Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona

Deze normale topic is open en bestaat uit 101 pagina's: 1 2 3 4 ... 97 98 99 100 101

Ja, het is natuurlijk nog een beetje koffiedik kijken, maar je laatste zin is in mijn ogen het meest waarschijnlijke scenario. Je ziet in diverse Europese landen het aantal besmettingen toch weer oplopen, in Nederland ook de laatste 2 dagen. Maar de vraag is natuurlijk of het vaccinatieprogramma er inderdaad voor gaat zorgen dat de kwetsbare groep voor het grote deel uit het ziekenhuis kan wegblijven.

Ik heb helaas nog geen cijfers gezien vanuit andere landen, met een vergelijkbare vaccinatiegraad, over de veranderingen in de verhouding tussen het aantal positieve testen en het aantal ziekenhuisopnames. Dat zou een indicatie kunnen geven of onze verwachtingen realistisch zijn of toch voornamelijk op hoop gebaseerd.

 

+1/-0

Probleem is nu dat ze bang zijn dat het virus dat rond gaat onder de niet gevaccineerden (veel jongeren nu natuurlijk), zich kan gaan muteren. En dan is het hopen dat de vaccins blijven werken tegen eventuele nieuwe varianten.

Ik sta er niet van te kijken als er toch een aantal maatregelen teruggedraaid gaan worden. Maar een volledige Lockdown niet meer.

 

+2/-0

Ja het is natuurlijk makkelijk om de ongevaccineerden de schuld te geven van alle mutaties. Al die gevaccineerden die alleen de prik nemen om weer naar de festivals en op vakantie te kunnen is natuurlijk niets te verwijten…

Las al over de plannen in Duitsland dat straks alleen de ongevaccineerden wellicht in lockdown hoeven. Bizarre wereld waar we in leven…

 

+1/-1

'Wie zich laat inenten tegen corona beschermt niet alleen zichzelf, maar ook anderen. Uit een Amerikaanse studie blijkt dat gevaccineerden niet alleen zelf veel minder vaak ziek worden, maar ook dat ze het virus nauwelijks nog kunnen overdragen.'

Lijkt me dus logisch dat het vooral hard gaat onder de niet-gevaccineerden.

Dit bericht is gewijzigd op 3 juli 2021, 12:36:06.

 

+2/-0

New vaccine-resistant UK variants coming to your area soon. We're literally pulling all the stops to produce them here. Just so you know.

 

+1/-1

Deze normale topic is open en bestaat uit 101 pagina's: 1 2 3 4 ... 97 98 99 100 101

PSV Forum » Maatschappelijke discussies » Corona