Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruud van Nistelrooij: 'Ik vind dit geweldig en het zijn fantastische wedstrijden om mee te maken'

30 september 2021 11:15 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Ruud van Nistelrooij: "Ik vind dit geweldig en het zijn fantastische wedstrijden om mee te maken"; image source: Pro Shots

Tegenover Voetbal International geeft Ruud van Nistelrooij aan te genieten om als trainer voor de groep van Jong PSV te staan. "‘Ja, ik vind dit geweldig en het zijn fantastische wedstrijden om mee te maken", aldus Van Nistelrooij na de wedstrijd tegen Excelsior. "Ik zei ook tegen de spelers dat ik er zin in had hen vanavond te zien voetballen. We gaan het beter doen dan de vorige wedstrijden, zei ik tegen ze. Het is dan mooi dat het er ook uit komt."

Hoofd opleiding Ernest Faber is lovend over Van Nistelrooij. "Zoals hij als speler was, zo is hij nu ook als trainer. Ruud gooit zijn hele passie voor het voetballen in het opleiden van die jonge jongens", zo geeft hij aan. "Wat ik daarbij mooi vind, is dat hij zijn opleiding als trainer in eigen hand heeft genomen. Dat heeft hij als voetballer natuurlijk ook gedaan door onderaan te beginnen. Ruud heeft geen haast en geeft zichzelf de tijd om een goede trainer te worden."

Dante Sealy is bij Jong PSV een van de nieuwe spelers. De Amerikaan geeft aan het een grote eer te vinden om met Van Nistelrooij te mogen werken. "Nummer 9 is niet mijn natuurlijke positie, dus ik zuig alle informatie op die de trainer geeft. Hij weet precies waar ik moet lopen en waar ik de bal moet krijgen", zegt hij daarover. "Hij was een grote voetballer. Natuurlijk heb ik zijn beelden gezien, voornamelijk van toen hij bij Manchester United voetbalde. Hij is een winnaar, ook als trainer. Tijdens trainingen is hij veeleisend, hij pusht ons en wil dat we goed voorbereid zijn."

Meer op VI.nl
Tags

nistelrooij jong eer excelsior faber haast onderaan passie pusht sealy veeleisend voetbalde zuig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Na dit seizoen nog een jaar Jong PSV daarna door naar PSV1. Heb er nu al zin in!
+1/-0

 
3 weken geleden
Voor het eerste graag eerst wat meer ervaring op doen op een hoger niveau.
+1/-0

3 weken geleden
Wat een held!

Ik denk dat hij nu ook bij Mark van Bommel heeft kunnen zien, dat te snel naar de top teams gaan niet altijd de beste weg is. Wel gaaf ook voor jonge spelers om met een Van Nistelrooy te kunnen werken, dat moet PSV koesteren en gebruiken voor aantrekken talent.
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Ik was lange tijd klaar met RvN. Zijn periode als PSV-speler omvatte slechts een relatief korte tijdspanne, een-derde waarvan hij nóg geblesseerd was óók. Uiteraard was hij absolute top in de overige 2 seizoenen waarover dan ook niks dan lof. Maar na zijn vertrek bij PSV sprak hij imo nooit met waardering over PSV en loste hij ook zijn belofte om als speler op niveau bij PSV terug te keren nooit in. Inmiddels lijkt de man, als trainer weliswaar, toch thuisgekomen. Hopelijk slaagt hij erin de nodige talenten van Jong naar 1 te loodsen en wellicht, heel misschien, zit er nog een heuse parel bij. Veel plezier en succes in het proces, Ruud!
+1/-0

 
3 weken geleden
Als het over PSV ging sprak hij altijd met waardering en respect over PSV.
+2/-0

 
3 weken geleden
Maar na de wedstrijden tegen Bayern kon hij zich niet meer opladen voor PSV en eventuele EL.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.855 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

achterlijn arena boscagli eredivisie feyenoord gakpo ginkel gotze hands ihattaren izecson knvb madueke mbappe monaco pec sampdoria sangare santos schmidt skipper sparta utrecht var vertessen vinicius vitesse zaaf zahavi zwollywood