Transparent
Inloggen
Sluiten

Individueel trainingsprogramma voor Denzel Dumfries na deelname aan demonstratie

4 juni 2020 11:58 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Individueel trainingsprogramma voor Denzel Dumfries na deelname aan demonstratie; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt PSV dat Denzel Dumfries tot het einde van dit seizoen een individueel trainingsprogramma zal volgen. De clubleiding heeft dit woensdagavond in goed overleg met de rechtsback besloten. Dumfries was woensdag aanwezig bij een demonstratie in Rotterdam. Ondanks dat hij zelf alle veiligheidsvoorschriften in verband met Corona respecteerde, wordt het verstandig geacht om geen risico's te nemen. De medische staf van PSV blijft de gezondheidssituatie van de verdediger monitoren, net zoals dit ook bij de andere spelers het geval is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Proud Black Man Here in front of you is a proud black man. Proud of his skin color. A man that fought his way up. That has won racial slurs against him and is still confronted with this on a daily basis, and will be above it. I am standing here for my fellow man who has to deal with the same issues daily. Those who share that deep-seated pain, those who comprehend that pain. For them, I am standing here! Racism is a global problem that drastically needs to be tackled. IT’S BEEN ENOUGH! Our lineage needs to grow up in a world full of equality and chances without the feeling of being discriminated in whatsoever form. I am proud of my skin color and of the people that came today that did not stay silent. Together we shall conquer racism!! #blacklivesmatter ❤️

Een bericht gedeeld door Denzel Justus Morris Dumfries (@ddumfries2) op 3 Jun 2020 om 1:28 (PDT)

Meer op PSV.nl




Tags

dumfries demonstratie trainingsprogramma corona gezondheidssituatie veiligheidsvoorschriften

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Tja, wat moet je hier nou van zeggen. Niet slim om je in die drukte te begeven. Begrijpelijk dat hij zich uitspreekt tegen racisme.
+4/-0

3 jaar geleden
Netjes, Massa protest is niet echt de ideale manier van protesteren in deze Corona tijd (Daar werd in Rotterdam overigens wel aardig rekening mee gehouden). Wel begrip voor de drang van Dumfries hiervoor op te komen. Het is niet te ontkennen dat iemand als Dumfries nog altijd met menig discriminerende uiting te maken heeft in onze samenleving.

Hoop trouwens dat dit een strijd blijft voor gelijkheid en niet een soort zwart wit geel groen discussie wordt. Pigment in de huid en dergelijke is zo verschrikkelijk irrelevant.
+13/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Precies, pigment in de huid is volledig irrelevant, daarom is een demonstratie als deze ook irrelevant. Het zijn niet alleen de levens van donkere mensen die ertoe doen: De levens van ALLE mensen doen er toe!

En of Dumfries nog te maken heeft met discriminatie is ook zeer twijfelachtig. Ja, hij krijgt in het stadion waarschijnlijk allerlei verwensingen naar zijn hoofd (waarschijnlijk ook geënt op zijn huidskleur), maar heeft dit met racisme te maken? Ik denk het niet. Van de Vaart kreeg verwensingen naar zijn hoofd over zijn vrouw (die het blijkbaar met heel 020 deed/doet), Bas Nijhuis krijgt verwensingen over zijn moeder naar zijn hoofd geslingerd (die het blijkbaar met iedereen doet) en in duivendrecht krijgen ze verwensingen naar hun hoofd geslingerd dat ze allemaal een keppeltje (zouden moeten) dragen. Heeft dit met racisme te maken? Nee, dit is gewoon jennen jegens je tegenstander en scheids.
+3/-19

 
3 jaar geleden
Doe deze reactie maar gauw weg en dan praten we er niet meer over. Over wereldvreemd gesproken..
+18/-4

 
3 jaar geleden
@Yassera, Dat Jennen komt voor. Maar er is ook een aanzienlijk deel in Nederland dat een werkelijke 'argwaan' heeft richting gekleurde mensen. Die deze liever niet in dienst nemen, geen huis willen verhuren, niet als vriendje van hun kinderen zien, niet "te veel" in het NL elftal willen zien, etc. Dat is het echte racisme. Denk overigens dat deze discriminatie in Nederland misschien nog wel sterker aanwezig is richting mensen met een Turkse of marokkaanse achtergrond. En eenzelfde oprechte afkeer leeft om allerlei dubieuze redenen ook gewoon door tegen ***** (ff los van de standaard 020 associaties) en Homo's.

Maar eens met je zin: 'De levens van ALLE mensen doen er toe!'
+6/-1

 
3 jaar geleden
Vind je dat heel gek op basis van de statistieken?
+3/-4

 
3 jaar geleden
Ik snap wat je zegt, maar dat is nu juist het probleem. Die 'statistieken' zeggen niks over het individu. Hoe zou jij het vinden dat je geen baan kreeg enkel omdat je uit Eindhoven kwam, of omdat je fan van PSV bent? Omdat er ergens een statistiek is die zegt dat die doorsnee voetbalsupporter dommer is dan gemiddeld. Gelijkheid is juist het beoordelen van mensen zoals ze zijn en op wat ze kunnen. Niet op basis van vooroordelen die niks met de persoon te maken hebben. Als je dat als samenleving niet kan regelen, gaan die statistieken ook nooit veranderen.
+7/-0

 
3 jaar geleden
Als je donkere mensen meer controleert wordt de pakkans vanzelf hoger. Discriminatie versterkt zo de vooroordeln. Een zeer kwalijke zaak.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Sinds zelfs Zwarte piet door een aantal mensen racisme wordt genoemd is de betekenis van het woord vaag geworden. Ik heb dat altijd onverstandig gevonden.
In zaken van echt racisme kunnen slachtoffers hierdoor nu minder goed hun punt maken.
+6/-6

 
Blijft dat Veronica en Silvie het erg druk hebben.
+1/-2

 
FF Yassera, Ten eerste ja alle levens doen ertoe, je begint dus mooi, maar al jou verdere vergelijkingen slaan imo nergens op, de x van vdV hoefde niet voor haar leven te vrezen door haar "pigment", of dat zij geen baan zou krijgen, ik zou best willen weten wat jou drive is, ik kan moeilijk geloven dat je dit allemaal echt doordacht hebt gepost of op een moment van frustratie, ban discriminatie
+5/-1

 
3 jaar geleden
Ja Por, Er zit wel degelijk een gedachte achter de post, een frustratie waar ik al enkele jaren mee rondloop. Gezien alle negatieve reacties hier, lijkt het net of deze reaguurders denken dat ik één of andere racist ben.

Ik zal je wat vertellen: Ik heb nog nooit iemand beoordeeld op huidskleur of geslacht. Sterker nog, toen er ooit 5 sollicitanten voor me stonden heb ik de Eritrese vluchteling aangenomen. Waarom? Simpelweg omdat hij op dat moment de beste papieren had voor de functie. Heb ik hem gekozen omdat hij donker van kleur was? NEE! Natuurlijk niet. En dat laatste gebeurt op dit moment wel helaas in Nederland. Kijk bij de overheid, daar is het gewoon beleid om een voorkeur te hebben voor vrouwen met een hoofddoek. Dát is pas racisme! Ik kan echt niet geloven dat in Nederland racisme een diepgeworteld probleem is. Ja, er zullen vast racisten zijn. Net zoals dat er mensen zijn die te hard rijden, geweld plegen, overvallen plegen, stelen etc. Niet alle mensen zijn goed (helaas). Ik ben er oprecht van overtuigd dat Dumfries onze rechtsback is, omdat hij op dit moment voor ons de best beschikbare optie is, niet omdat hij meer of minder pigment heeft dan een ander.

De frustratie die er bij mij dan ook in zit is de volgende: De racismekaart wordt in mijn ogen veel te snel getrokken door sommige mensen, wanneer het niet gaat zoals zij zouden willen. En het erge van alles is nog dat de rest van de maatschappij daar ook nog in begint te geloven. Van zwarte Piet, tot ons koloniaal verleden, of wanneer de werkeloosheid onder bepaalde bevolkingsgroepen te hoog is, het is tegenwoordig allemaal racisme en ik zou me daar voor moeten schamen? Daar pas ik dus voor! Aan de gang met je luie donder, of je nou roomblank of denzeldonker bent, het zal mij m'n reet roesten, je hebt gewoon zelf iets van je leven te maken en niet steeds naar excuses te moeten zoeken!
+7/-2

 
3 jaar geleden
@Yassera, de negatieve reacties en -1 punten krijg je omdat je over problemen schrijft die een grote groep in NL liever bedekt en onbesproken wil houden. Die bieden liever hun excusses aan voor dingen die ze niet gedaan hebben, om zo maar iets van wrijving te ontwijken. Maar in mijn ogen maak je het met dat ontwijken alleen maar erger op de lange duur.
Blijf vooral posten !
+3/-1

 
Daar wij het toch nooit eens zullen worden, zeker gezien deze post waar ik ook alweer verborgen elementen inzie vat ik dus de kuierlatten, sans rancune.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Verwensingen in het stadion, ik heb rood haar, heb wel een idee wat ze tegen mij zouden roepen. Je wordt altijd aangesproken op uiterlijke kenmerken, moet je wel een beetje boven gaan staan hoor.
+5/-4

 
3 jaar geleden
Treffende post. Wat ik vooral slecht vind is dat alles op een hoop wordt gegooid. Het vermoorden door een agent of een speler specifiek om zijn huidskleur uitschelden wordt vaak in een adem genoemd met zwarte piet, dat Sinterklaas blank is, het woord blank zelf, en dat er in stripboeken soms zwarte poppetjes staan.
Bij dunne witte poppetjes, dikke poppetjes, en poppetjes met rood haar ;-) is er niks aan de hand en hoor je geen Nederlander klagen. Maar bij een zwart poppetje moet een boek worden verbannen. Dat vind ik compleet doorgeslagen.
Houdt wel in ogenschouw dat dit soort actie-groepen flinke subsidie van de gemeente Amd krijgen. Daarom liet Halsema het ook doorgaan.
Voor sommige mensen zoals Sylvana Simons is dit gewoon een baan geworden, waarbij ze geld krijgt als ze naar programma's zoals DWDD gaat. Helaas jutten dit soort types juist de verschillende bevolkings-groepen tegen elkaar op.
Zeer nadelig, zeker nu we eens zeer goed moeten gaan kijken wat er in de Lockdown-periode door de regering allemaal gedaan is.
+5/-5

 
3 jaar geleden
Die Sylvana was onder de mannen en binnen de tv-wereld uitgerangeerd. Ongelooflijk dat een dergelijk type zoveel aandacht krijgt. Dan heb ik liever Sylvie op de koffie alhoewel die een paar kwartjes kost
+4/-2

3 jaar geleden
Ik heb altijd veel commentaar gehad op Dumfries als aanvoerder. Maar Denzel blijft mij verbazen. Als aanvoerder gaat hij altijd voorop in de strijd. Hij weet zich goed te verwoorden in de media en nu laat hij zien dat hij ook maatschappelijk betrokken is. Racisme is een ziekte die tot de dag van vandaag diep geworteld zit in de samenleving. Ja, helaas ook hier in het zuiden. Voor de meeste mensen is het ook moeilijk te bevatten waar en hoe racisme zich uit. Het zou de mensen sieren als ze zich er meer in gaan verdiepen.

En ja het moment komt niet helemaal uit met corona momenteel. Corona zorgt al een paar maanden dat we belemmerd worden in de huidige maatschappij. Racisme zorgt er al honderden jaren voor dat bepaalde groepen in de bevolking worden achtergesteld.

Ik zeg iig Denzel mij steun heb je.
+16/-3

 
3 jaar geleden
Precies! Als je dit probleem van racisme en discriminatie zelf niet ervaart, dan kun je het je misschien moeilijk voorstellen. Maar Dumfries en ook Depay hebben alle recht om daar te staan. Zoals Dumfries al aangeeft hij heeft dagelijks met racisme te maken. Dumfries heeft zich ook netjes aan de Corona regels gehouden lees ik. Een echte aanvoerder, waar we trots op mogen zijn! De manier waarop sommigen hier reageren had ik al verwacht, maar is enorm triest te noemen. Inlevingsvermogen is blijkbaar niet bij iedereen aanwezig
+12/-3

 
Sommigen snappen nou echt niet dat ze ook gewoon hun bachus kunnen houden en eentje spant de kroon met echte in het verste verte niet te vergelijken niets zeggende kul pffff, zo misselijk.
+4/-2

 
Niet dat het maar ietsje scheelt, maar die min 1 laat niet raden onder welke steen die vandaan komt hè?
+3/-1

3 jaar geleden
Dan heb je als speler van PSV maanden niet mogen voetballen, is het nu eindelijk mogelijk om mbv allemaal 1,5-meter-regels weer te mogen trainen op de Hertgang, mag er tot 1 september nog geen betaald voetbal worden gespeeld, weet niemand of er dit jaar nog supporters het stadion in mogen, en dan ga je als PSV-speler WEL naar een demonstratie toe ???
+2/-3

 
3 jaar geleden
Verplaats je eens in zijn persoon, wat hij zijn hele leven al aan racisme heeft moeten doorstaan waarschijnlijk. Bekijk het dan nog eens en bedenk wat echt belangrijk is in het leven. Hij kan nu een week niet meetrainen met de groep tot de vakantie, lekker belangrijk! Hij heeft dit overigens niet zo gewild en zich netjes aan de Corona regels gehouden.
+6/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Hoe weet jij nu hoe vaak Dumfries in zijn leven te maken heeft gehad met racisme. Hoe weet je dat nu als ik vragen mag? Sorry dat ik het zeg hoor. Iedereen heeft het recht ergens over te demonstreren maar wat in Amerika gebeurd heeft niets meer met demonstreren te maken. Hij zijn gewoon een stel relschoppers die denken het recht te hebben om winkels te vernielen en helemaal leeg te roven. Die auto's in brand steken en onschuldige mensen mishandelen en vermoorden. Dat heeft niets meer met demonstreren te maken dat is gewoon zo crimineel als maar kan. Het komt heel raar over om voor BLM de straat op te gaan terwijl ze Amerika dus een spoor van vernieling, vuur en bloed achter laten.
+2/-3

 
3 jaar geleden
Dat kun je lezen bovenaan dit topic in zijn Instagram bericht. Bovendien heeft hij zich daar in de media al vaker over uitgesproken net als jongens als Depay en Wijnaldum.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Volgens mij is dit juist het uitgelzen moment om dit te doen. Als je in Juni als aan het trainen bent voor September kun je gerust een weekje missen.
+2/-0

3 jaar geleden
Dus al die mails en filmpjes zijn nep heeft schijt aan ons !!!!
+2/-4

Struisvogelpolitiek schijnt hier de Corona te spannen.
+4/-2

3 jaar geleden
Dagelijks met rascisme geconfronteerd schrijft hij, ik ben toch stiknieuwsgierig op welke manier??
+6/-4

 
3 jaar geleden
Toch wel redelijk opvallend dat een vrij neutrale vraag nu al op +/-4 staat. Tegenwoordig mag je in dit soort discussies klaarblijkelijk niet meer neutraal blijven of vragen stellen, vooral als publiek persoon als Denzel. Dit is in mijn ogen een zeer gevaarlijk fenomeen. Je zou nu maar bijvoorbeeld blanke politieagent in een Amerikaanse donkere buurt zijn.
+6/-2

reactie verwijderd

 
Er is aan de andere kant van de wereld iets met een man gebeurt ja, Dus aan de andere kant van de wereld is jou wereld op houden te bestaan? Onder jou steentje meer dan genoeg ruimte? Interessant leventje! Poepoe hè.
+4/-3

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja dat zal zo zijn maar waarom gaan ze dan niet demonstreren tegen bv racisme in Zuid-Afrika of racisme in China.?Alsof het daar niet voorkomt of wat te denken van menig islamitisch land waar je gediscrimineerd wordt als je toevallig een christen bent. Je moest eens weten hoe racistisch Zuid-Afrika is.Hoe blanken mensen daar worden behandeld maar daar gaat niemand de straat voor op. Weet je wat is. Alleen blanken mensen kunnen discrimineren.

Maar dan wel de straat op gaan voor iemand in Amerika die notabene gewoon crimineel was. En niet dat dei dan maar omgebracht moet worden maar het is selectief verontwaardigde woede. Sterker nog de feiten ondersteunen racistisch politie geweld in Amerika niet eens. In 2019 zijn meer blanken mensen omgekomen door politie geweld als zwarte mensen. 371 blanken tegenover 236 zwarte mensen. Waarvan ook maar 10 ongewapend waren. De meeste mensen die dus in Amerika omkomen door politie heeft dan ook helemaal niets met racisme te maken maar is puur uit zelfverdediging. Gewoonweg omdat ze dus gewapend zijn. Niet om het een of ander hoor 99% van alle agenten doen gewoon hun werk na geweten.

Maar zo wordt het gebracht. Alsof alle agenten in Amerika racisten. En het meest frappante is dus dat die BLM figuren die daar in Amerika aan het huishouden zijn ook niet vies zijn van bruut geweld. En of je nu blank of zwart bent. Als je ze in de weg staat schieten ze je overhoop. Daar doen ze niet zo moeilijk over.

Zou ik je nu eens vertellen. Zo heeft PSV afgelopen dinsdag dus zo'n BLM statement moeten maken. Maar laten we nu eens veronderstellen dat zoiets wat in Amerika gebeurd waar winkels vernield en leeg geroofd worden. Als zoiets nu eens in Eindhoven gebeurd wedden dat ze de PSV supporters shop niet zullen ontzien. Want ook die wordt kort en klein geslagen en compleet leeg geroofd.
+9/-4

 
Ja en daarom demonstreerd iedereen (Blank Zwart of niet) mee tegen discriminatie, er word gedemonstreerd tegen racisme om al die redenen dat jij meent te moeten gebruiken om haat met haat te bestreiden.
+4/-1

 
3 jaar geleden
Nee daar demonstreren ze niet tegen. Ze demonstreren alleen maar tegen discriminatie tegen zwarte mensen en niet tegen discriminatie tegen blanken mensen, want het enige wat je ziet en hoort is discriminatie gericht tegen zwarte mensen. Maar vergis je niet. Een blanke in bv Zuid-Afrika wordt harder gediscrimineerd als een zwarte in Amerika
+6/-3

 
3 jaar geleden
Volgens mij demostreren ze wel degelijk tegen racisme in het algemeen. De leus "black lives matter" wordt hierbij gebruikt omdat in dit geval (net als in het merendeel van de gevallen) een zwart persoon slachtoffer werd van racisme. Vervolgens gaan mensen hier demonstreren omdat ze het zat zijn dat hier zelfs in Nederland ook vaak sprake van is. Dat blijkt wel uit het feit dat zo veel mensen nu de behoefte voelen aan deze demonstraties mee te doen.
Over discriminatie van witte mensen in Zuid-Afrika heb je deels gelijk (die worden daar zeer zeker gediscrimineerd, maar om dan zo stellig te zeggen dat dat "harder" gebeurt dan in Amerika lijkt me wat overtrokken), maar vind in Nederland maar eens zo'n grote groep mensen die (gebaseerd op gegronde redenen) het gevoel hebben dat ze gediscrimineerd worden op basis van hun huidskleur en dus de behoefte voelen om voor hun rechten op te komen
+2/-3

 
3 jaar geleden
Omdat er veel demonstreren wil niet zeggen dat ze gelijk hebben. De samenleving wordt opgefokt door de media. Het is juist de media die het volk verdeeld. Bv als een zwarte slachtoffer wordt van geweld gepleegd door een blanke agent in Amerika wordt er altijd een motief in racisme gezocht.Dan is het gelijk racisme. Alsof het andersom niet voorkomt. Alsof er geen blanken slachtoffer kunnen zijn van geweld gepleegd door een zwarte agent. Ook dat gebeurd. Alleen vreemd genoeg noemen ze dat geen racisme. Ze spreken alleen over een racisme als een zwarte daar slachtoffer van wordt.

De naam zegt het al. Black lives matter. Ja is helemaal waar. Maar een white live matters too
+5/-3

 
3 jaar geleden
Het zegt al behoorlijk wat over jou als je stelt dat mensen die tegen racisme in gaan geen gelijk hebben. En ik vraag me toch af waar je vandaan haalt dat men alleen maar over racisme praat als een zwarte slachtoffer wordt van geweld. Misschien omdat dat nou eenmaal veel vaker voorkomt?
En over je "een white liVe matters too" opmerking: ik neem aan dat jij ook altijd als er aandacht wordt gevraagd voor, ik noem maar iets, borst******, hard staat te schreeuwen dat long****** ook belangrijk is?
+2/-3

 
3 jaar geleden
@Robmeister. Dat hele woordje 'ze' van jou is nu net het probleem. Die mensen demonstreren omdat ze discriminatie voelen, of zien. De een weer anders dan de ander. Tuurlijk zijn er idiote relschoppers. Foute argumenten. Ook zijn er vast racistische donkere mensen en alles wat je nogal kan bedenken. Maar ik zie Denzel, en velen, hier niet met stenen gooien, of oproepen tot haat. In deze discussie worden meteen weer allerlei gebeurtenissen bijeen gepakt onder een 'zij' en 'wij'. Dat is helemaal niet nodig
+2/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Een gevoel is maar een gevoel. Maar dat wil niet zeggen dat het de feiten zijn. Je moeten feiten en gevoelens niet met elkaar gaan verwarren. Ik voel me zo vaak beledigd maar dat is voor mij geen reden om een winkel kort en klein te slaan. De feiten zeggen wat anders. Want ze gaan de straat op tegen politie geweld gericht tegen zwarte mensen maar in de realiteit worden meer blanke Amerikanen slachtoffer van politie geweld als zwarte Amerikanen. En je moest eens weten heel veel zwarte Amerikanen dood geschoten worden door zwarte Amerikanen. Maar gaan ze dan de straat op? Nee want dat past niet in het racisme verhaaltje.

Wat we ook niet horen is dat die BLM vandalisten hele plaatselijke economieën afbreken. In sommige wijken staan geen winkels meer overeind alles gesloopt. Wijken waar ook veelal zwarte mensen wonen. Alsof die mensen de negatieve effecten ervan niet gaan merken. Daar zullen ze straks nog wel achter komen. Black Lives Matter zeggen ze da. Maar dat veel zwarte Amerikanen door toedoen van die relschoppers in nog armoede worden getrapt dar hoor je niet bij de NOS of RTL nieuws. Alsof ze bezig zijn te strijden voor een goede zaak.

Hebben we iets gehoord over David Dorn? Een gepensioneerde zwarte agent die vrijwillig een winkel tegen looters wilde beschermen? Wel dood geschoten door jawel zwarte Amerikanen. Gewoon een onschuldige man die in koele bloede vermoord is. Dat zien we niet in de media want dat pas niet in het racisme verhaaltje. Die man voelde geen associatie met black lives matters, en dan matters een black live ineens niet meer, hij stond in de weg dus dan maar dood.

Nu hebben we ook al een paar keer dat fragment voorbij zien komen waarop een blanke man bruut door blanke agenten op de grond wordt geduwd. Maar zien we onderstaand fragment? Nee en weet je waarom we het ene wel zien en het ander niet? Bij de ene waren de daders blank en bij het andere was de dader een zwarte agent. En daarom zien we het ene wel en het ander niet. Het is allemaal zo hypocriet als maar kan.

https://www.youtube.com/watch?v=Ge8XUDK1NmQ&t=1slink
+2/-1

 
3 jaar geleden
Complete onzin. Ze hebben in Amerika natuurlijk niet voor niets 8 jaar lang een zwarte President gehad. Sterker nog Obama was zelfs na mijn weten de eerste zwarte leider in een westers land. Zelfs hier in Europa hebben we nog nooit ergens een zwarte leider gehad.

Obama heeft dan ook bewezen dat je als zwarte Amerikaan ook iets van je leven kan maken net zoals blanke Amerikanen. En dan te bedenken dat ze zo'n 200 jaar geleden nog op de katoenvelden stonden. Binnen 2 eeuwen van de katoenvelden tot het Witte huis.

Dus ga me nu niet vertellen dat ze in Amerika zo ontzettend racistisch zijn. Iedereen heeft daar gelijke kansen om iets van je leven te maken. Als je maar wil.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Je gelooft toch zelf niet wat je schrijft? Omdat er een keer een zwarte president is geweest bestaat racisme niet meer? Onwerkelijk dat er mensen zijn die zo kortzichtig denken
+3/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat er in Amerika meer politiegeweld voorkomt tegenover witten dan tegenover zwarten is nogal logisch. Zo worden er hier in Nederland waarschijnlijk ook meer Nederlanders vermoord dan Colombianen. Ra ra, hoe zou dat komen?
+3/-0

 
3 jaar geleden
@Robmeister, ik vind dat je twee goede punten naar voren brengt:
1) "Alleen blanken mensen kunnen discrimineren". De blanken worden wereldwijd in de media continu als de daders neergezet, en de zwarte als slachtoffer van die blanken.
2) "De samenleving wordt opgefokt door de media. Het is juist de media die het volk verdeeld". Het is vreeselijk hoe die agent heeft gehandeld, maar het wordt door de media te veel uitvergroot, en niet goed in zijn context met de cijfers behandeld.
Ik vrees dat de media juist voor meer verdeeldheid en spanning zorgt dan voor verbinding. Verder worden we nu afgeleid van het vorige probleem, namelijk hoe de regeringen wereldwijd het corona-gevaar hebben ingeschat.
+2/-2

3 jaar geleden
Wat een boute uitspraken lees ik hier toch van mijn 'mede'-supporters. Sommige ronduit stuitend en precies de reden dat Denzel is gaan demonstreren. Ben ik het daar mee eens, nee niet echt, je mag jezelf in gevaar brengen maar door te demonstreren breng je ook andere kwetsbare mensen in gevaar. Maar de reacties hier laten zien hoe diep geworteld het probleem van racisme in de samenleving is. Alleen al de ellendige vergelijking met 'de statistieken' @redbastard. Serieus kom je nog steeds met deze onzin aan. Lees jezelf in waarom donkere mensen in West- Europese landen en de VS een achterstand hebben en dat dit de reden is dat ze 'vaker' in statistieken terecht komen, laten we maar helemaal zwijgen over discriminatie bij solliciteren. Als witte mensen zich uitspreken met rood haar (en ik heb zelf ook rood haar) en een vergelijking maken met de vooroordelen waar zwarte mensen mee te maken hebben dan moet je jezelf kapot gaan schamen in een hoekje. Ik geloof niet dat de WIC ooit een transportlijn met Rood harige opgezet heeft om ze als slaven te verkopen aan katoenboeren in de VS. Jennen doe je niet dmv iemands huidskleur te bespotten of bananen te gooien op het veld, jennen doe je door je vingers scheel te fluiten en je eigen team aan te moedigen. Ik schaam me diep door alles wat ik hier lees!
+7/-3

3 jaar geleden
Goh mag hij ook een mens zijn en een gevoel en mening hebben? Ja, dat mag. Prima dat hij hier voor opkomt. Goed gedaan Denzel, ik sta achter je!
+5/-0

3 jaar geleden
Dit vind ik ook te makkelijk. Telkens het slavernijverleden erbij te noemen. Elke vluchteling/ allochtoon krijgt hier kansen in Nederland. Ze mogen God - welke dan ook - op hun knieën bedanken dan ze in ons land belandt zijn.

Let wel, voor mij is ieder persoon gelijk. De kwade verzieken het alleen voor de goede. Vergelijk het met ADO- of Feyenoord- 'supporters' in hun beste tijd. Een in verhouding hele kleine groep sloopt het een en ander, toch worden er wedstrijden zonder publiek opgelegd. De hele groep wordt dus gestraft.

Mijn vriendin is doodsbang als ze op straat een groepje donkere jongens tegenkomt. Waarom? Omdat deze vaak agressief overkomen en je op een laat tijdstip ook gewoon niet op straat rond hoort te hangen. Kwestie van opvoeding of verschil in cultuur. Dat 3/4 bij Opsporing Verzocht getint is helpt ook niet mee in de beeldvorming. Misschien is de angst van mijn vriendin ongegrond, maar hij komt niet uit de lucht vallen.

De racismekaart wordt tegenwoordig te snel getrokken. Iedereen wordt weleens benadeeld, of de waarheid vertelt op basis van waarnemingen of gedrag. Ik heb tegenwoordig het idee dat het te makkelijk is op maar meteen de kont tegen de krib te gooien.

Wat is mis in deze tijd is een tegengeluid van donkere mensen, want die zijn er. Ik werk met meerdere donkere mensen. Zijn begrijpen niets van deze demonstraties. Ja, de agent was zwaar fout. Dus hij moet zwaar gestraft worden. Zoals ook een Chinees, Belg of Fries veroordeeld en gestraft moet worden om zijn daden. En ook blanke criminelen de straf krijgen die zij verdienen. Wat ik mis een tegengeluid van donkere mensen die zeggen: "Wees blij dat je opgevangen wordt in een land als Nederland, doe er eerst zelf iets aan om gerespecteerd te worden. Ga een opleiding doen, of als dit te moeilijk is vanwege een taalachterstand om wat voor reden dan ook, zoek dan werk. Werk dat misschien niet meteen helemaal naar je zin is, maar iedereen die normale inzet toont en goede wil toont kan klimmen naar iets beters. Zoals ook vele blanke Nederlanders zijn begonnen".

Blank en donker zijn gelijk, maar een groep donkeren grijpt nu elke kans aan om voordeel te krijgen ten opzichte van de blanke, nuchtere Hollanders. Wat dat betreft zijn mijn donkere collega's in korte tijd al zover ingeburgerd dat ze al te nuchter zijn om een tegengeluid te geven.
+10/-8

 
3 jaar geleden
Ik zie veel te veel om op in te gaan in je bericht, dus laat ik het kort houden. Volgens mij mag jij God ook "op je knieën" bedanken dat je hier mag leven. Of nee, dat zal wel je eigen verdienste zijn omdat je zo hard je best hebt gedaan om hier geboren te zijn i.p.v. ergens anders
+6/-4

 
3 jaar geleden
holy shit, echt waar dit? Kijk daarom zijn er dus wereldwijd demonstraties.
+3/-3

 
3 jaar geleden
Tja dit bestaat nog anno 2020. Treurige angry white men enorm bevoorrecht zonder een klein beetje inlevingsvermogen.
Het treurigste is nog dat hierboven een post tussen staat die duidelijk discriminerend is en dan +4 heeft en er niet ingegrepen wordt door de site beheerders. Ofwel discriminatie krijgt hier een platform, zorgelijk. Het niveau daalt hier.
+2/-2

 
3 jaar geleden
Mijn complimenten aan de beheerders van PSV-netwerk dat ze alle posts laten staan.
+3/-2

 
3 jaar geleden
Dus jij vind discriminatie op dit netwerk prima. Zegt genoeg over jou.
+2/-5

 
3 jaar geleden
Jij verdraaid mijn woorden. Ik schrijf nergens dat ik discriminatie prima vind. je schrijft complete onzin over mij.
+4/-2

 
3 jaar geleden
Het feit dat iemand tegen censuur is hoeft nog niet te betekenen dat hij vóór discriminatie of racisme is ;)
+5/-1

 
3 jaar geleden
Dat zeg ik ook niet. Maar discriminatie op dit netwerk is niet oké en valt niet goed te praten, hoort hier niet thuis.
+2/-3

 
3 jaar geleden
Daar ben ik het natuurlijk mee eens. Maar ik vind het net als WouterErik juist goed dat dergelijke berichten niet verwijderd worden
+5/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Waarom als ik vragen mag? Zie ook de regels voor dit forum: onder 8. Illegale inhoud, daar staat duidelijk dat dit niet mag.
+1/-3

 
3 jaar geleden
Jongens, ik ben absoluut niet rascistisch. Ik geef alleen mijn bescheiden mening. Voor mij is iedereen gelijk. Ik word er alleen moe van dat een bepaalde kleine groep altijd maar elke kans aangrijpt om te gaan demonstreren, met name over zwarte Piet. Ik zag in Amsterdam ook weer een spandoek met "Weg met zwarte Piet"! Toen dacht ik: Serieus? Is dat de boodschap? Moet dat nu weer?

Het was een begin van een discussie. Ik ben wel benieuwd naar jullie tegenargumenten. Iedereen mag hier toch zijn mening geven?
+4/-2

 
3 jaar geleden
@legerjas het ging niet om jouw post, maar een andere post hierboven die in strijd is met de gedragsregels van deze site. Maar schijnbaar ben ik de enige die zich er aan stoort. Heeft niets met censuur te maken, maar met wel of geen normaal gedrag.
+1/-0

 
site-admin 3 jaar geleden
Die post is inmiddels verwijderd. Die hadden we over het hoofd gezien en ging veel te ver.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dank daarvoor, kan gebeuren. Gezond verstand overheerst gelukkig.
+1/-0

 
3 jaar geleden
@Feije, Dank voor je opmerking. Censuur en discriminatie/racisme zijn inderdaad twee totaal andere zaken. Verder vind ik dat pratisch iedereen zijn best doet om in redelijke bewoordingen zijn mening op te schrijven, en vind ik van PSV-Netwerk dus positief dat ze tot nu toe alles laten staan.
Censuur heeft zeer gevaarlijke kanten, omdat er dan ook weer een groep mensen moet worden aangesteld die dat gaat toepassen. Bij de Corona-crisis zijn nmm juist veel andere meningen en inzichten buiten de NOS/Op1 gehouden terwijl op Youtube er zeer inhoudelijke filmpjes stonden die meer dan een maand op de berichtgeving van de NOs voor liepen.
+3/-1

 
3 jaar geleden
Dit is nou precies de reden waarom mensen gaan demonstreren. Het hokjes denken van mensen is het grootste probleem. Hoezo moeten mensen blij zijn dat ze hier terecht zijn gekomen. Moet jij dan ook blij zijn dat je hier terecht bent gekomen. Laat ik je uit een droom halen, maar dit land was voorheen moeras gebied. Wij zijn allemaal ooit ergens anders vandaan hier naar toe gekomen. Of dat nou Scandinavië, Groot Brittanië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Afrika, Suriname, Turkije etc.... is, doet er niet toe. Mensen moeten afgerekend worden op datgene dat ze doen en niet afgerekend worden op uiterlijke kenmerken. En geloof me jouw donkere collega's denken allemaal hetzelfde daarover. Als je naar de demonstraties gaat kijken zijn dat ook vooral jonge mensen. Dat zijn jongere die hier opgegroeid zijn en zich durven te uiten. Met name de oudere generatie heeft geleerd dat het beter is om je mond dicht te houden. Want helaas was het tot voor kort dat als je jezelf uitsprak tegen racisme of discriminatie juist scheef aangekeken werd door de meerderheid.
+2/-0

greggo1 (geschorst)
3 jaar geleden
Discriminatie is letterlijk "het maken van onderscheid". In de huidige maatschappelijke en juridische context betekent discriminatie: "het onrechtmatig onderscheid maken tussen mensen of groepen" oftewel "het niet gelijk behandelen van gelijke gevallen", bijvoorbeeld bij sollicitaties op de arbeidsmarkt.

Dus al diegene die dat doen zouden dus racisten zijn????.

Zo makkelijk om je aangesproken te voelen en je zelf maar meteen is een slachtoffer rol te zetten
+5/-1

3 jaar geleden
Veel meningen met veel onbegrip voor elkaar hier. Ik zou zeggen, lees nog 'ns goed goed wat Dumfries schrijft in zijn instagram-post en laat het gewoon 2 minuutjes op je inwerken en probeer je in te leven waarom hij daar staat en waarom hij dit schrijft.
+2/-1

 
3 jaar geleden
e boodschap van Dumfries is een genuanceerde boodschap die aanzet tot nadenken.
Dit thema heeft dan ook bij uitstek behoefte aan jongens als Dumfries die naar buiten treden. Iemand die zich niet snel uitspreekt maar bewust een podium kiest voor de boodschap die hij belangrijk vindt. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Wijnaldum.
Dat heeft voor mij een heel andere lading dan wanneer Depay dat doet in combinatie met zijn andere smakeloze filmpjes.

Daarom is het ook zo ontzettend jammer dat de boodschap die Dumfries brengt wordt overschaduwd door ordinaire schreeuwers als die Akwasi en de vreedzame protesten worden gekaapt door extreem linkse activisten en ordinaire relschoppers.

Die Enschedese studente benoemt een probleem (seksuele intimidatie op straat door primaire allochtonen) en moet bang zijn om als racist te worden weggezet terwijl op de BLM demonstraties geen enkele kritiek of nuance mogelijk is.
We gaan daarmee naar een situatie die alleen maar meer polariseert en waarin een gezonde discussie bijna niet meer mogelijk is.
+1/-0

reactie verwijderd

3 jaar geleden
Ik snap de demonstraties. Ik snap het sentiment. Ik snap de woede. Ik ben tegen racisme ook al sta ik niet op een plein.Van mij mag zwarte Piet alle kleuren van de regenboog hebben. Wat ik niet snap is dat er met verschillende maten wordt gemeten door actievoerders en door veel media.
Er worden talrijke incidenten en vormen van racisme benoemd waarbij wordt aangegeven dat het uit de statistieken blijkt dat onze gekleurde medemens hier slachtoffer van zijn. Dus het is een probleem van een bevolkingsgroep en niet van DE Nederlander.De oplossing zal dus ook gezocht moeten worden in de bevolkingsgroep die hiervoor verantwoordelijk is en niet bij DE Nederlander.Dit Lijkt me ook logisch.
Nu even andersom. Dezelfde tekst
Er worden talrijke incidenten (seksuele intimidatie)en vormen van criminaliteit genoemd waarbij wordt aangegeven dat uit de statistieken blijkt dat een overgroot deel hiervan gepleegd wordt door onze allochtone medemens. ( die cijfers zijn gewoon te vinden) Nu is dit opeens geen probleem van die groep, mag die niet benoemd worden, maar is het gewoon DE Nederlander die hiervoor verantwoordelijk is (die toevallig heel vaak allochtoon is). Hieruit geredeneerd gaan we dus de oplossing hiervoor zoeken bij DE Nederlander en niet bij die groep die verantwoordelijk is. Volgens mij los je dan dus niks op en onderken je het probleem niet zoals je andersom ook het racisme zou ontkennen als je dat gaat oplossen bij DE Nederlander.
Oftewel gelijke monniken, gelijke kappen is bij de benadering van deze problemen ver te zoeken. Daar heb ik een probleem mee. Polarisatie van beide kanten dus !Daarnaast weiger ik ook om me weg te laten zetten als racist omdat ik toevallig blank ben en niet op een plein demonstreer. Gewoon logisch nadenken en problemen aanpakken waar ze liggen en durven benoemen.
Ps in Engeland een standbeeld van Churchill besmeuren die hoogstpersoonlijk verantwoordelijk als hoofdrolspeler verantwoordelijk is voor het bestrijden van het Nazisme, de grootste racisten ooit. Sorry hoor, maar dan kan ik het niet meer volgen.
+1/-1

 
Ach iedereen wil ook zo graag hun gelijk halen, dus ieder oplossing brengt een probleem met zich mee, daar word willens en wetens voor gezorgd.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Dat is helaas de consequentie van het eenzijdig belichten van een probleem. Iets waar zowel de mainstream media en social media een kwalijke rol inspelen.
Je ziet in de VS nu al de voortekenen waarbij Democraten en Republikeinen zonder compromis lijnrecht tegenover elkaar staan.
Die kant gaan we in NL ook als we op deze manier doorgaan met het onszelf schuld aanpraten voor alles wat we met zijn allen hebben opgebouwd.
+1/-0

 
Je snapt 'm, iedereen in de aanval en vice versa.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Wie is 'die groep' @psveeboer? Wetsovertreders met een 'niet witte kleur', of mensen met een 'niet witte kleur'?
+1/-0

 
3 jaar geleden
die groep is de groep wetsovertreders. En daarvan zijn er helaas heel veel allochtoon. Daar zullen oorzaken voor zijn die opgelost moeten worden. Dus lijkt het me logisch dat je de onderzoeken en oplossingen ook vooral op die groep richt. Je kan ook allerlei onderzoeken doen (die tot maatregelen voor oplossingen moeten leiden) naar mensen die niet tot de groep behoren waar de problemen zich voordoen maar dat lijkt me niet echt handig.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Prima, de wetsovertreders, ik snap het. Maar het probleem van racisme ligt niet daar, was het maar zo simpel, het ligt allemaal veel dieper. Een heel simpel voorbeeld aan de hand van het voetbal: Als Dumfries(en vele andere donkere voetballers), die heeft laten zien zich als een heer te gedragen, nog regelmatig met racisme te maken heeft door bv apengeluiden in het stadion, heeft dit niets te maken met het feit dat hij een speler van de tegenstander is, aangezien 'blanke' spelers dit niet naar hun hoofd geslingerd krijgen. En zo zijn er tig voorbeelden in de maatschappij, solliciteer maar eens als Mohammed Habib voor een managementfunctie bij een bank als Jan Pieters ook daar solliciteert. Het zou wel heel dom zijn om bij het vergelijken van die 2 CV's dan in het achterhoofd te denken aan zich misdragende allochtone jeugd, maar het gebeurt wèl heel veel in de praktijk. De overgrote meerderheid van de allochtone jeugd gedraagt zich namelijk prima. En dat veel 'donkere' mensen daar een probleem mee hebben vind ik heel begrijpelijk, en ook dat ze het onderhand zat zijn.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Laat het helder zijn. Ik verafschuw racisme. Het ging me alleen om het feit dat er mi qua benadering van problemen een verschil gemaakt wordt. En uiteraard is het merendeel van de allochtone jeugd goed bezig.Dat is mijn punt ook niet. Maar problemen moet je altijd kunnen benoemen.en daarin zijn we selectief vind ik.
Maar goed, misschien kunnen we het beter over voetballen hebben.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik wilde alleen maar aangeven dat racisme niet veel te maken heeft met het misdragen van een heel klein deel van de allochtone bevolking. Het zit gewoon in het gedrag en beeld van een aantal mensen richting anderen. Yeah, terug naar het voetbal, daar zijn de problemen ook mega-groot :)
+2/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage