, knvb.... zet die nijhuis eens een paar wedstrijden aan de kant, deze dorpsgek hanteert z’n eigen regels, houd geen rekening met plastic veld icm met sneeuw etc, alleen zijn eigen ego teld, onbegrijpelijk en dermate vervelend, waardoor ik het gedrag van Roger wel begrijp, misschien niet handig, maar dat laat ik in het midden.... Roger, volgende x loop je het stadion uit, zoek je de auto van Bassie op en zeik je lekker over zijn portieren😂
+7/-0

2 maanden geleden
Terecht als Schmidt het uit z’n duim heeft gezogen. En als het echt gezegd is moet Bas geschorst worden. Want een misverstand lijkt haast onmogelijk
+7/-3

 
2 maanden geleden
Denk jij dat Schmidt dat uit zijn duim zuigt dan? Dat Nijhuis dit doet hebben we kunnen zien en niet voor het eerst. Ik neem aan dat PSV bezwaar aantekent tegen een volgende wedstrijd die deze egotripper fluit. Het is een heel eng mannetje..
+7/-0

 
2 maanden geleden
Bassie heeft ook al eens tegen Luuk de Jong, die toen in een moeilijke fase zat en tijdens een wedstrijd om een penalty vroeg, gezegd dat hij wel een penalty kan geven, maar dat Luuk hem er toch niet in zou schieten.

Dan weet je toch genoeg. Die Bas vindt het leuk om mensen op te naaien, maar niet iedereen kan daar goed tegen.
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Goed onderzoeken deze zaak. Laat Schmidt maar met bewijzen komen. Als die er zijn moet Nijhuis maar eens even flink aangepakt worden ook al zou het zijn ‘humor’ zijn waar in de media over gerept wordt. Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom Schmidt zich zo laat gaan. Schijnt bij Leverkusen ook eens gebeurd te zijn las ik. Was de overtreding op Gakpo zo smerig? Heb hem paar keer terug gezien maar heb er geen duidelijk gevoel bij.
+5/-5

 
2 maanden geleden
Duitsers maken geen grappen. Ik vind dat Schmidt hier duidelijk te ver is gegaan met zijn uitspraken en dat hij zich moet beheersen voor de camera’s. Ik vind dit echt PSV onwaardig.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Bewijzen kun je krijgen door een verborgen microfoon draadloos op de stadionspeakers aan te sluiten...
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Tja.. we kunnen wel doen alsof Schmidt het probleem is, maar Schmidt is niet de eerste en enige trainer die met Nijhuis in de clinch ligt.
Het is ook niet de eerste trainer die klaagt dat Nijhuis de spelers van PSV niet in bescherming neemt. Cocu en Van Bommel waren ook altijd aan het zeuren volgens Nijhuis. Zo vond Nijhuis het ook prima dat Luuk de Jong keihard werd aangepakt en men met 2 handen Luuk aan z'n shirt naar de grond trokken, enkel omdat Luuk een sterke jongen was. Als Luuk iemand anders was geweest mocht het dus niet.

Tegen Sparta was het weer prijs. Keer op keer vond Nijhuis het prima dat een speler van Sparta te laat was met ingrijpen en deze vervolgens nog even lekker z'n voet in een enkel, achillespees of been plantte.

Maar Schmidt doet raar.
+11/-0

2 maanden geleden
Zal ook eens niet... Als je je mond open doet (en best op sommige momenten recht van spreken hebt) dan moet je aangepakt worden? Treurig, als ze dat doen en olie op het vuur van de vooroordelen mbt de 020 kliek in Zeist.
+4/-0

2 maanden geleden
Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn voor een psv supporter vaak 2 verschillende dingen. We hoeven het niet altijd te hebben maar een discussie moet wel eerlijk gevoerd kunnen worden. Dat de onjuiste overtreding op Gakpo getoond wordt is mijn inziens veelzeggend. Hij raakte geblesseerd bij een tackle van achteren maar die wordt bewust niet herhaald? Bij deze overtreding stond Nijhuis op 2,5 meter afstand.

Bij de penalty van Sparta op grote afstand had Bas voor een lichte overtreding geen enkele bedenktijd nodig.
Ik ben zeker niet objectief maar vind het opvallende verschillen.

Helaas niet de eerste keer, maar de media heeft al lang gekozen.
De wedstrijd bewust nog eens teruggekeken maar na een slecht begin speelde PSV bij vlagen zeer goed voetbal.
Ook fijn om een keer terug te kunnen zien. Proberen de media te vergeten en hopelijk een goed vervolg.
Eendracht maakt macht!
+5/-0

2 maanden geleden
Nijhuis is een narcist,die zijn eigen interpretaties aan het spel geeft. Hij doet dit met een air alsof alleen zijn waarheid de echte is. Ook zo’n mannetje dat graag zijn smoel laat zien op tv in allerlei praatprogramma’s. Scheidsrechters moeten daar wegblijven om elke subjectiviteit te voorkomen. Een verstandige Duitser als onze vriend Schmidt kan blijkbaar hier niet mee omgaan en is waarschijnlijk deze rare mannetjes als Nijhuis niet eerder tegen gekomen. Kan zijn reactie wel begrijpen, maar misschien nicht schlimm 😫
+4/-0

2 maanden geleden
Er is geen enkele rede om aan Schmidt te twijfelen, Nijhuis en eigenlijk de hele kliek daar in Zeist blijken al jaren zeer onbetrouwbaar en willekeurig, waarbij wij opvallend vaak aan de verkeerde zijde staan, zelfs met een VAR. Twijfel er absoluut niet aan dat Nijhuis gedaan heeft wat hij gezegd heeft en het zal ook vast niet de eerste keer zijn. Het zal Schmidt ongetwijfeld een schorsing opleveren, en waarschijnlijk tot na Feyenoord uit, maar ik sta 100% achter zijn actie. Het moet maar eens klaar. De tijd van alles maar accepteren is voorbij.
+12/-0

2 maanden geleden
Ik snap Schmidt zijn frustratie. Maar Nijhuis heeft weer zijn zin.
Het gaat weer het hele weekend en erna over hem. Dus hij zal ook wel weer opduiken bij zijn hypocriete schijtlollige vriendjes van VI om de popie Jopie uit te hangen. Wat een ongelooflijke arrogante pedante zelfingenomen ongeschikte kwal van een vent vind ik hem.
+8/-0

2 maanden geleden
Mag best onderzocht worden en hopelijk kan schmidt met bewijzen komen zodat niet hij maar juist Naaihuis geschorst wordt en aan de publieke schandpaal genageld wordt. De media is net zo Ajax geil als die kleuters in Zeist. Die benadelen psv evengoed, die laten bewust de verkeerde beelden zien in herhalingen en samenvattingen, keer op keer!!!
+6/-0

2 maanden geleden
Dat ze maar eens onderzoeken waarom die Nijhuis heel vaak in de ajax minded programma VI popie jopie zit te spelen. Nee, dat is niet verdacht....
+2/-0

 
2 maanden geleden
Ajax-minded, VI? Serious? Yeah right... zitten nota bene 2 geweldige voormalige PSV-spelers, om niet te zeggen iconen van de club, en één diehard Feyenoorder in panel en bij vaste gasten. Bij VI komt iedereen aan de beurt. Kan je daar niet tegen, kijk je niet. Simpel toch.

Wat een eventueel onderzoek betreft, beide kanten van de zaak grondig onderzoeken. Of beter nog, lekker laten gaan... gesloten beurzen. Zoals ik mijn wedstrijdanalyse al zei: 2 kleine kleutertjes die aan egotripping doen. Niet de moeite waard.
+3/-8

 
2 maanden geleden
Heb je dan ook wel eens gehoord hoe Kieft en van der Gijp over PSV praten? Alsof ze er met de grootste tegenzin van de wereld speelden. Feyenoord en Ajax worden toch wel degelijk op een andere manier, met meer respect, benaderd.
+9/-0

 
2 maanden geleden
Ik kijk elke aflevering. Gijp kijkt, m.i., enigszins in wrok terug omdat het na PSV alleen maar bergafwaarts ging met zijn carrière. Hij haalt met name zijn eigen presteren daar onderuit, maar praat weldegelijk met respect over de goede ouwe tijden van de club PSV. Wimpie kijkt op een andere manier niet graag terug op zijn carrière omdat op het hoogtepunt van zijn roem zijn verslavingsproblemen begonnen. Hij voelt zich daar dus zichtbaar ongemakkelijk bij. Beiden, zeker Wim, benaderen PSV met respect waar op zijn plaats en kritisch waar nodig. Hetzelfde geldt de benadering van Ajax & Feyenoord, waarbij de laatste amper nog als topclub wordt gezien. Gelijke monniken gelijke kappen dus, gelijke rabbi's gelijke keppeltjes.
+2/-3

 
2 maanden geleden
vd Gijp en Kieft zijn in mijn ogen geen iconen van de club. Verre van zelfs. Gijp al helemaal net. Die benoemt alleen negatieve zaken van PSV. Over goede spelers hoor je hem zelden. Daarbij vind ik het totaal ongeloofwaardig dat iemand als vd Gijp kritiek op spelers gaat geven. Er is niet 1 speler die zijn talent zo vergooid heeft, zich totaal nooit professioneel gedragen heeft en overal maling aan had als hij. Leuk hoor al die stoere verhalen maar ga dan niet andere spelers de grond in praten. Totaal geen recht van spreken.
+10/-0

 
Perzik009 (geschorst)
2 maanden geleden
Ja ach waarom kijk je dan nog naar dat programma.
Allemaal populistisch gelul, waarbij Sangare zogenaamd een prutser is.
Ik zal je zeggen hij zoveel beter dan een Klaassen, maar daar hoor je ze niet over..

Ach lekker een paar onderbroekjes verkopen, koste wat kost nog een paar centen verdienen. Want o wie weet dat t vrouwtje nog eens weggaat als ze met lege zakken staan.

Best wel zielig.. Kijk zelfs nog liever naar Rondo. Zullen er ook wel paar zitten met lichte voorliefde voor een club, maar is niet zo populistisch

Neem die vd Gijp toch niet serieus man, ik kijk het niet meer. Bevalt prima
+5/-0

 
2 maanden geleden
Wij zullen het hieromtrent nooit eens worden, dus wat dat betreft laat ik het erbij.

Gelukkig heb ik de eighties ten volle meegemaakt, mijn mooiste tijd (als PSV-supporter), genoten van spelers als Gijp, Gullit, Kieft, Romario* enzovoort. Misschien dat dat het is.

*niet te verwarren met Rosario
+2/-1

 
2 maanden geleden
Die tijd heb ik ook meegemaakt incl Stuttgart en de hele mik mak. Maar ook de L side tijd ( niet in het midden hoor...) met Thoresen,Koolhof , Valke etc. Man man als ik daaraan terug denk kan ik soms wel janken met de huidige situatie..
+2/-0

 
2 maanden geleden
De tijd met Wijnaldum, Depay, Propper, Guardado, Van Ginkel en de Jong vond ik ook genieten. Daarna werd het jaarlijks minder. Poen speelt meer en meer een rol helaas terwijl de concurrentie niet meer zit te slapen helaas.
+2/-2

 
2 maanden geleden
Zeker niet in het midden, hahaha, maar in die ene drukke hoek beneden. Frappant dat ik nou alweer jaren in het, oude, uitvak (U) sta of zit.

Mooie tijden komen niet weer. Ik werd overigens supporter in 1975, dus in zekere zin een gloryhunter... nog maar goed ook dat ik een paar jaar eerder nog met soldaatjes & cowboytje-indiaantje speelde. Het kan anders raar lopen in een mensenleven.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Hhahah , Was altijd feest tijdens IvanHoe,maar 1e wedstrijd voor mij thuis tegen Twente dacht ik....Op vak d van nu , de toenmalige jongererang en met prikkeldraad als ik me niet vergis. Voor het eerst naar de Grote stad vanuit ons dorpje naar mijn favorieten , toen al.
BenSmid Hansen kwam altijd bij onze buren zodoende kreeg ik de liefde voor PSV . met mijn vader aan zijn hand begin "70 naar De Club. Wow we worden oud ,hahaha
+2/-0

 
2 maanden geleden
Voordeel van oud worden is de vele herinneringen, over het algemeen mooie herinneringen. Laten wij die herinneringen koesteren, want mooier dan toen, seventies & eighties, gaat het wat mij betreft niet meer worden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Eind van de eighties en begin nineties waren voor mij de hoogtijdagen. Opkomst van serieus voetbalvandalisme. Man wat hebben we ons uitgeleefd ! Als je daar aan terug denkt, dat kan toch gewoon niet wat we allemaal uitgevreten hebben haha
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat ook natuurlijk, hahaha! :-)
+2/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Voer voor de media dit. Die genieten ervan. Weer een reden om PSV aan te kunnen pakken. Doet het goed bij die provincialen uit Noord en Zuid Holland. Als Nijhuis zo fluit tegen Ajax is de wereld te klein. Tijd dat men deze scheidsrechter eens wijst op de regels van het voetbal. En als hij volgens eigen boekje blijft fluiten moet hij uit het korps verwijderd worden. Als je ziet wat Advocaat allemaal mag roepen lijkt er in Zeist ook een bepaalde voorkeursbehandeling te zijn.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Dat, maar ook het feit dat we vlgs mij een hele matige juridische afdeling hebben.
Wij winnen nooit een zaak daar in Zeist terwijl er ook clubs zijn die er wel zaken geregeld krijgen
+3/-0

 
2 maanden geleden
Maar heeft dat te maken met het feit dat wij een matige juridische afdeling hebben of met de voorkeur van Zeist?

Verder eens met Cocufan1 dat niet Nijhuis de spelregels van het spelletje bepaalt maar de KNVB. Het is niet voor niks dat hij nooit in Europa mag fluiten.
+3/-0

2 maanden geleden
Schmidt heeft natuurlijk best een punt, maar moet dit niet zeggen voor de camera.
Nijhuis moet eens gaan fluiten als het moet en niet zijn eigen wedstrijd fluiten.
Vreselijk arrogant die man, bah!
+4/-1

2 maanden geleden
Waarschijnlijk heeft die eikel het sarcastisch gezegd. Maar in retrospect heeft ie een speler eruit laten trappen door niet in te grijpen. Die rotkop moet gewoon heel ver van Ehv wegblijven.
+4/-0

2 maanden geleden
Dat deze zaak inderdaad maar eens grondig onderzocht wordt.
Kan namelijk wel geloven dat Nijhuis tot zulke uitspraken in staat is, gezien zijn geschiedenis.
Vind zowieso dat de KNVB afscheid moet nemen van hem.
Deze man is namelijk maar wat graag op tv, nog even en we zien hem terug bij RTL Boulevard.
Beetje de Ellie Lust van het scheidsrechterskorps. Bah.
+4/-0

2 maanden geleden
Fijne reactie van Wiedemeijer (wie?); Wiedemeijer vond niet dat PSV recht had op een strafschop na een overtreding op Cody Gakpo. "Ik vind het niet eens een overtreding. Het is een speler die aan het dribbelen is, onderweg iets aanraakt en daarna valt", zei hij daarover. "Je hebt natuurlijk ook te maken met Nijhuis. Je weet dat hij veel toe laat. Daar wordt hij ook om geprezen." Ja. Zo lust ik er nog wel een paar. Nijhuis vorig jaar tegen Feyenoord na de penalty voor Feyenoord tegen een klagende Viergever; "Maak er eerst maar eens 2, dan praten we verder". Punt met Bassie is, dat hij alles toelaat binnen zijn show, maar geen begrip heeft voor reacties daarop.
+6/-0

 
Souza Faria 11 (geschorst)
2 maanden geleden
En vervolgens wel een pingel geven aan Sparta. Of was dat wel mannelijk ? Misselijkmakend zooitje in Zeist. Maar het is wel stil rondom Promes. Hoe is het daarmee ? Vlucht hij naar Rusland ?
+3/-0

 
2 maanden geleden
Hoop dat ze hem bij de douane in Rusland oppakken en vastzetten. Dat gun ik die messentrekker meer dan hier zitten in het Hilton in Vught.
+1/-0

2 maanden geleden
Vreemd , Promes word een hand boven het hoofd gehouden , moet eerst maar eens bewezen worden hoor je dan in de media maar Roger is al schuldig bevonden. Hoezo meten met twee maten ?
+7/-0

2 maanden geleden
Het is altijd al zo geweest dat er scheidsrechters zijn die het prachtig vonden om PSV erin te fluiten. Grensrechter Griek die Quaars een kopstoot geeft in de Kuip waarna Quaars rood kreeg. Derks in zijn strakke korte broekje die tegen PSV altijd de show stal. Dieptepunt dat Jansen van FC Amsterdam van Beveren een rotschop mocht verkopen zonder dat er een sanctie opvolgde. Wedstrijd in Amsterdam waar een speler van Ajaks onze keeper torpedeerde waardoor die met een hersenschudding de laatste minuten moest volmaken.Geen sanctie. Ik weet niet meer welke scheidsrechter die wedstrijd floot.Kortom, het is van alle tijden dat er scheidsrechters zijn die het niet zo nauw met de spelregels nemen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat was die smeerlap van een Dani op Lodewijks, die bloeide als een rund en kreeg nog bijna geel voor tijdrekken...
+1/-0

2 maanden geleden
Maar jongens, Nijhuis moet maar eens tegen Ajax fluiten? Dat is toch oneerlijk want die hebben OOK al het zwaarste programma.
+2/-0

 
2 maanden geleden
ja, wordt tijd dat de KNVB er eens een wedstrijdronde voor onze godenzonen tussenuit haalt..😢
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Ik snap niet eens dat Nijhuis nog een fluit heeft. Hij fluit amper of niet dus overbodig, en hij komt zo vaak in opspraak.

Je kan meer toe laten, maar niet op een nat, besneeuwd of bevroren veld, dan moet je heel anders fluiten. Maar dat doet clown Bassie Nooitfluit niet, en als je de beelden bekijkt, zie je duidelijk dat de bal niet gespeeld wordt maar de benen van Gakpo en dat van achteren, waarom kijkt de VAR er dan niet na?

Waarom staat overal in de kranten en nieuws onderzoek naar Schmidt, waarom niet onderzoek naar uitlatingen Nijhuis? Ik hoop dat we deze kwal dit jaar niet meer als scheids hebben, of de KNVB naait ons en tegen AZ, Feyenoord of Ajax plots clown Bassie als scheids.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Ik heb behoefte aan wat goed nieuws. Als ik gisteren ajax zie dan is deze competitie nog lang niet gespeeld. Oo als wij ons topnivo van dit seizoen toch eens langer vast konden houden in een wedstrijd dan zie ik het echt nog wel gebeuren. Stabiliteit, hebben we nodig en dan komt het goed.
+5/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Als trainer van PSV mag je jezelf nooit zo laten gaan. Zeker in de persconferentie naderhand, als de gemoederen bedaard zijn. Een onvoldoende voor Roger! Maar als ik de KNVB was, liet ik het rusten. Nijhuis liet veel toe, maar is door zijn zelf gekozen flinke media-exposure, langzamerhand 'discutabel' geworden. Stop met die achterlijke deelname aan dat flutprogramma, dat heeft niets meer met het scheidsrechtersvak te maken, maar alles met het (te) grote ego van Bassie.
+5/-1

 
2 maanden geleden
Zou ons bestuur Roger inmiddels aangesproken hebben op zijn gedrag?
+1/-2

 
2 maanden geleden
Tuurlijk, als club kun je hier nooit beter van worden, ook al heb je een punt.
+2/-1

 
2 maanden geleden
Dat Bassie expres tegen PSV zou fluiten, heeft Bassie tegen iemand anders dan Roger gezegd.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik zou nu wel benieuwd zijn waarom dat de aanklager niet direct, zoals verwacht, op maandag een beslissing heeft genomen. Als Nijhuis beweert dat hij niks gezegd heeft en Schmidt het verzonnen heeft, dan zou de aanklager in een paar minuten besloten hebben om tot vervolging over te gaan.

Wellicht dat het toch wat genuanceerder ligt en uit navraag blijkt dat Nijhuis toch -al dan niet cynisch - iets gezegd heeft. Uiteraard puur speculatie van mijn kant, maar ik kan anders niet verklaren waarom ze nu ineens de beslissing uitstellen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Zou eventueel ook meespelen dat we vanavond tegen Volendam spelen?
+2/-1

 
2 maanden geleden
Maar dan zou ik juist verwachten dat ze de beslissing niet uitstellen en gisteren een beslissing zouden nemen? Het lijkt me ook niet echt heel ingewikkeld toch? Je besluit om wel of geen onderzoek in te stellen - niet bepaald rocket science.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Lees nu dat er een onderzoek komt, snap er dus ook geen kloten van. Vreemde timing zo vlak voor een belangrijke wedstrijd. Nu moet die grote Toon met zijn mooie babbels maar eens laten blijken dat onze juridische afdeling inmiddels van CL niveau is. Blaas dat hele zooitje in Zeist maar eens omver met een vlammend juridisch betoog en laat niets heel van ijdeltuit Nijhuis en het zooitje onverlaten in Zeist. Dit is je kans PSV. Zet ons eens niet voor lul!!!!
+3/-1

 
2 maanden geleden
Ik ben vooral benieuwd of er getuigen zijn gezien de zin: Tegenover het Algemeen Dagblad is vanuit PSV aangegeven dat Bas Nijhuis wel degelijk wat heeft gezegd.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Dat vraag ik me dus ook af. Klinkt alsof psv getuigen of bewijs heeft.
Ik sta zoiezo 10000% achter Roger, die gaat dit niet zomaar roepen, daar heeft ie teveel ervaring voor. Bovendien hebben we die wedstrijd gewonnen dus is geen eens frustratie van verlies ofzo.

Als psv daadwerkelijk getuigen of bewijs heeft dan ben ik er heel benieuwd na en denk ik dat dit juist voor Nijhuis een heeeeel negatief staartje gaat krijgen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat met name treurig is is dat het altijd op dezelfde manier gaat met speculatie aan de kant van de Telegraaf of de aanklager ergens naar gaat kijken... Zo is dat ook al een paar keer met elleboogstoten gegaan en opstootjes... Pure speculatie waar zo'n aanklager dan een paar dagen later ineens op hapt.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Of zou het NOG beter uitkomen om een weekje te treuzelen met die aanklager? Om dan een gepaste straf van één wedstijd onvoorwaardelijk te geven i.v.m. de voorbeeld functie.
Ach verrek dat is dan Feyenoord uit!!!
+2/-0

2 maanden geleden
Het wordt tijd dat de KNVB eens hand in eigen boezem gaat steken. Alle KNVB procedures bij bijv. de tuchtcommissie worden aangepakt alsof het om een serieuze rechtszaak gaat (zie bijv. Feyenoord die iedere keer vanwege vormfouten en een topjurist wegkomen zonder schorsingen). Maar dan moet je die professionaliteit ook verder doortrekken, door iedere schijn van afhankelijkheid bij scheidsrechters te voorkomen. Dus geen commerciële schnabbels zoals boekjes, praatjes, theatershows en met name die lucratieve betaalde uitnodigingen voor talkshows als VI. Prima dat scheidsrechters soms uitleg geven over bepaalde regels en zichtbaar zijn, maar de wijze waarop het nu gaat waarbij er lacherig over bepaalde beslissingen wordt gedaan en popi jopie naar spelers wordt gedaan (Nijhuis naar Viergever, ga er eerst maar eens zelf twee scoren), dat moet gewoon ten allen tijde worden voorkomen. Scheidsrechters moeten uiteraard vrij hun werk kunnen doen, maar je hoeft als PSV zijnde niet alles kritiekloos te accepteren.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Helemaal mee eens. Tegenwoordig gedragen veel scheidsrechters zich als showpony's. Alsof ze de sterren van het veld zijn. Ik snap dat de KNVB dit toejuicht om het imago van de scheidsrechters te verbeteren maar er zijn grenzen (en dit is er eentje).
+3/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Nijhuis is zelf een liegbeest. En dat staat op tape !!! Meteen na de wedstrijd worden Auassar en Dumfries geïnterviewd en komt de oranje bal ter sprake. Daarbij ontkennen ze allebei dat de scheidsrechter hen voor de wedstrijd heeft gevraagd welke bal moet worden gekozen. Er is hun niks gevraagd. En in het interview van clown Bassie zelf begint hij over die bal en zegt dat hij de spelers en aanvoerders heeft benaderd. Die verslaggever zegt dan nog dat Auassar en Dumfries dat ontkennen maar daar lult hij snel overheen. En dan komt dat Schmidtverhaal naar voren en reageert hij heel verrast. Als je dat interview nog eens kijkt met deze voorkennis dan weet je dat daar de broer van Pinokkio staat.
+3/-0

2 maanden geleden
Waarom wordt Schmidt in deze bekritiseerd ? Schmidt stond volledig in zijn recht. KNVB moet die Nijhuis maar eens beoordelen. Hij meent, dat alles kan op een voetbalveld, er zijn wel regels en zeker op zo'n sneeuwveld. Dan moet je alles kort houden ivm blessures. En die snor en VI consorte, staan als team achter Nijhuis, om het vuurtje wat aan te wakkeren.Laat ze bij de KNVB die Nijhuis maar eens schorsen, waardeloze scheids, maakt zelf regeltjes op het voetbalveld, wat niet kan. Van Egmond, beoordeel die Nijhuis maar eens kritisch. Nijhuis wil popie jopie zijn bij VI.
+2/-0

2 maanden geleden
Beste mensen. Ik heb door omstandigheden niet alle details meegekregen. Weet iemand hier wat die Nijhuis tegen Schmidt gezegd heeft (of zou hebben gezegd)?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat hij expres tegen PSV zou fluiten.
+2/-0

 
2 maanden geleden
thnx. Hij doet het wel als het ff kan.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het zou ook geen verrassing zijn inderdaad, als dit allemaal waar blijkt te zijn.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Hij had het overigens niet tegen Schmidt zelf gezegd, maar tegen iemand anders. Dat is ook wat Schmidt zei, niet dat hij het zelf gehoord had.
+1/-0

2 maanden geleden
Waar zou het werkwoord Bashen toch van afgeleid zijn...
+2/-0

2 maanden geleden
Nijhuis kennende zal hij echt wel iets in die trant gezegd hebben, al dan niet als grapje. Schmidt zuigt zoiets natuurlijk niet uit zijn duim. Maar zolang Nijhuis dit blijft ontkennen kan het nooit aangetoond worden en trek je uiteindelijk aan het kortste eind.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Is er een mogelijkheid om na de "zaak" bij de KNVB naar een onafhankelijke instantie te gaan om een eerlijk onderzoek/oordeel te krijgen. De hele show bij de tuchtcommissie is voor de bühne. Kijk alleen al hoeveel wedstrijden schorsing we de afgelopen jaren voor onterechte rode kaarten hebben gekregen. De KNVB zal zijn eigen poppetjes nooit laten vallen, de waarheid is daar onderschikt aan.
+3/-0

 
2 maanden geleden
En de KNVB heeft nou eerst de tijd genomen om te kijken hoe de kansen staan om toch stiekem in hun voordeel (Nijhuis) de zaak te kunnen beinvloeden, ik hoop dat PSV als een pal achter Schmidt gaat staan, en niet zoals sommigen hier die al hun eigen aan het indekken zijn met hun ge-als als als, be a man!
+3/-0

2 maanden geleden
Als de KNVB slim is, wat ik niet verwacht, is dit een mooi moment om van mister nijhuis af te komen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Het wordt de hoogste tijd dat de KNVB gaat ingrijpen aangaande het media-optreden van Nijhuis in praatprogramma's. Als scheidsrechter wordt het daardoor alleen maar moeilijker en stelt hij zich bloot aan meningen en beïnvloedingen van externe personen zoals o.a. die 2 droplullen in dat flutprogramma. Hoe minder je zegt als scheidsrechter in het openbaar, des te beter. Ik geloof niet dat ik een rechter (itt een advocaat) ooit zie optreden in zo'n talkshow, simpelweg omdat hij van onbesproken gedrag dient te zijn en daar door zijn mond houdt. Zijn taak is een wedstrijd correct fluiten, meer niet! PSV zou hier in dit geval het voortouw in kunnen nemen en dit aan de kaak stellen, het moet maar eens voorbij zijn met 'superster Bassie'. Spelers zijn 'de sterren' op het veld, niet Nijhuis, wordt tijd dat hij dat begrijpt.
+6/-0

 
2 maanden geleden
Het is voor hun een mooier moment om psv zonder Roger tegen Feyenoord aan te laten treden, dat is hoe ze het in Zeist zien jammer genoeg.
+1/-0

2 maanden geleden
“Onafhankelijk” aanklager. Wat een gotspe. Die jongens uit Zeist hebben de reclame-slogan “wij van WC-eend adviseren WC-eend” iets te serieus genomen....
+3/-0

2 maanden geleden
Tijdens de live uitzending kreeg ik al een nare smaak bij het horen van de naam Bas Nijhuis. Hij en PSV zijn geen goede combinatie, vooral door zijn houding. Ik ben de scheids, due ik bepaal en niet de VAR of dergelijke. Bij de wedstrijd tegen Vitesse over-ruled hij de VAR en steel vervolgens de show bij Inside.
Tegen Sparta liet hij veel te veel toe op een glibberig veld en wuifte alles weg en de penalty...tja 50-50, aan de andere kant was hij nooit gegeven (daar is hij te trots voor).

En wat er nu wel en niet gezegd is, dat blijft altijd gissen. In Zeist zijn toch altijd op de voorhand van de arbiter. Het wordt tijd dat de wedstrijden incl. scheids/VAR commentaar beschikbaar komen voor het grote publiek of de clubs. Dan komt er een beerput aan shit los.

En waarom zou een coach niet zijn spelers in bescherming mogen nemen, door de scheids erop te wijzen dat het uit de hand loopt als er niet korter opgetreden wordt? Nee, ik fluit en jij coacht...hup daar ligt de lijn en kom er niet over, want dit is mijn show hier op het veld. Hup Kaartje om even aan te tonen wie de baas is.

Dus we slikken wel weer wat de tuchtcommissie gaat bedenken en zeggen wel weer 'Ja' en 'Amen'....maar als we weer naar het stadion mogen, dan zullen we Bas eens 90 minuten laten zien wie de baas is, in ons stadion en dat er met onze club niet te F**ken valt.

Zo dat is er uit....op naar de beker (Volendam)....hopelijk een leuke wedstrijd met passievol spel.
+5/-0

2 maanden geleden
Prima een dergelijk onderzoek, maar dan ook wél tweeledig. Dus zowel de scheidsrechter als de trainer uitvoerig onder de loupe. Laat die onderste steen dan maar eens boven komen. Die aanklager schijnt onafhankelijk te zijn.
+2/-1

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Haha ha wat een grap.. De aanklager en onafhankelijk. Nee het is echt wij van wc eend vinden wc eend de beste.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Wat apart. Jij tikt WC eend en ik krijg reclame van Ajax reinigingsmiddel onder de comment. Dat internet werkt toch verdraaid listig...
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

aai basarnhem bok bol brave cocufan crockett dumfries feyenoord handsregel ihattaren james jong knvb koen makke martinez mokken puber pubertjes sangare schmidt skipper sonny superster tamme var vertessen wild zahavi