Transparent
Inloggen
Sluiten

'Barcelona heeft spijt van koopoptie in huurcontract Sergiño Dest'

23 december 2023 10:37 - Sport.es
Foto: Pro Shots

"Barcelona heeft spijt van koopoptie in huurcontract Sergiño Dest"; image source: Pro Shots

Volgens het Catalaanse Sport heeft FC Barcelona spijt van de optie tot koop die PSV heeft bedongen bij de huur van Sergiño Dest. De Spaanse topclub was aanvankelijk blij omdat de verdediger geen toekomst meer had bij Barcelona, maar na een geweldig half jaar hebben meerdere clubs al belangstelling getoond en zijn zij bereid om meer te betalen dan de 10 miljoen euro die PSV moet betalen.

De macht ligt nu echter bij PSV omdat Barcelona geen mogelijkheid heeft om de optie tegen te houden. PSV heeft al uitgesproken de optie te willen lichten en indien Dest zelf ook in Eindhoven wil blijven, zal hij ook na dit seizoen bij PSV blijven spelen. Barcelona hoopt nu echter de speler te kunnen overtuigen om af te zien van een contract bij PSV zodat ze hem voor meer geld kunnen verkopen aan een andere club.

Meer op Sport.es




Tags

barcelona dest catalaanse huur macht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Precies dit hadden ze dus ook moeten doen bij Tillman, want je hebt niks aan een vergoeding als de koopoptie middels een clausuele terug gedraaid wordt. Eenzijdige koopopties zonder clausules of poespas, macht bij jezelf houden.
+1/-3

 
5 maanden geleden
En jij denkt dat als dat mogelijk was geweest dat ze dat niet gedaan hadden? Barcelona heeft hier gewoon geblunderd terwijl Bayern zich zakelijk heeft opgesteld en de regie wil houden. Beggars can't be choosers, wij wilde hem graag huren, zij bepalen de voorwaarden.
+4/-0

 
5 maanden geleden
Zo'n blunder is het niet hoor. Barcelona moest vanwege financiële problemen zo snel mogelijk spelers lozen. Voor Dest zagen ze totaal geen toekomst in Catalonië. Waarom zouden ze dan een koopoptie bedingen?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dan krijg je zo'n speller dus nooit Bayern is niet gek....
+1/-0

 
5 maanden geleden
Bekijk het eens van de andere zijde: Wanneer Bayern dwarsligt, moet Bayern een onbekend bedrag betalen.
Mocht Barcelona Dest overtuigen om niet te tekenen bij PSV, dus houdt PSV er niets aan over.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Volgens mij heb je gelijk, klinkt logisch in ieder geval. Dus de constructie met Munchen is beter dan die met Barca.

Maar als Bayern nu Tillman overtuigt dat hij niet naar PSV moet gaan en beter bij hun kan blijven hoeven ze toch ook niet te betalen ? Dan ligt niet Bayern dwars, maar de speler.... Of zie ik dat verkeerd.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Alles wat we schrijven over eventuele constructies is gebaseerd op wat kranten schrijven. Of het daadwerkelijk de feiten zijn zal later pas blijken. Ik zie liever goede spelers die ons prijzen bezorgen dan alleen maar eigen spelers die lekker meehobbelen maar niks presteren.
+2/-0

 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Juist ... de enige zinvolle opmerking hier, want volgens mij weet er gewoon helemaal niemand iets over eventuele clausules .. allemaal verzonnen verhaaltjes, alleen omdat Stewart een of andere opmerking heeft gemaakt.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Eens, precies wat ik dacht. Een kop als "barcelona heeft spijt van" is toch duidelijk speculatie en creatief nieuws. Dit gaat echt helemaal nergens over 😂
+1/-0

5 maanden geleden
Als je een speler wilt huren bepaalt de verhurende club de voorwaarden en condities. Take it of leave it. Beetje moeilijk / onmogelijk om als supporter al deze voorwaarden en/of condities in te zien. Laat ik graag aan de beleidsbepalers van PSV over.
+2/-0

5 maanden geleden
Die gaat helaas niet tekenen voor PSV. Barcelona zal hem gewoon een bedrag geven wanneer hij niet tekent bij PSV en Dest zal waarschijnlijk ook meer gaan verdienen elders dan PSV kan/wil betalen.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Liever op het tweede plan van een club die je al had afgeschreven en alleen nog hoopt wat extra te verdienen dan lekker in basis staan bij een club die om prijzen speelt en een goed plan voor je heeft?

Ik vind het niet zo vanzelfsprekend hoor. Sterker nog, het zou me verbazen...
+4/-0

 
5 maanden geleden
Speelt na jaren weer in de basis bij een waanzinnig draaiend elftal. Zou voor zijn carriere goed zijn als hij in Eindhoven blijft, en voor ons natuurlijk ook.
Zou mij ook niets verbazen als hij volgend seizoen nog voor de mooiste club die er is speelt!
+1/-0

 
5 maanden geleden
Idd en komt nog bij dat Barcelona geen grijpstuiver heeft om hun kont te krabben
Fabeltje dit hele stuk.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Óf hij blijft bij PSV, óf hij vertrekt voor meer geld. In het 1e geval weet je dat je een toegewijde speler hebt en dat is prima. In het 2e geval moet je niet eens willen dat hij blijft, zo'n speler kunnen we sowieso niet gebruiken. Dus wat hij ook kiest, is altijd goed voor PSV.
+1/-0

5 maanden geleden
Wat een treurig clubje ben je dan. Een speler gaan overtuigen dat hij niet bij PSV wilt blijven omdat je hem dan voor meer kunt verkopen aan een andere club.
+2/-0

5 maanden geleden
Barcelona is ook een trieste club. In de tijd van Ronaldinho was ik een grote fan maar het is een club die van binnen rot is en slecht geleid wordt. Als ik Dest was zou ik ook niet zomaar terug gaan, in eerste instantie zien ze het niet in je zitten en ben je overbodig, nu ineens willen ze je wel hebben puur voor het financiële gewin.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Ik had ook niet verwacht dat Xavi nog terug zou willen naar die ratten van PSG maar zie wat er gebeurde.
+3/-0

 
Kleine1 (geschorst)
5 maanden geleden
Kwamen een paar andere factoren bij kijken, naar mijn mening ...
We waren toen nog niet verzekerd van CL voetbal, en we hadden nog niet dit fantastisch team!
Ik kan zijn beslissing eigenlijk min of meer begrijpen, want hij zocht gewoon hogerop te gaan spelen, en dat is hem ook gelukt.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Hij had groot gelijk. Ik zou Dest ook begrijpen als die een stap hogerop zou zetten mocht die zich aandienen. De Nederlandse competitie (en de daaraan gekoppelde salarissen) zijn flut vergeleken met de grotere landen. Om over zaken als het weer en algehele kwaliteit van leven maar te zwijgen.
+3/-0

 
5 maanden geleden
Hey Tony over het algemeen kan ik al je meningen em ideeën over onze prachtige club waarderen en respecteren, en meestal ben ik het ook met je eens. Maar nu sla je de plank mis met betrekking tot levenskwaliteit in het buitenland. Google maar eens "landen met de beste levenskwaliteit". Nederland staat op nummer één! :)
+1/-0

 
5 maanden geleden
Na 9 jaar in de zon gewoond te hebben met hele kleine kinderen (in Spanje) spreek ik uit ervaring. Soortgelijke (positieve) feedback lees/ hoor ik geregeld van anderen. Misschien is mijn woordkeuze niet helemaal de juiste geweest maar spelen/ leven in Zuidelijke landen is geen straf, in tegendeel. Ik zou de keuze zo weer maken mocht ik moeten kiezen.
+1/-0

5 maanden geleden
Jammer Barcelona, you snooze you loose!
+2/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Jaja dus ze willen hem wel verkopen maar dan voor meer geld aan een andere ploeg. Dus eigenlijk zegt Barcelona dat ze geen interesse hebben in Dest. Ze willen gewoon meer geld voor hem vangen. Als ik Dest was zou ik ze een dikke middelvinger geven.
+3/-0

5 maanden geleden
Wat een k.t club tegenwoordig. Zitten zwaar in de financiele problemen en proberen nu op deze nogal vreemde werkwijze wat eurie meer te verdienen. Had ipv Dotrmund graag dit zielige clubje willen treffen in de volgende CL ronde om ze nog verder in de shit te duwen.
+2/-0

5 maanden geleden
Een huur-periode kan verschillende doelen hebben, en kan daarnaast goed of slecht uitpakken. Je kan spelers uitlenen om ze te laten rijpen / ervaring op te laten doen, of je kan spelers uitlenen om er nog iets aan te verdienen / salarissen te besparen.

Barcelona had niet gedacht dat Dest ooit nog van waarde zou kunnen zijn voor Barcelona, en daarom hebben ze hem "relatief makkelijk" van de hand gedaan. Nu hij meedraait in een enorm succesvol PSV, zien ze opeens dat ze daar misschien meer uit hadden kunnen halen.

Uiteindelijk ligt de beslissing (net als Xavi Simons) altijd gewoon in handen van de speler zelf. Als hij een goed gevoel heeft bij PSV, dan kan hij gewoon blijven. Van de andere kant weten we allemaal hoe het gaat. Als wij moeten concurreren met de Premier League of de top van een andere top-6 competitie in Europa, dan gaan we gewoon het onderspit delven.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage