Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] 'Everton gaat op slotdag Engelse transfermarkt vol voor komst Steven Bergwijn'

8 augustus 2019 14:11 - The Independent
Foto: Pro Shots

[Update] "Everton gaat op slotdag Engelse transfermarkt vol voor komst Steven Bergwijn"; image source: Pro Shots

Volgens het Spaanse Estadio Deportivo heeft Sevilla opnieuw een bod uitgebracht op Steven Bergwijn. De nummer zes van afgelopen seizoen heeft het bod verhoogd naar 30 miljoen euro. PSV verlangt echter nog altijd 40 miljoen euro. Beide clubs zijn nog wel in gesprek over een transfer.

In Spanje zou de verwachting zijn dat Sevilla nogmaals een verhoogd bod gaat uitbrengen en de vleugelaanvaller uiteindelijk ook voor minder dan de gevraagde 40 miljoen euro kan vast leggen. Sevilla is hiervoor wel in afwachting van een transfer van topschutter Wissam Ben Yedder. De club heeft het geld van de spits, die op weg lijkt naar AS Monaco, nodig om een transfer van Bergwijn te kunnen betalen.

Bergwijn zou zelf inmiddels al een akkoord hebben bereikt over een contract voor vijf jaar.

Edit 10:47: Het Eindhovens Dagblad meldt dat Watford een serieuze poging heeft gedaan om Steven Bergwijn over te nemen van PSV. De ploeg waar ook voormalig PSV'er Heurelho Gomes onder contract staat wilde op de laatste dag van de Engelse transfermarkt tientallen miljoenen betalen. Ondanks dat Bergwijn gevleid is door de interesse gaat hij niet op het aanbod in en focust hij zich op PSV.

Edit 14:11: Volgens The Independent gaat Everton vol voor Steven Bergwijn. Technisch manager Marcel Brands wil de aanval van Everton van nieuw elan voorzien en heeft de interesse daarvoor nu verlegd op de aanvaller van PSV. Brands gaf enkele maanden geleden in een interview met Voetbal International nog aan dat Everton geen twintig miljoen voor Bergwijn zal betalen.

In tegenstelling tot in andere landen sluit op donderdagavond al de Engelse transfermarkt.

Meer op The Independent


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Voet bij stuk houden! Handtekeningen pas zetten bij minimaal 40 miljoen!
3 weken geleden
30 gewoon doen voor deze Amsterdamse mol.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
Wat heeft Bergwijn verkeerd gedaan? Wees blij dat hij destijds naar PSV kwam. Veel van onze eigen jeugd 'sterren' leveren een fractie op van wat hij eventueel gaat opleveren. Typisch hoe mensen hier reageren na enkele tegenvallers. Kerels staan dan op anderen gaan piepen, klagen of zelfs schelden.
 
3 weken geleden
Jij ziet hem toch ook over het veld sjokken alsof hij straf uitzit ? Lekker popi doen met zn mattie bij 1-0 achter, komop man. Als je hier 30 miljoen voor kan vangen, meteen doen. Op cruciale momenten dat hij 100% MOEST scoren gaf hij niet thuis. Tegen Basel nog... weet je wat dat kost ? Net als hij de genadeklap kon uitdelen (tegen Feyenoord, Ajax) mist hij opgelegde kansen. En die wedstrijden liepen daarna allemaal slecht af.
Maar goed, als je niet kritisch mag zijn omdat je dan een slapjanus bent, zegt meer over jou dan over mij.
 
3 weken geleden
Ik zeg ook snel pakken dat geld. Is totaal niet meer gemotiveerd. Meteen bij AZ aankloppen voor Stengs en hou je nog geld over voor middenvelders
 
3 weken geleden
AZ vangt €18m voor Til. Denk je nou werkelijk dat ze PSV gaan matsen?
 
3 weken geleden
Echt wel te koop hoor voor 25 miljoen
 
3 weken geleden
Dat gaat, wil en kan PSV niet betalen. Zou financieel totaal onverantwoord zijn.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
Jij noemde hem 'amsterdamse mol', wat is dat nou voor een idiote benaming? En dat voor iemand die elke dag hard werkt (voor een goed salaris) voor de club waar jij blijkbaar supporter van bent, en zich altijd heel netjes heeft gedragen. Een jongen die PSV een 30 tot 40 miljoen rijkere club kan maken door zijn talent en positieve instelling en al op 14-jarige leeftijd zijn ziel en zaligheid in de club stak. En jij?
 
3 weken geleden
Ik werk wél elke dag hard (voor een gigantisch lager salaris) loop niet wat met een balletje te spelen voor de club waar ik supporter van ben, en heb mezelf niet altijd heel netjes gedragen. Een jongen die aan PSV elk jaar honderden Euros uitgeeft en al op 15-jarige leeftijd zijn ziel en zaligheid in de club stak. Heel ander verhaal he ?
 
3 weken geleden
Oke, het is gewoon afgunst. Zeg dat dan gelijk!
 
3 weken geleden
Haha, ik ben echt niet jaloers, ben tevreden met wat ik heb en met het feit dat je je mening mag uiten.
 
3 weken geleden
Jij werkt ook hard elke dag? Mooi, dan begrijp je dus heel goed wat ik bedoel.
 
3 weken geleden
Een jongen die zich altijd keurig opstelt een Amsterdamse mol noemen schijnt hier gewaardeerd te worden. Ik kan daar met mijn verstand echter niet bij.
 
3 weken geleden
Je weet dat Bergwijn schaamteloos met de rivaal uit amsterdam flirtte?
 
3 weken geleden
Ik vind flirten een groot woord. Persoonlijk zou ik het wel anders aangepakt hebben. Maar dat hij voor zijn ontwikkeling eventueel naar Ajax zou willen is zijn goed recht, zeker als Ajax de juiste prijs zou betalen. Ik zal afgemaakt worden maar gezien wat er daar de laatste jaren gebeurt zou ik het nog begrijpen ook. Ik lees dat Ziyech €4m salaris zou vangen. Dat is nogal een verschil met de topverdieners bij PSV. Daarbij komt dat de echte topclubs eerder lijken te winkelen in Amsterdam dan bij PSV en dat is niet iets van de laatste maanden.
 
3 weken geleden
Bergwijn heeft nooit aangegeven dat hij niét open zou staan voor een vertrek naar ajax. Dat is dus wel degelijk flirten en dat ligt gevoelig bij veel supporters. Wel eens van rivaliteit gehoord?
 
3 weken geleden
Wat vind jij van de betiteling 'Amsterdamse mol' voor een PSV speler?
 
3 weken geleden
Bergwijn komt uit amsterdam, heeft bij ajax gespeeld, gaat met ajax-spelers op vakantie en flirt openlijk met ajax. Kortom: amsterdamse mol is een juiste typering.
 
3 weken geleden
Je weet dat Luuk de Jong tijdens het vrijgezellenfeest van Lasse Schone op Ibiza de grote regelaar was? Die jongens kennen elkaar allemaal en gaan normaal met elkaar om. Niks vreemds aan. Met welke Ajax speler was Bergwijn volgens jou trouwens op vakantie?
 
3 weken geleden
Wanneer heeft Luuk de Jong met ajax geflirt?
 
3 weken geleden
Jij stelt dat Bergwijn met Ajax spelers op vakantie zou zijn geweest. Who cares. Donny vd Beek is 1 van zijn beste vrienden, so what? Allemaal niet relevant. Je vrienden mag jezelf uitkiezen.
 
3 weken geleden
Het was een opsomming van feiten, maar je kiest er slechts één (de gezamenlijke vakantie van Bergwijn en Promes) uit en negeert de andere feiten die de typering 'amsterdamse mol' gerechtvaardigen.

Blijf de vraag openstaan: Wanneer zou Luuk de Jong met ajax hebben geflirt?
 
3 weken geleden
Luuk heeft nooit met Ajax geflirt. Je plaatst mijn opmerkingen over de bachelor van Schone in een verkeerde context. De tijden dat voetballers van rivaliserende clubs niet met elkaar omgingen zijn al jaren voorbij. Kijk bijvoorbeeld eens wie er allemaal bij de boeklancering van Memphis waren. Die jongens spelen vaak al vanaf de jeugd in vertegenwoordigende elftallen. Of zie de trieste situatie van Nouri. Bergwijn is daar heel erg stuk van (geweest) omdat Abdelhak een jeugdvriend was en heeft contact met de familie. Persoonlijk had ik een ander statement gemaakt m.b.t mogelijke interesse van Ajax als ik in Bergwijn's schoenen had gestaan maar wij fans vernemen alles uit de media en kennen (waarschijnlijk) niet alle feiten. Gebasseerd op sportieve- en financiele gronden zou ik een overstap naar Ajax heel goed begrijpen, hoe pijnlijk ook voor sommige PSV-fans.
 
3 weken geleden
Wederom haal je er allerlei dingen bij terwijl het simpelweg gaat om het feit dat Bergwijn overduidelijk openstond/ staat voor een overgang naar de aartsrivaal. Mij maakt het totaal niet uit, maar ik begrijp dat sommige supporters daar moeite mee hebben.
 
3 weken geleden
En dan noemen we iemand maar een Amsterdamse mol? Dat kan er bij mij nog steeds niet in. Ik heb PSV spelers veel slechtere dossiers zien opbouwen dan de altijd bescheiden Steven Bergwijn. Die jongen is wat mij betreft een voorbeeld voor heeeeel veel PSV jeugdspelers
 
3 weken geleden
Om verschillende redenen is de typering 'amsterdamse mol' gerechtvaardigd (zie de eerdere feitelijke beargumentatie). Maar die negeer je en in plaats daarvan hang je liever misplaatst de moraalridder uit en zeur je over de retoriek.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
En al die Ajax spelers die voor ons gespeeld hebben dan Santa ? Een speler is niet VAN de club , hij speelt VOOR de club en als hij ergens anders meer kan verdienen of denkt dat hij zich daar kan verbeteren is hij weg ,heel simpel. Het mooiste voorbeeld Bale , Ronaldo en Neymar en geloof me ik kan zo nog wel even doorgaan.
 
3 weken geleden
Het gaat niet (zo zeer) om het ajax-verleden, maar vooral om het feit dat een basisspeler van PSV openlijk en schaamteloos met ajax flirt.
 
3 weken geleden
Zou ik niet zo zwaar aan tillen Santa . Steven heeft vrienden bij Ajax , heel normaal gezien zijn verleden aldaar Hij is daar ook zowat opgegroeid . De media maakt daar hun verhaaltje bij . Onder andere een foto met Steven en Quiny zittend op de motorkap van een mercedes . Onderschrift '' Bergwijn gaat naar Ajax , auto heeft hij al''
 
3 weken geleden
Daar gaat het niet zo zeer om, maar wél om het feit dat hij openstond voor een terugkeer naar ajax. Niet iedereen kan een flirt met de aartsrivaal waarderen.
 
3 weken geleden
Mag hopen dat jij bij een meisje anders te werk gaat dan dit zogenaamde geflirt van Bergwijn
 
3 weken geleden
Nee, die twijfelt er nog niet over om naar Ajax te gaan. Ik heb niks tegen ex-spelers van Ajax, die o.a. hebben ons een EC1 opgeleverd. Maar bijv Peter Hoekstra, hoe sympathiek ook. Geeft je zijn shirt uit bij RKC en dan zeg je "jij gaat niet naar Ajax he?". Antwoord "nee, nee !!!". Twee weken later fietst hij over de wallen. En dat scenario zag ik bij Bergwijn ook aankomen. Kan trouwens nog steeds he.
 
3 weken geleden
Ik heb niks tegen ex-spelers van Ajax, die o.a. hebben ons een EC1 opgeleverd..... Zijn we dan niet een beetje hypocriet El ?
 
3 weken geleden
Spelers die voor Ajax gespeeld hebben mogen wel komen maar spelers die voor ons spelen mogen niet naar Ajax. Als dat niet hypocriet is.
 
3 weken geleden
Dat bedoel ik helemaal niet. De manier waarop gaat het om.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
want ? ik denk dat Petertje , want toen was het nog Petertje niets durfde zeggen. Ruud Gullit zei ook dat hij PSV niet zou verlaten maar is wel op een smerige manier aan de haal gegaan met Hans Kraay SR indertijd om een vertrek af te dwingen. Met steun van de lachende scheerkwast van der Gijp.
 
3 weken geleden
Peter Hoekstra heeft daarna ook niks meer gepresteerd. Is een vergeten voetballer geworden.
 
 
3 weken geleden
Beetje triest je antwoord ,schaam je als psv fan..
 
3 weken geleden
Een speler van PSV die openlijk met de rivaal uit amsterdam flirt, dát is pas reden om je te schamen.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
Waar 'flirt' Bergwijn met ajax? En nou niet aankomen 'dat stond in de pers', 'zijn zaakwaarnemer' 'hij reageert niet op aantijgingen'. Bergwijn moet helemaal niets, en al zeker geen verantwoordelijkheid afleggen nav. bullshit(komkommertijd fakenews) in de pers. Dat hij bevriend is met ajax-spelers is volgens mij niet verboden volgens de wet.
 
3 weken geleden
Het was kinderlijk eenvoudig om te verklaren dat hij niét naar ajax zou willen. Dat heeft hij nadrukkelijk niét gedaan.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
Waarom zou hij dat doen @bakel, omdat dat ergens staat? Het zou wat, kun je aan de gang blijven. Ik zie het al voor me: Steven ergens in een warm land op het strand met een cocktail in zijn hand vakantie vieren en dan moeten reageren wat er in de media in NL over hem gezegd wordt. Verplaats je in zijn positie, niet in de jouwe.
 
3 weken geleden
Hoe makkelijk is het om via de (social) media kenbaar te maken dat ie géén interesse heeft (had) in een overgang naar Ajax. Bovendien werd hij voortdurend met die interesse geconfronteerd. Hij had vanaf het begin resoluut kunnen aangeven dat Ajax voor hem geen optie was. Dat heeft hij totaal niet gedaan, waardoor hij liet blijken wel degelijk open te staan voor een overgang naar Ajax.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
Of het makkelijk is of niet, is hier niet de issue.
 
3 weken geleden
Natuurlijk wel omdat Bergwijn de insinuatie van flirten kinderlijk eenvoudig had kunnen voorkomen én beëindigen door zich uit te spreken tégen een transfer naar Ajax. Als Bergwijn had aangegeven dat Ajax geen optie voor hem was/ is, had niemand hem 'amsterdamse mol' genoemd. Maar blijkbaar stond/ staat Bergwijn open voor een vertrek naar de aartsrivaal. Niet gek dat zoiets niet goed valt bij (bepaalde) PSV-supporters.
 
3 weken geleden
Waarom zou Steven niet naar Ajax mogen? Heb je de eventuele redenen waarom uberhaupt gehoord? Er zijn wel meer spelers die op dit moment een sterke voorkeur voor Ajax boven PSV hebben. En, hoe pijnlijk ook om te zeggen, ik snap het wel. Bij ieder overleg tussen grote clubs in Europa zitten de neuzen aan de tafel, sponsoren lopen de deur bij ze plat omdat het een mondiaal merk is om over grote clubs uit toplanden maar te zwijgen. De tijd dat voetballers clubliefde hadden is al jaren voorbij. Alles draait om status, poen en eer.
 
3 weken geleden
Het gaat er niet om dat hij niet naar ajax zou mogen, maar om de rivaliteit. Als een basisspeler van PSV openstaat voor een vertrek naar de aartsrivaal zorgt dat logischerwijs voor wrevel bij een deel van de PSV-aanhang. Is dat zó moeilijk te begrijpen?
 
3 weken geleden (gewijzigd)
De media zegt dat Bergwijn naar ajax wil, vervolgens noem jij hem een 'amsterdamse mol' en dan is(je verzint het niet) vervolgens Bergwijn de aanstichter van alles, omdat het hem (terecht)geen reet interesseert wat er allemaal voor bullshit over hem verkondigd wordt. I give up @bakel, je hebt een rare kijk op het leven.
 
3 weken geleden
Dus mensen die moeite hebben met het idee dat een basisspeler van PSV openstaat voor een overgang naar de aartsrivaal zouden een rare kijk op het leven hebben? Blijkbaar heb jij niets met rivaliteit, maar dat is een heel ander verhaal natuurlijk.

Bergwijn heeft nooit, maar dan ook nooit aangegeven dat hij niét naar Ajax zou willen, terwijl hij daar wel voortdurend mee werd geconfronteerd. Niet alleen Bergwijn, maar ook z'n zaakwaarnemer. Zodra zo'n gerucht de ronde gaat, vraagt zo'n beetje iedereen (vooral mensen van de media) aan Bergwijn hoe het zit.

Bergwijn was dus bereid om over te stappen naar de aartsrivaal, wat kwaad bloed zet bij een deel van de PSV-supporters. Ik heb er geen moeite mee, maar het is niet moeilijk voor te stellen dat andere supporters daar niet blij mee zijn.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
Waarom zou hij niet naar Ajax willen? Hij komt er vandaan en kan er op een hoger niveau ballen dan bij PSV... dan hou je toch gewoon je opties open?
 
3 weken geleden
Gelukkig iemand die er hetzelfde over denkt als ik. Weg ermee, liever gisteren dan vandaag.
3 weken geleden
Nooit minder dan de 40 miljoen verkopen ,is al een koopje over een tijd kost hij veel meer.Maar wat halen wij terug ...???
3 weken geleden
Ga voor 35 miljoen en een percentage bij doorverkoop. Dan kan de club nu doorpakken en een type van Ginkel halen.
 
3 weken geleden
Goed punt. Iets lager bedrag, maar een mooie 20% pakken op transfer in de toekomst.
3 weken geleden
"amsterdamse mol" is respectloos en slaat nergens op. Steven is op zijn 13e naar PSV gekomen en heeft hier alle jeugdploegen doorlopen.Hier is hij een topvoetballer geworden en "kind van het huis". Dit soort kwalificaties naar eigen spelers toe zijn nu juist de reden dat ik zelden op deze site kijk en (nog zeldzamer) reageer. VvMU? ok Supporter? nee
 
3 weken geleden
Voor 40 mio doen, wel jammer, ben benieuwd naar zijn samenspel met Malen. Had liever Lozano zien vertrekken inderdaad...
 
3 weken geleden
Openlijk flirten met de rivaal is pas respectloos.
 
3 weken geleden
Tuurlijk niet minder, voor PSV veels te belangrijk om #Steven040Houdoe te kunnen gaan twitteren.
3 weken geleden
Een club moet een speler toestemming geven om te onderhandelen toch? Dan ga je in het voortraject met Sevilla toch wel vertellen dat ze niet met een bod hoeven aan te komen onder de veertig miljoen? En bij deze club sowieso meteen betaling eisen en een boete clausule van 100 miljoen opnemen bij niet betalen ;)
3 weken geleden
Gewoon doen met flink doorverkoop percentage...
3 weken geleden
Voor al die reacties met Amsterdamse mol zou ik zeggen wordt eens volwassen. Die jongen is gewoon professioneel bezig en komt toevallig uit die regio en kent daar dus veel gasten nog van. Moet hij die dan soms gaan negeren. Weten jullie eigenlijk wel hoeveel Ajax spelers wij in het verleden hebben gekocht dus dat kan ook gewoon andersom gebeuren. Niks mis mee. Cashen en goed investeren.niemand is onvervangbaar
 
3 weken geleden
Je mist het punt van rivaliteit. Het is namelijk niet zo gek dat een bepaald deel van de PSV-aanhang niet blij is met een basisspeler die openstaat voor een overgang naar de aartsrivaal.
3 weken geleden
Ik had verwacht dat PSV een maand geleden een standpunt had ingenomen dat Bergwijn aan zijn contract wordt gehouden. Ik vind Bergwijn een heel belangrijke speler voor PSV. Maar ik begrijp ook supporters die zeggen verkoop Bergwijn en Lozano en ga een nieuwe start met de talentvolle jeugd maken. Wat maakt het nu uit of Ajax met 10 of 20 punten voorsprong kampioen wordt. Stengs na PSV is totaal onrealistisch, deze jongen zijn vriendin is de dochter van Frank de Boer en gaat volgend jaar naar Ajax.
3 weken geleden
Bij Sevilla willen ze duidelijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Waar halen ze het lef vandaan om te beginnen met een openingsbod van 25 miljoen terwijl de tegenpartij 40 verlangt? Wat helemaal geen gekke vraagprijs is voor een 21 jarige Nederlands international die bij Oranje bijna altijd verzekerd is van een basisplaats. Bovendien was hij in ons shirt in 33 wedstrijden betrokken bij 26 goals. Ik had de vraagprijs op 50 gezet en misschien genoegen genomen met 40+ miljoen. Misschien eens op cursus gaan in Amsterdam. Daar hebben ze Klaassen 2.0 een prijskaartje van 60 miljoen opgehangen.
 
3 weken geleden (gewijzigd)
Mag toch, ik probeer ook wel eens af te dingen als ik iets wil kopen , u niet ? Mooier woord , onderhandelen. ;-)
3 weken geleden
Leuk voor Steven al die belangstelling, maar Steven is nog helemaal niet klaar voor een stap naar het buitenland. Ik vrees dat hij in het buitenland snel op de bank geplaatst zal worden.
3 weken geleden
Als Everton serieus is en Brands wilde maar 20 miljoen betalen, zullen ze nu toch echt het dubbele moeten bieden anders heeft het geen zin om de Jong te bellen. Sevilla zal het bedrag niet betalen dus ik ben benieuwd waar hij heen zal gaan. Maar beter zal zijn dat hij gewoon nog een jaartje blijft.
 
3 weken geleden
Weet niet of dat het beste is. Er gaat nu zoveel rond dat ik me kan voorstellen dat als ie niet verkocht wordt, de motivatie flink inkakt en ie een matig/slecht jaar draait.
3 weken geleden
Voor het juiste bedrag is iedereen te koop. 40 miljoen lijkt mij prima. Daarna doorschakelen voor een kwaliteitsinjectie op het middenveld.
3 weken geleden
Nooit zaken doen met Everton!!! Die Marcel Brands was/is een veel te goeie TD. Die trekt John de Jong aan z'n stropdas over de tafel en dan krijgen we ineens nog maar 15 miljoen voor Bergwijn.
3 weken geleden
Inmiddels is de transferdeadline in Engeland verlopen....
3 weken geleden
Volgens mij Probeerd dhr. Brands hier PSV een handje te helpen.
Het blijft in zijn hart toch een Brabander.
 
3 weken geleden
Zou er best achter kunnen zitten!
3 weken geleden
Fake News. Zijn voor een andere aanvaller gegaan, van Arsenal meen ik.
3 weken geleden
Wat een stemmingmakerij weer hier. Niet bepaald PSV-vriendelijk. Ik denk niet dat veel supporters dit willen lezen, en al helemaal niet als het volstrekt uit de lucht is gegrepen (en dan doel ik met name op de kop en het onderste gedeelt van het artikel).
3 weken geleden
Waar hebben we een UEFA voor? Die zouden een vaste transferperiode moeten vaststellen voor heel Europa. Liefst wereldwijd (FIFA)
 
3 weken geleden
Helemaal mee eens Lampje040, alleen zijn die bondstypes liever bezig met corrupt zijn en hoerenlopen dan het voetbal eerlijker te maken....

Laatste nieuws