Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV aast op eerste plek in tv-klassement Eredivisie'

12 februari 2024 21:07 - ED.nl
Foto: Pro Shots

"PSV aast op eerste plek in tv-klassement Eredivisie"; image source: Pro Shots

PSV is hard op weg om naar de eerste plaats in het tv-klassement te stijgen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Op basis van dat klassement worden de tv-gelden verdeeld. Al jaren staat PSV op een tweede plaats achter Ajax en dat scheelt een miljoen euro per jaar. PSV krijgt nu jaarlijks 9,5 miljoen euro, maar indien het naar de eerste plaats stijgt, zal het komend seizoen 10,5 miljoen euro gaan ontvangen.

Het tv-klassement wordt opgebouwd op basis van de resultaten van de afgelopen tien jaar in de Eredivisie. Het laatste seizoen telt voor 10x mee, terwijl dit teruggaat tot en met de eindstand van de Eredivisie van tien jaar geleden die uiteindelijk voor 1x meetelt.

Indien PSV dit seizoen landskampioen wordt, zal het van 925 punten stijgen naar 937 punten. Ajax staat momenteel nog op 956 punten, maar zal zelfs als het nog vierde wordt zakken naar 932 punten. Indien Ajax de derde plaats nog weet te veroveren zal het wel bovenaan in het tv-klassement blijven staan.

Meer op ED.nl
Tags

klassement eredivisie meetelt teruggaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Laat dan de huidige stand maar gewoon de eindstand zijn!
+1/-0

5 maanden geleden
Geen kruimel laten liggen. Dus ook deze spot gaan we claimen!
+2/-0

5 maanden geleden
Deze miljoen is natuurlijk kleingeld. Wat veel belangrijker is voor PSV is dat Ajax volgend seizoen wederom geen Champions League speelt en wij wel. Zo kunnen we in 2 jaar tijd het enorme financiële gat met hun deels dichten. Het is prettig dat wij zo'n riante voorsprong hebben in de competitie, waardoor ik in het weekend kan juichen voor onze directe concurrenten.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Daar ben ik nog niet 100% gerust op. Ajax is nog niet kansloos voor plek 3 naar mijn mening. Al is de kans wel klein
+1/-0

5 maanden geleden
Twente moet nou als de brandweer gaan alsof de derde plaats om een kampioenschap gaat en niet te vergeten dat het ook om een CL plek gaat, dus met hand en tand verdedigen die derde plek wat ons natuurlijk ook nog mooi uitkomt.
+1/-0

5 maanden geleden
Waarschijnlijk het enige seizoen waarin Nederland 2 directe CL plaatsen bemachtigt. Laat Ajax nu maar lekker 4de worden. Financieel gat dichten.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Gezien het gat met Portugal zal Nederland het seizoen daarna normaal gesproken ook nog 'gewoon' twee directe plekken hebben en het is zeker niet ondenkbaar dat die voorsprong ook nog voor een derde seizoen volgehouden kan worden
+1/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

advocaat akpom alchemist anthony antonh arensman arrogant bakayoko bayern brobbey chuba connor doeki espn feyenoord gerets koki oranje pepi poster ring rivaal schouten skipper tillman tilman vaio veerman voetbalprimeur wanner