Transparent
Inloggen
Sluiten

Succesverhaal Madueke niet nog eens mogelijk door Brexit

10 maart 2021 09:35 - ED
Foto: Pro Shots

Succesverhaal Madueke niet nog eens mogelijk door Brexit; image source: Pro Shots

Het Eindhovens Dagblad vertelt vandaag het verhaal van de succesvolle bewuste keuze van Noni Madueke en zijn vader om voor PSV te kiezen, in plaats van een club in Engeland. Hoofd jeugdscouting Rini de Groot troefde onder andere Tottenham Hotspur en Manchester United af door Noni's vader ervan te overtuigen dat de Eredivisie meer mogelijkheden biedt om op jonge leeftijd te debuteren. Ondanks het feit dat de nieuwe trainingsfaciliteiten in 2017 nog niet af waren, maakte PSV indruk op de familie. "Wat me nog te binnen schiet, is dat Steven Bergwijn hem die dag een shirt heeft gegeven en je zag dat dat op Noni veel indruk maakte. Eigenlijk was bij die terugkeer al vrij snel duidelijk dat Noni vanaf de zomer van 2018 bij ons zou gaan spelen", aldus De Groot.

De krant schrijft verder dat het vanwege Brexit waarschijnlijk niet snel weer zal lukken een jonge speler te verleiden voor de Eredivisie te kiezen. Waar voorheen spelers met 15 jaar een contract konden tekenen in Nederland, is dat nu pas met achttien jaar. Andersom geldt dat overigens ook. Madueke begon bij PSV O17.

Meer op ED




Tags

madueke brexit eredivisie succesverhaal bergwijn engeland nederland rini tottenham trainingsfaciliteiten troefde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Gewoon de ouders verleiden met een baan bij Philips of andere grote werkgevers in de buurt van Eindhoven. Dat deed FC Barcelona een jaar of 20 geleden ook met de ouders van Messi en daardoor kwam Messi bij FC Barcelona te trainen en de rest is bekend.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Of gewoon een kleurentelevisie cadeau geven? ;)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Met een dubbel cassettedeck bij een contractduur vanaf 5 jaar.
+1/-0

 
Dus jij denkt voor het gemak dat de ouders, pfff!!
+2/-0

3 jaar geleden
open/sluit de onderstaande quote:

De krant schrijft verder dat het vanwege Brexit waarschijnlijk niet snel weer zal lukken een jonge speler te verleiden voor de Eredivisie te kiezen. Waar voorheen spelers met 15 jaar een contract konden tekenen in Nederland, is dat nu pas met achttien jaar. Andersom geldt dat overigens ook.



Nou.. dikke prima!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Idd omgekeerd komt veel & veel vaker voor.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo hendrikus koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage